boşanma ve nafaka davaları ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim

• Konu Sahibi Konu Sahibi zae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
baroya başvursun. boşanma davasıyla birlikte tazmınat talep etsin. aldattığı kanıtlanırsa tazmınat alır zaten

teşekür ederim.beraber gittikleri zaman karokola verdikleri biz buradayız ve birlikteyiz ifadesi,aldatmanın bir delili sayılır mı?zaten herkes biliyor aldatma olayını fakat bu sonut delil olur mu?birde karşı taraf 7 aydan beri çalışmıyor daha doğrusu yasal olarak çalışmıyor,başka yerlerden gelir sağlıyor fakat bu kanıtlanamaz böyle bir durumda da tazminat alabilir mi?ve aldatan bayanda bu hanımın arkadaşı yanı evli ve 1 çocugu oldgunu bilerek eşiyle gidiyor.bu bayana da tazminat davası açılabilir mi?biraz canlarını acıtmak istiyor da?

evet bu çok guzel bir delil olur. çalışmaması tazmınat olayını bağlamaz. sadece kazanırsanız tahsil etmekte zorlanırsınız.
evet karşıdakı bayanada tazmınat davası açabilirsiniz

merhaba avukat bayan arkadaşım..bize yardımların için teşekkürler.benimde bir sorum olcaktı.yardımcı olursanız sevinirim.
boşanma ve nafaka ile ilgili benim sorumda.eşimin anne ve babası kendi üstüne.yani zamanında anne ve babasının sağlık giderleri kendi üstünden olsun diye onları üstüne almış.nafaka bağlanma aşamasında (bana ve çocuğuma yani) eşim ben anne ve babamada bakıyorum diyip bize bağlancak nafaka tutarını düşürtebilir mi?
bide elimde eşimin kumar oynadığına dair belge kanıt var.bunu delil edip maddi manevi taminat talep edebilir miyiz?edersek de ne kadar tutarında etmemiz gerekir?bu cüzi bişey mi oluyor yani tutar açısından.bide evlenirken takılıp sonradan evlilik süresince bozdurulan altınlarımı da boşanırken tutar olarak geri talep edebilir miyim?
tşk ederim..

nafaka miktarı tarafların ekonomik durumları göz onunde bulundurularak hakımın takdır edeceği bir miktardır. EVet tazmınat talep edebilirsiniz. altınlara gelınce sizin istemınız dışında alındığını ve bozudurlduğunu soyleyıp ispat edersenız talep edebilirsiniz

cvp için tşk ederim..

sayın avukat öncelikle bu forum için çok tşk.konu cok derin fakat kısaca sıkmadan anlatayım.erkek yiğenim 4 ay önce evlendi evlenmeden önce karşı tarafın ailesinden dayak yedi tehtitle zoraki bir evlilik oldu.o günden beri şiddetli geç,msizlik var.bu şiddet kadının erkeği sürekli kendisini dövmesi için bilinçli şizofren hareketlerden dolayı oluyor ve çocuk dövüyor.sondan bir önceki dayak polise kadar gitti son olan fazla darp olmasada tartaklama olayında kadın polise gitti şikayetçi oldu gece eşyasını toplayım annesine gitti.ertesi gün oğlan eve gelmeden polise tekrar gidip ifade veriyor bu kadın bir avukatın yanında çalışıyor ayrıca.bu evde ben oturucam eşimin uzaklaştırılmasını istiyorum diye tedbir kararı aldırıyor çocuk eve polis eşliğinde gelip eşyalarını alıyor ve tekrar polise gidilip ifade veriliyor.kadın kocasının daha önceden çektiği tehtit msj larını dökümanla çıkarttırıyor canıma kast var tehtit var diye davacı oluyo.şimdi birinci dava aile içi şiddet bundan zaten bir uzaklaştırma aldı.2. dava tlfndaki tehtit msj ları.bir hakim tanıdığımız 2 yıla kadar hapis verirse hakim bu zaten para cezasına çevrilir dedi peki 2 yıldan fazla hapis alma ihtimali nedir.kadın özür dilesin geri çekeyim dedi ama koca özür dilemek istemiyor ayrılmak istiyor fakat hapis olayındanda korkuyor.konu çok derin aslında biliyoruzki kadın gerçekten bir şizofren ve çok zekice bilinçli adımlar atıyor kocayı iki seçeneğe çekmek için 1. benim olmuyorsa benim olsada adam gibi benimle olmuyorsa cezasını çeksin 2. isteği gelsin özür dilesin benimle benim istediğim gibi şartlarda yaşasın .bu kadın kocaya karşı saplantılı.

