boşanma ve nafaka davaları ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim

• Konu Sahibi Konu Sahibi zae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba;
Ben 17 yıldır evliyim 2 çocuğum var biri beş buçuk diğer dört yaşında.2009 yılında bir ev aldık ama eşimin hiç sigortalı ve de sürekli bir işi olmadı ben ise evliliğim süresince çalıştım ev kredisini de ben çekip ödedim. Boşanmak istiyoruz ama sevgili eşim benden evin yarısını ve eşyaların üç de birini istiyor, çocukların bende kalabileceğini söylüyor. ev için elden aldığım akraba borçlarına da karışmıyor.
hiç bir şekilde anlaşmaya ve evden gitmeye yanaşmıyor.
En az zararla bu eşten nasıl kurtulabilirim.
Yardıma çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle böyle bi siteyi açtıgınız için teşekkür ederim,
benim sorum şu 11 yıllık evli bir abim var ve yengem le bu süreçte 2 tüp bebek bir defada aşılama denemelerine ragmen çocukları olmadı aslında eşinin rahmindeki problemden dolayı tutmuyo, ben biliyorumki en güzel doktorlara gitdiler fakat olmadı, şimdi abim boşanmak istiyo abim ve yengem ikiside çalışıyor,acaba yengem nafaka talep edebilirmi, abimin üzerine olan bir evleri var abim satıp parasını eşit şekilde paylaşmak ve ayrılmak istiyor. eşi anlaşmaya yanaşmazsa süreç ne kadar uzun olur

merhabalar.eski eşim devlet memuru ve ben de devlet memuruyum 200tl ücret almaktayız. Eski eşim çocuk için 300 tl nafaka ödüyor. çocuk kreşe başlayacak bu yıl. ben nafakayı 450 tl yapmasını istedim kabul etmedi.Mahkemeye başvursam da en fazla 350 çıkar dedi etraftan da bu şekiilde söyleniyor doğru mu? 200tl geliri olan birinden ne kadar nafaka keslilebilir en fazla?

Böyle bı konu actıgınız ıcın cok tesk edrım size.. Ben 2012 kasım ayında evlendım kaçarak evlendım ve 1 aydır tanıdıgım bırısıyle evlendım.. Bursada yasıoyrum eşim Sakarya nın bi köyunde sayılır. BEnde aslen sakaryalıyım. Her neyse 2013 mart ayında Bi KAÇ GİYSİ ve bana takılan altınları alarak çıktım evden bursaya döndum. Boşanmak istiyorum. Suan Ayrı yaşıyoruz.Benim eşimle igili hiç bi sorunum yoktu hatta hala kalbım onun ıcın atar ama yapcak hıcbırseyım ok artık.. Bizim tek sorunumuz onun aılesıydı.. Annesıyle bır yasıoduk ve kesınlıkle anlaşamadık sureklı tartısmalar sureklı kusmeler.. Senı bu evde ıstemıorum sen geldıgınden berı huzurum kalmadı senın yaptıgın yemeklerı yemem ben gibi laflar duyuyodum her gun.. Eşimle konusuodum ama annem ole der ama pişman olur vs falan. laf ettırmıodu. ve ben kaç kre evden cıktım esımın abısıne gııtım eltımle de bır suru sorunları oluyomus ama abısı evını ayrı acmıs. esıme ayrı eve cıkalım dedım.. ama kabul etmedı. annesını sectı ve bana sahıp cıkamadı. annesı en son bnm evden gtem ıcın benı hırsızlıkla sucladı cuzdanımdan para alınmıs bu evde sen ben o yasıoruz sen almadıysan kım alcak dıye esımle konusurken duydum ve artık dayanamadım cektım gttım.. sımdı dava acmasını ıstedım cunku calışmıorum maddı gucum yok nafaka ıstemessen dava acarım dedı. bende kabul etmedım 5 ay var dıye ben anneme babama karsı cıktım onların baslarını one egdım bunlar ıcınmıydı daha 22 yasındayım.. ve davayı her konuda arkamda olan annemle babam acmaya karar verdı bız acıcaz nafakayı da tazmınatı da alcaz ınsallah dıolar.. sızce dava nasıl gelışır nolur yardımcı olunn ???

