boşanma ve nafaka davaları ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim

• Konu Sahibi Konu Sahibi zae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

anlatıığınız olayları anne çocuk ve yeğenlerinin şahitliğinde ispatlayabilirse, karşı tarafında mal varlığı iyi ise, iyi bir tazminat kazanır. malvarğı ile ilgili bu konuda uzman bir avukata başvurmanızı tavsiye edeceğim çünkü bu durum hak ihlallerine maruz kalıyor. en azından danışmak için bir avukat ile yüz yüze görüşmelisiniz.

merhabalar,

kuzenim evi terketti sonrada dilekçe verdi. eşi evdeydi ama sonra o da kendi annesinin yanına gitti. evden eşya almıolar sanırım avukatları almamaları söledi terke girmesin diye.?

yalnız dava 5.celsede hala bitmedi. karşı tarafın şahitlerinden biri geçen duruşmaya gelmedi.. talep edilen birşey yok. neden bu kadar uzatıyorlar anlamıyoruz. bu dava ne zaman biter. şiddetli geçimsizlikten açılmıştı ama anlaşmalı dava değil.. her iki tarafta davaya gitmiyor. kuzenim olacak celseye iştirak etse boşanma süreci hızlandırılır mı?

davanın bitmesi için bütün delillerin toplanması gerekir, yani şahitlerin hepsinin dinlenmesi gerekir. dvacının avukatı varsa duruşmaya katılmasının etkisi yoktur. bir an önce tanıkların dinlenmesini sağlamak gerekir.

boşanma davam yargıtayda duruşmalı olacak davayı ben açtım ama artık boşanmak istemiyorum eşim profösör nsl nafaka sadece alabilirim

ben 15 yıllık evli bayanım 1 çocuğum var bana avukat önerebilirmisiniz ankarada telefonunu vb. haklarımı ögrenmek istiyorum

merhaba. biri iki yaşında, biri 1 aylık iki kızım var. eşimim maaşı bordroda 1250 lira. ben de öğretmenim. eşimin üzerine 15000 liralık araba var. boşanma sonunda çocuklarım için ne kadar nafaka alabilirim?
cevaplarsaniz çok sevinirim..

ne kadar nafaka alırım

merhaba. biri iki yaşında, biri 1 aylık iki kızım var. eşimim maaşı bordroda 1250 lira. ben de öğretmenim. eşimin üzerine 15000 liralık araba var. boşanma sonunda çocuklarım için ne kadar nafaka alabilirim?
cevaplarsaniz çok sevinirim..

merhaba
1 buçuk yıllık evliyim 1 yaşında bebeğim var eşimden boşanmak istiyorum
sesbi şiddetli geçimsizlik şiddteli saygısızlık ve darp
hamileykeen birkaçkez kaba kuvvet uyguladı eşim devamlı kavga halindedyiz kavgalarımızda agresif hareketleri var bir keresinde bileğini kesmişti her kavgada aşırı sinirlenip bıçağı eline alıp boğazına dayıyor vuruyor kırıyor anormal halleri var
beni darp ettiğini nasıl ispat edicem illede rapor mu gerekiyor
ayrıca kendisinde hem mağdur kalmamak için hemde yaptıkları için tazminat istiyorum nafaka zaten vericek mecbur
nasıl olur ne yapmam gerekiyor yardımcı olusanız gerçekten çok sevinirim

merhaba benim konum boşanma ve nafakayla ilgili değil ama cevaplarsanız çok sevinirim eşim 2 tane kızına nafaka ödüyo 1.1.2011 tarihinde yeni nafaka belirlendi bizde nafaka bedeli yüksek diye itiraz ettik hala bi cevap gelmedi bizim mi araştırıp sormamız gerekiyo yoksa mahkeme bize bilgi verirmi teşekkürler

mrblar..
direk konuya giriyorum
annem babam bosandı.yeni bosandılar.rahmetlı dedem yurt dısından emeklı.annemın hıc bı gelırı yok.ben ogrencıyım.sorun su:annem rahmetlı babasının maasını alabılır mı?alırsa hangi yolları izlemeliyiz?bu arada anneannem alıyor su anda dedemın maasını.
cvp verirsiniz umarım.sımdıden tskler.

