Boşanma süreci hakkında

Bebek küçükken gerginlikler çok oluyor. Umarım aşabileceğiniz şeylerde aşarsınız.

Bu kadar net ve olayı atlatmış gibi olmanız bana garip geldi.

Anlaşmalı boşanmada avukata gidin sizde olun bir protokol hazırlatın.Çocuğun giderleri sizin nafakanız,bilmiyorum mal varlığı varsa karşılıklı verdiğiniz kararlar doğrultusunda nasıl paylaşılacağı,çocuğunuz büyüdüğü zaman okul giderlerini kimin karşılacağı,velayetin sende olacağı,bu ayrıntıları kaçırmadan hazırlatın bir öfke ile senden hiçbir şey talep etmiyorum gibi bir hatada bulunmadan hazırlatın adliyeye gidip başvurunuzu yapın birkaç gün içinde tek celsede boşanıyorsunuz.Anlaşmalı olduğu için.Hakkınızda hayırlısı olsun

Eski konulara bakınca çok net herşey. Anlaşmalı boşanmak için gidersin mahkemeye gün verilir ve 5-10 dk da biter herşey. Ama yine içiniz ve vicdanınız rahat mı kontrol edin. Boşanmak zor rabbim yardim etsin.
Ama herşey zamanla geçiyor su akıp yolunu buluyor.

Normalde avukata ihtiyaç olmuyo. Ama tutmak istersen de olur. Bi protokol denen dilekçe imzalanıyor şartları siz belirliyorsunuz. Bu dilekçeyle dava başlatılıyor sonra size tebliğat gelecek şu gün şu saatte mahkemeniz vardır diye hakim direk boşuyo zaten. Avukat ucretini olarak ben iki bin verdim ama tanıdık olduğu için extra ucret almadı sade işlemler için falan ücreti avulatınla goruşursun

Sadece haftasonu olarak belirttik

Bebek küçükken gerginlikler çok oluyor. Umarım aşabileceğiniz şeylerde aşarsınız.

Bu kadar net ve olayı atlatmış gibi olmanız bana garip geldi.
Tam birbuçuk yıldır her hafta her haftasonu binbirtürlü sıkıntı yaşıyorum bu evlilikte tabi ki boşanacaktım ama kızım için bir şans verdim Eşimde bu şansı kullanamadı boşanınca yere yapışmadım diye sızlanmadım diye mi garip geldi ?

Tabi ki yere yapışmayacaksın... güçlü olacaksın.. demek ki çok bıkmışsın her şeyden ben seni anlıyorum.. üzülmüyor bile insan yaşadıklarından sonra gözden çoktan çıkartmış oluyorsun o aşamaya geldiğinde..

1,5 aylık çocuk yatılı verilmez zaten merak etme.
Ne bileyim aklım çıkıyor ne nafaka istedim ne de sadece benim emeğimle kurulmuş bütün o evden ne bir çöp sadece kızımın hakları tamamen bende olsun ben zaten babasına görme demem ama resmî tatillerde falan verirler ilerde diye üzüldüm o kadar

İstiyorum ki kızım alkol ne korku ne bilmesin o yüzden benim ne yaşadığımın ne hissettiğimin önemi Yok

onun için tekrar dava açması lazım görüş günlerini değiştirmek istiyorum diye. şu an sana muhtaç 6 ay zaten sadece anne sütü ile beslenmesi lazım mümkün değil yatılı verilmesi.

Hayır şu an yaşadığı şehre götürmesi yönünde bir karar çıkmaz merak etmeyin. Daha çok küçük. İleride değişmesi için yine dava açılması lazım diye biliyorum. Ama belli bir yaşa geldiğinde babaya da gidiyor, kalıyor tabi. Benim velayetim annemdeydi ama dini bayramların birinde babama gitmeme dair bir karar vardı mesela. Ben gitmedim hiç gerçi, onun yerine yazın 20 günlük süreyi 30 güne çıkarmışlardı. İşte öyle valiz gibi oluyor insan bir yerden sonra.

Anlaşmalı boşanma da çok basit. Biz avukata protokol hazırlattık. Başvuruda bulunduk, iki hafta sonra da duruşma var. Tek celsede bitiyor zaten anlaşmalı olunca. Bebek olunca nasıl olur bilmiyorum ama. Yolunuz açık olsun. Umarım mutlu olursunuz.

Allah kolaylık versin hersey gönlünüzce olsun .
Inşallah çocuğunuzla mutlu mesut yasarsınız .
Süreç anlaşmalı olduğu için çok zor olmaz uzamaz da .

Benim avukat tutacak param yoktu dilekçe yazdırdım. 100 lira ona verdim. Mahkeme masrafı da 266 lira alıyorlar. Dilekçeyi mahkemeye veriyorsun ücreti ödüyorsun. Önce mahkeme tarafından inceleniyor. Eve gönderiyorlar. Sonra tekrar günü belli olunca tekrar gününü gonderiyorlar. Analsmali oldugu için aynı gün bosanma gerçekleşiyor. Ben şubatta verdim dilekçeyi. Mayısta gün verdiler. Tabi öne almak isterseniz tekrar bir dilekçe veriyorsunuz. Birlikte gidip. O zaman daha erken olabilir

Birde velayet siz de kalacaksa babanın göreceği günler mahkeme tarafından belirtiliyor. Siz anlaşırsınız artik o durumu da.

Evet çok güçlü geldiniz.
evet güçlü geldiniz. Ben olsam duygudaşa bağlarım. Hemen her tartışmada kendime hayatı zindan ediyorum elimde olmadan a..

Sizin aklınızda uzunca bir süre yer etti acaba ondan mı çabuk atlattınız?
Aman yanlış anlaşılmasın siz kızınız için daha da güçlü olun. Umarım çok daha güzel zamanlarımız olur.

Nafaka istemezseniz çok pişman olursunuz.Şu an sinirlisiniz hala bence.Neden haklarınızdan vazgeçesiniz.Size neler etmiş bırakın sürüm sürüm sürünsün.Şu an bi an önce kurtuluyum psikolojisiyle bu adamdan bişey almayıp onu ödüllendirecek misiniz.Yapmayın alın haklarınızı.

Eşinizin bi de alkol problemi varmış bunu kanıtladığınız an donuna kadar alırsınız ne diye peşini bırakacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…