Boşanma ve çocuğu bahane etmek.

Boşanmak korkunç mu dedim hım tamam sana uzun uzun açıklayamacağım zaten yazdığımdan çıkardığına bak

Boşanmak korkunç mu dedim hım tamam sana uzun uzun açıklayamacağım zaten yazdığımdan çıkardığına bak

Öncelikle sen değil siz diyeceksiniz. Ne yazdığınız ortada, kendi yazdığınızı kendiniz açıklayamıyorken size laf anlatmaya çalışarak zamanımı hoşa harcamışım pardon.

Öncelikle sen değil siz diyeceksiniz. Ne yazdığınız ortada, kendi yazdığınızı kendiniz açıklayamıyorken size laf anlatmaya çalışarak zamanımı hoşa harcamışım pardon.
Canım nasıl istiyorsa öyle hitap ederim. Evet cok hoş harcamışşın zamanını SEN

Annem mutlu olsaydı elbette ama bunun yolu artık babamdan geçmiyordu. Asıl olmayacak bir şeyi benim yüzümden oldurmaya çalışsaydı üzülürdüm.

ben de şu an boşanma davası açtım ve sizin dediğiniz sadece bir süreç evet insan çocukları için ki bir de küçüklerse biraz olsun düzelir mi diye düşünüyor sadece biraz zaman ama bakıyor ki çocukları dahi olumsuz etkileniyor işte o zaman olmayınca olmuyor ve boşanıyor yani çocukları bahane etmek değil ileride çocuklarına bu durumu açıklayabilmek çünkü ben kendimi düşündüğümde babaları farklı ilde ben farklı ilde olacağım ki babaları gamsızdır çok ayda yılda bir görmeye gelirse şükür

yeni boşandım ...aynı catı altında herkesin mutsuz olmasındansa boşanmanın cocuga huzuru verebilmenin daha zaruri oldugunu düşünüyorum..

boşandım bunu hem kendim için yaptım hemde yetiştirdiğim evladıma örnek olmak için

geçen ay kızım cok güzel durumu özetledi aslında yemek sırasında ''anne cok mutluyum ''dedi ''neden ''dedim ''sen çok güzel gülüyorsun ''dedi...Çocukların istedği illa iki ebeveyni aynı evde görmek değil huzur-mutluluk...

Duygulandım.

Annenin ellerinden öpüyorum.

Bir çocukla ayrıldım . Şimdi ikinci evliliğimi yaptim. Eşimle 2 çocukla bir yuva kurduk. Büyük kuzum bugün anneannesind e sürekli olarak eşimi övüyormuş.
Dipnot: ihtiyaçtan degil 10 yıl sonra aşık olduğum için evlendim:)
Ama boşanmış olaraktahayatım çok güzeldi.

Sen daha çok gençsin. Yaşın çok genç. Evet mutlu iki ayrı evin var şu an. Bu yüzden şanslısın. Ama zamanla göreceksin boşanmış anne baba çocuğu olmanın aslında sana neler kazandırdığını ve kaybettirdiğini.
Ben zamanla gördüm. Aslında ilk boşandıklarında da nasibimizi aldık bu durumdan. Mesela maddi sıkıntı yaşadık çok. Hoş babamla beraberken de yaşıyorduk. Ama ben lise 3.sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldım mesela. Annemin sağlık problemleri yüzünden, elaleme muhtaç olmayalım babama muhtaç olmayalım diye iş hayatına atıldım. Konfeksiyonlarda çalıştım, mağazalarda günde 12 saat çalıştım asgari ücret bile alamazken. 17 yaşında ev geçindirmeye başladım. Erkek kardeşime baktım, okulunda birşeyi eksik olmasın diye, diğer çocuklardan eksik kalmasın diye kendi hayatımdan eğitimimden feragat ettim.
Yanlış bir evlilik yaptım. Çok uzun hikaye ama tamamen bu boşanmanın benden çaldıklarıyla alakalı bu da. Ve daha neler neler, anlatsam çok uzun olur.
Henüz anne değilsin, evli değilsin. Bir kadının çocuğu baba, baba diye peşinden ağlarken o adamdan nefret etmesi, aynı evde yaşamak istememesi ne demek bilmiyorsun. İnşallah hiçbir zaman da bilmezsin. Ama insanların bilmediği yaşamadığı durumlarla ilgili böyle ahkam kesmesi çok cahilce geliyor bana. Eminim boşanmamak için çocuğu bahane eden anneler vardır, mümkündür ama hiç ummadığınız, bilmediğiniz durumlar da olabilir. Çocuk için evlilik sürdürmek, evi muntazam huzurlu hale getirip kendi içinde fırtınaların kopması ne demek umarım hiç yaşamazsın.

