Boşanma sürecim, eşim ve ailesinin yaptıkları

mutluolamadim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2025
47
45
3
28
Merhaba eşimden şiddet görmüştüm bunun üzerine evi terk edip annemlere gelmiştim. Hamile olduğumu öğrendim istemediğimiz dikkat etmemize rağmen olmuş. Bunu eşime mesaj atarak söyledim ve aldırmak istediğimi gelip imza atması için defalarca mesaj attım hiçbirine cevap dahi yazmadı. Hamile olduğumu kendi aileme söylememiştim. Onada kimseye söylememesini söyledim. Dün akşam eşimin ailesi geldi oğullarını savundular beni dövmüş ama ben ne yapmışımda dövmüş bana küfür etmiş ama ben ne söylüyomuşumda küfür ediyomuş özünde çok iyi bir çocukmuş vs vs oğullarını savunup beni suçlu çıkardılar daha sonra da aileme hamile olduğumu bebeği aldırmak istediğimi benimde cani bi insan olduğumu söylediler. Onlar gittikten sonra anneme babama öyle bir şey yok dedim şüphelendik sadece dedim ama yokmuş dedim. Sabahta eşime mesaj attım gel konuşalım diye cevap vermedi aradım ona ailemin bebekten haberi yok sende söyleme lütfen dedim oda bana neyin pazarlığındasın ne oyunu çeviriyosun amacın ne senin vs dedi daha sonrada bu yaptığının bedelini ödeyeceksin diyerek engelledi. Arkasından kaynanam annemi aradı kızın niye bebeği inkar ediyo ortada bi bebek var dedi ama ben kaynanam aramadan önce anneme söylemiştim zaten annemde benim haberim var kızım duyulmasını istemiyo sadece dedi. Ama kadın zaten laftan anlamıyor cahillikten ölecekleri için ne dediğini bizde anlamadık. Bunun arkasından da eşim annemi arayarak anne bile değil teyze diye hitap edip siz nasıl insanlarsınız Allahtan korkunuz yokmu :) bana yaşattığı onca şeyden sonra utanmadan Allahın adını ağzına alabiliyor neyse Allahtan korkunuz yokmu bebeği aldırmak ne demek falan dedi anneme bi ton laf saydı kapattı. Ama asla ben bu bebeği istiyorum yâda istemiyorum ben boşanmak istiyorum yâda istemiyorum demiyor. Günlerdir annemin evindeyin ve karnımdaki seninde çocuğun ama onunda ailesininde ne yapmaya çalıştığı belli değil. Neyse kızlar iki hafta sonra duruşmam var tek celsede boşanıyorum yarında kürtaj oluyorum. Çok yoruldum çok yıprandım bu süreçte

Birde boşanma davası açtığımı biliyodu ama bilmiyormuş gibi tepki gösterdi ailesinede öyle göstermiş ailesine boşanma davasını açtı dememiş sanki ben annesi babası geldikten sonra açmışım gibi göstermek için. Ne diyebilirim ki bu saatten sonra Allah onlar iflah etsin ailecek bi garipler

Anlaşmalı boşanma değilse tek celsede biteceğini avukatınız mı söyledi? Adam boşanmak istiyorum ya da istemiyorum dememiş. Bence kolay bitmeyecek bu mesele. Eğer eşinizden imza alamadıysanız kürtaj işlemi nasıl olacak? Umarım merdiven altı bir yere gitmezsiniz.

Bu çöp suyu heriften ve ailesinden kurtulduğunuz için sevinmelisiniz. Kürtaj kararınızı destekliyorum. Vicdan azabı çekmeyin hiç. Aksi yorumlara da kulak asmayın.
Zaten eşimin sma test sonucu pozitif çıkmıştı o yüzden biz daha da dikkat etmeye çalıştık ama yinede olmuş. Bebeğin sağlıklı doğma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi doktorlar. Elbette kolay bir karar değil ama bana da başka bir çare bırakmadılar

Sma testimiz pozitif çıktığı için genetik polikinliğinden aldığım raporla kürtaj olabiliyormuşum o rapor ile doktora gittim imza istemiyorlar bu sebeple.

bence kolay bitecek çok gururlu ve onurlu bir insan olduğu için kendisi maşallahı var bunu kendine yediremeyip kabul edecek boşammayı

