Bosanma travma

Bakman gereken bir bebek var , boşanmak dünyanın sonu değil, acilen toparlan ve bu durumu kabullen , eski eşinden umudu kes ki önüne bakabilesin , eğer bu şekilde devam edersen eski esin seni kullanmaya baslar çünkü zaafın olduğunu biliyor, eşinizin sevilecek bir tarafı da yok ama siz takıntı yaptığınız için göremiyorsunuz, adam belli ki yeni arayışlar peşinde evliliği de kafasında bitirmiş böyle bir adamın pesinden gidipte ne yapacaktınız ki , ileride sizi boşadığı için dua edeceksiniz aksi taktirde köle hayatı yaşatacaktı size , ben şuanda evliyim ama kimse evliliğimin devam edeceği konusunda garanti veremez , eşimle yeni evliyken defalarca sorun yaşadık ailesi yüzünden ben ne zaman ki kararlı durup eşimi boşamaya kalktım ailesi ve eşim yalvar yakar vazgeçirdi beni, o günden sonra da kimse bana müdahale edemedi , yani demem o ki eşinize bağımlı tavırlarınız eşinizin gözünde değersiz bir hal almış, halbuki dik dursaydınız en baştan alttan almayıp siz mahkeme kapısına atsaydınız belki de kapınızda köpek olacaktı, kadınların en büyük sorunu hep idare etmeye çalışıp alttan almak , alttan alınan erkek bir süre sonra karısına saygı duyamıyor çünkü ne yaparsa yapsın kadın hep idare ediyor bir nevi annesi gibi davranıyor, dişil özellikler yerine annelik yapıp her koşulda idare ettiğiniz için bu haldesiniz , burdan tüm kadınlara diyorum ki eşinize annelik yapmayın, hatalarını görmezden gelmeyin, idare etmeyin çünkü en sonunda o sizi kapıya koyacak...
Haklisin fazla deger verdim ve hep alttan alan oldum.

Ne kadar sure ayrı kaldınız süreçte neler yaşadınız ve bebeğiniz ne kadar aynı şeyleri hatta birbirini ben yaşıyorum biz 1.5 aydır ayrıyız ama boşanmadik kafamızı dinliyoruz vs vs süreç nolur bilmiyorum ama cokkkk zor gerçekten çok yaşadığım için biliyorum
Dava gunu gelene kadar ayri kaldik.1.5 ay filan.sonunda bitti.

Lilacim konularını biliyorum, yıllardır boşanmak istediğini söylüyor, çocuğa ağlamıştır seninle ilgisi olduğunu düşünme artık, ani karar değil ki bu. Çocuğunu al şimdi yaz aylarindayiz güzel bir tatil yap biraz kafanı dinle, çocuk da mutlu olsun. Ona enerjini daha fazla verebilirsin artık, çünkü bu adam senin enerjini somurdu yıllarca. Ve toparlanacaksin, henuz çok yeni olduğu için böyle düşünüyorsun, terapilere devam et. 6 ay sonra gel, iyi ki boşanmışim.kendden geçmiştim diyeceksin. Çocuğuna birlikte mutlu ve huzurlu bir hayatın olsun 🤍 zorlandigin yerde o heriften destek istemeye sakin çekinme hem maddi hem manevi olarak babalik görevlerini yapmak zorunda.

Lilacim konularını biliyorum, yıllardır boşanmak istediğini söylüyor, çocuğa ağlamıştır seninle ilgisi olduğunu düşünme artık, ani karar değil ki bu. Çocuğunu al şimdi yaz aylarindayiz güzel bir tatil yap biraz kafanı dinle, çocuk da mutlu olsun. Ona enerjini daha fazla verebilirsin artık, çünkü bu adam senin enerjini somurdu yıllarca. Ve toparlanacaksin, henuz çok yeni olduğu için böyle düşünüyorsun, terapilere devam et. 6 ay sonra gel, iyi ki boşanmışim.kendden geçmiştim diyeceksin. Çocuğuna birlikte mutlu ve huzurlu bir hayatın olsun 🤍 zorlandigin yerde o heriften destek istemeye sakin çekinme hem maddi hem manevi olarak babalik görevlerini yapmak zorunda.
Beni cok yipratti biliyorsunuz konulardan.bana son zamanda cok degersiz hissettirdi.belkide beni yildirip benim bosanmami istedi.