sayın avukat öncelikle bu forum için çok tşk.konu cok derin fakat kısaca sıkmadan anlatayım.erkek yiğenim 4 ay önce evlendi evlenmeden önce karşı tarafın ailesinden dayak yedi tehtitle zoraki bir evlilik oldu.o günden beri şiddetli geç,msizlik var.bu şiddet kadının erkeği sürekli kendisini dövmesi için bilinçli şizofren hareketlerden dolayı oluyor ve çocuk dövüyor.sondan bir önceki dayak polise kadar gitti son olan fazla darp olmasada tartaklama olayında kadın polise gitti şikayetçi oldu gece eşyasını toplayım annesine gitti.ertesi gün oğlan eve gelmeden polise tekrar gidip ifade veriyor bu kadın bir avukatın yanında çalışıyor ayrıca.bu evde ben oturucam eşimin uzaklaştırılmasını istiyorum diye tedbir kararı aldırıyor çocuk eve polis eşliğinde gelip eşyalarını alıyor ve tekrar polise gidilip ifade veriliyor.kadın kocasının daha önceden çektiği tehtit msj larını dökümanla çıkarttırıyor canıma kast var tehtit var diye davacı oluyo.şimdi birinci dava aile içi şiddet bundan zaten bir uzaklaştırma aldı.2. dava tlfndaki tehtit msj ları.bir hakim tanıdığımız 2 yıla kadar hapis verirse hakim bu zaten para cezasına çevrilir dedi peki 2 yıldan fazla hapis alma ihtimali nedir.kadın özür dilesin geri çekeyim dedi ama koca özür dilemek istemiyor ayrılmak istiyor fakat hapis olayındanda korkuyor.konu çok derin aslında biliyoruzki kadın gerçekten bir şizofren ve çok zekice bilinçli adımlar atıyor kocayı iki seçeneğe çekmek için 1. benim olmuyorsa benim olsada adam gibi benimle olmuyorsa cezasını çeksin 2. isteği gelsin özür dilesin benimle benim istediğim gibi şartlarda yaşasın .bu kadın kocaya karşı saplantılı.

merhaba öncelikle .benim öğrenmek istediğim konu şu ,. alile mahkemsiyle, özel avukat tutmak arasında
bir fark varmı .süreç açısından avukat işlerin daha çabuk ve hakların daha iyi korunmasında etkilimi..teşekkürler

soruyu yanlış sormuşsunuz ama anladığım soruysa cevap vereyım :) eğer anlaşmalı bir boşanma vs davası ıse avukat tutmaya gerek yoktur. ama dava çekişmelı gidecekse avukat tutmakta yarar vardır. çunku hukukta kesın sureler vardır. sizin bu sureleri takıp edebilmenız suresi içerisinde yapılması gerekenler iyapmanız bir avukata göre çok daha zordur. .çekişmelı surecek davalarda hak kaybına uğramamanız için avukat tutmanızda fayda vardır

