Bosanma süreci

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
Çok sancılı bir boşanma aşamasındayım, bu süre zarfı içerisinde bana destek olan kim varsa kaybettim Bana güç veren cesaret veren arkamda dağ gibi duranları kaybettim...

Önce babamı kaybettim pskolojim kaldırmadı kendimi evlere kapattım gökyüzüne bakmayı unuttum kaybettim kendimi görmediğim tedavi kalmadı, ardından dedemin en son olarak da babamdan sonra arkamızda dagımız olan dayımı kaybettik

Önceleri ayrılık dilde o kadar kolay geliyordu ki ayrılmak için can atıyordum, Bu süreç başlayınca ayrılık kelimesinin sözde kolay oldugunu anladım ve karın agrılarım başlamıştı artık. Evliliğinizde ne yasarsanız yasayın boşanma süreci çok zormuş..

Boşanma süreci, yaşadığım kayıplar hepsinin aynı zaman içerisinde olması beni bitirdi, Kendime yeni hayat kurdum sıfırdan başladım kimseye boyun değmeden ayakta durmaya çalışıyorum ama işte... Hergün mutlu bir şekilde uyanıyorum aksama doğru içime hüzün çöküyor, bir iyiyim bir kötüyüm .

Şuan öyle bi yerdeyim ki tükendim bittim yaşadıklarımı bana çok ağır geliyor, her bir acımı yenisi unutturdu. Güçlü kadın olmaya çalıştım her zaman kimseye boyun egmedim, kararlarımdan vazgecmedim dimdik ayakta durmaya çalıştım , duramasam da çalıştım çok mücadele verdim veriyorum da.. İnanın artık Yoruldum tükendim hiç bişey mutlu etmiyor beni, ne doktoru ne ilacı çare olamıyor derdime, eşim olacak haysiyetsiz desem ihaneti yalanı dolanı her şeyi vardı mahvetti hayatımı, 20 yasında evlendim şuan 26 olcam kaybettiğim yıllarımı gençliğimi çok isterdim

Burada çok konu okuyorum, gerçekten kimse boşanmak için evlenmez, Neden biz kadınlara olan oluyor neden diye çok yargıladım kendimi karışımdaki insana bakıyorum hali keyfi yerinde neden ben de onun gibi olamıyorum diyorum..off içimi dökmek için yazıyorum çok zorlanıyorum artık , bu günler de geçer mi bende mutlu olabilecek miyim Asıır bunalım geciriyorum hayattan hiç tat almıyorum artık evlilikte Ayrılıkta ailemdeki kayıplard beni bitirdi. Benim için dua edin ne olur artık dayanamıyorum eski gücüm kalmadı su süreç bitsin çok yıprandım içimdeki bunalım bir türlü gecmiyor, hangi acıma üzüleceğimi şaşırdım artık geçsin bu günler..

Insan yaşadığını bilirmiş yaşatılan ise ona göre en kötüsü olurmuş. Bende bosanma sürecindeyim bi iyiyim bir kötü ve hep yorgunum. Oncelikle gecmis olsun arkadaşım. Zor süreç şükür ki benim içimde kırıntı kadar sevgisi yok. Ister iyi durumda olsun ister kötü durumda takip etme bakma. Hersey gececek ben inaniyorum sende inan. Beddua etme sığın rabbime emin ol kimsenin ahı kalmaz kimsede. O kadar cok ahım var ki ben inaniyorum benim üzüntüm onlarin ise sevinci kisa sürecek.

Allah razı olsun, benim umrumdada değil inanın sadece bana bunları yaşatan insanı mutlu görmeye dayanamıyorum Rabbimden başka sığınacak kimsem yok bende çok inanıyorum bütün anlar çıkacak ama işte artık çok Yoruldum tükendim: (