bizim 3 çocuğumuz var eşim anlaşmalı boşanmak istiyor ve teklifleri çocuk başına 400 den toplam 1.200 tl vericekmiş.artı evimiz var 420 tl değerinde.borçlar ve kredileri çıkarınca her ikimize kalan tutar 200 tl.ve yarı yarıya diyor..çocuklarda bende kalıcak ben çalışmıyorum zaten çocuklarımın yaşı 14 yaşında kızım 3 yaşında kızım ve 2 yaşındaki oğlum.kendiside bürüt 6.000 tl alıyor bende çekişmeli boşanmaya karar verdim.artı tazminat davasıda açıcam çünki ben bu zamana kadar dayak yedim.ve raporum var hatta şikayetçide olmuştum.ayda 3.000 tl nafaka ve evden bize kalan tutarın hepsini istesem kazanma şansım ne kadardır....birde bu çekişmeli boşanma süreci 2 sene gibi bir zaman alıyormuş..bu zamana kadar ben maddi giderlerimi nasıl karşılayacağum?biraz uzun oldu ama kusura bakmayın

.bişiy daha sorucam bizim evimizin hala kredisi bitmedi..evin kredisini ödememzlik yapabilirmi?veya derse ben evin borcunu ödemem satıcaz ama dava sonuçlanmadan bu durumlar masıl olur?eşim çocukların velayetlerini isteyebilir ben bu yollara başvurursam alma ihtimali var mı?son gelişme aramızdaki nafakayı 1.600 ze çıkardı.dediğim gibi birde yüz milyar.sizce ben bu durumda tatlı tatlı anlaşmalı boşanmaya razı oluyımmı yoksa bu çekişmeli boşanma olayına gireyimmi?kazanma şansım ne kadardır?

benim şu an açılmış b,ir davam var.darp raparum var 8 aylık hamileyken dayak yediğime dair.çocuklarımında darp raporu var.ve şikayetçi oldum.11. ayda mahme var.bunlarda göz önünde bulundurulunca ve şöyle bişiy daha var 7 sene önce beni dövüp bana cinnet geçrtip bileklerimi kestim. ve hastanede şikayetçi oldum.ama hiç bişiy yapılmadı... bu zamana kadar sonrasında başıştık bende araştırmadım.bunu bana koz olarak kullanırmı sen piskopatsın ver çocuklarımı diye

Öncelikle çekişmeli boşanmaya karar vermeniz halinde eşinizin size dava açması durumunda sizin boşanma sonuçlanıncaya kadar çocuklar ve kendiniz için nafaka talep etme hakkınız mevcuttur. Mahkeme bu nafakayı bağlar.
Kredi ile alınan evinize ilişkin ise boşanma davası ile birlikte ya da boşanmanın kesinleşmesi akabinde mal rejiminin tasfiyesi davası açılması gerekmektedir. Eviniz 2002 sonrası alınmış ile boşanma davasının açıldığı tarihe kadar eve ödenen tutarın yarısına hak kazanırsınız. Ancak boşanma davası açıldıktan sonra ödenen meblağ ödeyen kişinin kişisel malı olur.

Şiddete uğradığınızı söylemişsiniz. Bu durum maddi manevi tazminata hak kazanmanız bakımından sizin lehinize olacaktır.

Babam annemebosanma davası actı. 34 yıllık evliler. evlilikleri boyunca annem sureklı sıddet gördü evden kovuldu.babam esnaf aynı zamanda emekli, annem ev hanımı ancak 20 yıl boyunca tarla da fiilen calıstı annem. babam davayı acmadan 1 hafta önce dukkanını bır arkadasının ustune geçirmiş.dukkanı ustune alan ınsan para karsılıgı almadıgını kabul edıyor. babamın ustune 1 ev 1 araba var. bır avukata danıstık avukat bıze oncelıkle bosanma gerceklersır bosanma da maddı manevı tazmınata yoksulluk nafakasına karar verılır. mal rejimi için 2. bir dava acılır mallar orada paylastırılır dedi. benım sıze sorum bu dukkan ıcın ne yapabılırız? annem bosanma sonucunda kesın nafaka alırmı?maddi manevi tazminat alır mi?mal paylasimi boşanma davasında gerçeklesır mi?şimdiden teşekkürler

