avukat hanım sanırım yoğun olduğunuz için cevap veremiyorsunuz(
kardeşim eleneli 3 yıl oldu, evlenirken internetten tanışmış.kızın ailesi kızın internetten tanıştığını bilmiyor, kızın ailesi çok tutucu bir yapıda, nişanlı iken doğru düzgün görüştürmemiş hemen nikah şartı koymuştur..bu nedenle 6 ay içinde nişan ve düğün oldu..kardeşimle kız birbirini tanıyamadı(
gelinimiz çok kilolo idi, fakat evlenme arifesinde abimin teşfikleriyle zayıflamaya başladı , fakat evlenince 80 kilo olan geliniimiz evlendiğinde 120 kilo oldu...kendine evine bakmamakla şikayetçi kardeşim. şikayetleri şu ve boşanmak istiyor,
1)kendisi evlenirken türk vatandaşı idi, şimdi alman vatandaşı oluyor,(eşi doğma büyüme alman vatandaşı)
2)ikiside üniversite okuyor,okul 1 sene içinde biticek ve çok iyi koşullarda işe başlayacaklar..
3)kardeşim gelinimle problemmleri olduğunda otorup konuşakmamaktan şikayetçi, ne zaman ko nuşalım desem hemen eline bıçak alıp bileklerini kesmeye kalkıyor, kendini odaya kilitliyor, aline hap alıp içmeye kalkıyor, ben bu kızla konuşamıyorum, ben olmadan bişe alıp içer üzerime kalır diye korkuyorum diyor, psikolojik sorunları var..
4)kilo probleinden dolayo şikayetçi kendine kaç defa zayıflaması için doktora gitmesi için teşvik etmeme ragmen gitmedi diyor eline şekeri, cipsi alıp çocuk gibi yiyor beni hiç dinlenmiyor, ben bu kadından çoçuk yapmam diyor boşanmak istiyor
5) ailesi aile yapımıza çok zıt, annesi kızını hiçbir konuda eğitmemiş,bekarken kızı devamlı çalıp elinden parasını almaya alıştırmışlar..
6)En önemli sorun şu..ailesi almanyada resmi nikah olunca kardeşime bir senet imzalatmışlar, içinde bilmem kaç tane apart. dairesi, kilolarca altınlar, evler, paralar, vs..
kağıdı kendiler yazmışlar kızın babası ve dayısı imzalamış, abimde imzalamış fakat abimin kefili babamın imza yeri boş kalmış..
ayrıca türkiyede dini nikah kıyılırken hoca nikahı sırasında tekrar bir mihir yaptırdırlar, daha makul şeyler vardı..
şimdi kardeşim 2 mihir olurmu, kafaya göre şeyler bu kağıda yazılırmı, kızın ailesi(annesi daha çok babası iyi birine benzio ama oda annesinin sözünden çıkmıo) tam bir para düşükünü,tabiri caizse dini imanı para...
ikiside üniv mezunu olacak almanyada ve çalışırsa çok ii para kazanacak durumda, cocukları yok, fakat kız ben babamın evine gitmem diyor babamın evine gidersem babam beni sokağa çıkarmaz,bana bskı yapar ben evde iş yaparım vss diyor..çünkü kardeşimin evinde hiç baskı altına alınmadı ve her istediği alındı çok rahat yaşadı..o kadar rahattıki hiç kendine bile bakmayı unuttu...
şimdi bu mihir nasıl ödenir???ödenir mi??? kardeşim ömür boyu çalışsa bu mihiri ödeyemezzz kiii..akıllarına gelen herşeyi yazmışlar....çocukları yok,çünkü tam 2 yıldır kardeçşim elini bile sürmüyorum diyor tiksiniyorum çünkü ondan diyor...(( kızüniv mezunu olunca çalışabilir ama boşanma işi olursa annesi kızı inat için çalıştırmaya bilir , daha çok para nafaka alalaım diye. bu mümkün mü?
çok uzun oldu çok özzür dilerim cevapnızı bekliyorum..şimdiden çokk teşekkür ederimm..
