Bana kızıp duruyorsunuz ama kocanızın değil sizin tarafınızdayım. Gelecek olana hazırlanmanız gerek demenin nesi kötü? İstemeseniz de boşanacaksınız, boşanmak istemiyorum diyip uzatsanız ne geçecek elinize? Adam hem fiziki hem ruhen yok artık. Kendi dünyasını düzenini kurmuş Dışarıdaki dünya sizin kafanızda kurduğunuz gibi değil ve siz ne derseniz ne yaparsanız yapın değişmeyecek. Ahde vefa, sözlü yemin vs. Sözünüzü nasıl kanıtlayacaksınız? Mutsuz insan hayatının sonuna kadar mutsuz yaşayıp mutsuz mu ölsün? Benim dediğim doğru benim dediğim gibi olacak her şey tavrı size kazandıracak mı kaybettirecek mi göreceksiniz mahkemede. Adamın etrafindaki akraba dahil her kadına takmışsınız. Yardımcı kadın istememenizin nedeni bu mu?
Eliniz güçlü değil ayrıca. Kim bilir çocukların önünde sinir krizi geçirirken kaç tane kaydınız var adamın elinde. O yetmezmiş gibi çocuklara yönelmiş saldırgan davranışlarınız. Adam gitmiş bir haltlar yemişse bile, hem onu kanıtlayamıyorsunuz hem de eve geri dönmesini kabul etmişsiniz. Aldatmış bile olsa eve geri dönmek istedim karım da kabul etti diyecek. Kendi aileniz bile sizin tarafınızda değil bizi karıştırma demiş. Çocuklar konusunda da adam çok hazırlıklı, onlara göre ev kurmuş, sizi uyardım dikkat edin yazdığınıza söylediğinize diye. Gerçekleri görmezden gelip, ah vah geçer kardeşim düzelir yazmak mı lazım beddua etmeyin diye? Adam ne istiyorsan veririm diyince soyup soğana çevirin, her şeyi garantiye aldırın, çocuklar için yüklü nafaka isteyin... Bunları yazdım diye mi kızdınız? Hayatınızın gidişatını bile hala kocanız yönlendiriyor, onun hamlelerine göre hareket ediyorsunuz. Ben siz olsaydım bana kontrolü ele alın, madem her şey bitmiş kendinizi maddi yönden sağlama alın deseniz ben beddua yerine teşekkür ederdim.