boşanma ve çocuk

merhaba başlığı görünce yazılanları okumadan fikirlerimi söylemek istedim. yıllar önce ben daha doğmadan annem ve babam ayrılmışlar. abim ve ablam da var. yıllarca kardeşlerimden, babamdan ayrı büyüdüm. ayrılmış ailenin çocuğu olmak gerçekten zor. anne-baba ayrılıyor ama asıl ayrılığı çocuk yaşıyor. abim ve ablam ile yenice kardeşlik duygusunu hissediyoruz. abim 31, ablam 27, ben 23 yaşındayım. büyükler boşanma kararı alıyor ama arada olan çocuklara oluyor. madem ayrılmak için sebepleriniz var neden dünyaya annesinden ayrı büyüyecek, babasından ayrı büyüyecek çocuklar getiriyorsunuz.
en büyük sıkıntıyı biz yaşıyoruz.
her ne kadar annem babamla, kardeşlerimle görüşmemi istese de bir türlü o baba, kardeş yakınlığını yakalayamadık. geçen hafta babamı kaybettim. daha 47 yaşındaydı. zaten baba sevgisi görmeyen ben hep ileride, zaman geçince babamla aramın düzeleceğini düşünmüştüm. vakit olmadı. abimle hastane bahçesinde bir konuşmamız olmuştu dedi ki "acaba annemle babam ayrı olmasaydı nasıl bir hayatımız olurdu?" bunu söylerken gözündeki ışıltıyı, yüzündeki tebessümü ben gördüm. evet sizler ayrılıyorsunuz ama biz yalnız kaldığımız her gece "acaba" diye düşünüyoruz.
ne kadar babasıyla, annesiyle görüşüyor deseniz de o başka ailelerde gördükleri bağı biz anne babası ayrılmış çocuklar yakalayamıyoruz.
ben aile nedir, baba nedir, kardeş nedir, yemek saati nedir, mutfakta anneyle birlikte babaya kahve yapmak nedir bilmem.
bu konuda söyleyecek çok sözüm var ama dahasını söylemek istemiyorum.
tek bildiğim siz büyükler geçinemiyorsunuz ama olan sadece bize oluyor.
ben aile ortamında büyümedim ama inşallah kendi ailemi kurduğumda onlara sıkı sıkı bağlanacağım.

bu yazıyı okurken gözlerimden yaşlar süzülüverdi....oğlum 2 buçuk yaşında ve ben ne yapacağımı bilmiyorum:43:

Off çok zor... Anne baba eğer anne baba olmayı bırakmazsa çocuk açısından çok ağır travmalar olmuyor. Biz başardık. Ayrıldık ama kızımızın anne ve babasıyız. Her istediğinde her ihtiyacı olduğunda beraberiz.. Darısı diğerlerinin başına..

26 yaşındayım. 6 yaşındayken annemle babam boşandılar. Aile olmanın ne demek olduğunu çok da fazla bilemeden geldim bu yaşıma. 20 yıl boyunca tek ailem annem oldu. Kardeşim yok...

Babamla görüşmüyorum. Evet zor bir durum. Dışarda babasının omzunda gezen kız çocuğu gördüğümde kaç kere ağladığımı hatırlamıyorum bile.

Ama işte kocaman bir ama diyeceğim burda. Tüm bunlara rağmen iyi ki ayrılmışlar diyorum yine de. Annemin ya da babamın mutsuz bir evliliğe devam etmelerini, mutsuz bir ailenin içinde yaşamayı istemezdim.

Bu benim için daha zor olabilirdi.

Eğer sevgi ve saygı bittiyse, o evlilik artık mutluluk vermiyorsa bireylerin hem kendileri hemde evlatları için boşanmalarından yanayım boşanmış bir ailenin çocuğu olarak.