.
avukat hanım sanırım yoğun olduğunuz için cevap veremiyorsunuz(
kardeşim eleneli 3 yıl oldu, evlenirken internetten tanışmış.kızın ailesi kızın internetten tanıştığını bilmiyor, kızın ailesi çok tutucu bir yapıda, nişanlı iken doğru düzgün görüştürmemiş hemen nikah şartı koymuştur..bu nedenle 6 ay içinde nişan ve düğün oldu..kardeşimle kız birbirini tanıyamadı(
gelinimiz çok kilolo idi, fakat evlenme arifesinde abimin teşfikleriyle zayıflamaya başladı , fakat evlenince 80 kilo olan geliniimiz evlendiğinde 120 kilo oldu...kendine evine bakmamakla şikayetçi kardeşim. şikayetleri şu ve boşanmak istiyor,
1)kendisi evlenirken türk vatandaşı idi, şimdi alman vatandaşı oluyor,(eşi doğma büyüme alman vatandaşı)
2)ikiside üniversite okuyor,okul 1 sene içinde biticek ve çok iyi koşullarda işe başlayacaklar..
3)kardeşim gelinimle problemmleri olduğunda otorup konuşakmamaktan şikayetçi, ne zaman ko nuşalım desem hemen eline bıçak alıp bileklerini kesmeye kalkıyor, kendini odaya kilitliyor, aline hap alıp içmeye kalkıyor, ben bu kızla konuşamıyorum, ben olmadan bişe alıp içer üzerime kalır diye korkuyorum diyor, psikolojik sorunları var..
4)kilo probleinden dolayo şikayetçi kendine kaç defa zayıflaması için doktora gitmesi için teşvik etmeme ragmen gitmedi diyor eline şekeri, cipsi alıp çocuk gibi yiyor beni hiç dinlenmiyor, ben bu kadından çoçuk yapmam diyor boşanmak istiyor
5) ailesi aile yapımıza çok zıt, annesi kızını hiçbir konuda eğitmemiş,bekarken kızı devamlı çalıp elinden parasını almaya alıştırmışlar..
6)En önemli sorun şu..ailesi almanyada resmi nikah olunca kardeşime bir senet imzalatmışlar, içinde bilmem kaç tane apart. dairesi, kilolarca altınlar, evler, paralar, vs..
kağıdı kendiler yazmışlar kızın babası ve dayısı imzalamış, abimde imzalamış fakat abimin kefili babamın imza yeri boş kalmış..
ayrıca türkiyede dini nikah kıyılırken hoca nikahı sırasında tekrar bir mihir yaptırdırlar, daha makul şeyler vardı..
şimdi kardeşim 2 mihir olurmu, kafaya göre şeyler bu kağıda yazılırmı, kızın ailesi(annesi daha çok babası iyi birine benzio ama oda annesinin sözünden çıkmıo) tam bir para düşükünü,tabiri caizse dini imanı para...
ikiside üniv mezunu olacak almanyada ve çalışırsa çok ii para kazanacak durumda, cocukları yok, fakat kız ben babamın evine gitmem diyor babamın evine gidersem babam beni sokağa çıkarmaz,bana bskı yapar ben evde iş yaparım vss diyor..çünkü kardeşimin evinde hiç baskı altına alınmadı ve her istediği alındı çok rahat yaşadı..o kadar rahattıki hiç kendine bile bakmayı unuttu...
şimdi bu mihir nasıl ödenir???ödenir mi??? kardeşim ömür boyu çalışsa bu mihiri ödeyemezzz kiii..akıllarına gelen herşeyi yazmışlar....çocukları yok,çünkü tam 2 yıldır kardeçşim elini bile sürmüyorum diyor tiksiniyorum çünkü ondan diyor...(( kızüniv mezunu olunca çalışabilir ama boşanma işi olursa annesi kızı inat için çalıştırmaya bilir , daha çok para nafaka alalaım diye. bu mümkün mü?
çok uzun oldu çok özzür dilerim cevapnızı bekliyorum..şimdiden çokk teşekkür ederimm..
.
merhabalar
benimde siz bir sorum olucak ben 2,5 aylık evliyken eşimden boşanmaya kara verdim ve boşanma davası açtım dayak yüzünden darp raporuda aldım. şuanda davamız devam etmekte kendise bana 50.000 tl likkarşı dava açtı biz karakolluk olduğumuz çin kamu bize dava açtı bende onu tırmalamıştım oda rapor almış aöa sulh cezdaki mahkemede ben beraate ttim oda ertleem cezası aldı ben şikayetçi olmadıpımiçin para cezası almadı şimdi 28 temmuzda davamzı var ve çok gerginim şahitlerimde var beni iş yerimde rahatsız ettiğine dair bi arkadaşım gözümün şiştini gördü o gittikten sonra babam şahit patronum şahit olucak acaba ben tazminat davamı kazanabilirmiyim ayrıca resimlerde var kafamın şiştiğine dair rapaorumda var bana yardımcı olursanız sevinirim...
