Boşanma ve sonrası

Nedesemolmadi

Sonuna kadar mücadele...
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
91
176
93
Tam yirmi sene sonra boşandım. O kadar acı ki onca emek hepsi kül oldu gitti. Eski eşim beni evliliğimiz boyunca sudan sebeplerle defalarca terk etti. Her seferinde elinden tuttum getirdim. Hayatında yaşadığı zorlukları, psikolojik rahatsızlıklarını düşünüp yaptıklarını affettim. Fakat en sonunda art arda yaşanan bir dizi olay bizi boşanmaya kadar sürükledi. Iki seneden fazla oldu aile bireylerim çok büyük rahatsızlıklar gecirdi. Bu süreçte sinirlerim yıprandı. Fakat gördüm ki kocam olacak adam kendi havasında. Ben bir hastadan diğerine koşarken, onun önünde ağlarken bile beyefendi kendi planlarını yapıyordu umursamadan. Nihayetinde babamin kanserinin ilerlediğini öğrendiğim hafta sonu, üstelik anneler günü o kalkıp kendisini doğru düzgün aramayan bir adamın düğününe gitmiş. Ben de zannediyorum ki annesine gitti anneler günü için. Tabi sonra başkalarından öğreniyorum düğüne gittiğini. Niye beni de götürmedin diye sorunca da aldığım cevap "Sen hak etmiyorsun." oldu. O an dünya başıma yıkıldı. Ne kadar kötü bir insanım ki bir teselliyi hak etmiyorum. Üstelik birkaç ay önce de anneannemi ve halamı kaybetmişim. Vefatlarda da aynı soğuk tavır. El olsa hiç değilse sırtımı sıvazlar değil mi? O bile yok. Nasıl bir vefa, nasıl bir acimasizlik. Işte, art arda yaşanan bu yok sayma tavırları hasta olduğum bir gün ev işi yaparken yardım istemem neticesinde nihayete ulaştı. Elimdeki süpürgenin çelik borusunu paramparça etti. Küfürler, beddualar ile sinir krizi geçirip beni terk etti. Ama bu sefer alıp getirmedim eve. Artık çok yorulmuştum. Sonunda bitti. Sonrası ilk önce bir bosluk. Değersizlik hissi, hiç sevilmemis olmanın üzüntüsü, oğlumu nasıl yetistiregim kaygısı (Üstelik zaten cocuk, ev her şey benim uzerimde). Ardından çok iyi bir mesleğim var, Turkiye'nin yüzde onluk diliminde yer alan, başarılı bir kadın olmama rağmen hissedilen bir eziklik. En nihayetinde 20 sene boyunca nasil manipüle edildiğimi , nasil degersizlestirildigimi ancak çemberin dışına çıkınca anlamam. Yine bir şaşkınlık. Ama şimdi değerinin farkına varmak, bir hafiflik, oğlumla kurduğum hayaller, belki birgün sevilme ihtimali. Şimdi biliyorum ki bazen ihtimaller bile insanı daha mutlu edebilir. Yine zaman zaman üzüntü yaşıyorum ama evliyken yaşadığım üzüntüler daha yipraticiydi. Kimi gün dizlerimde derman bile olmazdı. Ne diyelim Allah kimseyi vefasiz bir eşle sınamasın. Sağlıcakla kalın.

Aman, bir yirmi seneniz daha gitmemiş olacak.
Bundan sonraki yaşamınızın güzel geçmesini diliyorum.
Artık sadece kendiniz için yaşayın, mutlu olun.

