boşanma ve psikoloji

dört yaşında bir oğlum var. her geçen sene çok daha kolay oluyor inanın bayanlar.
bana "çocuk büyür çıkar. sen hiiiç dert etme " derlerdi. isyan ederdim. olmaz derdim.
oğluma bakıp bakıp içim hep kavrulacak sanırdım. "acaba şöyle yapsaydım. yok böyle etseydim oğlum babasıyla olur muydu?" diye içim içimi sonsuza kadar yiyecek sanırdım. ancaaak öyle olmadı:)
çocuk da büyüyormuş. zaman da geçiyormuş.
çocuk babasız kalmıyor aslında baba çocuksuz kalıyor. çocuğunun her ""ilk" inden baba mahrum ediyor kendini.
çocuğun yeni bir kelimeyi cümle içinde kullanmaya çalışmasını izlemek nasıl büyük bir şans! farkında olan bizleriz.
teşekkür edeceğimiz çok şey var.

Ben de damdan düşen birisi olarak size anlatayım...

Ben boşandığımda 22 yaşındaydım.. 2 yıllık evliydim ve aldatılmadım, şiddette görmedim ama annesi yüzünden ayrıldık ve üstelik severek.. Ki çok severek evlenmiştim aşık olmuştum ailemi bile gözüm görmemişti... O otur dese oturur kalk dese kalkardım.. ama olmadı annesi üstün geldi, boşanmak istedi aylarca elinden gelen herşeyi yaptı... tüm psikolojik şiddetleri... Annesi yokken 1 haftada ancak toparladığım evlilik annesinin gelmesi ile tepetaklak oluyor, çat diye boşanmanın eşiğine geliyorduk.. Sabahlara kadar ağlayıp, evliliğimin kurtulması için dualar üzerine dualar okuyordum ama yok... 1 adım dahi ileri gitmiyordu..

Sonra bir gün aniden tabiri caizse "eehh yetti be" dedim.. Annesi yine bizdeydi ve artık canıma tak demişti... O gün annesi gitti, o akşam karşıma aldım konuştum ve istemiyorum ben de yarın gidiyorum dedim.. Ağladık sızladık, ilanı aşk ettik, sarıldık.. Böyle bir ayrılık oldu.. Sabah oldu ben ona istersen deneyebilirim senin için dediğimde bana "bi sarıldım die barıştık mı sandın dedi" o an kararımın ne kadar doğru olduğunu anladım.. Vurdum kapıyı çıktım. Ne ailemin haberi vardı ne bişey, hiç düşünmedim hiçbirşey hesaplamadım... Aradım bu iş bitti ben geliyorum dedim, tamam dediler..

Cumartesi sabahıydı evden gidişim, tam bir hafta sonra eşyalarımı almaya gittim.. Anlaşmalı boşanmayı istedim, ondan bir iğne dahi almadım, resmen ceketimi aldım ve çıktım.. eşyalarımı aldıktan bir hafta sonra da mahkememiz oldu boşandık.. İşimi evimi eşimi bıraktım ailemin yanına döndüm..

Konuşmadım, ağladım, küstüm hayata.. Sabahlara kadar ciğerlerim parçalanırcasına sigara içtim, yazılar yazdım... Ağladım ağladım ağladım... Beni uyutmalarını istedim, zaman geçtikten sonra uyandırın diye ağladım dayanamıyorum dedim.. Geçer dediler inanmadım, asla geçmez biz severek ayrıldık dedim..

Sonra kişisel gelişim kitapları okumaya, yazdığım yazıları paylaşmaya başladım.. İş buldum işe girdim.. Kurslara yazıldım oralara gittim.. İçimdeki duygusal boşluk uzun bir süre kapanmadı ama geçti.. Ben yüzümü kendime döndükçe geçti.. Aynada kendimi gördükçe geçti..

Onun için bıraktığım okuluma devam ettim.. Mesleğimi elime aldım, bu arada yine aşık oldum yine kötü bitti ve dedim ki "ulan ben yuvamı bırakmışım dağıtmışım bu ne ki !" Sonra hayatımın anlamı ile karşılaştım.. Yeniden aşık oldum, gezdim eğlendim... Ailemi ikna ettim ve evlendim.. Şimdi bebek bekliyoruz.. ve çok mutluyum.. (MaşAllah)

Ama kızlar ne var biliyor musunuz ? Onca yaşanmışlıktan sonra öyle güçlüyüm ki, Rabbim korusun eğer bu evliliğimde kötü bişey olsa, ne çocuğum ne eşim beni yıkamaz aslanlar gibi ayakta dururum.. Çünkü papaz her zaman pilav yemez arkadaş :)

Sen de yüreğini ferah tut, derhal hayatından silkele ve at onu...

okurken "VAY BE " dedim. kısacık zamanlara neler sığarmış meğer. insan deyip geçmemek lazım, gücümüzün farkında değiliz. ama nedense adım atabilmek için, kendimize gelebilmek için dibe vurmamız gerekiyor demek.

