baroya başvursun. boşanma davasıyla birlikte tazmınat talep etsin. aldattığı kanıtlanırsa tazmınat alır zaten
teşekür ederim.beraber gittikleri zaman karokola verdikleri biz buradayız ve birlikteyiz ifadesi,aldatmanın bir delili sayılır mı?zaten herkes biliyor aldatma olayını fakat bu sonut delil olur mu?birde karşı taraf 7 aydan beri çalışmıyor daha doğrusu yasal olarak çalışmıyor,başka yerlerden gelir sağlıyor fakat bu kanıtlanamaz böyle bir durumda da tazminat alabilir mi?ve aldatan bayanda bu hanımın arkadaşı yanı evli ve 1 çocugu oldgunu bilerek eşiyle gidiyor.bu bayana da tazminat davası açılabilir mi?biraz canlarını acıtmak istiyor da?
merhaba avukat bayan arkadaşım..bize yardımların için teşekkürler.benimde bir sorum olcaktı.yardımcı olursanız sevinirim.
boşanma ve nafaka ile ilgili benim sorumda.eşimin anne ve babası kendi üstüne.yani zamanında anne ve babasının sağlık giderleri kendi üstünden olsun diye onları üstüne almış.nafaka bağlanma aşamasında (bana ve çocuğuma yani) eşim ben anne ve babamada bakıyorum diyip bize bağlancak nafaka tutarını düşürtebilir mi?
bide elimde eşimin kumar oynadığına dair belge kanıt var.bunu delil edip maddi manevi taminat talep edebilir miyiz?edersek de ne kadar tutarında etmemiz gerekir?bu cüzi bişey mi oluyor yani tutar açısından.bide evlenirken takılıp sonradan evlilik süresince bozdurulan altınlarımı da boşanırken tutar olarak geri talep edebilir miyim?
tşk ederim..
nafaka miktarı tarafların ekonomik durumları göz onunde bulundurularak hakımın takdır edeceği bir miktardır. EVet tazmınat talep edebilirsiniz. altınlara gelınce sizin istemınız dışında alındığını ve bozudurlduğunu soyleyıp ispat edersenız talep edebilirsiniz
merhaba öncelikle .benim öğrenmek istediğim konu şu ,. alile mahkemsiyle, özel avukat tutmak arasında
bir fark varmı .süreç açısından avukat işlerin daha çabuk ve hakların daha iyi korunmasında etkilimi..teşekkürler
Böyle bir konu olduğuna çok sevindim danışcak bir avukat arıyordum
babam annemi aldatıyor ama biri annem biri babam ben karışamam ki hiç ayrılmayı düşünmedi taki bayramdan öncesine kadar
annem babamı aldattığı kadınla görmüş ve kadın kapımıza dayanmış tabi sonra haberimiz oluyo anneme hakaretler falan etmiş
ama biz hukuki yoldan ikisinede haddini bildirmek istiyoruz
bu arada kadında evli çoçuğu var kadına da babamada dava açmak istiyoruz zaten şahit çok hem telefon konuşmaları yeter sanırım
kadına ne gibi bir dava açabiliriz ettiklerini çeksin yuva bozmak neymiş görsün
babama boşanma davası açaçak annem evimiz yazlığımız arabamız bankada bi miktar paramız var
bunlara el konulsun yiyemesin istiyoruz ve annemin hakkı neyse almasını istiyoruz napabiliriz yardım lütfen?
bu arada avukat tutmak gerek dimi nasıl bi yol izlemeliyiz hiç bilgimiz yok avukat masrafları nasıldır
çok uzattım kusura bakmayın
dava çekişmeli olacak. avukat tutun kı haklarınızı bilin ona göre hak kaybına uğramayın. sorularınıza gelınce kadına karşı tazmınat davası açabilir annenız. babanıza karşıda boşanma davasıyla bırlıkte tazmınat talep edebilir . malların satışını vs engellemek için tedbir talep edebilir. dava sonuçlanıncaya kadar hiçbir şey yapamaz mallar uzerınde. şahıtlerınız varsa davayı kazanma olasılığınız yuksektır. dava için masraf ayrı avukata odeyeceğiniz ucret ayrıdır
çok teşekkür ederim böyle bir konu açıp aydınlattığınız için çok çok çok sağolun
ne kadara mal oluyor avukat ve dava masrafları ayrıca ne kadar sürer sonuçlanması
ayrıca anneme mallardan ne düşebilir hepsini birlikte aldılar tabi birde nafaka biz dört çoçuğuz en küçüğümüz 23 yaşında annem çalışmıyor ve kendisini geçindirmesi gerek
cevap için tekrar teşekkürler
normal bir boşanma davası 250 tebdir olacaksa ki sizde mallara tedbir konulacak yaklaşık 500 tl. bunun dışında ne kadar tazmınat talep ediyorsa annenız onun uzerınden harç hesaplanır.
