bosanma ve cocugun velayeti

Başka bir Arkadaşta söylemiş darp raporunun süresi 6 aydır arkadaş 5 yıl önce almış artık bir hükmü kalmamıştır o raporun.
Eger kadın gördüğü şiddet nedeniyle eşine maddi manevi tazminat açmak isterse ya da boşanma davasında raporunu delil sunmak isterse süresi 6 aydır. Eğer söz konusu olan velayet davasiysa, eşinin karakterini ortaya koymak için geçmişte yaşadığı şiddeti ispat amacıyla raporunu kullanabilir. Tek basina yeterli olmaz ama babanın karakterini ortaya koyduğu için dikkate alınır. Konu Sahibi dilekçesinde eşinin şiddete meyilli olduğunu gecmistede kendisine şiddet uyguladigini, darp raporu aldığını, eşinin Özür dilemesinden dolayi şans verdiğini ama aynı sorunların yeniden başladığını yazacak. Raporda bu iddiaların delili olarak dosyaya eklenecek.

Önemli olan evlilik birliğini kurtarmak için eşine şans verdiğini, elinden geleni yaptığını, ama eşinin bu süreçte kötü davranışlarına devam ettiğini, çocuğun büyüdüğü için eşinin ona kötü rol model olduğunu ve sana uyguladığı şiddeti çocuğunuza da uygulamasindan korktuğunu ifade etmen.

Son düzenleme:
Üniversitede bi hocam uğraştı aynı sorunla. Ama aldı çocukların velayetini. Anne düzgün bi yasantiya sahip olduktan sonra velayet anneye verilir. Korkma, yapman gereken hakliligini ispat etmen, o kadar. Şahit bulman çok önemli, kavgalarınizi duyan, gören komsularin varsa, yada evinizin içini bilen yakın arkadaşların ise yarar. Uğradığın şiddetten sonra seni darp edilmiş olarak gören birileri varsa çok çok iyi olur.

Anneye verilir ... kafana takma na bile gerek yok.. ama çocuğa da soru sorarlar . 7 yaşında olduğu için evinizde neler oluyordu baban anneni dovuyor muydu ve kavgalar oluyor muydu gibisinden. Sorulacak olan sorular sizin ve Eşinizin yazdiracagi boşanma dilekcesiylede alakali. . Hakim degilsem de katibi olacak kadar bilgiliyimdir bu konularda..

Bak atlamisim ben bunu. Hem kiminle kalmak istediğini, hem de evinizde yaşananları sorarlar.

Darp raporunun hükmü bitmiş ama yine de bunu dosyada ek olarak sunmanda fayda var.. ayrıca çevremizde huzursuzluklara ve şiddete maruz kaldiginiza şahit olan 2 kişi isterler şehitleriniz de konuşur ve aile mahkemesinde şahit çok önemlidir arkadaşım. .. ama çocuk şüphesiz senin.
(Psikolojik problem ve ahlak dışı bir davranış olmadığı sürece)

Bak atlamisim ben bunu. Hem kiminle kalmak istediğini, hem de evinizde yaşananları sorarlar.

Oglumun yaninda elimizden geldigi kadar dikkat etmeye calisiyoruz, babasi onunla cok ilgilenir , zaman ayirir , gezdirir , parka yuzmeye vs heryere goturur,babasini cok sever beni de seviyor ama hakim sorunca ya babamla kalmak istiyorum derse (yani bu tamamen benim en kotu ihtimali dahi dusunmek zorunda olmamdan kaynaklaniyor yoksa oglumun beni istememesi icin de bir sebep yok ama her ihtimali dusunmek zorundayim

Kadın ahlak dışı suç işlemediği taktirde bu yaştaki çocuklar kadına verilir.

Eğer derse sizde 7 yaşında bir çocuğun anneye daha çok ihtiyacı olduğunu . Babasının da istediği zaman oğluyla vakit gecirebilecegini belirtirsiniz. . Yada vekiliniz size önerim boşanma süreçleri insanın psikolojisini em çok yıpratan süreçtir. Kendinize bir avukat vekil tayin etmeniz. . Ve bu olaydan en az yara almaya çalışmaktır...

Zaten beni de en cok dusunduren bu surec, ne evliligin devamina ne de bu surece enerjim var...

Siddet olsa da olmasa da 7 yasindaki cocuk annesinde kalir. Siddet varsa, %100 sizindir zaten.

Zaten beni de en cok dusunduren bu surec, ne evliligin devamina ne de bu surece enerjim var...
Duruşmalara gerekmedigi sürece katılmayın. Avukatiniz ilgilensin. Allah yardımcınız olsun çok geçmiş olsun canım. Benim. Bu yasayacagin son olsun umarım bundan sonra mutlu olursun hersey istediğin gibi olsun dualarim seninle.

Aslinda cocuga cok duskun ama benim bosanmaya cesaret edemeyecegimi mi dusunuyor bilemiyorum cunku cok rahat davraniyor, yani sen esine siddet uyguluyorsun, bir ozur bile dilemiyorsun,kaba davraniyorsun ,hakaret ediyorsun, bosanilmak icin tum niteliklere sahipsin, nerenden tutsam elimde kaliyorsun , cocugu almak noktasinda muhtemelen ben daha sansliyim ama bu asiri ozguven onda varken ve bende neden yok?cok gecerli nedenlerim olmasina ragmen bilemiyorum...

bakacak durumunuz varsa, babanin siddet meselesi de kanitlanabilirse size verilir diye dusunuyorum

Hakim, çocuğun velayetini kime vereceğine karar vermeden önce mutlaka çocuk hakkında hazırlanmış pedagog raporu dosyaya sunulur. Bunun için görevli pedagog çocukla görüşür, yaşadığı ortamı görmek için evine gider, gördüklerini de mahkemeye rapor olarak sunar. Bu rapordan yararlanarak, çocuk için hangi tarafla kalmasının onun yararına olacağına hakim karar verir.

9 yaşına kadar annede şiddet yada çocuğa iyi bakamama gbi bi durum olmadıkça kesinlikle anneye veriliyo canım ki şiddet varmış babada.

9 yasina kadar oldugundan eminmisiniz benim aklimda 7 gibi kalmis
Geçende trt de izledim avukat anlattı 9 dedi çok iyi hatırlıyorum. Ama annede çocuğa zarar verecek bişi olmayıp iyi bakabilecek eğitimiule yakından ilgilenicek olması şartıyla.

Siddeti kanitlayip sahitler bulabilirseniz mahkeme cocugun yararini gozeterek anneye verecektir tabi kapi gibi darp raporu olursa cok iyi olur
İyi bir avukatla gorusmenizi tavsiye ederim
Allah yardimciniz olsun insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…