Belirttiğiniz iddiaları (şiddet, evden kovma v.s) kanıtlayabilirseniz , yani hakim boşanmada kusurlu tarafın baba olduğuna karar verirse anneniz maddi manevi tazminat kazanacaktır. Annenizin ev hanımı olduğunu belirtmişsiniz, bu durumda nafaka da bağlanacaktır, Mal paylaşımı boşanma davasında gerçekleşemez, ayrıca mal rejiminin tasfiyesi davası açmanız gerekmektedir. Dükkanın devri mal kaçırmaya yönelik ise açılan davalarda bu da kanıtlanarak, dükkanın bedeli de paylaştırılır. Ancak söz konusu davaların kısa ve kolay bir süreç olmadığını belirterek, bu süreçte anneninizin hak kaybına uğramaması için bir avukatla beraber hareket etmenizi tavsiye ediyorum.

Merhaba, sorunumu obur topicte de dile getirdim. ayni yazimi buraya aktariyorum. sizin de yorumunuzu merak ediyorum cevaplarsaniz cok sevinirim.
Suan esimle bosanma durumundayim. cok karisik bir karar doneminden sonra (aldatmalari vs yuzunden) ben mahkemeye verdim. bana beni bulursaniz bosarsiniz, bosamayi basarsan bile tek kurus odemem sana diyor. ona guvenimin bedelini agir odemek istemiyorum. butun mal varligimiz onun adinda. simdi avukatim korkmamam gerektigini eninde sonunda hem bosanabilecegimi hem de haklarimi alabilecegimi soyluyor. fakat mal paylasimi bosanma gerceklistikten sonra diger bir dava ile olacagini yani once bosanicaz sonra mal paylasimi olacak diyor avukatim. bu bana normal gelmedi. bosandiktan sonra nasil hakkimi alabilecegim. bosanmak istifa etmek gibi degil midir. istifa edince tum haklarindan vaz gezmis oluyorsun. mal paylasiminin bosandiktan sonra oldugu dogru mu? tedirgin oldum. yanlis anlasilmak istemiyorum ama tehlike yasamamam icin size de danismak istiyorum. Avukatimin anlattigi gelismeler dogru sekilde midir?
Simdiden tesekkur ederim.

Öncelikle affınıza sığınarak bir şey rica ediyorum; avukatınıza güvenmiş, kendi adınıza her türlü işlemi yapabilmesi için vekaletname çıkarmış, vekil tayin etmişsiniz. Söylediklerine biraz olsun itimat ederek, bu tutumunuzun arkasında durmalısınız. Sonuçta kendisi dört yıllık fakülteyi bitirmiş, ruhsat yeterliliğine sahip olmuş ve şuanda sizin tarafınızdan atanmış. Sizin başınıza ilk defa geliyor anlıyorum, avukatlarla ilgili çeşitli mağduriyetler duymuş olabilirsiniz çevreden bunu da anlayışla karşılıyorum ancak izin verin de bu kadar temel bir davayı bilsin. Aile hukukunun en temeli, daha size izlemeniz gereken yolu anlatırken açıkladığı ilk durum hakkında yanılmasın. Beni yanlış anlamamanızı rica ediyorum, sadece daha olayın en başından bu kadar basit bir konudaki güvensizliğiniz üzücü ve şaşırtıcı, mesleği bu olan bir insanın bunu bilmemesini sizi yanıltıyor olmasını düşünmeyin lütfen düşünüyorsanız da şu aşamada azledin daha davaların ayrımını bilmediğini düşündüğünüz bir avukatla dava ilerledikçe çok daha büyük güvensizlikler yaşarsınız. Sonuç olarak avukatınızın anlattığı gelişmeler doğrudur aynen bu şekilde bir yol izlemeniz gerekmektedir. İyi akşamlar.

