bosanma ve cocugun velayeti

Hukukcysaniz bir sorum daha olacak, suanda yeni tasindigimiz ve henuz tapusunu almadigomiz bir evimiz var, bu surecte ve sonrasinda magdur olmak istemiyorum, bu konuda ne yapilabilir acaba?

Şuan yaşadığınız ev orasıysa, aile konutu şerhi koydurabilirsiniz.

Eger tapusunu yakin zamanda alacaksaniz davayi acmadan biraz daha sabredin ve tapuyu kendi adiniza almaya calisin. Onu da yapamazsaniz ikikizin adina ciksin falan diye ikna etmeye calisin. En azindan ilerleyen surecte evden pay alma isleminiz daha da kolaylaşır

Tapusu olmadigi halde serh koydurabiliyormuyuz?
Pardon o kısmı görmemişim. Tapuyu ne zaman alacaksınız? Tapuyu ya kendi üzerinize alın ya da ortak olsun. Eşinizin üzerine olmasın.

Ben de hukukçuyum merak etmeyin.
Önemli olan bugüne kadar verilmiş kararlardır. Zina yapan birine verildiğini de gördüm, eşine şiddet uygulayan birine de. Zaten diğerlerini de anlattım.

demekki türkiyede öyle hoş türkiyeninde hukuk devleti olduğuna inanmıyorum ya neyse

şiddeti kanıtlayabiliyorsanız ki darp raporunuz vardır mahkeme babadan rapor ister şiddete meyli var mı diye..muhtemelen oğlunuz size verilir.

yani çocuğun en iyi şartlarda, onun için hangi velinin yanında kalması daha iyiyse ona verilir. düzgün bir aile ortamı kısacası ve annelerin herzaman önceliği vardır..sanırım siz bu şartları yerine getiriyorsunuz zaten

Pardon o kısmı görmemişim. Tapuyu ne zaman alacaksınız? Tapuyu ya kendi üzerinize alın ya da ortak olsun. Eşinizin üzerine olmasın.

eşinin üzerindede olsa sıkıntı yok. evlilik içerisinde edinmiş mallar (bir kaç istisna var - miras mesela) ortak maldır.

eşinin üzerindede olsa sıkıntı yok. evlilik içerisinde edinmiş mallar (bir kaç istisna var - miras mesela) ortak maldır.
Hanımefendi biliyorum ben zaten. :) Evlilik sırasında edinilmiş mallar yarı yarıya paylaştırılır. Eşinin bi iş karıştırma ihtimaline karşın öyle söyledim.
Eşinin üzerineyse konu sahibi aile konutuna şerh koydurabilir zaten.

ne gibi bir iş karıştırabilir? tapuyu başkasının adına satış sözleşmesi sonucu yapsa bu zaten nisbi muvazaadır.

ne gibi bir iş karıştırabilir? tapuyu başkasının adına satış sözleşmesi sonucu yapsa bu zaten nisbi muvazaadır.
Valla bir sürü olay görüyoruz. Nafaka vermemek için, oturduğu evi vermemek için malları başkalarının üzerine yapanlar, evleri satanlar... Konu sahibi bir de bunlarla uğraşmasın bu kadar derdinin arasında. Yoksa her şeyin çözümü vardır hukukta.

olmuyor değil ama bunların hepsi muvazaalı işlemler.eşi sadece kendi adına yaptırırsa tapuyu sanki herşey bitmiş gibi anlatmayın yanlış yönlendirme yapmayalım.

konu sahibesi tapu işlemi bittikten sonra tek başınızada gidip aile konutu şerhi yaptırabilirsiniz, eşinizin sizinle gelmesine gerek yok.
başka konutunuz varmı? eğer başka bir konut üzerinde şerh koydurmuşsanız olmaz, sadece tek bir konut üzerinde yaptırabilirsiniz bu işlemi, ikamet ettiğiniz adrese, aile konutu tektir.

olmuyor değil ama bunların hepsi muvazaalı işlemler.eşi sadece kendi adına yaptırırsa tapuyu sanki herşey bitmiş gibi anlatmayın yanlış yönlendirme yapmayalım.

Neyse sizinle uğraşamayacağım. Her şey bitmiş gibi anlatmıyor kimse, ki zaten en başında yapabileceği şeyleri anlattım konu sahibine.

Size 'savcı olunca görecek onlar.' yolunda başarılar dilerim, iyi günler.

neden alındınız anlamadım. kimse kimseyle uğraşmıyor, yorum yapmam neden sizi rahatsız etti? burda kimse sidik yarışması yapmıyor.

neden alındınız anlamadım. kimse kimseyle uğraşmıyor, yorum yapmam neden sizi rahatsız etti? burda kimse sidik yarışması yapmıyor.

Alınmadım ama doğru düzgün okumadan atlıyorsunuz hemen. Zaten başka bi yorumumda belirttim yapabileceklerini, merak etmeyin. O dediğinizi de bugüne kadar hiç yapmadım. Tekrar iyi günler.

Alınmadım ama doğru düzgün okumadan atlıyorsunuz hemen. Zaten başka bi yorumumda belirttim yapabileceklerini, merak etmeyin. O dediğinizi de bugüne kadar hiç yapmadım. Tekrar iyi günler.

neyi doğru dürüst okumadım? diyorsunuzki kendi adınıza yada ikinizin adına alın tapuyu. birşey anlatıyorsanız tam anlatında kadında bilsin ne yapacağını, değişik durumlar olursa.

neyi doğru dürüst okumadım? diyorsunuzki kendi adınıza yada ikinizin adına alın tapuyu. birşey anlatıyorsanız tam anlatında kadında bilsin ne yapacağını, değişik durumlar olursa.

Tamam hanımefendi, uzatmaya gerek yok.

Aslinda bu konuda magdur olmamak icin tapunun alinmasini beklemek istiyorum, simdi kendimi ortaya atsam kocaman bir sifirla kalmak 10 yillik emeklerimi cope atmak durumunda kalacagim.Zaten bastan beri ortak alicaz diye soyluyorum ona, belkide onun icin bu kadar erteliyo ama su durumda onun ustune olmasina bile raziyim en azondan serh koydururum satamasin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…