16 aylıklar teyzesi

Hep güzel günlerini görmeniz nasip olsun dilerim.
ben de yaş ilerledikçe daha kolaylaşacağını düşünüyorum. Paylaşımlar artınca annelik daha da eğlenceli olur sanırım.

Dibe vurmak zorundasın, ki güçle ayaklarını yere basıp hızla yükselebilesin.. Mükemmel değilsin hata yapmaktan korkma.. Her şeyi yapacağız, çevremizde gereksiz konuşan insanlar, haddini aşan gerzekler olacak.. Burunlarını sokacaklar, canını sıkacaklar, ama sen o kalkanı da edineceksin zamanla.. Duymamayı, önemsememeyi öğreneceksin..

Ben o muallakta kaldığım dönem acı çekmiştim, karar verip uygulamaya başladıktan sonrası geçip gidiyor.. En kötü karar, kararsızlıktan iyidir derim şuan, o günlerde yaşadığım derin acılar nedeniyle bir konu hakkında uzun uzadıya beklemem hemen kararımı veririrm..

Yaralarının iyileşmesi için o işten uzaklaşmalı ve onunla olan maddi hatıralarını yok etmelisin.. Gerisi gelir.. Boşanma olana kadar da istediği zaman görmeyiversin çocuğunu katlansın buna... Ağlamak istediğinde ağla, benden sana tavsiye yaz.. Sayfalarca yaz, özlediğini ya da nefretini içinden ne geliyorsa hafiflersin..

Öldürmeyen acı güçlendirir justitia, eğer ki bulma imkanın varsa Robin Sharma nın Koza Kelebeğini Bilmez kitabını muhakkak bul ve oku.. O kitap benim mihenk taşım olmuştu en az 10 kez okumuşumdur.. 4-5 kez satın aldım hepsini de hediye ettim.. Şuan piyasa da bulamıyorum.. Eğer olsaydı elimde hemen sana gönderirdim..

Bu yaşadıklarım tam 5 yılımı aldı benim... Korkma ilerde seni bekleyen hiç bir gün bugünden daha kötü olmayacak..

Kucak dolusu sevgiler..

Son düzenleme:

çooook teşekkür ederim. evet en zor dönem aslında davayı açana kadarki dönemdi, şimdi daha iyiyim ama sanırım enerjim tükendi. yukarıdaki kitabı mutlaka bulacağım. eksik olmayın. Bir de hamileymişsiniz, sağ salim doğar, analı babalı büyür inşallah .

ufak bir tavsiye: bu süreçte etrafınızdaki insanlara özellikle kadınlara dikkat edin.kadın kadının en büyük düşmanı.
bir de bunu anladım. destek olan; beni sarıp sarmalayan arkadaşlarım vardı yanımda allaha şükür. ama birde aynı iş yerinde çalışmak zorunda olduğum tepeden tırnağa beni süzüp bütün negatif enerjisini üzerime akıtmaya çalışanlarda vardı.
derlenip toparlanmamı çekemeyen.
zayıflayıp güzelleşmemi başka yorumlayan.
üzerimden ölü toprağını atmamı, psikolojik kölesi olduğum adamdan kurtulmamı "oh iyi oldu seni havalı çok bilmiş" diye yorumlayan
onlara göre hep ağlamak lazım. sürünmek. acı çekmek.
bilmiyorlarki oğlumu yatırır yatırmaz "ağlama odama" kapandığımı. saatlerce ağlardım. sonra gözlerimin altına ödem kremi sürüp yatardım. sabah kimse anlamasın ağladığımı gözlerim şiş olmasın diye.
sanal ortamda bile neler çektim:)
açtığım konuma ne yorumlar ne yorumlar yazılmıştı:))) şaştım kaldım. site yöneticilerinden biri "üslubunuza saldırı var isterseniz kapatalım konunuzu yoruma.bu süreçte zarar görürsünüz" dedi. "kapatalım" dedim.
ağlamak da serbest, espri yapmakta, kendimizi alaya almakta kime ne?!
bunu diyebilmek önemli.
özet: negatif insan gördüğünüzde hemen KAÇIN!

canım saygıyla onunde egılıyorumm :) masallh sana ve suankı evelıgını gucune kuvvetıne hayran kaldım bebeısnıde saglıklı bır sekılde kucagına almanıyı nasıp etsın allah ara ara gel sohbet et bızımle opuyorum senıı muck muckk :)))))

Ne zaman isterseniz sohbet ederiz canım yaa.. ne demek.. Hepimiz çok güçlüyüz.. Sadece o zor günlerde bunun farkında değiliz :) Bende seni öptümm