Böyle bir konu olduğuna çok sevindim danışcak bir avukat arıyordum
babam annemi aldatıyor ama biri annem biri babam ben karışamam ki hiç ayrılmayı düşünmedi taki bayramdan öncesine kadar
annem babamı aldattığı kadınla görmüş ve kadın kapımıza dayanmış tabi sonra haberimiz oluyo anneme hakaretler falan etmiş
ama biz hukuki yoldan ikisinede haddini bildirmek istiyoruz
bu arada kadında evli çoçuğu var kadına da babamada dava açmak istiyoruz zaten şahit çok hem telefon konuşmaları yeter sanırım
kadına ne gibi bir dava açabiliriz ettiklerini çeksin yuva bozmak neymiş görsün
babama boşanma davası açaçak annem evimiz yazlığımız arabamız bankada bi miktar paramız var
bunlara el konulsun yiyemesin istiyoruz ve annemin hakkı neyse almasını istiyoruz napabiliriz yardım lütfen?
bu arada avukat tutmak gerek dimi nasıl bi yol izlemeliyiz hiç bilgimiz yok avukat masrafları nasıldır
çok uzattım kusura bakmayın

Son düzenleme:

dava çekişmeli olacak. avukat tutun kı haklarınızı bilin ona göre hak kaybına uğramayın. sorularınıza gelınce kadına karşı tazmınat davası açabilir annenız. babanıza karşıda boşanma davasıyla bırlıkte tazmınat talep edebilir . malların satışını vs engellemek için tedbir talep edebilir. dava sonuçlanıncaya kadar hiçbir şey yapamaz mallar uzerınde. şahıtlerınız varsa davayı kazanma olasılığınız yuksektır. dava için masraf ayrı avukata odeyeceğiniz ucret ayrıdır

çok teşekkür ederim böyle bir konu açıp aydınlattığınız için çok çok çok sağolun
ne kadara mal oluyor avukat ve dava masrafları ayrıca ne kadar sürer sonuçlanması
ayrıca anneme mallardan ne düşebilir hepsini birlikte aldılar tabi birde nafaka biz dört çoçuğuz en küçüğümüz 23 yaşında annem çalışmıyor ve kendisini geçindirmesi gerek

cevap için tekrar teşekkürler

normal bir boşanma davası 250 tebdir olacaksa ki sizde mallara tedbir konulacak yaklaşık 500 tl. bunun dışında ne kadar tazmınat talep ediyorsa annenız onun uzerınden harç hesaplanır.
avukatlık ucretı her ne kadar asgarı ucret tarıfesınde yazsada bu avukatınızla anlaşmanıza bağlıdır. bı tutar söylemem doğru olmaz
nafaka için 18 yaş üstü çoçuklar eğer okuyorlarsa ayrıca kendılerı dava açıp nafaka talep etmelıler. annenız kendısı için nafaka talep edebilir
mallar içinde annenız katkı payı alacağı davası açacak bu dava biraz uzun surebılır

gerçekten çok teşekkür ederim

son bir sorum olacak affınıza sığınaraktan şimdi gidip bir boşanma avukatıyla görüşşek diyelim ki şartları uygun gelmedi başka avukat bakmaya karar verdik bu avukat bizden görüştük diye danışma ücreti talep edebilir mi?

evet aslında danışma ücretlidir. bu yuzden bır tanıdık vasıtasıyla bır avukat bulursanız danışmadan ucret alacaklarını sanmıyorum

Benimde bir sorum olucakti avukat uyelerimize

Benim dayim 16 yildir dil den engelli konusamiyor 22 yillik evliligi var .
1 cocuk var 10 yaslarinda aslinda dayimin cocugu olmasi da dusuk bir durumdu yani doktorlar pek umit vermemislerdi cocugu olacagina
kisa kesmeye calisicam cunki cok uzun bir hikaye .
Dayim yazin esinin kendini alddattigini gormus ve esi hep yalanliyor oyle bir sey olmadigini soyluyor ama hepimiz suphe ediyoruz ve cok gorenler var kendisini baska adamlarla ama dayim kendini ifade edemedigi icin hic bi seyi kimseye anlatamiyor bilgi alamiyor biz yurt disindayiz kimse yardim edemiyor
size sorum dayim bosanma davasi acarsa zina oldugunu soyleyip ve dna yaptiririrsa cocuk icin kendi cocugu deilse kadin bir sey hakedermi cunki dayimin evi var evlendikten sonra almisti evini