konu teyzem 50 yaşında ve eşinden ayrılıcak eşi boşanma davası açıcak sanırım daha açma herhangi bir belge gelmedi teyzeme ama bu zamana edinilmiş evlerin vs bazı şeylerin paylaşımını kendisi yapıyor eşi şunları,şunları sana veriyim bunlarda bana kalsın ayrılalım diyor 3 tane evleri var 2 si izmitte 1 ankarada izmittekiler senin olsun ankaradakide benim diyor ankaradakinin değeri daha yüksek ayrıca araba ve iş yeride var,yani lafın kısası teyzemi az bişey verip başından atmak istiyor.bazı tartışmalarında teyzem senin hayatında başkasıda vardır dediğinde var diyormuş yani aldattığındanda şüpheleniyor aldattığını mahkemede söylerse bütün mal varlığını alabilirmi teyzem, teyzemin kendisi emekli ama eniştem emekli değil 2 tane iş yeri var,boşanma davası açmadan satarsa eşi bazı şeyleri teyzemin ne yapması gerekir,ayrıca teyzemin telefonundan kendi telefonuna hakaret mesajları atmış mahkemede göstericem o mesajlarıda diyormuş onlardan bişey olurmu teyzem ben yazmadım kendisi yazmış atmış diyor,şuan ayrılar eniştem evde kalmıyor
lütfen acil yardım ne yapmalıyız

Merhaba öncelikle böyle bir konu açtığınız ve yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim size.

2009 mart ayında babam beni eşimin evinden isteğim üzere geldi ve beni aldı. Daha sonra haberli görüşmeye gittiğimizde eşyalarımı karşı tarafın çöp torbalatıyla kapıya koyması neticesinde eşyalarımı almak zorunda kaldım.
3 ay sonra bana eve dön çağrısı adı altında noterden igtar geldi ve bende arayıp sormadan gönderdiği evrakın anlamsızlığına kızarak şiddetli geçimsizlikle dava açtım dilekçemde manevi 10.000 tl manevi tazminat ve ailemin taktığı ziynetleri istedim (evlendiğimizde annesi ve kendisi el koymuştu eşimin annesiyle birlikte oturuyordum) onun üzerine bende 65.000 tl ve nafaka talep eden bir dilekçe ile evi terkettiğime dair savunma yapmıştı. sonrasında 11/09/2009 tarihli dilekçemle bende utanarak söyleyemediğim evliliğimin gerçek bitme sebebi olan cinsel konularla alakalı açıklayıcı ve karşı tarafın psikolojik tedavi gördüğüne dair kendi doktorundan rapor ilaçlarının araştırılmasına dair istemde bulundum. Mahkeme bizi adli tıpa sevketti. onun adli tıpa gittiğine dair bilgi geldi ve bende gittim bir sonraki duruşmada. Benim raporum 2 ayda geldi ve raporda psikolojik patalojik ve fiziksel hiç bir sorunu yoktur sonucu çıktı. Karşı taraf benden 3 ay önce gitmesine rağmen bir sürü sıkıntı çıktı. yani hastaneye giriş yaptığını muayeneye girmediğini falan öğrendik. 2009 eylül ayından beri adli tıp raporu bekleniyor. bu esnada şahitlerimiz dinlendi benim ailem ve yakınlarım kayınvalidemden dolayı evimize pek gelemediği için şahitlerim sadece onların yakınlarından oldu. bende annem ve bebamı bir de iş arkadaşımı şahit gösterdim. onların şahitleri dinlendi ve bir teyzesi benim lehime şahitlik yaptı gibi. yani evliliğimde cinsel sorunlarım olduğunu anlatmaya çalıştığımı böyle bir şeylerden ona bahsettiğimi söyledi kendisi hastanede çalıştığı için ondan yardım istemiştim ama net anlatmamıştım. doğruydu yani. benden nafa alabilmek için sigortasını kestirmiş halen çalıştığı da şahitleri vasıtasıyla ortaya çıktı. evlilik 15 ay sürdü.. bu aşamada mahkeme nasıl sonuçlanır ve adli tıp raporunun erken gelmesi için ya da kasti bir şey yapılıyorsa bunun için ben ne yapabilirim. birde son mahkemem dün oldu hakimin değiştiğini gördüm bu davayı nasıl etkiler...