Ama boşanmanın evladından da vazgeçmek anlamına gelmediğini algılayabilecek bireyler olsunlar diye dilerim ancak boşanan çiftler için...

merhaba başlığı görünce yazılanları okumadan fikirlerimi söylemek istedim. yıllar önce ben daha doğmadan annem ve babam ayrılmışlar. abim ve ablam da var. yıllarca kardeşlerimden, babamdan ayrı büyüdüm. ayrılmış ailenin çocuğu olmak gerçekten zor. anne-baba ayrılıyor ama asıl ayrılığı çocuk yaşıyor. abim ve ablam ile yenice kardeşlik duygusunu hissediyoruz. abim 31, ablam 27, ben 23 yaşındayım. büyükler boşanma kararı alıyor ama arada olan çocuklara oluyor. madem ayrılmak için sebepleriniz var neden dünyaya annesinden ayrı büyüyecek, babasından ayrı büyüyecek çocuklar getiriyorsunuz.
her ne kadar annem babamla, kardeşlerimle görüşmemi istese de bir türlü o baba, kardeş yakınlığını yakalayamadık. geçen hafta babamı kaybettim. daha 47 yaşındaydı. zaten baba sevgisi görmeyen ben hep ileride, zaman geçince babamla aramın düzeleceğini düşünmüştüm. vakit olmadı. abimle hastane bahçesinde bir konuşmamız olmuştu dedi ki "acaba annemle babam ayrı olmasaydı nasıl bir hayatımız olurdu?" bunu söylerken gözündeki ışıltıyı, yüzündeki tebessümü ben gördüm. evet sizler ayrılıyorsunuz ama biz yalnız kaldığımız her gece "acaba" diye düşünüyoruz.
ne kadar babasıyla, annesiyle görüşüyor deseniz de o başka ailelerde gördükleri bağı biz anne babası ayrılmış çocuklar yakalayamıyoruz.
ben aile nedir, baba nedir, kardeş nedir, yemek saati nedir, mutfakta anneyle birlikte babaya kahve yapmak nedir bilmem.
ben aile ortamında büyümedim ama inşallah kendi ailemi kurduğumda onlara sıkı sıkı bağlanacağım.

ben de hamile iken eşimden ayrıldım, kızım iki yaşına yaklaştı, anlattıklarını okuyunca yüreğime bıçaklar saplandı sanki, kızımla anneannesi, dedesi, dayısı ve teyzesiyle bir aile olduk, kızımın babası yanımızda olmasa da (haftanın bir günü görüşüyorlar) büyük bir aile olmamız tesellimiz, Allah onları başımızdan yanımızdan eksik etmesin, ama..... kardeş konusu her zaman içimde bir yaradır, benim iki kardeşim var, insanın kardeşinin olmasının ne kadar güzel bir şey olduğunu ben biliyorum, ama kızım bilmiyor, bilemeyecek, şu an içimdeki tek acı bu...

yazilarinizi okurken icim parcalandi, goz yaslarima hakim olamadim :43:

kimse onceden neyin ne olacagini bilemez, bir gun iplerin kopacagini bilemez..nasib kismet..sozun bittigi yer...

ah keske elimden bir sey gelsede kızım böyle bir hayatı yasamasa... ama insan yaptıklarının bedelini tek basına ödemiyor ve olan cocuklara oluo..
bu konuda o kadar hassasım ki yarım saattir aglıyorum ama bazen baska care kalmıyor bosanmaktan baska.
ben elimden geleni yaptığımı düsünüyorum cok seylerin üzerine sünger cektim kızım için.
esim bildiğinden hep bana ''ieride anlatırsın kızıma neden ayrıldığımızı '' diye uyarı gönderir
ama bi seyler kötüyse gercekten düzelemiyor. düzelmesi için iki taraflı caba gerekiyor . biliyorum bunlar acıklama degil kızıma karsı ömür boyu sucluyum ama elimden bi şey gelmiyor

hayır suçlu değilsin...
kesinlikle değilsin..
kızından vazgeçtin mi sen?
hayır...
bunları kafandan at...

ben bir günlük tutuyorum...
yaşadığım acıları aynı burda yazdığım gibi yazıyorum...

beni eğer bir gün ergenliktir şudur budur diye anlamazsa...
karşı taraf doldurursa okuması için vereceğim..