Cok uzuldum yasadiklarina.ama sahsen ben gururda duydum sizinle.bu kadar kisa surede bosanma karari alabilmek karakter ve durus meselesidir.kendinizi ezdirmemis, benliginizin kaybolmasina musade etmmissiniz.siz guclu kadinsiniz belli ,eski esik eziniz sizi tasiyamamis. Gececek bu gunler emin olun.daha yasiniz cok genc.artik bir iliskide ne istediginizi bilmeseniz de ne istemediginizi biliyorsunuz. Kurtaj konusunda ise bu karar sizindir.kimsenin haddi degil yazmak fikir beyan etmek.ancak kendi bakis acimdan ebeveynligin 2 kisiyken bile ne kadar zor ve ozverili bir surec oldugunu , cocugun saglikli anne ve baba ile dogru psikolojinile buyudugunu bilen biriyim.dogru yada yanlis bilmiyorum, ama bildigim sizin yerinizde olsam bende aynisini yapardim. Bu sizi rahatlatirmi bilmiyorum.hersey gonlunuzce olsun.biz burdyayiz daraldikca yazin:)

Biraz daha dikkat etmeye çalışmıştık diye bir şey yok aslında. Dikkat etmek geri çekilme gibi düşündürüyor. İki ayrı gerçek korunma yöntemi kullanılmalıydı. Neyse bittiği için üzerinde konuşmayacağım.

Sma testimiz pozitif çıktığı için genetik polikinliğinden aldığım raporla kürtaj olabiliyormuşum o rapor ile doktora gittim imza istemiyorlar bu sebeple.
Aa hasta mıymış zaten, çok geçmiş olsun. Garip bir durum sevinmek mi üzülmek mi lazım bilemedim. Bunu bile bile mi aldırmak ıstemiyolardı eşiniz ile ailesi?

Çok teşekkür ederim bu güzel mesajınız için. 3 aylık evliydim zaten benim için çok büyük bi kayıp olacağını düşünmüyorum vicdanımda çok rahat zaten elimden geleni yaptım çünkü. Aynı zamanda boşanmak istemeyen adam bu şekilde davranmaz zaten elinden geleni yapardı gönlümü almak için ki hoş bu saatten sonra yüzüne bile bakmam orası ayrı. O yüzden kolay boşanacağını düşünüyorum

Aa hasta mıymış zaten, çok geçmiş olsun. Garip bir durum sevinmek mi üzülmek mi lazım bilemedim. Bunu bile bile mi aldırmak ıstemiyolardı eşiniz ile ailesi?
Evet. Annesiyle babası bize geldiğinde Allah büyüktür belkide hasta doğmaz dediler o cana nasıl kıyıyosun dediler anlattım onlara da ama anlamadılar ne yapabilirim ki babası zaten ortada yokken bebeğim var diye o cehennem yuvasına geri döneceğimi mi zannettiler

Sanki hasta doğunca kendileri bakacaklar. Sma ilacını kendi ceplerinden mi vereceklermiş? Şaka mı sanıyolar bu işi?

Sanki hasta doğunca kendileri bakacaklar. Sma ilacını kendi ceplerinden mi vereceklermiş? Şaka mı sanıyolar bu işi?
Bence onların amacı nede olsa bebek var ortada mecbur kendi evine geri dönecek diye düşündüler. Bence eşimde öyle düşündü. Yoksa o kadar merhametli insanlar değiller amaçları beni mecbur bırakmak eşiminde kürtaja imzaya gelmemesinin sebebi bu bence ama sorsan ben içten pazarlıklıyım

Sma bebekler ile aileleri neler çekiyor görmüyolar mı? Herşeylerinden oluyor insanlar yine de bebeklerini kurtaramayabiliyorlar. Heralde elimizde ölsün fark etmez, o ara bi daha yaparız diyolar, zaman kazanmak için acı çekecek bir birey dünyaya gelsin önemi yok diyorlar. Korkunç insanlar bunlar, kurtulun bir an önce.

Bence mesele bebek değil düşündükleri şeyde bebek değil. Karnımdaki onlarında torunu belkide gerçekten sağlıklı doğabilirdi bilemeyiz Allahın takdiridir ama ortada ne torununa sahip çıkan bi anne baba nede çocuğuna sahip çıkan bi baba var. Günlerdir beni soru işaretleriyle baş başa bıraktılar oğullarına da sen haklısın doğrusun diyerek pohpohlamışlar. Benimde erkek kardeşim var eşi böyle bi durum yaşasaydı asla böyle bi tavır sergilemezdim. Hiç birine hakkımı helal etmiyorum

Ben şeyi anlamadım madem tek celsede boşanıyorsun adama neden ısrarla hamile olduğunu bildirmeye çalışıyorsun ben olsam daha çok saklarım hamileyim diye boşanmaktan vazgeçer bir şey olur boşanınca da gider tek başıma aldırırım sizin barışma umudunuz falan mı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…