boşanma ve nafaka davaları ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim

• Konu Sahibi Konu Sahibi zae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

polis gelip sosyo-ekonomik durum araştırması yapıyor, iki tarafa da gidiyor. siz davayı açtığınızda elinize tevzi formu isimli bir kağıt veriliyor, bu kağıtta davanızın hangi mahkemede hangi esas numarasını aldığı yazar, kağıtta yazan mahkeme kalemine gidip, esas numarasını söyleyerek duruşma gününüzü ve saatini öğrenebilirsiniz.

Selamlar oğlum ünüversiteyi kazandı.Eşimle ayrıyım ben ,babasından nafaka nasıl isteyebiliriz.bu davayı oğlum açması mı gerek nasıl olacak lütfen bana yardım edin.

Son düzenleme:
Selamlar oğlum ünüversiteyi kazandı.Eşimle ayrıyım ben ,babasından nafaka nasıl isteyebiliriz.bu davayı oğlum açması mı gerek nasıl olacak lütfen bana yardım edin.

oğlunuzun babasından dava yoluyla yardım nafakası talebinde bulunabilirsiniz, davayı oğlunuzun açması gerekir. bu davayı oğlunuz ikametgahının bulunduğu aile mahkemesinde, aile mahkemesi yoksa aile mahkemesi sıfatıyla asliye hukuk mahkemesinde açmalıdır.

Evet biliyorum ama anneme kağıt gelmedi babam bizimle oturuyor bu adresimize de kağıt gelmedi....nerden nasıl araştırıcaz sonuçta polis gelip bir araştırma yapıp mahkeme'nin aralık ayında olduğunu söylemiş ama sözle gidilmez ki

davanız sonuçlandı mı?

annem boşanma dilekçesi verdi demişsiniz, yani dava açmış, dava acıldığında eline bir kağıt veriliyor, onda mahkemesi ve esas numarası yazıyor, o kağıtla gidip sormanız gerekir. kağıt gelmeyebilir. bazen duruşmadan sonra bile gidebiliyor. davayı kim actıysa işini o takip etmeli, tabi boşanmak istiyorsa..

İyi günler.Bugün itibariyle Eşimle boşanma kararı verdik ve pazartesi günü Dilekçeyi mahkemeye vercek.7 yıldır evliyiz.5 yaşında bi kızımız var .Ben kızımın velayetini İstiyorum sadece başka maddi bir talebim yok.Sadece manevi anlamda babalık görevini yerine getirmesini İstiyorum.istediği zamanda görebilir.Ben başka bir şehirden geldim buraya .Boşandığımdada .ocuğum için burda ikamet etmeyi istiyorum.Çalışıyorum kızımın velayetnde bir sorun çıkmaz değilmi.Bu arada Eşimin 2.evliliği bu.Benim ilk.

davayı eşiniz acacak, siz de kabul edeceksiniz anladığım kadarıyla. eğer eşiniz çocuğunun velayetini size vermeyi kabul ederse bir sorun çıkmayacaktır.

Merhabalar. Ben annem adını soru sormak istiyorum. Annem ile babam boşanalı 3 sene oldu biz 2 kardeşiz. ben 21 yşındayım kardeşimse 13 yaşnda velayetler babamda olmak üzere 400tl nafaka ile anlaşarak boşandılar ancak babam mart ayından beri nafakasını ödemiyor annem avukata bildirdir takip koyuldu. Babam 1 bçk sene önce evlendi 1 çocuklu bir bayanla ve bayanın aldığı evde oturuyoruz bayan sağlık çalışanı iyide bir maaşı var babam 2 ay önce emekliye ayrıldı ayrıca 400 tl kira gelirli evi var. Nafakayı tamamen kaldırma davası açtı. Annem ise ananem ve dayımın ailesiyle dedemin evinde yaşıyor asgari ücretli çalışıyor. Dava nasıl sonuçlanır? Nafaka tamamen kaldırabilinirmi? Annem çok endişeli bu konuda tamamen kaldıralamaz die duyumlarda aldık ama çok belirsiz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler....

asgari ücretle çalışma yargıtay kararlarına göre nafakayı kaldırmıyor, yani insan ihtiyacı olmasa çalışmaz di mi, sadece nafakayı olaır oturur; nafaka yetmiyor demek ki asgari ücretle çalışıyor diye düşünüyor yargıtay. bu nafakayı ödemek babanızı da yoksulluğa düşürmeyeceğine göre, nafakanın kaldırılması için bir neden yok. umarım yardımcı olabilmişimdir..

asgari ücretle calışan birinden eş ne kadar nafaka talep edebilir ?
çocuklar hariç.