meraba ... ben iki yıllık eviliyim. evliliğimizin ilk yıllarından itibaren eşimle sürekli kavga ettik. bana hamileyken şiddet uyguladı ve bebeğim öldü. ama kimseye söylemedim. en son bir ay önce beni dövüp babamı arayıp beni almasını istedi. şimdi ailemin yanındayım. darp raporu alıp polise şikayette bulundum.psikolojik olarak kötü olduğumdan ailem beklememi istiyo ama ben boşanmak istiyorum.bana şiddet uyguladığını eşimin ailesi gördüler ama aleyhime şahitlik yapıcaklarından eminim.eşim sigortalı işte çalışıyodu.ben şimdi ziynetlerimi tazminat ve nafaka istiyorum.bunlardan hangisini alanbilirim.rapor varken şahite ihtiyacım olurmu?

lütfen yardım edin şimdiden teşekkür ederim.

sevgili arkadaşım,sizden acilen yardım istiyorum.ailecek çok zor durumdayız.ne yapacağımızı bilemiyoruz.ablam 1 yıl 3 ay önce bir evlilik yaptı.çok kısa sürede verdiği karar sonucu yaptığı evlilik maalesef hepimizin hayatını mahvetti.ablam 42 o insan da 47 yaşında.ikisinin de ikinci evliliği.ablama türlü vaadler ve güzel sözlerle yaklaşarak onu kandırdı.kendini bambaşka bir insan olarak göstererek ablamın kalbine ve hayatına girdi.biz bunları sonradan idrak ettik.meğer alkolik,küfürbaz ve psikopat ruhlu biriymiş.ırsi bir rahatsızlığı varmış.elleri titriyor.ablama içtiğim ilaçtan oluyor.geçici diye yalan söylemiş.ablamın oğlunu en başta kabullendi fakat sonradan küçücük çocukla sürekli kavga ederek,çocuğa manevi eziyet ederek ablamı ve çocuğu yıprattı.başka şehirden gelip ablamla şu an bulunduğumuz şehre yerleştiği için serbest işini bırakmıştı.(küçük bir dükkanı varmış)bu şehirde girdiği 5 -6 tane işten türlü sorunlar çıkararak ayrıldı.herkesle,annesiyle dahil tartışıyor.evlilik boyunca ablamın maaşıyla geçindiler.sürekli içki ve sigara içiyor.hzursuzluk çıkarıp ablama ve oğluna baskıcı ve despot tavırlarla muamele ediyor.ve küfürler ediyor.babama ve bana da sataştı çoğu kere.babama da küfürler ediyor.her konuda yalanlar söylüyor.ablama ev vaadi vermişti.ama anlaşılan parası da yokmuş.türlü bahaneler ve yalanlarla bizleri oyaladı.ablam evden vazgeçmişken,onu ev almaya ikna ederek kredi çekmesini sağladı.ve şu anda ablam sadece kendi parası ve 85 milyarlık krediyle kendi üstüne evi aldı.ama ablamın sürekli alttan alıcı yaklaşımlarına rağmen,evde sorunlar çıkartmaya devam etti.en son 13 yaşındaki oğlunu evden kovmuş.ya oğlun ya ben demiş.zavallı ablam onun evden gitmesini istemiş,ayrılmak istediğini,bu şekilde yapamayacağını anlatmaya çalışmış.baş edememiş.kolonya dökerek evi yakmaya kalkmış bu şahıs..ve evden gitmemiş.ablam şu an kendi aldığı evden oğlunu alarak ayrıldı.elin psikopatı evde kalıyor ve boşanmaya yanaşmıyor.hatta seni,oğlunu ,babanı,yani kısacası tüm aileni öldürürüm diye tehditler savuruyor.hapse girerim orada rahat rahat yaşarım diyor.sürekli bizleri tehdit ve taciz ediyor.biz şimdi ne yapmalıyız?biz bundan sağsalim kurtulabilir miyiz?ablam dava açsa boşanabilir mi?bu psikopat beş kuruş para ödemediği halde evde hak talep eder mi?ablam borç içinde.evinin sefasını çekeceğe yere bu adamın cefasını çekiyor.biz ne yapmalıyız?bize yol gösterir misiniz lütfen?

