boşanma ve psikoloji

:) evet içimde yeni bir devlet kuruluyor sanki. sancılanıyorum, yapıp yapıp tekrar bozuyorum. geçmişteki inançlarım artık geçerliliğini yitirdi. yeni inançlar, yeni beklentiler yüklüyorum kendime. eninde sonunda o devlet inşa olacak, yeni değerlerle...

onun yanında zaten hayatta aglamam ama aglamak gercekten cok ıse yarıyor ınsan bırazda olsa kendını toparlıyo bır anlık soyle bagıra bagıra agladıktan sonra hopp tekrar toparlanıyosun ee pekı sımdı neler yapıyosun bız daha resmı olarak bosanmadık eylul 24 mahkemeız var

okadar guzel anlatmıssınkı hayran kaldım yazına evet dedıgın gıbı bız cok degerlıyız

Tabi ki sekerim, hayatta her durum gecicidir, hicbir durum sonsuza kadar suremez. Bir insan hep mutlu, hep mutsuz, hep karamsar, hep iyimser olamaz.
Senin bu donemin de bir sure devam edecek ve sona erecek, hayatin ve evrenin kurali boyle.

Herkes kotu donemlerden geciyor, kimsenin hayati puruzsuz degil. Eski kocaniz olan iti saymazsak bence hos bir hayatiniz var It beyle de cokca gorusmezsiniz, olur biter.

Biz de anlaşmalıya çeviremedik işi. Ben boşanmak istedim, o kırk kez fikir değiştirdi. Şimdi de boşanmak istemiyorum diye cevap vermiş. Bizde tek dilekçe kaldı, sonrasında mahkeme tarihi belli olur ama bir umudum adli tatilden önce ilk duruşmanın yapılması. (zayıf bir ihtimal ama)

:)))
"itman"... o da iyiymiş. ama kertenkeleye benzetiyorum ben onu. her gün çirkinleşiyor, çöküyor. bunu sadece ben demiyorum, onu tanıyan arkadaşlarım da fark etmiş . Allah onun müstehakkını versin...

Benim bebeklerimde tüp bebekle oldular 8 yıl sonra kavuştum ben; benim boşanmaya karar vermemde en büyük etken bebeklerimdi çektiğim acıları hüzünleri vs. onlarında yaşamasını istemediğim için bitirdim...
Umarım Allahım sanada nasip etsin yeni hayatında yavrunu, sana mükafatı olsun Rabbimin..
geçiyor inan ki biraz sabır gerekiyor zaten evliliğimiz boyunca hep sabretmedik mi? boşandıktan sonra biraz daha sabır bakmışınki kalbinde başka biri var kelebekler uçuşuyor içinde bu güzel duyguları yeniden yaşamak sana değer veren biriyle inan daha güzel olur...
evet üzülmeye değecek bir adam değil. o benim için "bana kötülük yapmış bir yabancı". böyle düşünüp hissetmeme rağmen neyin tükenmişliği bendeki , işte onu anlayamadım.
neyin tükenmişliği;
yıllarca ona verdiğin emeğin sabrın tükenmişliği, ona olan sevginin tükenmişliği şuan bunu yaşıyosan ilerki günlerde silkelenecek ve sende tükenmişlikten eser kalmayacak emin ol...
Düşünsene sorunsuz bir güne uykunu almış bir şekilde uyanıp pencereni açıp derin bir nefes almak kadar güzel ne var ki..
artık sana acı çektiren kötülük yapan biri yok hayatında yeniden doğmuş gibi başla her güne ne yapmak istiyosan onu yap..
bizler hayatımızın en güzel günlerini acı çekerek yaşayamadık ki ıskaladık...
şimdi hayatını ıskalama anı yaşa huzuru yaşa mutluluğu yaşa..
bırak tükenmişliği bir kenara mutluluğu yakalamaya bak sen...
giden gitti acılar geride kaldı, şimdi mutluluğu huzuru bulma yaşama zamanı..

Justitia sen boşanma ile ilk adımı atmışsın. Ben onu da yapamadım. 5 ay oldu terkedeli. Sadece kendimi toparlamaya çalışıyorum. Doktor düzelmeden yanlış karar verme dediği için bekliyorum ama zaten sonuç belli değil mi? Sanırırım ben senin kadar güçlü değilim. Üzülme. Sen güçlüsün ki ilk adımı atıp boşanmaya karar vermişsin. Bundan sonra da herşeyin üstesinden geleceğine eminim ben. Allah yardımcımız olsun...

benim için karar almak kolay mı oldu sanıyorsunuz, 10 ay boyunca arafta kaldım. Bu güç değil, hazır olmak durumu da değil. Arkadaşlar demiş ya "yapabileceğim bir şey kalmadı bu evlilik için", işte bunu hissettiğiniz anda hazır da oluyorsun, güçlü de oluyorsun. çünkü o birliktelik sana zarardan başka bir şey getirmiyor, bunu net bir şekilde görüyorsun, kaçarak uzaklaşıyorsun...
inşallah sen rahat bir süreç yaşarsın.