ah keske elimden bir sey gelsede kızım böyle bir hayatı yasamasa... ama insan yaptıklarının bedelini tek basına ödemiyor ve olan cocuklara oluo..
bu konuda o kadar hassasım ki yarım saattir aglıyorum ama bazen baska care kalmıyor bosanmaktan baska.
ben elimden geleni yaptığımı düsünüyorum cok seylerin üzerine sünger cektim kızım için.
esim bildiğinden hep bana ''ieride anlatırsın kızıma neden ayrıldığımızı '' diye uyarı gönderir
ama bi seyler kötüyse gercekten düzelemiyor. düzelmesi için iki taraflı caba gerekiyor . biliyorum bunlar acıklama degil kızıma karsı ömür boyu sucluyum ama elimden bi şey gelmiyor

hepinizi tek tek okudum inanın ağladım
allahım kimsenin yuvasını huzurunu bozmasın

4 yıllık birliktelikten sonra evlendik 3 yıllık evliyim 19 aylık bir oğlum var
allah var bunca yıldır hiçbir sorunumuz olmadı evlilik düğün sürecinde bile aileler arasında bile
ama son günlerde çok büyük sorunlarımız var
ama asla evde büyük kavgalarımız olmamıştır
oğlumuzun yanında asla birbirimize ters bakışımız bile olmamıştır

birbirimizi çok seviyoruz,geceleri sarılarak uyuyoruz
ama burada anlatamayacağım da sorunlar yaşıyoruz

son günlerde boşansak ne olur diye düşünceler geziyor kafamda
düşüncesi bile beni o kadar üzüyor ki anlatamam

oğlum babasını çok seviyor evde oyunlar oynuyor
babasına sarılıp onu öpüyor
her sabah uyanır uyanmaz baba diyor

o anları gördükçe içim öyle sızlıyorki anlatamam
ayrılsak ben oğlumla tek yaşarım böyle bir durumda evde babası olmayacak
nasıl avuturum onu
evde baba dediğinde babasını aradığında ona ne diyebilirim ki :14:

böyle düşündükçe ölüyorum içim içime sığmıyor nefes alamıyorum

dediğim gibi bizim aramızda hala sevgimiz saygımız var ama atlatamadığımız çok büyük sorunumuz var napacam bilemiyorum

allah hepimize yardım etsin

hepinizi tek tek okudum inanın ağladım
allahım kimsenin yuvasını huzurunu bozmasın

4 yıllık birliktelikten sonra evlendik 3 yıllık evliyim 19 aylık bir oğlum var
allah var bunca yıldır hiçbir sorunumuz olmadı evlilik düğün sürecinde bile aileler arasında bile
ama son günlerde çok büyük sorunlarımız var
ama asla evde büyük kavgalarımız olmamıştır
oğlumuzun yanında asla birbirimize ters bakışımız bile olmamıştır

birbirimizi çok seviyoruz,geceleri sarılarak uyuyoruz
ama burada anlatamayacağım da sorunlar yaşıyoruz

son günlerde boşansak ne olur diye düşünceler geziyor kafamda
düşüncesi bile beni o kadar üzüyor ki anlatamam

oğlum babasını çok seviyor evde oyunlar oynuyor
babasına sarılıp onu öpüyor
her sabah uyanır uyanmaz baba diyor

o anları gördükçe içim öyle sızlıyorki anlatamam
ayrılsak ben oğlumla tek yaşarım böyle bir durumda evde babası olmayacak
nasıl avuturum onu
evde baba dediğinde babasını aradığında ona ne diyebilirim ki :14:

böyle düşündükçe ölüyorum içim içime sığmıyor nefes alamıyorum

dediğim gibi bizim aramızda hala sevgimiz saygımız var ama atlatamadığımız çok büyük sorunumuz var napacam bilemiyorum

allah hepimize yardım etsin

eşini hala seviyorsan ve herşeye rağmen hergece sarılarak uyumayı başarabiliyosanız ki zaten arada en önemli sey sevgi ve saygı var o halde boşanmayı düşünmeyin derim..milletin daha başka sorunları var..

en önemli sorunun ne olduğunu merak ettim paylaşmak istermisin...

