boşanma ve psikoloji

evet evlenınce cok farkılı oluyor ne cunku herkesın bır sorumlulugu oluyor ve artık sadece 2 3 saat bulusp gezmek degıl herseyıyle beraber olmak aslında ozamanlar canımlı cııcmlı oldugumuz ıcın olan seylerıde fark etmıyoduk hersey sankı tospembe ama artık bır kac hareketı gozumuze batınca sureklı bırseyler arıyoruz aslında evlılk bır kez sarsılınca bır daha topalrlanması zor oluyo

bazen düşünüyorum da şu anda duygularıma bu kadar uzak olan adam şundan 1 yıl önce ölseydi ne yapardım. ben de ölmek isterdim heralde. hayat çok tuhaf

aynen bende aynı sekılde ama suan 1 yıl once bu zamanlar ne durumdaydım sımdı ne durumdayım onu dusunuyorum cunku esım bana sureklı bız nezman bırbırımızden bıkacagız 3 sene oldu sevgımız hıc azalmadı bız heralde omrumuzun sonuna kadat boyle gıderız dıyodu ama suan hersyı koparttıkk ...... Bırbırımıze tahammulumuz bıle yok yan yana gelemıyoruz bıle

evet sarsıldı. ama tek taraflı çaba kurtarmadı. o sadece kendi istediği şekilde olsun istedi. ben de varım dedim. olmadı. çirkinleşti. bitti.

evet sarsıldı. ama tek taraflı çaba kurtarmadı. o sadece kendi istediği şekilde olsun istedi. ben de varım dedim. olmadı. çirkinleşti. bitti.

evet ıkı kızıse ıstemelı bu evlıgı yurtmeyı herkes tasın altına elını koyacak ve kurtarmak ıcın ıkı kıısde tavızlerını verecek

Bende sizlerdenim kizlar 2 temmuzda ilk davam gorulecek
su anda annemle bodrumda tatildeyim kafa dinliyorum aslinda hayat ne kadar sakin huzurluymus diyorum.4 aydir ayriyiz Inat, rest,kavga, kapris vs yok hayatimda.genel olarak kafam rahat ama anlasmali olmadigi icin biraz geriliyorum. 5 para vermeden bosanmak istiyor. Bazen ugrasma at imzayi gec diyorum bazende neden emek cektigim evdeki payimi almadan gideyim diyorum. Herkez farkli birsey soyluyor. Sizle ne dersiniz. Cekismeli zor mu oluyor...

sana ıyı tatıller bol eglencelerr
masallh senınkıde pek akıllıymıs ne koparsıam kardır dıye dusunuyo benımkı evı sen al ben arabayı alır gıderım dedı suan ev benım araba onun bızım durusmamız daha olmadı 24 eylulde ama bız protokol yaptıgımz ıcın anlasmalı olarak verdıgımzden ılk celsede bıtecek

Sanırım ben de seninle aynı durumdayım. Biz şu an ayrıyız daha doğrusu evi terk eden o oldu. Ne yeniden barışmak için uğraşıyor, ne de boşanmak için başvuruyor. Ben açıyımmı davayı deyince de aç diyor. Neden o açmıyor anlamış değilim. Herkes de bana sen açma zararlı çıkarsın, bekle o açsın diyor. Neden diyorum kimse yeterince cevap vermiyor. Evimiz var, acaba onu bana vermemek için mi o açmıyor, ya da avukat parası için mi, anlamadım.

Son düzenleme:

ben de anlaşmaya yanaştıramadım, çekişmeliye gitti. ama ben anlaşmak için taviz vermek istemiyorum, zaman ne gösterir bilemem. emeklerimi onun yanına kar bırakmak istemiyorum. son 2 aydır maddi anlamda ben ve çocuğum sefilleri oynarken kendisi üzerinde benim de hakkım olan evi, eşyaları, arabayı, birikimi kullanıyor. yediremiyorum kendime.

Davayı siz açarsanız kendi avukatınız, onun avukatı, bir de masrafları siz mi ödüyorsunuz? Bir de siz açınca nafaka alabiliyormusunuz?

Son düzenleme:
siz benden tecrübelisiniz. Bana bir akıl verin. Neden o açmak istemiyor davayı, benim açmamı bekliyor?