Haklisin fazla deger verdim ve hep alttan alan oldum.
Maalesef bu hatayı birçok kadın yapıyor, ben evliliğimde sorunlar başlayınca sürekli psikoloji kitapları okudum , youtube dan sınırlar ile ilgili videolar izledim , aslında evlilikte en büyük hata kadının bedel ödetmeksizin eşinin annesi rolüne bürünerek sürekli affedici olması , Fatih reşit Civelekoğlu ve Tülay kök videoları izledim , en büyük problemin kendimde olduğunu gördüm, bazen bizler sadece karşı tarafı suçluyoruz çünkü bu en kolayı, zor olan kendi yanlışlarının da farkına varabilmek , şuanda evliliğimi tamamen psikolojiye bağlı kalarak yön veriyorum, nelere taviz verilir nelere susulur bunu iyi öğrendim, mesela şuan eşimin ailesi ile denge halindeyim ama eğer sınırı aşarlarsa hemen dur diyorum, eskiden sınırlarımı bilmediğim için neye dur demem gerektiğini veya neyin benim için iyi ya da kötü olduğunu bilmiyordum, ama artık iyi biliyorum, kv evime gelebilir ama çatkapı ve canı her istediğinde gelemez , eşim annesine para verebilir ama bu miktar benim hayat konforumu etkiliyorsa dur derim , eşim ailesi ile vakit geçirebilir ama beni yok sayıyorlarsa asla susmam tepkimi de sınırlarımı çizerek hayır diyerek gösteririm , psikoloji ile yakından ilgilenmek bana çok şey kattı, o yüzden lütfen eski eşe ağlamayı bırakıp biran önce yardım alın, psikoloji ile iç içe oldukça kendinize ne büyük haksızlıklar yaptığınızı daha net göreceksiniz 🙃

Yahu niye kötü olsun. Bu nasıl bir cahillik? Neresi kötü?
Onun da psikolojisi pek iyi sayılmaz, daha düğün yapmadan nikah yapıp direk boşanma aşamasına gelen bir kızımız, onun da yardım alması lazım zira kötü bir eşten boşanmak asla kötü bişey değildir, toplum olarak hala boşanmanın normal bişey olduğunu idrak edemedik gitti ...

Boşanmak çok kötü birşey.
Kötü bir insandan kurtuluyorsanız kötü bir şey değil. Kafanızda boşanmak = kötü diye kodlamışsınız. Halbuki konu sahibinin eşi leş gibi biri. Kendi de biliyor hissettikleri bağımlılık. Sağlıklı değil. Sevgi hiç değil.

Maalesef bu hatayı birçok kadın yapıyor, ben evliliğimde sorunlar başlayınca sürekli psikoloji kitapları okudum , youtube dan sınırlar ile ilgili videolar izledim , aslında evlilikte en büyük hata kadının bedel ödetmeksizin eşinin annesi rolüne bürünerek sürekli affedici olması , Fatih reşit Civelekoğlu ve Tülay kök videoları izledim , en büyük problemin kendimde olduğunu gördüm, bazen bizler sadece karşı tarafı suçluyoruz çünkü bu en kolayı, zor olan kendi yanlışlarının da farkına varabilmek , şuanda evliliğimi tamamen psikolojiye bağlı kalarak yön veriyorum, nelere taviz verilir nelere susulur bunu iyi öğrendim, mesela şuan eşimin ailesi ile denge halindeyim ama eğer sınırı aşarlarsa hemen dur diyorum, eskiden sınırlarımı bilmediğim için neye dur demem gerektiğini veya neyin benim için iyi ya da kötü olduğunu bilmiyordum, ama artık iyi biliyorum, kv evime gelebilir ama çatkapı ve canı her istediğinde gelemez , eşim annesine para verebilir ama bu miktar benim hayat konforumu etkiliyorsa dur derim , eşim ailesi ile vakit geçirebilir ama beni yok sayıyorlarsa asla susmam tepkimi de sınırlarımı çizerek hayır diyerek gösteririm , psikoloji ile yakından ilgilenmek bana çok şey kattı, o yüzden lütfen eski eşe ağlamayı bırakıp biran önce yardım alın, psikoloji ile iç içe oldukça kendinize ne büyük haksızlıklar yaptığınızı daha net göreceksiniz 🙃
Haklisiniz cok mantikli dusunuyorsunuz.ben gibi duygusal degil.

Kötü bir insandan kurtuluyorsanız kötü bir şey değil. Kafanızda boşanmak = kötü diye kodlamışsınız. Halbuki konu sahibinin eşi leş gibi biri. Kendi de biliyor hissettikleri bağımlılık. Sağlıklı değil. Sevgi hiç değil.
Bir omur gecmezdi evet..ama bir yas surecine girdim..

Haklisiniz cok mantikli dusunuyorsunuz.ben gibi duygusal degil.
Siz de atlatacaksınız emin olun , yeterki değişmeye ve dönüşmeye gönüllü, hevesli olun , minicik bir bebeğiniz var ve onun sağlıklı , akıllı ve de güçlü bir anneye ihtiyacı var, boşanmak kötü bişey değildir size kötü davranan birisi hayatınızdan çıktı, şükrederek ve daha akıllı adımlarla hayatınıza yön verin ...

Bu adamı sevdiğinizi sanmıyorum. Size bu kadar kötü davranan adamı neden seveceksiniz ki?

Sadece ayrılık acısı çekiyorsunuz ki çok normal.

Madem küçük bebeğiniz var,bebek tüm vaktinizi alıyordur onunla ilgilenirken eski eşi unutmak çok kolay olacaktır bence.

17lik genç kız değilsiniz. Büyük sorumluluklarınız var. Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Back
X