Boşanma sürecinde mehir

Altınları eşinize borç olarakmı mı verdiniz, hibe mi ettiniz.

Borç olarak verdiğinizi ispat etmelisiniz. Eşiniz kendi rızanızla verdiğinizi de iddia edebilir.. Altınlarınız banka kasasında veya elinizde olsaydı işiniz daha kolaydı.. Hakkınızda hayırlısı olsun..
Evet kendi elimle verdim bilmiyorun bakalım nasıl olacak

iyi de zaten evin yarısını ortaksınız bir de ayrıca altınlar sizin hakkınız... hem evin yarısını hemde altınları isteyin bence...iyi bir avukat bulun o halleder

iyi de zaten evin yarısını ortaksınız bir de ayrıca altınlar sizin hakkınız... hem evin yarısını hemde altınları isteyin bence...iyi bir avukat bulun o halleder
Evet evin yarısi benim ama altınlarımi yani mehir hakkımı vermek istemiyor vermedi diyerek yalan söylüyor sırf beni uğraştırmak için

Evlilik birliğinde alınan mallara ortaksınız zaten. Ama altınları nasıl öder bu adam bilemedim

Iyı de adam hem dugun altınlarını hepsını eve vermıs hem evın yarısını verecekmiş zaten bır de altın parası mı istiyorsunuz evın ıcınde ıste ayrıca kendisi de borca gırmıs odemıs evın borcunu
Yani şöyle ha eşinden almış o eve verdiği altın paralarını ha başkasından borç almış aynı

Farkında mısınız bilmiyorum artık eskisi gibi takı takılmıyor aileler tarafından geline. Bunun nedeni sadece ekonomik değil…
Hem medeni kanunun hem de dini hükümlerin uygulanmasını istemek kadının işine geliyor. Kimse kusura bakmasın.
Evet medeni kanuna göre de takılar sizin ama siz evlilik içerisinde takıları aileniz için harcamışsınız.
Eşiniz evlenmeden önce her ay altın biriktirmiş olsaydı ve evlendiğinde altınları bozup ev almış olsaydı o eve yine ortak olacaktınız.
Çok hakim değilim konuya. Zor işler… Umarım herşey yoluna girer.

Altınlarınızı vermemiş olsaydınız ev alma şansınız olmayacaktı böylece evin yarısı hakkınızda olmayacaktı. Sadece altın hakkınız olacaktı. Şimdide ev hakkınız var. Aslında aynı kapıya çıkıyor. Altınların bir kısmında erkek tarafının taktığını düşünürsek gene kardasınız

Yani şöyle ha eşinden almış o eve verdiği altın paralarını ha başkasından borç almış aynı
İyi de söz konusu altınlar olmasa adam belki zaten ev alamayacaktı.O zaman neye aile konutu şerhi koydurup içinde oturacaktı arkadaş? O zaman sadece altınları ve varsa kayıtlı birikimleri onun yarısını isteyebilecekti konu sahibi.Şimdi olanı isterim tamam ama olmayanın nesinden pay isteyeyim ki?

Ne derse desin altinlari almadim desin ne fark eder.Bu evi evliyken aldiysaniz zaten yarisi senin.Iste resmi nikah kadini boyle koruyor.Sadece dini nikahla evlenip kendini evli sananlar.

Altınlarınızı vermemiş olsaydınız ev alma şansınız olmayacaktı böylece evin yarısı hakkınızda olmayacaktı. Sadece altın hakkınız olacaktı. Şimdide ev hakkınız var. Aslında aynı kapıya çıkıyor. Altınların bir kısmında erkek tarafının taktığını düşünürsek gene kardasınız
Hiç de karda değilim boşanıriken kadının durumu ile erkeğin durumu bir mi bizim toplumumuzda üstelik çocuklu bir bayanın hiç değil kaldı ki bu adam çocuğuyla da ilgilenmeyen bir adam 500tl verip sıyrılmak istiyor herşeyden

Hiç de karda değilim boşanıriken kadının durumu ile erkeğin durumu bir mi bizim toplumumuzda üstelik çocuklu bir bayanın hiç değil kaldı ki bu adam çocuğuyla da ilgilenmeyen bir adam 500tl verip sıyrılmak istiyor herşeyden
Kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsanız gayeye aynı. Ha sorumsuz bir insanı baba yapanda sizsiniz. Gerekirse nafaka davası açıp maaşı oranın da yükseltirsiniz. Yada çocuğun velayetini babaya verirsiniz.