merhabalar.. boşanmış olduğum eski eşimden kızım ın velayetini tam bir yıl önce resmen aldım.. kızım tam bir yıldır bende
ben almadan öncesinde ise 3 yıl babasında kalmıştı karşı dava açarak kazandım... bu şahıs bir yıldır hukuken görme hakkı olmasına rağmen hiç aramadı kızımı görmek istemedi telefon numaramı bildiği halde aramadı sormadı çocuk aradığında yok dedirtti.. şimdi 2 temmuzda yani dün yasal hakkım diyerek gelip apar topar kızımı götürdü
tamamen hazırlıksız yakalandık beklemiyorduk o kargaşanın arasında kızıma telefon ve hat aldım verdim.. şahıs eşinin kıskanc olması nedeni ile şahsi numarasını bana ve benim ailmden kimseye vermiyor bizancak iş yerinden arıyorduk kendısını. senelik izinde olduğu için iş yerinden ulaşma şansım yok... onun bana kızımı almaya gelıyorum diye ulaşması 3. şahıslar yoluyla oldu.fakat kızımın telefonu cewap verilmiyor şuan.. dün ayrılığın ilk saatlerinde birkaç kez saklı gizli aramıştı heberini almıştım.. ama bu sabah en son 10:00 sularında konustuk annecim seni çok özledim diye ağladı... babası olacak canavar bağırıyordu kıracağım o telefonu yok konuşmak diyordu sesini duydum kızım ağlaya ağlaya telefonu kapattı ve o saatten beri ulaşamıyorum cevap vermiyor.. bu durumda nasıl bir hukuki mücadele başlatırım lütfen bana yardım edin.. orda çok mutsuz kızım.. henüz 9 yaşında ama 2 tane kardeşine dadılık yaptırılıyor su an dün telefonda dile getirmişti çocukalara bakıyorum diye.. isteyerek de gitmedi zaten... üvey anne kötü davranıyor.. lütfen bana yardım edin yüreğim yanıyor nazlı bebeğime ulaşamıyorum
kardeşiniz ve eşi türkiyedemi yaşıyor almanyada mı
merhabalar...
siteyi tam kullanmasınıda bilmiyrum yanlışım varsa kusuruma bakmayın nlur..
avukat arkadaşlardan yardım istiyrum..
annem babam 10 sene önce bşandılar ama 2 tarafta bşanma ilamını almadılar...
10 senedirde aynı evde yaşıyrlar...
şimdi tam anlamıyla ayrılıcaklar.. fakat nüfüsta hala annemde babamda evli gözüküyor?
annemin tekrar bşanma davası açması gerekir mi ?
boşanma ilamı hala geçerlimi? babam alıp başkasıyla evlenebilir mi ?
annem dava açarsa nafaka alab,lir mi ? babam emekli...
yardımcı olursanız çok sevinirim..
teşekkürler..
Merhabalar avukat hanım
Boşandıktan sonra ödenmeyen yoksulluk ve iştirak nafakalarını icra yoluyla nasıl takibe alırım?Avukatım yok maalesef.
Şimdiden çok tşkler
merhaba, bu soruyu daha önce acill nafaka haakkında bir soru konu başlığı ile açtım ama kimseden cevap alamadım. yardımcı olursanız çok duacınız olurum. şimdiden tşkler..
ben evliyim eşimin 2 hanımıyım ilk eşinden 1 oğlu var. aylık nafaka ödüyoruz.ben işe başladım maddi sıkıntımız yüzünden. Oturdugumuz ev kira ev sahibimiz satılıga çıkardı. aylık 500 kira ödüyoruz. Ben de bu evi biz alalım diye düşündüm bi bankacı arkadaşım kira öder gibi ev sahibi olabilecegimizden abhsetmişt. uzun vadelerde..
sorum şu ben evi kendi üstüme alıcam malum durumumuz nedeni ile. acaba bu bize ilerde karsı tarafın nafaka arttırımı davası fealn acsa problem olur mu. zaten kıt kanaat yaşıyorıuzçbenim çin çok önemli. cevap verirsen çok sevinirim :2:
merhabalar ben 28 yaşındayım 9 yıllık evliyim. 8 ve 3buçuk yaşlarında 2 oğlum var. dini inançlarımızın uyuşmaması sebebiyle boşanmak istiyorum. bu konuyu sebep göstererek dava açabilirmiyim?ddava uzun sürermi? en kısa boşanma ne kadar sürede gerçekleşiyor? hemen uzamadan bitmesini istiyorum. çalışıyorum. çocuklarımın velayeti kime kalır bu durumda? çocuklarında babaları gibi inançsız büyümelerini istemiyorum. cevaplarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?