Öyle bir kocaya 20 yıl sabretmek valla peygamber sabrı varmış sizde fakat bir noktada tıkanıyor işte naparsan yap ,karşından hep dışlanmak hep anlayışsızlık görünce insan bir noktada ben napıyorum diyor ,sizinde kırılma noktanız bu olmuş ,en azından düzgün bir işiniz ve geliriniz var ayaklarınız üstünde durabiliyorsunuz ne mutlu size sizin gibi olmayan ve bazı şeylere boyun eğen kadınlarımız da var ,bu açıdan şanslısınız size oğlunuzla çok güzel mutlu sağlıklı bir hayat diliyorum ,umarım bundan sonraki hayatınız da Allah kıymet bilen ,içinde vicdan olan ,merhamet sahibi bir hayat arkadaşı da nasip etsin size

Kimse boşanmak için evlenmez. Türkiye şartlarında da bir Kadının boşanması hiç de kolay değil (hangi kesimden olursa olsun birilerinden mutlaka farklı bir tepki alıyor). Şerefiyle onuruyla yaşayan herkesin mutlu olmaya hakkı var. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet, herkes gereğinden fazla sabrettigimi söyledi. Psikoloğum boyle bir evlilikten kendimi kurtardigim icin beni tebrik etti. Hatta terkedilme psikolojisiyle baş etmeye calisirken aslinda terk edenin ben oldugunu, terk edilmeme rağmen onun peşinden gitmediğim için rutini bozanın da ben olduğunu gösterdi. Ama artık onun peşinden koşacak halim kalmamıştı. Tabi ne yalan söyleyeyim belki bu sefer o benim peşimden koşar diye de bekledim. Fakat ego öyle bir tavan yapmış ki beyefendi boşanmanın suçlusu olarak beni ilan etti. Neymiş onun gibi herkesin gıpta ettiği bir adamı elimde tutamamışım. Allah'a havale ettim kendisini, hakkımı da helal etmiyorum.

Merhaba öncelikle bende 20 ağustosta karnımda bebeğim varken oğlumun gözünün önünde dayak yıyıp arabanın anahtarını vermedim diye ( hamileliğimi öğrendim 2. Gün iş teklifi geldi şükür allahım dedim korsan taksı işi yapıyordu gece gündüz belli değil ve eve para da getirmiyordu doğru düzgün ve ben korsan işini bırakmasını söyledim iş olunca sevindim ama 3. Günü beni cok yakın bir akrabası ile aldattıgı nı gördüm mesajda sonra inkar durumları falan ama bir yandan da bebeği istemiyor boşanalım diyor ben yuvamı ve bebegımı o kadın için kaybedemem dedim inanmadığım halde dimdik ayakta durdum geldi catti iş bası yapacağı gün 1 ay dile kolay sabrettim bekledim karnımda bebegımı buyuyor güya toparlanıyoruz ve ben işe girince eskisi gibi olacağız yazık günah diyorum bize 8 yıllık evlılıgım dedim o gün o sabah işe gitmek yerine korsan taksıye cıkacagını anladım ne oluyor dedim işe gitmeyeceğim dedi bende ben susuyorum Sabrediyorum bebeğım için oğlum için diyorum bu gunu iple cektım diyorum o kalktı senide bebeğini de oğlunu da s.... Dedi bende arabanın anahtarını sakladım dövdü beni ve defoldu gitti doğru doktora gittim bebeğın düşük tehlikesi var adam istemiyorum diyor 9 hafta 4 günlük gebeyim sacımı basımı yolmuş yerlerde tekmelemiş aldıracagım bebegi dedim gel imza at seve seve dedi ertesi sabah kurtaj olucam beklıyorum kı yapma etme desin ama tam tersi böyle olsun istemezdim ama olmuyor biz yapamıyoruz özür dilerim yasattıgım hersey için hayat senın için cok güzel olacak mesajı ve aldırdım bebegımı 2 hafta sonra iş bası yaptım oğlumu işe yakın bir okula ayarladım yazdırdım 1. Sınıf nasıl zoruma gidiyor yasadıkşarım anlatamam hergun gözyaşı hergece uykusuz oğlum babamda babam diyor adam oğlunu özlemiyor bile 25 eylülde boşandık) bitti şimdi sevgilisi var ben hergun daha güçlü gibi davranıyorum ama hala aklım almıyor bunu hak edecek ne yaptım diyorum 8 yıl boyunca ne emekler verdim kaç kere aldatmaya yeltendı affettim kaç kere kumar için bizi muhtaç etti sustum seviyorum düzelecek dedim sabrettim işe girdim çalıştım araba aldım neler neler cektım karşılığı bumuydu allahım diyorum herkes evet buydu o seni öldürmeden yada intihara sürüklemeden Allah kurtardı diyor ama kabul edemiyorum ne olurdu sevseydi beni benım yaptıgim fedakarlıkların binde birine karşılık verseydi diyorum zaman diyorlar ne zaman onuda Allah biliyor ne zaman unutucam ne zaman oh be dicem ne zaman iyi ki dicem ne zaman gercek ten mutlu olucam ben

