- Konu Sahibi sinematiyatro
-
- #101
İnsan yargiladigi seyi yasiyor merak etmeyin. bence siz de cevap verip kendinizi yormayin, Allah a havale ediyorum, tesekkur ederim degerli yorumlariniz icin.konu sahibine destek olmak yerine acimasizca yorumlar yapiyorsunuz. belli ki burdaki kadinlardan manevi olarak destek almak istiyor. sizin dusunduklerinizi eminim ki coktan dusunmustur cocuklari icin. cocuklarinin psikolojilerini de bir anne olarak sizden once dusunmustur. oyle kolay soyluyorsunuz ki temizlige git diye:) siz hafta ici calisip cocuklarinizi ortaya atip hafta sonu temizlige mi gidiyorsunuz merak ettim
Çok üzüldüm gerçekten.ben de hamileyim ve evliligimin pek uzun süreceğini sanmıyorum.ama bu duru beni de korkutuyor.çovuk olunca gerçekten çok zor.tek başına olsa insan her şeye katlanır.yaşadıgın çok zor gerçekten empati yapabiliyorum.o maaşla ne yapacaksın 2 çocuk ev kira yemek vs.çocuklara kim bakacak.ben bi ara boşanmayı düşünürken şöyle bi yol bulmuştum ancak.seryifika vs alınıyor mu bilmem.küçük bi kiralık ev tutsam çbirliktçocuğumlae.kursu vs var mı bilmiyorum da.gerekli olan neyse yapıp evde çocuk bakıcılığı düşünmüştüm.iyi aksamlar herkese. boşandim 2 yil önce. evliligimin kurtulacak tutulacak bir tarafi kalmamisti hatta ailem de bosanmam taraftariydi. neyse bosandim ama babaevinde huzur bulamadim. ailen arkanda diyen babam ve evli kardesim her firsatta beni asagiliyorlar. cok uzuluyorum. 2 cocugum var. kendileri istediler birlikte oturmayi hatta ben bosanmaya cesaret edemezken arkandayiz dediler. simdi ise babam her firsatta kardesimle beni kiyaslayip benim hayatta basarisiz oldugumu, bana saygi duymadigini bir sekilde ifade ediyor. halbuki evliyken hic boyle laflar duymazdim. ayri eve cik demeyin calisiyorum ama kazandigim tek basina eve cikacak bir maas degil. uzuluyorum ama nasil basedecegimi sasirdim. dogrudan soyledim beni bosandigim icin mi asagiliyosun baba gel diyen sendin o zaman niye bana bosan dedin beni cesaretlendirdin dedim. cevap vermedi ama beni yine bir sekilde cok asagiladi. onun gozunde bosandigim icin asagiligim sanirim. halbuki bosanmalisin diyen de kendiydi. kardesimi öve öve bitiremiyor. kardesimin kocasi zengin cok iyi bir hayatlari var zengin yasiyorlar durumlari cok iyi. ben onun ekmegini yiyorum diye sanirim beni hor gormesi. napayim sizce. kocadan ayri cektim simdi babam da kardesim de beni asagiliyor. ben de huzur bulabilecek miyim dersiniz? napmaliyimcok yoruldum.
Allah yardimcimiz olsun, damdan düşenin halini damdan düşen anlar, çocuk yokken atip tutulur, bi kendi canin olsa herseyi yaparsin, ama 1 degil 2 cocukla 1 degil 10 dusunup adim atmak zorundasin.Çok üzüldüm gerçekten.ben de hamileyim ve evliligimin pek uzun süreceğini sanmıyorum.ama bu duru beni de korkutuyor.çovuk olunca gerçekten çok zor.tek başına olsa insan her şeye katlanır.yaşadıgın çok zor gerçekten empati yapabiliyorum.o maaşla ne yapacaksın 2 çocuk ev kira yemek vs.çocuklara kim bakacak.ben bi ara boşanmayı düşünürken şöyle bi yol bulmuştum ancak.seryifika vs alınıyor mu bilmem.küçük bi kiralık ev tutsam çbirliktçocuğumlae.kursu vs var mı bilmiyorum da.gerekli olan neyse yapıp evde çocuk bakıcılığı düşünmüştüm.