Aynen bende anlasmaliya yanastirmak icin yuz goz olmak istemiyorum. Akisina biraktim ama ugrasmak da istemiyorum bi yandan da. Keyfim cok yerinde. Bu surecte bu kafa rahatliligimi bozmak istemiyorum ama benim ugrasmayip nasil olsa pes edecegimi de dusunuyor olabilir. O yuzden akisina birakayim bakalim ne olacak diyorum. Beyimiz beraber odeyip bitirdigimiz eve kondu. Akli sira simdi en karli nasil biter onu dusunuyor sefil. Bak yazarken yine sinirlendim. Yok yok olmek var donmek yok. ))

Davayı siz açarsanız kendi avukatınız, onun avukatı, bir de masrafları siz mi ödüyorsunuz? Bir de siz açınca nafaka alabiliyormusunuz?

Davayi kimin actigi hic fark etmez. Avukat tutmak da zorunlu degil. Kendiniz dava acip kendiniz de takip edebilirdiniz. Ama hak kaybina ugramamaniz icin avukatiniz olsa iyi olur. Maddi gucunuz el vermiyorsa barodan avukat talep edebilirsiniz

Ben sizinle aynı durumdayım. Evi terk etti. Kendine ev tuttu. Ben de annemlere gittim. Ev boş. Davayı o ev için mi açmıyor anlamadım. Avukat tutmalıyım. Oğlum ve kendim için haklarımı almak istiyorum. 11 yılı bukadar kolay silemem. Neden o açmıyor bunu merak ediyorum. Çıkarı ne olabilir? Neyin hesabını yapıyor ki?

siz benden tecrübelisiniz. Bana bir akıl verin. Neden o açmak istemiyor davayı, benim açmamı bekliyor?

boşanmanın sorumluluğunu da almak istemiyor olabilir. suçu ilerde sana yıkmak için herkese "o açtı davayı" demek içinde olabilir.
önerilerim:
1-avukat tutun. benim avukatım yoktu. ama tutun mutlaka.
2-boşanma gündeme gelmiş o adamı artık unutun. kibar olun. alttan alın. sakin olun.
3-protokolünüzü detaylı hazırlayın. herşeyi yazın. ben kendim hazırladım. nafakanızı alın (öyle maksimum şu kadar verilir demelerine inanmayın. maaşımın yarısı kadar nafaka aldım), çocuğun tüm eğitim masraflarını ödeyecek diye protokole ibare koydurdum. bunları atlamayın. güzellikle konuşa konuşa hazırladım protokolü. içimden boğmak, adamı öldürüp gömmek geliyordu ama dayandım. evde ağladım. yüzüne güldüm. deveyi atlatana kadar hepsi.
4-asla kapışmayın. geri dönmez o. sizi anlamaz. duvara anlatsanız dile gelir o gelmez.

protokol hazırlama ve inatçı, aklını kaybetmiş adamların "etrafından nasıl dolanılır" konusunda yardım isteyen olursa daha çok detay verebilirim:))

allah'ım nelerle uğraşıyorum ya. Oysa ne güzel işim var, arabam, evim var. Rahatlık battı adama. Bekar gibi mutlu mutlu, hesapsız geziyor. Ben de burda davayı ben mi açsam, yoksa sabrımı deniyor herhalde beklesem mi diye düşünüyorum. Adam uçkurunun derdinde, bense nelerle uğraşıyorum. 5 aydır ne yapıyorsunuz, birşeye ihtiyacınız var mı bile demedi. Hafta sonu oğlunu görüyorya babalık bu kadar işte.

Biz 5 aydır ayrıyız. Pes etmemi bekliyor. Neden ki? Neden o açmıyor?

Bence o ugrasmak istemiyor senin acip o da sadece savunmasini yapip bitirmek istiyor olabilir. Eger gercekten bosanmak istiyorsan hemen ac davani ama yok barisiriz unmufdun varsa bilemem. Boyle beklemek cok yipratici olmuyor mu

Teşekkürler. Benim ki biraz ruh bhastası, inatçı. Asla anlaşmaya yanaşacağını sanmıyorum. Çekişmeli olur herhalde. Ben neyi bekliyorum onuda bilmiyorum. Bu saatten sonra suçu üstüne alsa ne olur almasa ne olur ki. Evi terk eden o. Yuvanın bütünlüğünü sarsan o evi terk ederek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…