Sağol. Benim mantığım bitirmemi söylüyor ama tam karar veriyorum bir şeyler engelliyor. O gün oğlumun karne alma günü okula gittim. Babası da geldi. Müsamere salonunda sene sonu gösterileri vardı. oğlum bir babaya gidiyor, bir bana geliyor. Kahroldum. Gösteriden sonra karne alınırken oğlum sanki karne umrunda değilmiş de bizim bir araya gelmemizi istiyormuş gibi gelin diye bizi çağıdı. Bütün gün ağladım, hastalandım.
Ben bu adamı çok sevmiştim. Canımdan çok ama herkes bir kurbağayı öper prense dönüşür ya, bende ise ben bir prensi öptüm kurbağaya dönüştü sanırım. Herkes siz birbirinizi çok seviyordunuz, mükemmel bir aileydiniz, nasıl oldu diyor. Ben sanırım onu çok sevdiğim için terkedilmeyi hazmedemedim. Kafam çok karışık. Bana yaptıkları aklıma geldikçe onunla bir daha olmaz diyorum ama sonra onu görünce bir de oğlumun babasına düşkünlüğü düşüncelerimi allak bullak ediyor.
Bekarken şöyle olursa boşarım falan demesi kolaydı ama evlenince öyle değilmiş. Ben zamana bıraktım. Allah yardımcın olsun. Senin için de dua edeceğim.

evet, zamana bırakmak en iyisi. boşanmak dediğimiz şey bir süreç zaten karar değil. yangından mal kaçırmıyoruz ki aciliyeti de yok.
en kötüsü işte senin yaşadığın : arafta kalmak. şimdi tükenmiş durumdayım diyerek dert yanıyorum ama kararsızlık bundan çok daha kötüydü kesinlikle. en azından yolumu biliyorum, önüme bakabiliyorum.
psikoloğa devam et mutlaka, şimdi değil ama gelecekte göreceksin ne kadar faydası olduğunu.

sagol canım ınsallh rabbım ıyı ınsanlar cıkarır karsımıza yanlıs bır tercıh yapmıısız bundan sonra hayatım mutlu ve hzuzurlu oluruz

canım benım kıyamam ınsan bu surecte kendının ne cektıgın hıc bır onemı olmadıgını sadece cocuk ıcın ne kadar zor olacagını dusunuyor dımı dedıgım gıbı rabbım sabır versın cocuklu olunca dahada zor dualarım hepımız ıcın

Boşanmak sevgili sertap erener'in dediği gibi" yatakta özgürce çapraz yatmak" değildir.
Boşanmak güne "huzurla" uyanmaktır. Sakince günlük rutinler arasında koşturmaktır.
Eve koşa koşa, mutlulukla gitmektir.
Çocuk ile tatil planlarını gönlüne göre yapmaktır.
Evden el ayak çekilince" bir bardak çay içeyim, bir de şu kitabımı okuyayım" demektir.
Psikolojik tacize uğramadan, kuşku ve şüphe içinde yaşamadan, hırpalanmadan, üzülmeden, verdikçe alan, ruhunu emen insanlardan uzakta "insan" gibi yaşamaktır boşanmak.
İç huzurdur.

"çocuk ile tatil planları" okuyunca içimde kelebekler uçuştu ama benimki henüz 1 yaşında bile değil, plan yapabilmem için sanırım 1 -2 yılım daha var. sakıncası yoksa sizin ufaklık kaç yaşında?

bende düşünüyorum ikizlerimle şöyle gönlüme göre bir yere gidip doyasıya eğlenmek artık bebeklerim ve ben hakettik bunu sonuna kadar ama nereye gideceğime karar veremedim :26:

boşanmak hele de çocuklu bir bayan için mutlaka zordur böyle gelgitler yaşaman olumsuz düşüncelere kapılman anormal deği ama artık kararını vermişsin boşanma yolundasın güçlü olmaya çalış canım kendini bırakma unutma herşeyin ilacı olan zaman sana da iyi gelecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…