Boşanıyorum yardım!!!
Merhabalar.bana yardımcı olursanız sevinirim.esim ben uç aylık hamileyken boşanmak istediğini söyledi.sebep olarak gecmiste yaşadığımız birkaç tartismayı gösterdi.benden soğumuş evli kalmak istemiyormuş.sudan sebepler sundu.hamileligim boyunca psikolojik şiddete maruz kaldım.hic yanımda olmadı.ben öğretmenim.32.haftada dogum iznine ayrıldım ve doğumumu yapmak üzere annelerin yanına geldim.ama evden ayrılma amaçlı değil.kendisi dedi sana bakamam,annelerde yap doğumunu diye ve beni ailemin evine kendisi bıraktı.bir daha da ne aradı ne sordu.maddi manevi hic bir destekte bulunmadı.is yerinden esim dogum yapacak diye izin alıp tatile gitti.yanimda bulunmadı.hastane masraflarını bile ben karşıladım.sadece gelip 10 gün kaldı doğumdan sonra.yine gitti.giderken de seni sevmiyorum duygusal olarak bosluktayim hayatıma birilerinin girmesini cok istiyorum diyip gitti.bes kuruş yardımını da görmedim.su anda bana anlaşmalı bosanma yapmamız konusunda baskı yapıyor.benden habersiz miktarını bile bilmediğim krediler çekmiş.borclar da ortak bosanirken,çekişmeli bosanma yaparsan hepsini yıkarım üstüne,yarısını ödersin diyor.ama ben çektiği krediyi nereye harcadığını bile bilmiyorum.ben kuruşunu dahi görmedim.boyle bir şey yapabilir mı?hem bu kadar zarar görüp hem borcunu mu ödeyeceğim?bor de cocugu elinden alicam diye tehdit ediyor.anladmali bosanma yapıp velayeti bana bırakacakmış,2 sene sonra bebek sütten kesilince velayeti iptal davası acacakmis.ben cocuğumu kaybetmemek icin hastanelerde yatarken,onun üzmeleri sonucu açıklık olurken kendisi hic yanımda yoktu.allah ömür verdiyse yasar ne yapalım diyordu.ben bu adama cocuğumu vermem.ayrica manevi tazminat davasi acarsam bu anlattiklarim dogrultusunda kazanma ihtimalim var mi sizce?ne yapmalıyım ne olur yardım edin.cocugum cok küçük birine bırakıp avukat arayamadim daha.siz yol gösterirseniz sevinirim.

merhaba benim sorumuda cevaplarsanız çok memnun olurum ben 13 yıllık evliyim 1 oğlum var 2009 yılında evimizi aldık ev tapuda ikimizin üzerine ve eşim sorumsuz ve sürekli benden habersiz borç yapyor son olarakta aldatıldım bunun üzerine eşime güvenim kalmadı kendimin ve çocuğumun geleceğini tehlikeye atmak istemiyorum henüz boşanmaya tam olarak karar vermedik boşanma gibi bi durum olursa evin tek sahibinin ve eşimin evden hiç bir hak talep etmemesi için ne yapmalıyım eşimin bu konuda rızası var ne istersem yapağını söyledi lütfen yardım edin bi çıkış yolu bulamadım