Lâ tahzen! (Üzülme!)
İnsanlar senin kalbini kırmışsa üzülme!
Rahman: (c.c), “Ben kırık kalplerdeyim” buyurmadı mı?
O halde ne diye üzülürsün ey can?
Gündüz gibi ışıyıp durmak istiyorsan;
Gece gibi kapkaranlık nefsini yak !..
“Derdim var” diyorsun;
Dert insanı Hak’ka götüren Burak’tır; sen bunu bilmiyorsun.
Sanma ki dert sadece sende var.
Şunu bil ki;
Sendeki derdi nimet sayanlar da var.
Umudunu yıkma; Yusuf’u hatırla.
Dert nerede ise deva oraya gider.
Yoksulluk nerede ise nimet oraya gider.
Soru nerede ise cevap oraya verilir.
Gemi nerede ise su oradadır.
Suyu ara, susuzluğu elde et de sular alttan da yerden de fışkırmaya başlasın.
Dünya malı Allah’ın tebessümüdür:> Lâ tahzen! (Üzülme!)
Irmağa deniz, denize okyanus sığmaz. .
“Aşık” olmayana anlatsan da “Ben” “Sen” anlamaz.
Hakka ulaşmak için yoldur desen kimse inanmaz…
Gönlünde zerre-i miskal şems olmayan;
Yanmaz, yanamaz…
Ayağın kırıldı diye üzülme!
Allah senden aldığı ayak yerine belki sana kanat verecek.
Kuyu dibinde kaldın diye üzülme!
Yusuf kuyudan çıktı da Mısır’a sultan oldu, unutma!
İstediğin Bir şey; Olursa Bir Hayır,
Olmazsa Bin Hayır Ara…
Geçmiş ve gelecek insana göredir. Yoksa hakikat âlemi birdir. Bu âlem bir rüyadır. Zanna kapılma ey can! Rüyada elin kesilse de korkma, elin yerindedir. Dünya bir rüya ise, başına gelen felaketler de geçicidir. Neden çok üzülürsün ki? Herşey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vaz geçme:
– Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir.
Bu âlemin, bu kâinatın kitabı sensin:
Aç da kendini oku ey can!
Kâinatın en uzak köşesi, senin içinde ufak bir nokta…
Ama sen bunun farkında bile değilsin.
Derdin ne olursa olsun korkma!
Yeter ki umudun ALLAH olsun…
Herkes bir şeye güvenirken;
Senin güvencen de ALLAH olsun.
Hiçbir günah, ALLAH’ın yüce merhametinden büyük değildir ama;
Sen yine de günah işlememeye bak!

Lâ tahzen! (Üzülme!)
Derdin ne olursa olsun bir abdest al, nefes gibi…
Ve bir seccade ser odanın bir kösesine, otur ve ağla ,
Dilersen hiç konuşma…
O seni ve dertlerini senden daha iyi biliyor unutma.
Dua ederken O’na kırık bir gönülle el kaldır.
Çünkü Allah’ın merhamet ve ihsanı, gönlü kırık kişiye doğru uçar.
Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil, tozu kovmaktır.
Allah tozunu alıyor diye, niye kederlenirsin EY CAN!?
Lâ tahzen! (Üzülme!)
Bir şey olmuyorsa:
Ya daha iyisi olacağı için,
Ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur.
Şu uçan kuşlara bak! Ne ekerler, ne biçerler…
> Belalar sağanak yağmurlar gibi yağar.
Ancak başını> Yapılma, yıkılmadadır;
Topluluk, dağınıklıkta;
Düzeltme, kırılmada;
Murat, muratsızlıktadır;
Varlık, yoklukta gizlidir…
Ne kötüdür insanın aklıyla yüreği arasında çaresiz kalması.
Ne kötüdür zamanın bir an kadar yakın,
Bir asır kadar uzak olması.
Ve bilir misin?
Ne acıdır insanın bildiğini anlatamaması..
“Ben”, deyip susması…
“Sen”. deyip ağlamaklı olması…
Eğer sen Hak yolunda yürürsen, senin yolunu açar, kolaylaştırırlar.
Eğer Hakk”ın varlığında yok olursan, seni gerçek varlığa döndürürler.
Benlikten kurtulursan o kadar büyürsün ki âleme sığmazsın.
İşte o zaman seni sana, sensiz gösterirler.
Sevginin diğer bir adı da sabırdır:
Açlığa sabredersin adı “oruç” olur.
Acıya sabredersin adı “metanet” olur.
İnsanlara sabredersin adı “hoşgörü” olur.
Dileğe sabredersin adı “dua” olur.
Duygulara sabredersin adı “gözyaşı” olur.
Özleme sabredersin adı “hasret” olur.
Sevgiye sabredersin adı “AŞK” olur…
Ne istersem ben Mevlâ’dan isterim.
Verirse yüceliğidir. Vermezse İmtihanımdır…
Allah’tan bir şey istersen:
Kapı Açılır, sen Yeterki Vurmayı Bil !…
Ne Zaman dersen bilemem ama,
Açılmaz diye umutsuz olma,
Yeterki O Kapıda Durmayı Bil…!
Hz. Mevlânâ Celaleddîn-i Rûmî.