Bence her sey çok guzel olucak.Harıkabı ısınız var çocugunuz var.Kendınızı sevin once kendınızı sevmekten başlayın.Spor yapın gezın eglenın.

Bir insan nasıl bu kadar sevgisiz, nasıl bu kadar kötü olabilir ya. Çookkk iyi olun çokkk mutlu olun. Rabbim kalbinize ferahlık versin

Inanamiyorum ya ,inanmak istemiyorum . Ağlamamak için kendimi tuttum . Hiç mi yürek yok be adam ,hamile kadın nasıl dövülür

Allah iyi bir insan cikatir karsiniza insallah

Inanamiyorum ya ,inanmak istemiyorum . Ağlamamak için kendimi tuttum . Hiç mi yürek yok be adam ,hamile kadın nasıl dövülür
Çünkü o yolunu çizmiş o berduşluğu sevmiş ve yakın evli olan akrabasıyla ilişkisi var ben burada onun rahatı için yaşayan eş adı altında kadınım olmaz yapamazsın diyince içindeki pislik cıktı ortaya canımı yakan o birgün bile ulan ne yaptım ben demedi ve başka biriyle ilişkisi var o kadar rahat mutlu işte ne diyim ki allahım onun hakkındakını ona benım hakkımı bana versin bebeğinizin günahı sadece onun boynuna olsun ben mesajı gördükten sonra bile 1 ay daha o aldır demesine rağmen aldırmadım günah dedim şansımız dedim iyi olacak herşey dedim sabrettim sustum bekledim ama o yıktı yaktı öldürdü gectı

Sırtınızdaki yükü bunca sene taşımaya çalışmak hataymış ama siz de manipüle edildiğiniz için yapabileceklerinizin farkında değilmişsiniz. Aslında var olmanız bile başlı başına sizi değerli yapıyor ama işte körleştirmiş sizi eş kişisi değersizlikle besleyip. Ama ne güzel farkına varmışsınız artık çok daha güzel olacak eminim. Bundan sonra dilediğiniz ve hakettiğiniz hayatı yaşamanız dileğiyle

bu tip adamlar her yerde var maalesef. İş yerinde birileri aferin dese o konuda kendilerini alim zannederler,çevrelerinde iki adam bunları pohpohlasa çok sevilen birisi olduğunu zannederler, iki kadın suratlarına gülse vazgeçilmez erkek olduğunu zannederler. Oysa hiç büyüyememiş şımarık bir velettir. Daha farkında değil ama rezil olacak..Sen ise hayatının artık ikinci evresinde yeniden doğdun. Bu tip bir adamın mobbing yapmasıyla ben yıllardır uğraştım ve bu adam babamdı.Annem yıllarca onu boşamadı ama benim bambaşka özgür bir hayatım var.Evlenmesem de kendi evim ve kendi doğrularım var. Evlilik kelimesinin ne kaar önemli olduğunu biliyorum artık.Geçmiş bitmiş olsun.Yeni hayatın hayırlı olsun,güzellikler getirsin

Yeni konu açın,yaşadıklarımız cok zor ama ilahi adalet teccelli edecek. Siz gülerken o ağlayacak.

Hayat bu..Imtihan dunyasindayiz...Ne denir bilemedim derin bir bir nefes alip yepyeni baslangiclar yapmalı insan dik durusundan hic birsey kaybetmeden...Düsunun ki vücudunuzda sizi hasta eden bir mikrop vardi ve artik tedavi olup o mikroptan kurtuldunuz..Yavrunuzla size mutluluklar..☺

Ne kadar sıkıntılar çekmişsiniz. Umarım bundan sonra her şey gönlünüzce olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…