size olayı anlatarak bilgi alırsam cok sevinirim . oncelikle 27 yasımdayım 20 aylık bir oğlum var , çalışıyorum . haklarımı neler yapabilirim onu bilmek istiyorum .
mart sonunda eşimin eve gec gelmesinden telini gec açmasından ilgisiz davranışları derken şüphelendim , ve şirket aracına ses kayıt cıhazı koydum emin olmadan tartışmak istemedim . sadece cumartesi gunu bir gun durdu . o gece uyuduktan sonra aldım ve dınledim dinlediğimde zaten hersey ortaya cıktı . cumartesi günleri ben işe gidiyor sandığım eşim beni bıraktıktan sonra eskiden calıstıgı eczanede calısan bir bayanı evinden alıp birlikte eski işyerine gidiyormuş,ve tabi bayanla konuşmaları askm be son ordayım hazırlanırmısın seklinde ve gun içinde yine araçla bi yerlere gitmişler o aradada esinle ne zaman boşanıyorsun umarım benim yüzümden değildir falan diye konuşmaları geliyor daha cok konuşma var ama müzik sesinden zor duyuluyor , esim o ısyerine geri işe girmek istediğini söylüyor patronları ve orda butun calısanlar hakkında konuşmalar var..ben bu konuşmaları dinledikten sonra esimin telefon hattından online şifresini alarak konuşma dökümlerine baktım ve butun aramaları msjlasmaları görünmekte..içerikleri tabiki yasal yolla alınıyor ,bunu da öğrendikten bir kac gun sonra esime söyledim herseyı , bana ses kayıt cıhazı nasıl koyarsın diyerek başladı ve aldattığını inkar etmeye başladı.. ses kaydında ki diğer konuşmalarla ilgili tehdit etmeye başladı biri duyarsa o konusmları seni öldüürüm aileni oldururum diye ilk baslarda dikkate almadım, eve gelmemeye başladı tartışmadan sonra aradıgındada hep tehdit ediyordu , ve artık gerçekten ettiği için telefonda tartıştık geliyorum ya seni öldürücem ya ailenden birini yada oğlumuzu kacırıcıcam sen en buyuk acıyı yasıycaksın tarzında tehditlerden sonra bes dk snra ordayım görürsün dedi ve bende polisi aradım gerçekten geldi ama memur arkdaslar ondan once gelip onu aldılar akabinde bir haftadır bende kalan arkdasımla birlikte bende ifadeye gittim verdim ifademi orda uzlaşmak istedi pişman olduğunu vs böyle seyler söyledi . ifade vericem dedim ama sikyetcı olmadım , ordan çıktıktan sonra yine aynı sekilde devam etti , eve hiç gelmedi devamlı arayıp tehdit etti o ses kaydını yok et sana güvenmiyorum , ayrılıcam artık senden , bir daha gelmiycem eve seklinde devamlı bu tarz konusmlar küfürler hakaretler son seviyeye kadar terbıyesiz sözler duydum . tehditler devam ettiği için telefonuma görüşmeleri kaydetme programı ındırdım ve ettiği hakaret tehdit vs. bunların hepsini kaydettim kendisinede kaydettiğimi defalarca söyledim seni öldürüp iki yıl yatar çıkarım ne olucak diyip durdu ..ve o günden sonra annesini gönderim kıyafetlrnnin cogunu aldırdı ve bir daha ne aradı ne sordu .. bu donemde 1500 tl cıvarında faturlarımız vardı ödenmeyen iki tane kira vardı geçmişten ödenmeyen ben kredi çekmiştim gecen yıl yine buna benzer bir olay yasatmıstı bir barda calısan kadına asık oldum diyerek evi terk etmişti dört ay sonra donmuştu işini butun parasını kartlarını orda harcamıştı ben o zaman yeni doğum yaptıgm ıcın çalışmıyordum derken son bi sans verip dondurugunde affetmiştim. ama o zor durumdayken benim ailemden 15000 borç almıştı. simdi hepsini bırakıp gitti . evden ayrıldıktan sonrada teleofnunun online sifresi bende olduğu için o bayanla hala görüşmelerini gördüm . ne oğlumu ne beni aylarca aramadı ve hiç bir yardımda bulunmadı .. gecen ay eczaneden kovulmuş serserilikleri yüzünden ..işssiz kaldıktan sonra oğlumu görücem diyerek üç dört kez geldi . gösterdim tabi ki cunku oğlum babası yüzünden sorunlar yasadı onun eve gelmemesi yüzünden cok etkilendi. ama babası gerçekten ilgilenmedi görmeye gelmek bahanesiydi, gecen hafta niyeti cıktı ortaya benden borç istedi tabiki vermedim .. ardında evkur alışveriş merkezine giderek cep teli satın alıcagını söyledi onu satıp para ihtiyacını karşılayacağını söyledi ondan once mağazaya gidip kayıtlı olan adresin benim olduğunu onun artık oturmadığını söyledim butun yetkililere fakat yinede satış yapılıp teslim edilmiş . sözleşmede ev adresi olarak benim adresim yazıyor benimle oturmadığı halde , odemeyecegini söylüyor borcu bana bırakıp kacıcagını zaten bilerek yapıyor ..ne yapacağımı bilemiyorum..benim adresimi verme sildir ordan dediğimde de bir suru olum tehditi aldım oğlumu kaçırma tehditi aldım..ama yine polise sikayet ederim diye eve gelemiyor . bana orası benimde evim diyip duruyor .. ayrıca olayın baslarında polise verdiğimde devlet kamu davası açmayı gerekli görmüş ve dava açıldı on dokuz eylülde mahkememiz var .. ben mahkemede ceza almasını ıstıyorum . tehditten açılmış dava. ve suan benden gizli bir hat kullanıyor turcel hattı numarasını biliyorum bir suru kadınla görüşüyor onlarla para harcıyor , ve ayrı olduğumuz donemde benden yine gizli bir kredi kartı çıkartıyor onun dokumude elimde mevcut .. bunun dışında o doneme bende kalan arkdasım ev sahıbım gecen yıl ve bu yılki olaya sahıt ... ve tabiki benim ailem hepsine maalesef sahid oldu ..
sizden rica ediyorum .. elimden ne gelir ne yapabilirim nasıl bir yol izlemeliyim ..