Ben çocuğumun başında durabilecektim hem de para kazanacaktım.2 çocuk bakabilsen en az 4000 tl para yani.o da yeter.tek bu yolun var.bir de sığınma evi ama şu corona var işte.orda işe gitmene de izin verilebiliyor.ama orası da nereye kadar.diger yol da bol bol maneviyatını güçlendirip çocukların kaç yaşında bilmiyorum ama en az 16 17 yaşına gelene kadar tahammül etmen anne ve babana.ki bu da çok zor.Allah yardımcın olsun.benim ailem bana sahip çıkmadı.sen en azından boşanabilmişsin ve çocuklarınla güvenli bir yerdesin.ben de çok çektim ama kendimi daha kötülerini görerek avutuyorum.inanbizden daha kötü durumda olanlar var.ancak böyle avunabilirsin
Aynen öyle.anne olmak hem çok güzel hem de çok zor.onlar için katlanacaksın herşeye ne edeliAllah yardimcimiz olsun, damdan düşenin halini damdan düşen anlar, çocuk yokken atip tutulur, bi kendi canin olsa herseyi yaparsin, ama 1 degil 2 cocukla 1 degil 10 dusunup adim atmak zorundasin.
konu sahibine destek olmak yerine acimasizca yorumlar yapiyorsunuz. belli ki burdaki kadinlardan manevi olarak destek almak istiyor. sizin dusunduklerinizi eminim ki coktan dusunmustur cocuklari icin. cocuklarinin psikolojilerini de bir anne olarak sizden once dusunmustur. oyle kolay soyluyorsunuz ki temizlige git diye:) siz hafta ici calisip cocuklarinizi ortaya atip hafta sonu temizlige mi gidiyorsunuz merak ettim
bence buyuk konusmayin. anladigim kadari ile hic zorluk gormemissiniz. cevremde bosanmis kadinlara ozellikle yalnizsa farkli gozle bakiliyor malesef. sadece maddi olarak dusunmemk lazim. gercekten gercekci olur musunuz? asgari ucretle tek maasla cocuklarinizi bakiciya verdiniz diyelim. bakici en az 1500 tl aylik. 2800 aagari ucret. ev kirasi (size gore konusuyorum- 800 olsun. elektrik, su dogalgaz, telefon faturasi, mutfak masrafi kalan 1300 tl ile nasil gecinebilir acaba? şu korona surecinde hafta sonlari temizlige giderek mi? ayrica dusuk butce ile nasil bir mahallede oturabilir yalniz basina bosanmis bir kadin?Çocuğum yok, olsaydı kimseye kendi babama dahi tek bir laf ettireceğime, onların gozu onunde kendimi asagilatacagima, cocuklarimi ezdirecegime evet gece gunduz calisir, bir lokma bir hirka ama huzurum olsun, huzurları olsun derdim. Onlari kimseye ezdirmezdim.
Siz madem öyle şamaroglani yaparsiniz, Suriyeli cocuklari gibi salarsiniz meydana gelen vurur giden vurur hanimefendi.
Siz demekki öylesini daha cok icinize sindireceksiniz.
Ne diyelim herkesin karakteri de anneligi de bir değil tabi.
aynen, hayali yasiyor. ben anne degilim ama sizi cook iyi anliyorum. muhtemelen 22 23 yasinda en fazla. olgunlasamamis henuziste bu kadar kolaydi halbuki temizlige git tamam bitti dusunemedik biz.
bence cevap vermeyin shalini, ben cocugunun olmadigini anladim zaten, hatta bu nedenle siz cocugunun temel ihtiyaclarini alamamak ne demek biliyor musunuz diye sordum ancak cevap gelmedi. cunku bilemez, bekara kari bosamak kolay misali. daha yazdiklarimi bile duzgun okumamis ki, cocuklari ezdirmek diyor. bence siz de cevap vermeyin,gerek yok bi yere varmaz. bosa yorulmus olursunuz, tesekkur ederim.
hayattan bihaber insanla görmüş geçirmiş insanin yorumu farkli oluyor. insan gün geliyor öyle birseyle sinaniyor ki. hic buyuk buyuk laflar etmemek lazim. keske hayat soyledigi kadar kolay olsa.bence buyuk konusmayin. anladigim kadari ile hic zorluk gormemissiniz. cevremde bosanmis kadinlara ozellikle yalnizsa farkli gozle bakiliyor malesef. sadece maddi olarak dusunmemk lazim. gercekten gercekci olur musunuz? asgari ucretle tek maasla cocuklarinizi bakiciya verdiniz diyelim. bakici en az 1500 tl aylik. 2800 aagari ucret. ev kirasi (size gore konusuyorum- 800 olsun. elektrik, su dogalgaz, telefon faturasi, mutfak masrafi kalan 1300 tl ile nasil gecinebilir acaba? şu korona surecinde hafta sonlari temizlige giderek mi? ayrica dusuk butce ile nasil bir mahallede oturabilir yalniz basina bosanmis bir kadin?
