- 18 Mart 2008
- 321
- 43
- 318
merhaba başlığı görünce yazılanları okumadan fikirlerimi söylemek istedim. yıllar önce ben daha doğmadan annem ve babam ayrılmışlar. abim ve ablam da var. yıllarca kardeşlerimden, babamdan ayrı büyüdüm. ayrılmış ailenin çocuğu olmak gerçekten zor. anne-baba ayrılıyor ama asıl ayrılığı çocuk yaşıyor. abim ve ablam ile yenice kardeşlik duygusunu hissediyoruz. abim 31, ablam 27, ben 23 yaşındayım. büyükler boşanma kararı alıyor ama arada olan çocuklara oluyor. madem ayrılmak için sebepleriniz var neden dünyaya annesinden ayrı büyüyecek, babasından ayrı büyüyecek çocuklar getiriyorsunuz.
en büyük sıkıntıyı biz yaşıyoruz.
her ne kadar annem babamla, kardeşlerimle görüşmemi istese de bir türlü o baba, kardeş yakınlığını yakalayamadık. geçen hafta babamı kaybettim. daha 47 yaşındaydı. zaten baba sevgisi görmeyen ben hep ileride, zaman geçince babamla aramın düzeleceğini düşünmüştüm. vakit olmadı. abimle hastane bahçesinde bir konuşmamız olmuştu dedi ki "acaba annemle babam ayrı olmasaydı nasıl bir hayatımız olurdu?" bunu söylerken gözündeki ışıltıyı, yüzündeki tebessümü ben gördüm. evet sizler ayrılıyorsunuz ama biz yalnız kaldığımız her gece "acaba" diye düşünüyoruz.
ne kadar babasıyla, annesiyle görüşüyor deseniz de o başka ailelerde gördükleri bağı biz anne babası ayrılmış çocuklar yakalayamıyoruz.
ben aile nedir, baba nedir, kardeş nedir, yemek saati nedir, mutfakta anneyle birlikte babaya kahve yapmak nedir bilmem.
bu konuda söyleyecek çok sözüm var ama dahasını söylemek istemiyorum.
tek bildiğim siz büyükler geçinemiyorsunuz ama olan sadece bize oluyor.
ben aile ortamında büyümedim ama inşallah kendi ailemi kurduğumda onlara sıkı sıkı bağlanacağım.
bu yazıyı okurken gözlerimden yaşlar süzülüverdi....oğlum 2 buçuk yaşında ve ben ne yapacağımı bilmiyorum