Geçende trt de izledim avukat anlattı 9 dedi çok iyi hatırlıyorum. Ama annede çocuğa zarar verecek bişi olmayıp iyi bakabilecek eğitimiule yakından ilgilenicek olması şartıyla.
Siddeti kanitlayip sahitler bulabilirseniz mahkeme cocugun yararini gozeterek anneye verecektir tabi kapi gibi darp raporu olursa cok iyi olur
İyi bir avukatla gorusmenizi tavsiye ederim
Allah yardimciniz olsun insallah
Sanirim o raporlarin zaman asimi var 1 yil ama yine de kullanilabilir boyle yapti ikinci defa yaptiginda gidemedim korkudan diye adamin gecmisinde bu tarz hareketlerinin oldugunu dusunebilir hakim. Yine de iyi bir avukat sizi cok iyi yonlendirir , maddi durumunuz yoksa baroya basvurunYaklasik 3ay once bogazimi sIktI ve oncesinde de bir kac kez sinirliyken kavga esnasinda "senin dunyani degistiririm "diye tehdit etmisti, darp raporu almadim ? Ne yapacagi belli olmaz daha da basima dert olur diye.5 yil once aldigim bir raporum var , eve polis cagirmistim ama sanirim onlar da bir sure sonra zaman asimina ugruyor.
Sanirim o raporlarin zaman asimi var 1 yil ama yine de kullanilabilir boyle yapti ikinci defa yaptiginda gidemedim korkudan diye adamin gecmisinde bu tarz hareketlerinin oldugunu dusunebilir hakim. Yine de iyi bir avukat sizi cok iyi yonlendirir , maddi durumunuz yoksa baroya basvurun
Tarihi zamani hatirliyorsaniz ve acan karakolun neresi oldugunu biliyorsaniz bu da belirtilebilir korktum hastaneye gidemedim ama polisi aradim boyle bir kayit mevcut olmasi gerektigini dusunuyorum hic olmadi cep telinizden aradiysaniz gsm sirketinden mahkeme karari ile istenebilir , ya da en azindan polisi aradiginiz saat zaman ispat edilir telefon dokumundenAslinda bogazimi sIktigi gun 155i aradim o yokken ve olayi anlattim, bu durumda ne yapmaliyim diye sordum, polis de uzaklastirma vs den bahsetti, dedigim gibi korkumdan olayin daha fazla uzerine gidemedim cunku tv de cok izliyoruz uzaklastorilan erkek daha da saldirganlasiyor.Acaba 155 de bu konusmalar kayit altina aliniyormu, bu benim icin bir kanit olabilirmi
Tarihi zamani hatirliyorsaniz ve acan karakolun neresi oldugunu biliyorsaniz bu da belirtilebilir korktum hastaneye gidemedim ama polisi aradim boyle bir kayit mevcut olmasi gerektigini dusunuyorum hic olmadi cep telinizden aradiysaniz gsm sirketinden mahkeme karari ile istenebilir , ya da en azindan polisi aradiginiz saat zaman ispat edilir telefon dokumunden
Tabiki sonucta doktor bilirkisi sayilacak kisilerdenGunu ve saati biliyorum tabiki ve hala benim cep telefonumda aramalarda duruyor, o anda ne yapacagimi bilemez durumdaydim daha fazla zarar gormekten korktum.Ayrica daha once evlilik terapisi icin benim zorlayarak goturdugim bir psikiyatrist var, ama esim hoslanmamis ve devam etmemisti.onumuzdeki hafta randevu aldim gidip herseyi anlatacagim cunku kimseyle paylasamiyorum, acaba mahkeme surecinde doktorun alacagi notlar isime yararmi?-surekli bilgisayara not aliyor, sonraki gidiste ordan bakiyor-
Tabiki sonucta doktor bilirkisi sayilacak kisilerden
Mahkemede bahsettiginizde doktorunuzun klinik goruslerine de onem verilecektir
Ben bu konularla ilgili bilgi sahibi değilim ama tv de rastladığım program dan duyduklarım bunlar. Umarım çok az hasarla atlatırsınız bu süreciAnliyorum, cocugun egitimiyle ben ilgileniyorum zaten, cocuguma zarar verecek bir rahatsizligim yok cok sukur aksine bu bosanma konusunun merkezine tamamen onu koyarak bu isi yara almadan nasil bitirebilirim diye gayretim...
Allah yardimciniz olsun
Ben bu konularla ilgili bilgi sahibi değilim ama tv de rastladığım program dan duyduklarım bunlar. Umarım çok az hasarla atlatırsınız bu süreci
Şiddet uygulayan birine vermez. Kusurlu tarafa verilirde kusuruna bağlı işte.5 yıl önce aldığınız darp raporu geçerli olmaz. Darp raporları 6 ay sonra zamanaşımına uğrar.
Hakim çocuğun menfaatine bakar. Kimin yanında daha iyi yetişeceğini düşünüyorsa o taraf kusurlu olsa bile velayeti o kişiye verebilir. Hakim çocuğa kimin yanında kalmak istediğini de sormak zorundadır.
Ben de hukukçuyum merak etmeyin.Şiddet uygulayan birine vermez. Kusurlu tarafa verilirde kusuruna bağlı işte.
Çocuğa sorar ama illa çocuğun istediğine verilmez dediğin gibi çocuğun menfaati önemli. Maddi menfaatinden çok maneviyat açısından.
Maddiyat neden önemli değil, çünkü çocuğun velayetinin velilerden bi tanesinde olması diğerinin sorumlulugu kaldiriyor anlamına gelmez.istirak nafakadi ödenir atıyorum annenin maddi durumu yoksa ama anneyle kalmak ruhsal acidan çocuğun menfaatindeyse
5 yıl önce aldığınız rapor sayılmaz ama doktorun bilgilerinde mevcuttur, o şekilde kullanabilirsiniz. Bir de bu şiddetler için şahitler bulabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır. İnşallah istediğiniz gibi sonuçlanır.
Ben de hukukçuyum merak etmeyin.
Önemli olan bugüne kadar verilmiş kararlardır. Zina yapan birine verildiğini de gördüm, eşine şiddet uygulayan birine de. Zaten diğerlerini de anlattım.
Çocuk size verilir fakat 7 yaşında olduğu için sanırım çocuğun kimde kalmak istediği fikri alınır gibime geliyor..Iyi aksamlar arkadaslar.sizlere danismak istedigim bir konu var.siddetli gecimsizlik ve fiziksel siddet nedeniyle bosanma gerceklesse,7yasindaki erkek cocuk kime verilir? Kendisi bizzat yasayan yada cevresinde sahit olan vardir muhakkak boyle durumlara, gercek olaylar uzerinden bu konuyu ogrenmek istiyorum, tesekkurler
not; bu arada baba da cocugu almak noktasinda israrci ve elinden geleni yapacak birisi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?