En azından asgari ücret alıyorsundur,cocuklarına da az da olsa nafaka geliyormuş.babana maddi olarak yük olmazsın .acaba onu rahatsız eden ne?annen var mı?eger annen anlayışlıysa ona sığın.onun destegiyle daha iyi hissedersin.
annemi de cok asagilar. bİ kardesim yuksek, ben ve annem asagilik insanlariz onun gozunde. zamaninda bosandilar, sonra tekrar evlendiler, sanirim bosanmis olmak onun icin oyle bisey.annem hayatta çok sükür. iyi ki var Rabbim eksikligini vermesin saglik uzun omur versin. babam anneme de gencken cok eziyet etti, hala da diliyle eziyor, annem de bikti ondan, ben hep annemde teselli bulurum Allah razi olsun ondan.
İnşallah rabbim yardımcınız olsuuncok tesekkurler İnşaallah, bunun icin cabaliyorum, biraz birikim yapmam gerekecek once. İnşaallah bir gün ben de cocuklarimla kendi duzenimi kurarim. sagolun
Bazı üyeler çok fevri oluyor amaYok yok demeyin, çalışın küçücük ev tutun ama kendinizi de çocuklarınızı da ezdirmeyin, huzurunuz olsun deyince aaaa sen benim ne yaşadığımı biliyor musun terbiyesiz nasıl çalışayım diye çemkiriyor konu sahibi.
Tüü böyle babaya, sana çok dua edeceğim, ne yapalım sabret gibi rasyonel olmayan şeyler söylediğinizde mutlu oluyor. Oturduğu yerde küsmek, kaderine lanet okumak, kendini de çocuklarını da ezdirmek daha kolay geliyor, ayağa kalkıp atağa kalkıp bir şeyler yapmaktansa.
bence duzelmez aılen bazı aıleler boyle aıle bıle denmez boylelerıneiyi aksamlar herkese. boşandim 2 yil önce. evliligimin kurtulacak tutulacak bir tarafi kalmamisti hatta ailem de bosanmam taraftariydi. neyse bosandim ama babaevinde huzur bulamadim. ailen arkanda diyen babam ve evli kardesim her firsatta beni asagiliyorlar. cok uzuluyorum. 2 cocugum var. kendileri istediler birlikte oturmayi hatta ben bosanmaya cesaret edemezken arkandayiz dediler. simdi ise babam her firsatta kardesimle beni kiyaslayip benim hayatta basarisiz oldugumu, bana saygi duymadigini bir sekilde ifade ediyor. halbuki evliyken hic boyle laflar duymazdim. ayri eve cik demeyin calisiyorum ama kazandigim tek basina eve cikacak bir maas degil. uzuluyorum ama nasil basedecegimi sasirdim. dogrudan soyledim beni bosandigim icin mi asagiliyosun baba gel diyen sendin o zaman niye bana bosan dedin beni cesaretlendirdin dedim. cevap vermedi ama beni yine bir sekilde cok asagiladi. onun gozunde bosandigim icin asagiligim sanirim. halbuki bosanmalisin diyen de kendiydi. kardesimi öve öve bitiremiyor. kardesimin kocasi zengin cok iyi bir hayatlari var zengin yasiyorlar durumlari cok iyi. ben onun ekmegini yiyorum diye sanirim beni hor gormesi. napayim sizce. kocadan ayri cektim simdi babam da kardesim de beni asagiliyor. ben de huzur bulabilecek miyim dersiniz? napmaliyimcok yoruldum.
kaldi ki ben o kelimeyi size koca mi bulalim dedigi icin soyledim.Bazı üyeler çok fevri oluyor ama
hayirlisi olsun İnşaallah. yani olur ya da olmaz gibi bisey diyemiyorum bu konuda. kismet Rabbim herseyin hayirlisini versin.Münasip biri varsa evlenin. Çevrenizden bu konuda destek isteyebilirsiniz. Evlenmek istiyorsanız tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?