simdiden tesekur ederim size

Eşim önceki evliliğinde eski karısının 4 yalancı şahidi yüzünden ( anne, baba, iki kardeş= dördününde kızlarının dayak yediğini söylemesi yüzünden ) ilk evliliği bitmiş. Çocuk yok. Nafaka her ay 300-TL maaştan kesiliyor artı dosya masrafı 11-TL = 311-TL her ay kesiliyor maaşından. ikinci evliliği benimle oldu.Mutluyuz. iki çocuğumuz oldu. 3 kredi ödüyoruz ve birde kredi kartı etti 4. Birde kendine her ay 311-TL gidiyor etti 5. Maaş filan kalmıyor. Akrabalara borçluyuz. Nafaka bitirme açsak, tamamen biter mi ?Kendi özel bir iş yerinde sigortası çalışıyor. 1985 doğumlu. 2 yıllık yüksek okul bitirdi yakında iyi bir işe başlayacak iNŞALLAH. o zaman haksız yere ödenen bu nafakadan kurtulabilirmiyiz ? Bir de bu bayan, evliliğini bitirmeyi düşündüğünde, evde ne var ne yoksa adamcağız işteyken doldurmuş çuvallara. Adamcağızın ev alabilmek için yaptığı altınları bile almış götürmüş. Mehir altını zaten çok önceden götürmüş. Perdelere varana kadar götürmüş, ayrıca eşime gelen hediyelere kadar götürmüş. Yani hırsızlığıda var. Yalancı şahitleriyle yani ailesiyle de nafaka davasını da kazanmış. Kocam karıncayı bile incitmez o kadar iyi biri. Eşim o zamanlar avukat tutmamış. Çünkü haklı olduğuna inanmış. Ancak karşı taraf şer. Davayı kaybetmiş 2008 nisanda boşanmışlar. Benle evlendiğinde adalete olanı güveni sarsılmış biriydi. Nafakayı bitirme sonlandırma davası açsak ve ALLAH ın ilahi adaleti hükmedip kazansak, daha sonra da çalıp götürdüğü altınlar için ben dava açabilirmiyim eşim adına ? 2008 de 7000-TL küsurluk altın şimdi enaz 3 kat arttı. Bunu nasıl ispat ederiz? Eşim kamuda memur. Aylık gelir nafaka kesildikten sonra 1900-TL. kalıyor. iki bebeğimiz var . 4 kredi, mama, bez, evin masrafları. Acaba hakim diğer tarafın ne kadar kötü , hilekar, yalancı, hırsız şer insanlar olduğunu fark eder mi ? o şehire yeni hakim gelmiş. Eşim diyor ki onlar şer onlarla uğraşılmaz, altınları geri alamayız diyor. Tüm birikimini götürmüş kadın. Eşimin tek hatası hakime bunu deme miş, kendi annesi duyup bu altın meselesini üzülmesin diye, savunmaya yazmamış bu meseleyi. Bana anlattı sadece. Başka bir şehirdeler orta Karadeniz şehirlerinden birinde. Ne yapabiliriz ? ALLAH RIZASI için bu haksızlığı nasıl engelleyebileceğimi birileri cevap versin. islamiyette boşanılan eşe iddet süresince yani 4 ay 10 gün bakılır çocuk yoksa eğer. Biz ömür boyu o hırsıza niye bakalım. Çoluk çocuğumum rızkını niye yesin . Yazık değil mi ? Ortak çocukları da yok. Genç kadın çalışsın oda herkes gibi yüksek okul mezunu.Çocuk yok. Ayağına bağ olan yok. Özellikle Tokat ta iyi bir avukat tanıyan bilen var mı ? Bu nafakayı bitirebilecek. Hırsızdan bizi kurtarabilecek ?

evet nafakayı sonlandırma davası açabilirsiniz. karşı taraf çalışırsa sgk sı yatarsa nafaka kesilir zaten. diğer altın olayı için bu saatten sonra bırşey yapamazsınız ustelık siz hiç yapamazsınız eşiniz adına. zaten düğün takılarıysa bu takılar kadında kabul edilir kadına aittir