tekrar dava açmaları gerekmez, gidip kararı tebliğ almaları gerekli
ancak 10 sene geçtiği için dosya arşive gitmiştir,araştırmanız gerekli
Av.Merve Gürcan

tugen kullanıcısından alıntı
merhaba benim konum boşanma ve nafakayla ilgili değil ama cevaplarsanız çok sevinirim eşim 2 tane kızına nafaka ödüyo 1.1.2011 tarihinde yeni nafaka belirlendi bizde nafaka bedeli yüksek diye itiraz ettik hala bi cevap gelmedi bizim mi araştırıp sormamız gerekiyo yoksa mahkeme bize bilgi verirmi teşekkürler

davanız sonuçlandı mı?

merhaba dava sonuçlandı 250 tl nafaka bağlandı 2011 yazmışım ama 2010 dan bu yana ödüyoruz itiraz ettik ama bi sonuç gelmedi bende samsunluyum gidip adliyeden bizim mi araştırmamız gerekiyo yoksa bize bilgi gelirmi bide nafakanın indirilmesi davası açmak istiyoruz eşimin çalıştığı firma değişti ve maaşlarını düşürdüler maaşı 750 tl oldu bu durumda 250 nafaka 500 tl kalıyo 300 tl de kira kaldı 200 bu zaman içinde bi tane çocuğumuz oldu onunda masrafı var dava açsazsak düşürtebilrmiyiz karşı tarafta çalışıyo çocukların biri 1.sınıfa diğeri 6.sınıfa gidiyo nasıl bi yol izlememiz gerekir diğer dava sonuca ulaşmadan tekrar dava açılabilirmiyiz
nerdeyse dava zamanından bu yana 1,5 seneden fazla zaman geçti sanırım sonuç çıkmıştır

kızımın velayetinide ben aldım.kızım liseyi babasının bulunduğu şehirdeki bir okula gitti şu an benim yanımda değil babasının yanında ayrı şehirlerdeyiz.şimdi de babası velayet davası açtı ve kızımı benden almak istiyor.kızımı benden alıp eski eşime verirler mi?bu süreçte kızım babasında olduğu için nafaka da almıyorum hatta kızıma para bile gönderiyorum.

öncelikle böyle bir konu actiginiz icin cok tesekkür ediyorum benimde birkac sorum olucakti size umarim cevlarsiniz ben esimden ayrildim daha dogrusu martta davam baslicak almanyada yasiyorum ben türk vatandasiyim o alman vatandasi ve okadar guzel bir plan yapmiski altinlarimi elimden aldi bankasina koydu kazandigim paramida bankadan cekti ve ablasina verdi bankada para görunmesin diye bende saf iste kandim esim sonucta dedim ve simdi ayriliyorum avukatimala konustum bunlari ama malesef alamayiz dedi altinlari cunku elimizde yeterli delil yok elimde dugun kasetim var bundan daha iyi bir delil ne olabilirki ben herani tutupta kamereya cekemem yani almamiz cok zormus ve bu sürec icinde piskolojim bozuldu piskologa gittim bana rapor verdi bunuda avukata gösterdim malesef dedi bununla bisi elde edemeyiz ve ben ayri kaldigim süre calisabilirimiyim yani calissam mahkeme masraflarini benmi ödemek zorundayim o calismiyor malesef daha okuyor okudugu icinde nafaka alabilirmiyim ve en garip olan tarafida o dava acmiyor yani kontagimiz zaten yok ama davada acmiyor acaba onun ne gibi avantaji var beni bu konularda aydinlatirsaniz cok cok sevinirim simdiden allah razi olsun

MErhaba

Benimde bir sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim

Anlaşmalı boşanma davası sonuçlandıktan sonra yani son imzalarda atıldı şuan
Daha önce talep edilen nafaka için koca red davası açabilir mi?
Yani nafakanın boşanma davası bittikten sonra iptali olabilir mi?

Arkadaşımın eşi önce anlaşmalı boşanalım çocuk sende kalsın demiş
Ama şimdi boşanma olduktan sonra 15 gün temyize gidilebilir diye bişey yazıyormuş
Eşi oğlumu da geri istiyorum nafaka içinde red isteyecem demiş
Bu mümkün müdür?

çok acill lütfen yanıtlarsanız çok memnun olurum

Son düzenleme:

gerekçeli karar taraflara tebliğ edildikten sonra 15 gun ıcınde temyız edılebılır. Mahkemenın gerekcelı kararı yazması ve teblı g edılmesı de en az 1 ay surer. Temyızden donebılır yeterlı delıl sunarsa yıne de az bır ıhtımal gıbı gorunuyor..

cevaplarinizi bekliyorum bir sonuc ögrenmek istiyorum olumlu veya olumsuz lütfeeen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…