anlaşmalı boşanırsanız,boşanma protokolüne evin eşinizde olan hissesini size devredeceği maddesini koyarsınız,o da kabul edip size bedelsiz devreder.

anneniz tanıklarla, şiddet gördüğüne ilişkin doktor raporu vs. varsa onunla asıl kusurun babanızda olduğunu kanıtlarsa, maddi manevi tazminat kazanabilir, annenizin kusuru boşanmada daha az ise nafakaya da hükmedilir, karşı tarafın maddi durumu iyiymiş, anneniz ev hanımıymış bir de.
dükkanın babanızın arkadaşı tarafından başka birine devredilmemesi gerekiyor, devredilirse o kişinin kazanımı geçerli olur. babanız mal kaçırmak için muvazaa yapmış, muvazaa nedeniyle asliye hukuk mahkemesinde tapu iptal tescil davası açılabilir bence şu aşamada...

avukat değilim ama hukukçuyum. anlaşmalı boşanmasanız bile bebek küçük olduğundan, çocuğun velayetini zaten size verecektir hakim, normal şartlarda. Anne ve babanın deneyimsizliği, hastalığı, başka bir yerde bulunması veya benzeri sebeplerle velayet görevini gereği gibi yerine getirememesi ; ana ve babanın çocuğa yeterli ilgiyi göstermemesi veya ona karşı yükümlülüklerini ağır bir biçimde savsaklamaları halinde hakim velayet hakkını kaldırabilir, velâyete sahip ana veya babanın yeniden evlenmesi, velâyetin kaldırılmasını gerektirmez. Ancak, çocuğun menfaati gerektirdiğinde velâyet sahibi değiştirilebileceği gibi, durum ve koşullara göre velâyet kaldırılarak çocuğa vasi de atanabilir. yani velayetin değiştirilmesi davası belli şartlarda olur, davayı açan kişinin bu şartların oluştuğunu kanıtlanması gerekir. çocuk 2 yaşını doldursa bile ana şefkatine muhtaçtır, sizin kötü bir hayat tarzı sürmeniz, kötü alışkanlıklarınız olması, çocuğa şiddet uygulamanız vs. hallerde değiştirilebilir velayet,ortada bu şartlar yoksa çocuk kaç yaşında olursa olsun sizden alınmaz velayet normal şartlarda.

siz çekişmeli boşanma davası açabilirsiniz o dava açmadan. siz onun çektiği krediye kefil falan mısınız da, değilseniz o onun kendi borcudur, siz niye ödeyesiniz, zaten siz ayrı yaşamaya başladıktan sonra çekmiş kredileri, size de maddi hiçbir katkısı olmamış. sizi babanızın evine kendisinin bıraktığı, sizi, bebeğinizi arayıp sormadığı, size maddi manevi hiçbir destekte bulunmadığı gibi hususlarda tanık dinletmelisiniz mahkemede, bu olayları da tanık olarak ailenizin komşuları ve sizin kendi eski evinizdeki komşularınız bilebilir herhalde. Eğer hastanede doğuma, sizi ziyarete gelmediyse, küçük bir yerse, hatırlıyorsa hemşire bile tanık gösterilebilir bence... tanıklarla bunları kanıtlarsanız, maddi manevi tazminat, nafaka kazanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…