Canım o işler senın dedıgın gibi kolay olmuyor genelde. Koca bosanmak isteyince sorun olmuyor kadın zorluk cıkarmıyor ama kadın isteyince sorun cıkıyor ölümler bile oluyor görüyosun haberlerde kadıncagız korktugu için bisi yapamıyor. Zaten psıkolojısı bitik oldugu için kendını daha güçsüz ve caresiz hissediyor. Oyuzden lutfen bıde korkak damgası vurma oyle kadınlara kımse kaostan beslenmez. Ama bazen sartlar gercekten el vermıyor

O ev muntazam huzurlu hale nasıl gelecek bana bunu açıklar mısınız?

Boşanmak sadece çocuklar mutlu olsun diye de değil en başta insanın kendisi için gerekir. Ben mutlu olmazsam etrafımada veremem. Ayrıca gün gelecek çocuklar yuvadan uçacak. Yine kendime kalacağım. Herşeye kendini feda eden insanlarıda ben anlamıyorum. Az biraz bencillik iyidir.

O ev muntazam huzurlu hale nasıl gelecek bana bunu açıklar mısınız?

Şöyle düşün, eşinle bazı problemler yaşadın ama o arada çocuğun da oldu. Problemler aşıldı, ama sen aşamadın bazı şeyleri. Soğuksun, ısınamıyorsun. Evde hiçbir huzursuzluk yok, tam anlamıyla anne, baba, çocuktan oluşan mutlu aile tablosu. Beraber oyunlar oynanıyor, alışverişler yapılıyor, gülüp konuşuyorsunuz. Ama sen ısınamıyorsun. Ne yapmalı kadın bu durumda? Canının istediği gibi, istediğin adamla evlenip çocuk yapıyorsun. Ama sonra ben yapamıyorum boşanayım diyemiyorsun. Çünkü çocuğun babasını çok seviyor. Her çocuk hakeder babasıyla yaşamayı, oynamayı. Gece yatarken babasına iyi geceler öpücüğü vermeyi. Bunları düşünüp içine atıyorsun hislerini. Maddi durumlardan bahsetmedim bile bak.
Sence şu an boşanmamak için bu kadın çocuğu mu öne sürüyor?

Son düzenleme:
Sevmediğin,bir şey hissetmediğin bir adamla ya da kadınla ömür boyu aynı yatakta yatan,sevişen insan ne kadar mutlu olabilir? Yemek içmek gülüşmek bunlar işin kolay kısmı. Benim babam da elinden geldiğince yapıyordu bunları. Ama genç yaşta cinsel hayat bittiğinde o agresiflik hem anneye hem babaya yansıyor. İster istemez acısı çocuktan çıkıyor. Bütün gün negatif enerjiye maruz kalan çocuk gece yatmadan önce babasına iyi geceler öpücüğü verdi diye çok mutlu olmuyor ya da düzgün bir psikolojiyle büyümüyor.

Aynı fikirdeyim.
Önemli olan anne babamın Mutluluğu
Benimkilerde ayrıydı. Anne baba çocuklarına karsı sorumluluğunu biliyorsa zaten anne bana birlikte mi ayrı mı evli mi çocuk zaten bunlarla pek ilgilenmiyor.

Bunu bilemezsin. Çocuğun nasıl mutlu olacağını da bilemezsin ki. Şimdi geçmişe dönsek, annem bana sorsa boşanayım mı diye, ya da sizin için bosanmiyorum dese ben de kabul etmezdim. Çünkü annemin sonradan ne kadar mutlu olduğunu gördüm. Belki benim çocuğum da bir gün gelecek beni farklı bir şekilde daha mutlu görecek bunu da bilemiyorum.
Bu mesele o kadar çok yere gider ki. Herkes farklı, her ilişki farklı, her ev farklı.
Ama boşanmış anne babanın çocuğu olmak hiç etkilemez denemez.

Nasıl çocuk bunlarla ilgilenmez yahu? Çocuklar aptal mı? Okul arkadaşı dün akşam evinde babasıyla ve annesiyle ortak yaptığı birşeyi anlatacak mesela. Çocuk düşünmeyecek mi ben dün akşam annemle/babamla yalnızdım, hafta sonu diğerini ancak görebilirim diye. Bu daha en basit örnek. Bunun bayramı var, özel günü var. Var da var. Tamam tabii ki boşanmak kaka kötü demiyorum, annem babam da ayrıydı, ben de muhtemelen boşanma sürecine giriyorum ama öyle dört dörtlük basit değil.

Dört dörtlük demedik ki zaten. Hiçbir şey dört dörtlük değil. Ama zannettiğiniz gibi çocuklar “yeter ki annem babam boşanmasın da ne olursa olsun” falan diye düşünmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…