meryemmeryem evliliğinde sevgi saygı tamsa boşanmayı düşündürecek başka ne olabilir ki:26:bende merak ettim doğrusu:44:
ama eşinle aranızda saygıyı koruyabiliyorsanız her sorunu da çözebilirsiniz bence:31:

meryemmeryem evliliğinde sevgi saygı tamsa boşanmayı düşündürecek başka ne olabilir ki:26:bende merak ettim doğrusu:44:
ama eşinle aranızda saygıyı koruyabiliyorsanız her sorunu da çözebilirsiniz bence:31:

belkide ben gözümde büyütüyorum şuana kadar hiç en ufak bir sorunumuz bile olmamıştı
bu sorunla karşılaşıncada ağır geldi
allah kimsenin yuvasını yıkmasın dediğim gibi düşüncesi bile çok kötü

belkide ben gözümde büyütüyorum şuana kadar hiç en ufak bir sorunumuz bile olmamıştı
bu sorunla karşılaşıncada ağır geldi
allah kimsenin yuvasını yıkmasın dediğim gibi düşüncesi bile çok kötü

belki de dediğin gibi gözünde büyütüyorsundur
hani herkese kendi derdi büyük gelirmiş yaa
amin canım duana canı gönülden katılıyorum

Son düzenleme:
boşanmaya kararverilmişse şansı hak etmemeli bu eşler..
Zaten hak etselerde şans verilecek raddeye gelmezdi evlilikler..
şans verdim ve pişmanım..
Kendime ağız dolusu küfürler ediyorum..
şans ı hak etmiyorlar..
hiç bişi değişmiyo emin olun..
1-2 hafta peşinizde dönüyolar sonrasında ayı aynı ayı..
odun aynı odun işde..

Milyon defa pişmanım:14:

Hiç bişi yolunda gitmiyor..:50:

Neresinden nasıl tutmalıyım napmalıyım yolun ortasında kaldım yolu bilmeyen biri gibi..

sözler tutulmuyor..
huylar değişmiyor..

bu adamla 1 ömür sürdürme düşüncesi bile beynimi kemirmeye yetiyor..
1 evde 2 yabancı..

Merhaba ben de 14 aydır eşimden ayrıyım resmen bir türlü boşanamadık çünkü kızımız var. Ayrılmak isteyen o oldu ve sonrasında da kızımızın ne maddi ne mabnevi yanında olmadı evden gittiğinde kızım 2 yaşına yeni basmıştı hatta ayrılmak istediğini kızımın doğum günününden hemen ertesi gün söyledi. Neydi ne oldu gibi konulara girmeyeceğim çok uzun sürer. Ama kısaca sevgiliyken onu terkettiğim için intihar eden ailesi beni istemediği için bağlarını koparan hatta soyadını bile değiştirmeyi düşünen insan sonradan tam tersi oldu. Çocuğumuz olduktan sonra inanılmaz değişti 4 yıl çıkıp evlenmiştik bebeği de 6. yılımızda dünyaya getirdim 8 yıl da evlilik sürdü yani 12 yılım onunla heba oldu. 30 yaşındayım şimdi 3 yaşında dünyalar güzel bir kızım var Rab'bim onu iyi ki vermiş Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin bebeğime.
Boşanamamam da kızımın haklarını savunmamdan kaynaklanıyor. Allah a şükür kızıma aslanlar gibi bakarım ama bir babası var canı istediğinde kızım demeyi bilen madem öyle babalık da yapmasını bilecek maalesef manen bir yaptırım uygulayamam ama en azından madden yapması gerekenin bir kısmını yapmalı en azından. Kızım ona çok düşkün keşke ilgili bir baba olsa da maddi bişey yapmasa ama ikisi de yok :( maddi konulardan dolayı anlaşamadık bu durumdan da iyice sıkıldım artık nasıl olursa olsun bitsin diyorum gına geldi. Yalnız anne olmak çok zor herşeye tek başına koşuyorsun çocuk daha hırçın oluıyor ister istemez ayrılacak olan arkadaşlar bunları da düşünsün. Tabii ki bitmiş bir evlilik bitmiştir. Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar işimiz çok zor Allah güç kuvvet versin her yönden sevgiler...

merhaba, neler yaşadınız çok merak ettim siz bebeğinize nasıl bakıyorsunuz çalışıyor musunuz ? malesef benim evliliğim de iyi gitmiyor şu anda. 9 aylık bebeğim var ne olacak nasıl yaparım ne zorluklar çekiyorsunuz mesela kafam çok karışık :(

Back
X