boşanma davanız için aldığınız darp raporu çok güçlü delil teşkil eder. ancak bir veya iki şahitiniz de olsun. şahitleriniz akrabalarınız, anneniz, babanız olabilir.
boşanma davanızı açarken maddi manevi tazminat talep edin ayrıca ziynet eşyalarınızın gram ve türlerini belirterek talep edebilirsiniz.

ilginiz için çok teşekkür ederim bu sıkıntılı günlerimde beni aydınlattınız.

Tam hatırlayamıyorum ama adli tatil sırasında annem boşanma dilekçesi verdi.1 ay öncesinde de kapıya polis gelip bazı sorular sormuş aralığın 6'sında mahkemesinin olduğunu söylemiş fakat anneme ya da babama herhangi bir bildiri gelmedi.
bu ne kadar zaman içerisinde geliyor mesela biz tarihi biliyoruz fakat saati bilmiyoruz.Bu kadar uzun sürmemesi gerekir diye düşünüyorum arkadaşlar bilen varsa cevaplayabilirse sevinirim ya da ben nasıl öğrenebilirim.Hani geldi de elimize mi ulaşmadı..... :26:

merhaba avukat hanım bana yardımcı olursanız çok sevinirim....eşimle devamlı annesi yüzünden tartışıyoruz...ancak annesi artık bizimle deil kızında ama.. uzakta olduğu halde halen hayatımızın içinde bi şekilde bişey diyo ve eşim benden soğuyo hiç huzur bırakmıyo......evliliğimin ilk yılların da bu kadın hep benim özğürlüğümü kısıtladı her hoşuna gitmeyen durumda kavga çıkardı hakaret ve küfürler etti ve ediyor bana.....çocuğum var 1.5 yaşında .....................bizimle oturduğu sırada çocuğum olmasın diye yapmadığı kalmıyodu ....bi kere beni evden kovdu bende ya hamileysem dedim sen de çocuğunda geber diye bağırdı bana......eşim hepsine şahit ve o kadına asla güvenmem.........şimdide oğluyla telefonda görüşürken duygu sömürüsü yapıyo torunumu al gel diyor ...ben bu kadına ve kızına kesinlikle güvenmiyorum zaten bizim çocuğumuz çok zor oldu....eşimde götürcem diye diretiyo tam 3 gündür kavga ediyoruz................ve ben boşanmaya karar verdim.....................çocuğumu bana verirlermi ve ne kadar nafaka alabilirim..........davayı sen açarsan birşey hak edemezsin diyolar doğrumu çocuğunuda alamazsın diyolar...............ve ben bu kadına çocuğumu asla göndermekte istemiyorum zorla götürürse ne yapabilirim ne olur yardım edin....................................evin tapusuda 3:2 si benim.............ayrıyeten eşimim annesi ilk evlendiğimizde yıllarda namusuma kadar dil uzattı....ve bu hakaret ve küfürleri onada tazminat davası açabilirmiyim..............teşşk ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…