Babam bu yaşına kadar hiç kirada oturmadı, bu yaştan sonra zaten benim yüzümden düzenleri değişecek. Bir de her ay kira derdi eklemek istemem. Ve gelecek korkum yüzünden bir ev sahibi olmak istiyorum. Yani hazır calisabiliyorken ve hazır çocuğuma bakılıyorken başımı sokacak bir evim olsa çok iyi olur.Kiraya vereceklerse kiraya versinler, daha büyük bi eve kiraya çıkarsınız. Ordan aldığınız kirayı buraya verin, üstüne gereken 300 500 ne ise sen tamamlarsın. Onlarda değişiklik olmamış olur.
Neden illa ev alınması gerek anlamadim.
Ayrıca bence de ortamınızı değiştirmeniz daha doğru olur
Bu kadar rahat genelleme yapılmasını doğru bulmuyorum. Kredi kullanmak istememenizi anlayabilirim, krediye bakış açınız da mesafeli olabilir ama bu tip genelleme yapılması insanları yanlış yönlendirebilir. Önceki evimizi de şimdikini de paramız denkleşmeyince bir kısmını kredi çekerek aldık. Eltimler de aynı şekilde. Gayet de mutlu, huzurlu oturuyoruz evlerimizde.Krediyle alınan evde huzur olmuyor. Yakın çevremde gördüm
Şimdiki evimiz kira, bize ait değil. Babamın ve benim bir miktar birikimimiz var aslında. Ama yine de dubleks için yetmez. Yine de 100 binden aşağı kredi kurtarmaz bizi. Onu ödemek korkutuyor beni. Şu an oturdukları evi kiraya verseler oradan gelecek kira ve benim katkimla ödenir rahatla. Ama en az 10 yılı gözden çıkarmak lazım. 10 yılda neler olur. Ya anneme babama birşey olursa ben çocuğuma bakmak için evde oturmak zorunda kalırsam naparim diye düşünüyorum. Aynen dediğin gibi bu konuyu önce ailemle konuşmam lazım. Onlar benim mutlu olmam için çıkarlar evlerinden. Sorun etmezler.Simdi oturdugunuz ev esinizin mi ? Evlilikten sonra alindiysa yarisi sizin sayilir. Biraz pesinat odeyip , kredi ile ev alirsiniz ama maasiniz nasil ? Sizi zorlar mi ? Esiniz nafaka vermek zorunda , cocugun ihtiyaclarini oyle karsilayabilirsiniz?
Ama aileniz sizin bu hayaliniz icin duzenini bozar mi ? Siz ayri eve ciksaniz, cocugunuzu ailenize birakip almak simdi ki kadar kolay olmaz.
Ailenizle oturup bir karar vermeniz lazim , sonucta sizden cok onlarin ne dusundugu onemli!
Evet o tavanların yamuk oluşu beni de düşündürüyor. Baya basık oluyor, normal tavan gibi olmuyor. Ama işte yine de böyle bir hayat için fena bir alternatif değil gibi geliyor.Dublex alıp 2 ye bölüp merdiveni kapayınca o ev değil kümes olur. Zaten yamuk yumuk yapıyolar tavanları. Çok kötü. Bence düzenini hiç bozma.
Özel sektör maalesef ama uzun yıllardır çalıştığım yer. Yani sağlam bir şirket. Ama yine de belli olmaz patronların sağı solu tabi.Bir süre birikim yapın aynı evde oturup. Oğlunuz büyüyünce de kendi evinize çıkarsınız. İşiniz memurluk filan gibi garanti ise kredi çekersiniz. Özel sektör kira için de oldukça riskli. Ailenizi kiraya çıkartıp ödeyememe durumunda rezil olmayın.
Aynen bu devirde kredisiz ev alana bravo valla. Miras kalırsa olur ama biriktirmek imkansız. Herkes krediyle aliyor, kira öder gibi kendi evine ödüyor. Kiranin sonu yok ki.Bu kadar rahat genelleme yapılmasını doğru bulmuyorum. Kredi kullanmak istememenizi anlayabilirim, krediye bakış açınız da mesafeli olabilir ama bu tip genelleme yapılması insanları yanlış yönlendirebilir. Önceki evimizi de şimdikini de paramız denkleşmeyince bir kısmını kredi çekerek aldık. Eltimler de aynı şekilde. Gayet de mutlu, huzurlu oturuyoruz evlerimizde.
Maaşlı çalışan, mirasyedi olmayan insanların ev almak için çok da fazla seçeneği yok zaten.
Sizin çevrenizdekilerin huzursuzluk sebepleri farklı olabilir...
Dimi? Bence de.Dublex en mantıklısı
Şimdiki evimde oturup boşa kira vermek istemem dogrusu. Zaten günün 13 saati disardayim. Akşamdan akşama otel gibi kullanacağım eve kira vermek mantıksız. Oyle mi? Normal ev gibi olanları var mı dublekslerin? Supermis. Öyle bir ev bakabiliriz aslında .valla büyük konuşmayayim ama tekrar evlilik bana cooookkk uzak.En yakınlarında kiraya çıksanız bir süre. Tekrar evlenmek istemeniz durumunda dubleks ev elinizde patlayabilir.
Bence boşanıp evinde oturan bir çok insan var bilemiyorum şimdiki evinizde kafanız rahatlatsana kadar durmayı da değerlendirebilirsiniz.
Dubleks evlerin üst katı normal kat gibi olanlar da var. Onu düşünürseniz çok güzel evler de var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?