boşanma ve psikoloji

Justitia özür dilerim, konu senin konun. Benim gibi oldu.
Evet beklemek yıpratıyor. Ben de bitmesini istiyorum ama baba evinde olunca karışan da çok oluyor. Kendi başınıza iş yapamıyorsunuz. bizimkiler neyi bekletiyorlar bilmiyorum. Yeniden birleşmemi mi anlamadım. Oysa artık mümkün değil. Adamın 5 aydır kılı kıpırdamadı. Hala bizimkiler bekletiyorlar.

bütün hepsi aynı. sanma bendeki çok mülayim biriydi. normal hali bile geçimsiz, huysuzdu. boşanma zamanı şeytan oldu.ben de şeytana papuç aldım bir güzel ters giydirdim. :))
hayatımda 14 yıl fink atan; sonra bir gece üzerine t-shirtünü çekip; ağzına geleni saydırıp kapıyı çekip çıkan beni elimde çamaşır sepeti ile ağzım açık bakakalmış bırakan adam dünyanın en dengesiz, en acımasız adamı. oğlum "babam nereye gidiyor anne" dedi. elimde sepet "sanırım bizi terketti" dedim:))) sonra cehennem gibi bir sene geçirdim. şimdi cennetteyim.
nazar değmesin.
işin sırrı bu belki: sıfır beklenti ve sabır.

aynen kızlar bır kurus paranızı bıle bırakmayın hos ben kendısıne hıc bırseyını ıstemıyorum dedım ama kendısı evı verdı ama onada pısman olmustur bence ama o ankı sınırle kabul etmemem gıbı bır hata yapsaydımm ınan en buyuk pısmanlıgım olurdu cunku hayat sımdı baslıyor suan ben kredı oduyorum evın bellı bır kısmı kaldı ama 2 aydır cok ama cok zorlanıyorum evı satısa cıkardım satılsın kendıme araba bakıyorum ve memeletten ev alaıp oturcam :))) hayat yenı baslıyor

Son düzenleme:

aynenn sabırrr baska hıc bırsey degıl zaten bız evlıgımız suresıncede hep sabırla bu zamana gelmedıkmı demekkı sabırımız var

kızlarrrr cannım cok sıkkın yaa benın tv arıza verdı servısı aradımm yarım saate kadar geleceklerını bıldırdıler az oncede aradılar gelıyoruz dıye ben calıstıgım ıcın eskı esım de ben ılgılenırım demıstı evın anahtarı onda var esyların hepsını almadıgı ıcın sımdıde aradım kendısı vardıyalaı calıısyor eger yakınsan eve ugra servıs gelecekmıs dedım kemkumm ettı suan ev cıvarında degılım normalde ev ıcın musterı geldıgı zaman kendı ılgılenıyooo ben arayıp musterı oldugu zaman bıldırdıgımde hemen surdayım sua arakadaslayım dıye acıklamaya yapardı banane ıse ama sımdı kemkum ettı buyuk ıhtımalle o ospuyla beraber nıyeyse bır tuaf oldum aglamak ıstıyorum yaaa((((((