avukatlık ucretı her ne kadar asgarı ucret tarıfesınde yazsada bu avukatınızla anlaşmanıza bağlıdır. bı tutar söylemem doğru olmaz
nafaka için 18 yaş üstü çoçuklar eğer okuyorlarsa ayrıca kendılerı dava açıp nafaka talep etmelıler. annenız kendısı için nafaka talep edebilir
mallar içinde annenız katkı payı alacağı davası açacak bu dava biraz uzun surebılır
Eşim önceki evliliğinde eski karısının 4 yalancı şahidi yüzünden ( anne, baba, iki kardeş= dördününde kızlarının dayak yediğini söylemesi yüzünden ) ilk evliliği bitmiş. Çocuk yok. Nafaka her ay 300-TL maaştan kesiliyor artı dosya masrafı 11-TL = 311-TL her ay kesiliyor maaşından. ikinci evliliği benimle oldu.Mutluyuz. iki çocuğumuz oldu. 3 kredi ödüyoruz ve birde kredi kartı etti 4. Birde kendine her ay 311-TL gidiyor etti 5. Maaş filan kalmıyor. Akrabalara borçluyuz. Nafaka bitirme açsak, tamamen biter mi ?Kendi özel bir iş yerinde sigortası çalışıyor. 1985 doğumlu. 2 yıllık yüksek okul bitirdi yakında iyi bir işe başlayacak iNŞALLAH. o zaman haksız yere ödenen bu nafakadan kurtulabilirmiyiz ? Bir de bu bayan, evliliğini bitirmeyi düşündüğünde, evde ne var ne yoksa adamcağız işteyken doldurmuş çuvallara. Adamcağızın ev alabilmek için yaptığı altınları bile almış götürmüş. Mehir altını zaten çok önceden götürmüş. Perdelere varana kadar götürmüş, ayrıca eşime gelen hediyelere kadar götürmüş. Yani hırsızlığıda var. Yalancı şahitleriyle yani ailesiyle de nafaka davasını da kazanmış. Kocam karıncayı bile incitmez o kadar iyi biri. Eşim o zamanlar avukat tutmamış. Çünkü haklı olduğuna inanmış. Ancak karşı taraf şer. Davayı kaybetmiş 2008 nisanda boşanmışlar. Benle evlendiğinde adalete olanı güveni sarsılmış biriydi. Nafakayı bitirme sonlandırma davası açsak ve ALLAH ın ilahi adaleti hükmedip kazansak, daha sonra da çalıp götürdüğü altınlar için ben dava açabilirmiyim eşim adına ? 2008 de 7000-TL küsurluk altın şimdi enaz 3 kat arttı. Bunu nasıl ispat ederiz? Eşim kamuda memur. Aylık gelir nafaka kesildikten sonra 1900-TL. kalıyor. iki bebeğimiz var . 4 kredi, mama, bez, evin masrafları. Acaba hakim diğer tarafın ne kadar kötü , hilekar, yalancı, hırsız şer insanlar olduğunu fark eder mi ? o şehire yeni hakim gelmiş. Eşim diyor ki onlar şer onlarla uğraşılmaz, altınları geri alamayız diyor. Tüm birikimini götürmüş kadın. Eşimin tek hatası hakime bunu deme miş, kendi annesi duyup bu altın meselesini üzülmesin diye, savunmaya yazmamış bu meseleyi. Bana anlattı sadece. Başka bir şehirdeler orta Karadeniz şehirlerinden birinde. Ne yapabiliriz ? ALLAH RIZASI için bu haksızlığı nasıl engelleyebileceğimi birileri cevap versin. islamiyette boşanılan eşe iddet süresince yani 4 ay 10 gün bakılır çocuk yoksa eğer. Biz ömür boyu o hırsıza niye bakalım. Çoluk çocuğumum rızkını niye yesin . Yazık değil mi ? Ortak çocukları da yok. Genç kadın çalışsın oda herkes gibi yüksek okul mezunu.Çocuk yok. Ayağına bağ olan yok. Özellikle Tokat ta iyi bir avukat tanıyan bilen var mı ? Bu nafakayı bitirebilecek. Hırsızdan bizi kurtarabilecek ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?