Tam hatırlayamıyorum ama adli tatil sırasında annem boşanma dilekçesi verdi.1 ay öncesinde de kapıya polis gelip bazı sorular sormuş aralığın 6'sında mahkemesinin olduğunu söylemiş fakat anneme ya da babama herhangi bir bildiri gelmedi.
bu ne kadar zaman içerisinde geliyor mesela biz tarihi biliyoruz fakat saati bilmiyoruz.Bu kadar uzun sürmemesi gerekir diye düşünüyorum arkadaşlar bilen varsa cevaplayabilirse sevinirim ya da ben nasıl öğrenebilirim.Hani geldi de elimize mi ulaşmadı..... :26:
Selamlar oğlum ünüversiteyi kazandı.Eşimle ayrıyım ben ,babasından nafaka nasıl isteyebiliriz.bu davayı oğlum açması mı gerek nasıl olacak lütfen bana yardım edin.
polis gelip sosyo-ekonomik durum araştırması yapıyor, iki tarafa da gidiyor. siz davayı açtığınızda elinize tevzi formu isimli bir kağıt veriliyor, bu kağıtta davanızın hangi mahkemede hangi esas numarasını aldığı yazar, kağıtta yazan mahkeme kalemine gidip, esas numarasını söyleyerek duruşma gününüzü ve saatini öğrenebilirsiniz.
merhaba benim konum boşanma ve nafakayla ilgili değil ama cevaplarsanız çok sevinirim eşim 2 tane kızına nafaka ödüyo 1.1.2011 tarihinde yeni nafaka belirlendi bizde nafaka bedeli yüksek diye itiraz ettik hala bi cevap gelmedi bizim mi araştırıp sormamız gerekiyo yoksa mahkeme bize bilgi verirmi teşekkürler
Evet biliyorum ama anneme kağıt gelmedi babam bizimle oturuyor bu adresimize de kağıt gelmedi....nerden nasıl araştırıcaz sonuçta polis gelip bir araştırma yapıp mahkeme'nin aralık ayında olduğunu söylemiş ama sözle gidilmez ki
İyi günler.Bugün itibariyle Eşimle boşanma kararı verdik ve pazartesi günü Dilekçeyi mahkemeye vercek.7 yıldır evliyiz.5 yaşında bi kızımız var .Ben kızımın velayetini İstiyorum sadece başka maddi bir talebim yok.Sadece manevi anlamda babalık görevini yerine getirmesini İstiyorum.istediği zamanda görebilir.Ben başka bir şehirden geldim buraya .Boşandığımdada .ocuğum için burda ikamet etmeyi istiyorum.Çalışıyorum kızımın velayetnde bir sorun çıkmaz değilmi.Bu arada Eşimin 2.evliliği bu.Benim ilk.
Merhabalar. Ben annem adını soru sormak istiyorum. Annem ile babam boşanalı 3 sene oldu biz 2 kardeşiz. ben 21 yşındayım kardeşimse 13 yaşnda velayetler babamda olmak üzere 400tl nafaka ile anlaşarak boşandılar ancak babam mart ayından beri nafakasını ödemiyor annem avukata bildirdir takip koyuldu. Babam 1 bçk sene önce evlendi 1 çocuklu bir bayanla ve bayanın aldığı evde oturuyoruz bayan sağlık çalışanı iyide bir maaşı var babam 2 ay önce emekliye ayrıldı ayrıca 400 tl kira gelirli evi var. Nafakayı tamamen kaldırma davası açtı. Annem ise ananem ve dayımın ailesiyle dedemin evinde yaşıyor asgari ücretli çalışıyor. Dava nasıl sonuçlanır? Nafaka tamamen kaldırabilinirmi? Annem çok endişeli bu konuda tamamen kaldıralamaz die duyumlarda aldık ama çok belirsiz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler....
asgari ücretle calışan birinden eş ne kadar nafaka talep edebilir ?
çocuklar hariç.
istediği kadar talep edebilir. mahkeme ne kadar verir? eğer talep eden eşin maaşı yoksa 200-250 tl kadar nafakaya hükmeder.
merhabalar...
siteyi tam kullanmasınıda bilmiyrum yanlışım varsa kusuruma bakmayın nlur..
avukat arkadaşlardan yardım istiyrum..
annem babam 10 sene önce bşandılar ama 2 tarafta bşanma ilamını almadılar...
10 senedirde aynı evde yaşıyrlar...
şimdi tam anlamıyla ayrılıcaklar.. fakat nüfüsta hala annemde babamda evli gözüküyor?
annemin tekrar bşanma davası açması gerekir mi ?
boşanma ilamı hala geçerlimi? babam alıp başkasıyla evlenebilir mi ?
annem dava açarsa nafaka alab,lir mi ? babam emekli...
yardımcı olursanız çok sevinirim..
teşekkürler..
davanız sonuçlandı mı?
MErhaba
Benimde bir sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim
Anlaşmalı boşanma davası sonuçlandıktan sonra yani son imzalarda atıldı şuan
Daha önce talep edilen nafaka için koca red davası açabilir mi?
Yani nafakanın boşanma davası bittikten sonra iptali olabilir mi?
Arkadaşımın eşi önce anlaşmalı boşanalım çocuk sende kalsın demiş
Ama şimdi boşanma olduktan sonra 15 gün temyize gidilebilir diye bişey yazıyormuş
Eşi oğlumu da geri istiyorum nafaka içinde red isteyecem demiş
Bu mümkün müdür?
çok acill lütfen yanıtlarsanız çok memnun olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?