Bizimde şöyle oldu. En yakın arkadaşının karısıyla telefonda görüşmeler, kadının sürekli kocamın fotoğrafını çekmesi, bunlarla gittiğimiz tatilde kadının benimle hiç konuşmaması, hatta benim oturduğum masaya bile oturmaması.... Sonra kocam olacak adamın facebook sayfasına kadının çektiği fotoğrafı profil resmi yapması, kadının da bunu beğenmesi, faceden özel mesaj göndermeler... Ne oluyor deyince de ben ruh hastasıymışım, ben kıskançmışım. Nasıl en yakın arkadaşının karısıyla yakıştırırmışım. Evden kovmalar, küfürler, hakaretler... özel mesajları bana göstermemeler, kadını faceden silmeyeceğim diye inatlaşmalar....ben evden gitmeyince de 2 gün sonra kendine ev tutup evden gitmeler...
Sonra ben kadını aradım. Seninle artık görüşmek istemiyorum. çünkü hareketlerin evli bir bayana yakışmıyor dedim. Sen zavallısın deyip telefonu suratıma kapattı. ağlayarak kocasını aramış. Kadının kocası da ne var bunda sen de benim fotoğraflarımı çek, sen de bana özel mesaj gönder, ne var bunlarda. Sen git bir tedavi ol dedi.
2 ay sonra kadının kocası kalp krizi geçiriyor. bizimki hastaneye ziyarete gidiyor, kadın da orda. Hastaneden çıkınca adamın birkaç gün araba kullanması yasak olduğu için kocam olacak adam arkadaşını evinden alıp gideceği yere bırakıyor yani adamın şöförlüğünü yapıyor. Ben zatüre oldum bana geçmiş olsun bile demedi.
şimdi size soruyorum. Ben mi akıl hastasıyım yoksa insanların midesi mi genişlemiş?
5 ay oldu. 8 yaşında bir oğlum var. Gözü yaşlı. Çocuğun umutlarını söndürdüler. bir kere olsun, beni bırakın,çocuğun birşeye ihtiyacı var mı demedi. Aç davayı diyorum açmıyor. bizimkilerde beni bekletiyor niye anlamış değilim. Olan bana ve oğluma oldu.

Kızlar kızmayın, çok doluyum. konu sahibindende tekrar tekrar özür dilerim.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

ammınnn cannnımm afedersınız ama serefsılık dız boyu olmuss ınsalnalar ıyıce sapıttıı evlı cocuklu fılan dınlemıyo kım ne yaptıgını bılmıyoo dunyanın cıvısı cıktı vallaha allah sonumuzu hayır etsın

Herkes delirmiş! İstisnasız!

biz de kısa bır ayrılık yaşadık şimdi birlikteyız ve bebeğimiz olacak ama sonumuz ne olur bilemiyorum

Son düzenleme:

o ne demek canım, olur mu öyle şey
yorumlar arttıkça yeni şeyle öğreniyoruz .
adam niye bekliyor? senin suçun yok çünkü. dava açsa ne diyecek?

canını hiiiç sıkma bence. o kadın şu anda yalancı, sorumsuz ve bencil bir erkekle birlikte. öyle düşün. rahatla. çok karakterli ve seni, evliliğini taşıyabilecek kadar "adam" olsaydı bu işleri yapmazdı zaten. boşver.
ha pazardaki karpuzcu ha o!
ne farkı var? yabancı ikisi de!!
bu arada lafları da saydım eski eşine umarım kızmazsın :))

Benim kız da 1 yasina yeni girecek ve ben ilk tatilimi yapacagim. Tabii tek olmaz bi arkadaş kuzen falan olması şart. Beklentimi cok düşürdüm eski bebeksiz tatiller gibi de olmaz ama kizimla bi ilk olacak. Cesur ol bence niye 1-2 sene bekleyesin...iyi bir otel, boş bi kafa yeter. Ben memnun kalirsam tavsiye ederim gittigim yeri.

Bosanmanin en güzel yani kararlarini kendin vermek...

Kendime ozguvenim tam ne zaman geldi biliyo musunuz kizlar? Odamin kapisinin kolu bozuldu ve daha once de bozulmustu zar zor eski esim ve babası yapmisti. Oyle olunca dedim ki ben bunu kesin yapamam onlar bile iki saat ugrastilar...

Bi marangoz amca buldum. Adama anlattim, kapının kolunu götürdüm, eve gelin bi bakin dedim. Adam aynen şöyle dedi "sen akilli bi kiza benziyosun kendin de yaparsin beni yorma":)

Ya amca nasıl olcak falan derken adam anlatti kucuk de bi vida tutusturdu elime...

Eve geldim. Kapiyi yaptim. Oldu! Ama nasil bi mutluyum...ertesi gun sokakta erkeklerin boyu kisalmis gibi geldi :)

Artik evdeki alet edevat kutusu da benim oh oh...Kimseye ihtiyacım yok oh oh... Allah saglik versin...

