merhabalr benimde bir sorum olacak.kuzenim 20senelik evli fakat eşiyle şiddetli geçimsizlik yaşıyorlar eşi sürekli başka kadınlarla birlikte oluyor 5 6 sene bir bayanla sevgiliymiş hatta altlı üstlü oturtmuş tabi kuzenimin haberi yok yanında iş de vermiş eşi herşey ortaya çıkınca inkar etmiş şiddete başvurmuş böyle 5 6 sene gitmiş şimdi o bayan yok ayrılmışlar.2010 ağustos ayında kuzenime eşi silah çekmiş annesi çocukları yiğenleri şahit bu olaya mahkemede onların şahitliği geçerli olurmu? bir de eşi baya varlıklı mal kısmının birazı kuzenimin üzerinde bunları mahkeme yoluyla alabilirmi eşi? kuzenim eşinden mal talep edebilirmi ya da tazminat talep etse alabilirmi? yardımcı olursanız çoook sevinirimmmşimdiden çok teşekkür ederim
merhabalar,
kuzenim evi terketti sonrada dilekçe verdi. eşi evdeydi ama sonra o da kendi annesinin yanına gitti. evden eşya almıolar sanırım avukatları almamaları söledi terke girmesin diye.?
yalnız dava 5.celsede hala bitmedi. karşı tarafın şahitlerinden biri geçen duruşmaya gelmedi.. talep edilen birşey yok. neden bu kadar uzatıyorlar anlamıyoruz. bu dava ne zaman biter. şiddetli geçimsizlikten açılmıştı ama anlaşmalı dava değil.. her iki tarafta davaya gitmiyor. kuzenim olacak celseye iştirak etse boşanma süreci hızlandırılır mı?
teşekkürederim cvabınız için..
babam bşanma ilamıni şimdi alıp başkasıyla evlilik yapabilir mi?
ve annem nafaka davası açabilir mi ?
yardımcı lursanız çok sevinirim..
arkadaşlar uzmanlık alanım olan boşanma ve nafaka davaları ile ilgili soru ve sorunlarınızı bu konu altında elimden geldiğince cevaplayabilirim. konular çok çeşitli o yüzden arada sorularınız diğer başlıklarda gözden kaçabiliyor.
boşanma davam yargıtayda duruşmalı olacak davayı ben açtım ama artık boşanmak istemiyorum eşim profösör nsl nafaka sadece alabilirim
arkadaşlar uzmanlık alanım olan boşanma ve nafaka davaları ile ilgili soru ve sorunlarınızı bu konu altında elimden geldiğince cevaplayabilirim. konular çok çeşitli o yüzden arada sorularınız diğer başlıklarda gözden kaçabiliyor.
meraba ... ben iki yıllık eviliyim. evliliğimizin ilk yıllarından itibaren eşimle sürekli kavga ettik. bana hamileyken şiddet uyguladı ve bebeğim öldü. ama kimseye söylemedim. en son bir ay önce beni dövüp babamı arayıp beni almasını istedi. şimdi ailemin yanındayım. darp raporu alıp polise şikayette bulundum.psikolojik olarak kötü olduğumdan ailem beklememi istiyo ama ben boşanmak istiyorum.bana şiddet uyguladığını eşimin ailesi gördüler ama aleyhime şahitlik yapıcaklarından eminim.eşim sigortalı işte çalışıyodu.ben şimdi ziynetlerimi tazminat ve nafaka istiyorum.bunlardan hangisini alanbilirim.rapor varken şahite ihtiyacım olurmu?
lütfen yardım edin şimdiden teşekkür ederim.
boşanma davanız için aldığınız darp raporu çok güçlü delil teşkil eder. ancak bir veya iki şahitiniz de olsun. şahitleriniz akrabalarınız, anneniz, babanız olabilir.
boşanma davanızı açarken maddi manevi tazminat talep edin ayrıca ziynet eşyalarınızın gram ve türlerini belirterek talep edebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?