Ne zaman isterseniz sohbet ederiz canım yaa.. ne demek.. Hepimiz çok güçlüyüz.. Sadece o zor günlerde bunun farkında değiliz :) Bende seni öptümm

cok tesekkurlerr :)
aynen bugunlerde gercekten bellı zamanlarda cok guzsuz oluyoruz hep neden benım basıma geldı soruları beynımızde donup duruyo ama dusunuce demekkı hayırlısı boyleymıs ne buyuk sadakamız varmıskı kurtulduk dıyebılıyoruz ben suan kurtul tarafındayım yanı ben artık bu taraftan bakabılıyorum

Bende 4 ay önce boşandım kızlar.sebebi sanal ortamda defalarca aldatılmam.ama salaklık yapıp aldatıldığım halde tekrar barışmak için cok cabaladım.taki 2hafta öncesine kadar .beni tırnağı kadar sevmediğini söyledi.yaptıklarına pişman olmadıını söyledi.o an verdim kararımı artık yeni bir hayat beni bekliyor.rabbim yardımcımız olsun oğlumla benim.2 yasında oğlum.ama şlgisiz bir baba.boşandığımızdan beri sadece 3kez gördü.baskasıyla evlenmemi istemiyor eski eşim.ben diyor asla evlenmem en iyisi sendin evlilik bana göre değil diyor.sende evlenme diyor.ben de aksşne karsıma iyi biri cıkarsa evlenirim diyorum.bunu kabullenemiyor.ama hala sanal ortam kadınlarıyla muhabbete devam.psikolojisi normal değil.oğluma hayırlı olmaz diyorum.artık spor salonlarına gidicem.keman calıyorum.kursa devam edicem.hayata döndüm kızlar.oğlumla tatile gidicez temmuzda yer bakıyorum didimde.o keyfine bakarken baska kızlarla yazışırken ben hayata küsemem doğrusu.tek basıma büyüttüm zaten.askerdi denizciydi yoktu.bu yasa ben tekbasıma getirdim.ailemde baska memlekette.mesleğim var öğretmenim.allah sağlık verrsin daha ne isteyim.ben vicdanen cok rahatım.beni ve evladını kaybettiğine o üzülsün

benden de uç bir örnek vereyim. benim (eskiden) çok yakın arkadaşlarımdan olan bir bayan "ben de çekiyorum, sen de çek. benim evliliğim seninkinden kötü, benimki bitmiyorsa seninki de bitmesin" diye mahkemede aleyhime şahitlik yapacak. buna ne demeli?

bencede hıc hayatını karartma karsına dogru duzgun bır ınsan cıkarsa neden olmasın artık herkes kendı yoluna o senı sanal alemde haltlar karıstırken dusunuyomu aslında ınt. Iletsım aracları cıktıktan sonra bu olaylar dahada arttı artık kımsede ar namus kalmadı erkek evlımı bekarmı denmıyor benım esımde aynı sekılde yaptı kız bunu faceden eklemıs sonra konusalım fılan fısman sonra sana asık oldum fılan fısman ee erkeklerınde hosuna gıder begenılmek foffoflanmak ben ıkısınıde allaha havale edıyorum

konularınızdan hatırlıyorum sizi. yaklaşımınız çok güzel. o hayatını yaşarken kıyıdan izlemek elbette olmaz. ama sırf onu cezalandırmak için içinize sindiremeyeceğiniz, ileride pişman olacağınız ilişkilere de yanaşmayın. eski kocanıza bir şey olmaz, kendinize yazık edersiniz. bu arada adamın pişkinliğine de diyecek bir şey bulamıyorum. "ben evlenmem, sen de evlenme " ... komik adammış...

gene onun esı "ben evleneme sende evleneme demıs ama benım esım ben daha 28 yasındayım bu yasatn sonra evlenecekmısın dıyo nıye dedım daha yasım kac tabıkı karsıma bırılerı cıkacak ve evlecegım dedım :)salak seyy

puhaahahahaha....
yav bu erkekler ne kadar sevimliler böyle. var mıymış başka bir arzusu, isteği ya da emri?

puhaahahahaha....
yav bu erkekler ne kadar sevimliler böyle. var mıymış başka bir arzusu, isteği ya da emri?

bılmıyorum cannım bır ara sorcam bende mesal bız suan protokolda ev bana araba ona kaldı ve ben evı satıp memelete tayını aldırıp gıdecegım suan dılekcemı verdım evdede bır puruz vardı satısıyla ılgılı 2 3 hafta onunla ugrastık neymıs ev satılmazsa suan kredısı var bıraz yuklu neymıs beraber borcu bıtene kadar odeyecekmısız sonra satıp 2 ye bılecekmısız sacmalama dedım belkı evlenecgz adam bana demeyecekmıs senın eskı esınle ne muhabbetın var kım kabul eder ya ama allahtan sorun cıkmadı halletık ama suratı bır karıs cunku muhtaclıgım kalmadı sımdıde derdı tayınım daha tayının cıktımı kı dıyoo bende cıkmazsa kına yakarsın bıryerlerınıde dedımm :)))))

benim adam da "benim borçlarım var, birlikte kapatalım, ondan sonra aç davanı" diye yalvarmıştı. allah akıl fikir versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…