Eve verilen altınlar bnm altınlarım onun değil ki
Bu kanun değişmedi mi ben mi yanlış biliyorum, sadece kadına özgü ziynet eşyaları kadına ait. Yani bilezik kolye küpe vs. boşanırken kadına veriliyor.
Çeyrek, yarım, tam altın veya cumhuriyet altını kadına takıldığı ispat edilemiyorsa paylaşılır. Düğünde bunların hepsi size mi takıldı, yani takı merasimi sonrası eşinizin üzerinde bunlardan hiç mi yoktu? Takı kesesine bile atılmış olsa paylaşılır bu durumda. Yani tüm altın sizin değil ve avukatı buradan yürür bence.

Sizin altınların ederi neydi? Yani bozdurunca parayı bankaya mı yatırdınız yoksa evi alırken nakit mi verdiniz? Bankaya yatırıldıysa eşinizin bu paranın kaynağını ispatlaması gerekiyor. Belli bir rakamın üstü işlemler banka üzerinden yapılmak zorunda. (7.000 TL galiba) Evin nakit kısmı için parayı nasıl ödemiş.
Eğer dediğim gibi çeyrek, tam altın vb tutarı bileziklere yakınsa eşinizin de altında hakkı var. Mehir soyut bir kavram, mahkemede nasıl ispatlanıyor? Çünkü yazılmıyor bir yere bildiğim kadarıyla. Nikahı kıyan hoca bile hatırlamıyordur kimin mehri ne kadar diye. Çocuğa 500 TL nafaka vermeyi birşey verip daha ne yapayım zihniyetinde bir adamdan en kısa sürede kurtulmanızı dilerim.
Bir avukat gelse de sevabına cevaplasa.

Kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsanız gayeye aynı. Ha sorumsuz bir insanı baba yapanda sizsiniz. Gerekirse nafaka davası açıp maaşı oranın da yükseltirsiniz. Yada çocuğun v
Bu kanun değişmedi mi ben mi yanlış biliyorum, sadece kadına özgü ziynet eşyaları kadına ait. Yani bilezik kolye küpe vs. boşanırken kadına veriliyor.
Çeyrek, yarım, tam altın veya cumhuriyet altını kadına takıldığı ispat edilemiyorsa paylaşılır. Düğünde bunların hepsi size mi takıldı, yani takı merasimi sonrası eşinizin üzerinde bunlardan hiç mi yoktu? Takı kesesine bile atılmış olsa paylaşılır bu durumda. Yani tüm altın sizin değil ve avukatı buradan yürür bence.

Sizin altınların ederi neydi? Yani bozdurunca parayı bankaya mı yatırdınız yoksa evi alırken nakit mi verdiniz? Bankaya yatırıldıysa eşinizin bu paranın kaynağını ispatlaması gerekiyor. Belli bir rakamın üstü işlemler banka üzerinden yapılmak zorunda. (7.000 TL galiba) Evin nakit kısmı için parayı nasıl ödemiş.
Eğer dediğim gibi çeyrek, tam altın vb tutarı bileziklere yakınsa eşinizin de altında hakkı var. Mehir soyut bir kavram, mahkemede nasıl ispatlanıyor? Çünkü yazılmıyor bir yere bildiğim kadarıyla. Nikahı kıyan hoca bile hatırlamıyordur kimin mehri ne kadar diye. Çocuğa 500 TL nafaka vermeyi birşey verip daha ne yapayım zihniyetinde bir adamdan en kısa sürede kurtulmanızı dilerim.
Bir avukat gelse de sevabına cevaplasa.
[/QUOTE
Gelinin üzerine takılan gelinin erkeğin üzerine takılan erkeğin avukatim öle dedi ayrıca ben sadece mehrimi istedim hediyelik takilari değil

Düğündeki takıları değil mehrinzi istiyorsanız, bu eski eşinizin vicdanına kalmış bir durum. Medeni hukuk sizin mal paylaşımında hakkınızı korurken, çocuğunuza nafaka bağlar. Mehriniz Allah’la eşiniz arasında. Allahtan en azından kanun önünde alabileceğiniz şeyler var.

Back
X