Öncelikle başın sağolsun. Kayıpların için üzül yas tut ama ne olur böyle birinden boşandığın için üzülme. Çok gençsin. Anladığım kadarıyla çocuğun da yok. Bu adamdan boşandığında ağır bir yükten kurtulacağını düşün. Kuş gibi haffleyeceksin. Babanı, dedeni, dayını özleyeceksin ama acın hafifleyecek. Zamanla gülümseyerek anacaksın onları. Kendine biraz zaman tanı ve güven.

Merhaba boşanmış bir kadın olarak sizi çok iyi anlıyorum. Ama emin olun hepsi geçip gidecek. Ben anlaşmalı boşanmıştım. Tek celsede bitti gitti. Kadınların çocukları , alabilecekleri pek bir şey yoksa (ki benim vardı) çekişmeli boşanma yaşamasını gereksiz buluyorum.
Neden süreç bu kadar uzadı acaba ?

Başınız sağolsun ..
Allah sabırlar versin inşallah...

Aslında içinde bulunduğunuz durum zor olsa da biraz gözünüzü açmanız için işaret olabilir mi?

Ölümlü dünya işte, dün var bugün yok .. bugün var yarın meçhul...
Kimse kalıcı değil sırtımizi ancak kanepeye yaslayalim.. ve yarını meçhul olan hayat için çok fazla kahrolup bugünü zehir etmeyelim...

Tecavüz ettigi icin evlendim diyr konu açmıştınız hatta esinizin amirine sikayet etmiştiniz ( baska yerdede cok severek evlendiginizi yaznistinuz tecavüz olayına soru isareti koyuyorum).sanirim çekişmeli boşanma insallah boşanirsizniz

Kayıplarınız için çok üzüldüm,
Allah rahmet eylesin,
size de sabrı cemil ihsan etsin.
Psikolojik destek alıyor musunuz?
Cevap hayırsa almayı düşünmez misiniz?

Çok teşekkür ederim yüreğinize sağlık ne güzel anlatmıssınız her şeyi bunu okuyunca içim rahatladı

Davalara bile gelmiyor, boşanmak istemiyor bazı kanıtları ispat etmek zorlaşıyor. Nafaka tazminat vermek istemiyor o kadar çok ki sorun aslında

Siz hala boşanamadınız mı resmi olarak?
Yanlış hatırlamıyorsan 1-1.5 yıl önce ayrılık kararı almıştınız eşinizden ve başka bir şehirde üniversiteye başlamıştınız.
Maalesef bosanamadım , bu süreçte babamı felan kaybettim dava hiç aklıma bile gelmedi ertlenedi çok sorun yaşadım

Kayıplarınız için çok üzüldüm,
Allah rahmet eylesin,
size de sabrı cemil ihsan etsin.
Psikolojik destek alıyor musunuz?
Cevap hayırsa almayı düşünmez misiniz?
İnanın çok tedavi gördüm ama bi iyi oldum bi kötü , en son kendi kendim karar verdim dedim kendim atlacam her şeyi onu da basaramadım, tekrar tedaviye baslıycam okulun bitmesini bekliyorum

Evet çok haklısın öyle dedim kandırıldım bu konuda kayın babanın da çok büyük suçu var o da yargılanıyor zaten, bazı şeyleri kendime yediremediğim için severek evlendim demek zorunda kaldım buna ben bile inandım , çok hassas konu nasıl 6 senedir hayatımı mahvetti diye kendimi yedim bitirdim inanın bazı şeyleri dile getirmek hiç kolay değil. Şimdi sorunum buda değil gerçekten çok zor durumdayım bunalımdayım içimi buradan başka dökeceğim hiç bi yer yok, söylediğimin arkasındayım asla inkar etmiyorum çok doğru hatırluyosunuz ama çok hassas bir konu çok detay artık bıktım zaten , çok teşekkür ederim yinede

Ben ona asla üzülmüyorum sadece mahvokan gencliğime giden hayallerime üzülüyorum, hayata sıfırdan başladım ama işte bazen çok tıkanıyorum

Tanimadigi kadinlardan hakaret yiyen sen miydin yanlismi hatirliyorum konu sahibi. Arayipta seni hakaret etmişlerdi kocan olcak terbiyesizin sevgilileri
Durumuna cok üzüldüm birak cezalarini ceksinler cekismeliyse cekismeli üniversite okumana cok sevindim . Cocugun varmi

Evet bendim maalesef yemediğim hakaret kalmamıştı, çocuğum yok olmadı iykide olmamış diyorum ya hayata sıfırdan başladım bu zamana kadar hiç bi hayalim gerçek olmadı ama bu saatten sonra da içimde ukte bırakmıycam ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…