Boşanma psikolojisi nasıl atlatılır?

Nikah akdinde hastalıkta , sağlıkta diye bir söz bulunmamaktadır. Bu sözler, romantik Amerikan yapımı film / dizi diyaloglarında yer almaktadır.

Adamın eksiklik ve hatalarına karşılık savaş vermek hataysa hatalıyım. Hırsızın hiç suçu yok sizce.

Bitmiş işte bitiyor yapacak bir şey yok insanlar 3 4 kere evleniyo

Ay gerçekten şok oldum biraz üzülmüştüm ama yok üzülmüyorum. Boşanma diye bir şey var evlendin bitti sonsuza kadar ona bağımlı olmak diye bir şey yok. Sen boşanmak istemiyorsun adam dönse kabul edeceksin. Bu düşünceler sağlıklı değil adamı dinlemeyi çok isterdim

Bi insanlar evlenirken ben bununla boşanabilir miyim diye düşünmek lazım bu konuda anladım. Kadın erkek fark etmez

Nikah akdinde hastalıkta , sağlıkta diye bir söz bulunmamaktadır. Bu sözler, romantik Amerikan yapımı film / dizi diyaloglarında yer almaktadır.
Saçmalamayın artık ya beni linçleyeceksiniz diye şaşırdınız iyice. Nikah memuru hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde diyor. Şahitler eşliğinde sözlü sözleşme yapıyorsunuz.

Siz evli değilsiniz galiba. Benim adam biraz geç kaldı 10 yıl ve 2 çocuktan sonra benim de hayatım mahvolmadan gidecekti o zaman.
Nişanlıyım ama bu 10 yılda kaç kere boşanma fikri oluştu adam istemediğini söyledi merak ediyorum? Hayatını mahveden sensin boşandın diye hayatın neden mahvolsun? Her insan seçimlerini yaşıyor valla. Yoluna bak git gerekiyorsa hastanede tedavi ol. Belki hayatında başkası yollar açılacak

Sevgili forumdaşlar ben bu durumu atlatmak için öneriler sordum. Kötü eleştiri yapıcı değil hiçbir faydama olmuyor aksine kötü etkileniyorum aklım daha fazla karışıyor ve üzülüyorum. Önüme bakmam için tavsiyeniz varsa alırım yoksa gölge etmeyin rica ederim.

Bu durumu yaşayan ilk değilsiniz son da olmayacaksınız. Ben de çalışırken tek başına çocuğunu büyüten bir sürü anneyle karşılaştım. Her kişinin harcı değil. Başınıza geldiyse demekki altından kalkabilirsiniz. Allah dağına göre kar yağdırır. İnşallah Allah hayırlı kapılar açar size. Biliyorum durumunuz ekstra zor. İyi bi meslek lazım yada arkanda duran iyi bir aile. İkisinden biri şart. Allah'tan umut kesmeyin.

Bu forumdan çok bişiy beklemeyin. Her konuyu açana linç kampanyası yapıyorlar. Herkes kendi stresini burdakilerden çıkartıyor.

Saçmalamayın artık ya beni linçleyeceksiniz diye şaşırdınız iyice. Nikah memuru hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde diyor. Şahitler eşliğinde sözlü sözleşme yapıyorsunuz.
Doğru ama, bunlar sözden ibaret, imza atılan yerde geçmiyor.

Siz evli değilsiniz galiba. Benim adam biraz geç kaldı 10 yıl ve 2 çocuktan sonra benim de hayatım mahvolmadan gidecekti o zaman.
İkinci çocuktan önce zaten sorunlar varmış. Siz bile bile ikinciyi yapmışsınız.
Bu evlilik en başından beri sorunluydu. Bunu neden kabul ettiniz mesela?
Adamla savaşmak yerine evlilik içinde uzlaşma arasaydınız mesela.
Adam çok çalışıp çok kazanıyorsa size de bakıcı ve yardımcı desteği diyorsa kavga etmek yerine bir anlaşmaya varsaydınız.
Ayrıca savaşmanın da üslubu vardır. Adam ne yaparsa yapsın bir annenin kavgaları çocuğa yansıtmaya, baban seni sevmiyor demeye hakkı yok. Öfkelenince kontrolü kaybediyorum diyen de sizsiniz.
Sizin evliliğinizde tek bir kişi hatalı değil. İkinizin de toksik yanları varmış ve huzursuz bir ortam olmuş em başından beri.
Hata yaptığını anladığından dönmek akıllıca olandır.
Mutsuz olduğun bir evliliği 70-80 yaşına kadar devam ettirmek yanlış olan.
Sizin önce bu ilişkide sizin de hatalarınızın olduğunu, artık bittiğini kabullenmeniz lazım.
Kabullenin ve bundan sonrası için sağlıklı bir ev ortamı kurmaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…