Demek istedigim kucumseme kendini ve ben bunu yapabilir miyim asla deme. Kapi kolu bana guzel bi hayat dersi verdi. Marangoz amcaya da burdan opucukler :)

yok cannım hıc sorun degıll ıstedıgını sayabılırsın benden sınırsız ızınn :) ay ara ara gelıyoo sınırlerım bozuluyoo dayanamayackmısım gıbı gelıyo ama sonra ıcıme bır rahatlık doguyoo cok sukur dıyıp oturuyorum :))

Ben de ilk basta tüm iletişimi kestim bi sekilde bebek olmasina ragmen ve cok iyi geldi. Tum bosanan arkadaslara ya da bosanacak olanlara tavsiyemdir. Bebek var gorusmemiz lazim gibi bi dusunceniz de olmasin arkadaslar. Iyilesene kadar gorusmeyin. Psikologum tavsiye etmisti gercekten ise yaradi.

Ama oyle bi zaman geliyor ki o iletisim artık rahatsiz etmiyor. Tabii muhabbet etmek için de aramasin yani! Ben su an sadece mesajlasiyorum. Zorunlu olursa konuşup gorusurum tabii artik eski ofke kalmiyor.

Hat degistirmek ve yalaka arkadaslari, ikiyuzlu akrabalari silmek cok eglenceli...bu da ikinci tavsiyem. Hani telefon soruyor ya "silinsin mi emin misin" diye iste o zaman psikopatca "evet"e basmak benim icimin yaglarini eritmisti.

hahaha koptum ya marongoz amcayada aferın sana aslında kesfedemedıgımız cok becerılerım varda yapamayız dıye basına gecmıyoruz herseyın ustesınden gelırız bız cok sukurr akılımz beynımız onlarınkınden cok fazla calısıyo :)

Aynen:) zaten en buyuk sıkıntımiz bu değil mi...erkek işi, kadın işi diye tanımlamalar var ve bunlari oyle benimsiyoruz ki onsuz nasil olacak diyoruz paniğe kapiliyoruz.

Sebep aynı yaşadıklarımız farklı çünkü senin bir çocuğun var ve sürekli aynı ortamdasın, eminim bu daha güçtür...Keşke yapabilsen de o ortamdan uzaklaşsan, ama öyle bir seçenek yoksa kendin için vakit ayır derim...ben ayrılalı 7 ay boşanalı 10 gün oldu...ayrıldıktan hemen sonra ailem psikoloğa falan gitmem için çok diretti 2 tane psikologla görüştüm hatta birisi gelmeme bile gerek olmadığını söyledi, çünkü kararlıydım ve kendi kendime sorunlarımla baş edebiliyordum, ama bu gerçekten çok zordu benim için herkese karşı güçlü durmaya çalışmak...Ne kadar güçlü olsan da insansın acını dibine kadar yaşayacaksın ki ilerisi için daha iyi olabilesin...Ben bu süreçte spora yazıldım inan ki çok iyi geldi yeni ortam yeni insanlar tanımak resmen bir terapi oldu bende... sana tavsiyem böyle bir şansın varsa spora yazıl yada seni rahatlatabilecek bir uğraş bul...Sürekli kendine bak o görsün diye yada çevrendekilere iyi olduğunu göstermek için değil kendini iyi hissedebilmen için...Allahım sana güç kuvvet versin eminimki bu günler de geçecek ve yeni hayatın sana çok iyi gelecek

tatil konusunda istesem de adım atamam, meteliğe kurşun sıkıyorum, herşey onda kaldı. bir de planlarım var iş değiştirmekle ilgili, farklı bir şehir var niyetimde. taşınmak vs hepsi para.birikim yapmam lazım. öncelik bu adımlar, tatil sonra...
evet arkadaş akraba vs hepsini tekrar ele aldım. bu süreçte hiç görmediğim yüzlerini gördüm. kimine daha çok bağlandım, kiminden nefret ettim. artık yüzeysel adam istemiyorum hayatımda. sildiklerimin de canları sağolsun.
bir de herkes onunla görüşmememi tavsiye etmiş ama onu her görüşümde daha da uzaklaşıyorum, "evlendiğim adam bu muydu" diyorum. kafam kesinlikle karışmıyor. işte bu sebepten çok mutluyum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…