Merhaba.. eşimden boşanmak istiyorum ancak neyi nasıl yapmalıyım bilemiyorum
Biri 4 yaşında diğeri 3 aylık 2 kızım var. 2. kızıma hamileliğimden itibaren eşimle aramızda problemler çoğaldı. Kötü bi hamilelik yaşadım, tartıştık ve gebeliğimin son 15 günü annemdeydim. Doğumdan 3 gün önce barıştık, 3 gün sonra annemle tartıştılar. Şimdi annemle konuşmuyor ve görüşmüyorlar. Ben tüm bunlara rağmen çocuklarımız var dedim ve herşeyin düzeleceğine inandım, taa ki aldatıldığımı öğrenene kadar. Eşimin telefonunda tesadüfen mesaj kayıtlarını gördüm ve aldatıldığımı öğrendim, ne kadar zamandır aldatılıyorum bilemiyorum ama bebeğim 20 günlükkenki kayıtlardı bunlar. Muhtemelen silmeyi unutmuş çünkü daha sonrasında baktığımda silinmişti. Şimdi eşimin detaylı telefon dökümlerinden takip edebiliyorum ve görüyorum ki halen mesajlaşma ve konuşmalar mevcut.
Artık boşanmaya karar verdim, ancak maddi olarak biraz güçlenmek için beklemeye karar verdim.
Boşanınca annem mütahitten alacağı evlerden birini verecek bana orada oturmayı düşünüyorum.
Şu an oturduğumuz ev kayınpederimin üzerine kayıtlı, ve aynı binada bi daireden de kira gelirimiz var. Eşimin maaşı 1500 lira civarı. Sadece araba eşimin üzerine yani başka kayıtlı mal varlığı yok.
Benim evlenmeden önce arabam vardı evlenince yanilemek suretiyle değiştirdik ve ruhsat eşimin üzerine oldu bi şekilde. Kendisi bikaç borcumuzu kapatınca bana da araba almayı düşünüyor. Kayınpederim de şu sıralar mal varlığını çocukları arasında paylaştırmayı düşünüyor.
Şimdi ben ev, araba gibi nedenlerle 1 sene kadar boşanmayı ertelemek istiyorum.
Ancak kendimi zor tutuyorum, en ufak şeyde haykırmak beni aldattığını bildiğimi ve boşanmak istediğimi söylemek istiyorum. Muhtemelen inkar edecek ve boşanmak istemiyecek.
Ancak 1 sene sonunda dava açtığımda aldatılmamı sebep göstermek de istiyorum. Bunu yapabilir miyim ?
Kayınpederim mal varlığını paylaştırdığında eşime düşenlerden hak talep edebilir miyim ?
Evlenince sigortanı ben öderim diyerek çalışmamı istememişti ama sigortam ödenmedi, bunu tazmin edebilir miyim?
Tahminen ne kadar nafaka alabilirim ?
Çocukların velayetlerini bana verirler değil mi ?
Avukat ve mahkeme masrafları ne kadar tutar ve avukat tutmadan kendim halledebilir miyim?
Eğer beklemekten vazgeçersem mevcut arabayı hakim bana verir mi? Neticede benim arabamı satıp üzerine ekleyip aldık şuan kullandığımızı.
Son olarak aldatıldığımı ispatlamak için kendisiyle konuşup itiraf ettirsem ve bu konuşmayı telefona kaydetsem olur mu?
şimdiden çok teşekkürler

velayet konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
araba için katkı payı davası açmak zorunda kalacaksınız. yada aynı davada bu durumu ıspat etmek zorunda kalacaksınız
şu kadar nafaka alırsınız demek doğrı değil taraflaın ekonomık durumları gözonund ebulundurularak bır mıktar belırlenır.
yanlız eşiniz sizi aldattığı için tazmınat talep edebilirsiniz. ispatlarsanız tazmınat alırsınız
kendı başınıza çekişmelı davayı göturmek zor olur. hak kaybına uğramamaız açısından avukat tutmanızda fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…