Boşanma ve velayet sorunu bi bakın

Yetimlere yardım ederken kendi torunlarına da yardım etsinler..
Annesiz çocuk bırakmak yardımsever gönül işi değildir..
Gösterişten başka bişey değil bence bu..
Rezil olacağınızı düşünene kadar evladınızın durumunu düşünün..
Etraf değil evlat lazım size..

Çocukların lüks yaşama değil, anne sevgisine ve ilgisine ihtiyacı var.

En azından bu yaşta.

Büyüyüp sizi değil babasını ve lüks yaşamı isterse o zaman tekrar düşünürsünüz.

Ben çocuk olsam annemi tercih ederim.
Benim de annem babam boşandı. Annemin yaptığı en güzel şey bizi babama bırakmamaktı. Beni ve kardeşimi dedemin 2+1 evinde, anneannem ve dedemin söylenmelerine rağmen, bazen evlere temizliğe gidip para kazanarak büyüttü. Komşuların çocuklarının küçülmüşlerini giyerdik. Tek kişilik yatakta 2 kişi yatardık. Okulda herkesin 2 kalemi varken bizim 1 vardı. Maddi yokluk içinde büyüdük ama sevgiye doyduk.

Ama iyi ki bizi kendisinden ve sevgisinden mahrum etmedi. Allah razı olsun diyorum her zaman.

Sizin çok zengin bir kocanız olsa ama sizi sevmese, size ilgi göstermese, sevgisini hissettirmese ama her istediğiniz alınsa siz mutlu olur muydunuz?

Anne kuzusu o ya 2,5 yaşında daha
Malı mülkü anlamaz bile, kokunu arar..
Çok üzüldüm
Benimde 1 yaşında evladım var

Evet
Baba da zenginmiş ama kendini asgari ücretli gösteriyormuş çakal
Yoksa 300 değil de daha fazla nafaka öderdi

Velayet zaten babada şu anda, bir şey ödemiyor.
Konu sahibinin tahmini bu sadece

çocuğunuzun size ihtiyacı var, bir hata yapıp vermişsiniz ailenizi de umursamayın alın evladınızı.

3yaşındaki çocuk kreşe gidebilir. Memurusunuz maaşınız kötü değil ki. İdare edersiniz. Çocuğunn Lükse ihtiyacı yokbu yaşlarda.

Ciddi misin ama daha dava onaylanmadı yani nüfusta hala evliyiz

Maalesef cnm temyiz demek yerel mahkeme yanlıs bir karar verir temyizini istersiniz
Ama siz anlaşmalı bir şekilde velayetini vermişsiniz
Baskı altında imzaladim yönünden gider belki avukat ama zor

Uff yaa..
Ağlattın beni sen..

2.5 yasindaki cocouk luxten anlamaz oncelikle, daha ileriki yaslarda belki oda yetistirilme sekline gore degisir.
ayrica memursun, ve kendi gelirini dusukmu goruyorun, bu gelirle 5 kisilik aile gecindiren insanlar var, cok abrtmiyomusun sence?
eger cocugunla yasmak istiyorsan (ki nedense kolaya kacmaya ve bahane uretmeye claisiyorsun gibi geldi bana) bi zahmet lux takintisini birakip (evimi hangi markadan dekore edeyim? insagramda goruyorum ozeniyorum yapamiyorum gibi) cocugunla mutevazi ama huzurlu bir hayati sececeksin.
ayrica ilerde o cocuk muhakkaki sana neden beni biraktin diye soracaktir, soramasa bile icinde bunu hissedecektir.
simdi benimle yasasada zaten bakici bakacak, beni aksamdan aksama gorecek diyeceksin, diyenler olacak. ama anneli bir evde yasayacak cocuk, bu herseye deger.
ayrica evlenemem bir daha cocugum bende kalirsa diyorsan, bilki babasi evlenecek cocuk olsada olmasada evlenecek, ve cocuk % 500 uvey anne ile buyuyecek.
bosanmis annelerin kendini cocuguna adamasini hayatinin merkezine koymasini beklemek sacma gereksiz, buna inanirim ama cocuk icin fedaakrliklar yapilmali eger cocukla beraber sizi aile olarak benimseyecek birisi olmazsa o zmnda evlenilmemeli bir zahmet !!
senin psikolojini anlayamayiz, ne kadar dusunsekte yeterince empati kuramayiz, ama bir cogumuz anneyiz ve cocugumuzdan bir gun bile uzak kalinca neler hissedildigini gayet iyi biliyoruz.
icindeki bu seslere biraz kulak ver ve ilerde daha da pisman olmamak icin tembelligi bosvermisligi bir kenara birakip cocugun velayetini al !!

Maalesef cnm temyiz demek yerel mahkeme yanlıs bir karar verir temyizini istersiniz
Ama siz anlaşmalı bir şekilde velayetini vermişsiniz
Baskı altında imzaladim yönünden gider belki avukat ama zor

bu velayet davalarında nasıl oluyor?
yani velayeti verdi bitti mi,
yeniden dava açabiliyor mu?

çok üzüldüm ya, çok küçük çocuk.

2500 lirayla çocuğuma bakabilirmiyim diyorsunuz ya bide inanın şoktayım asgari ücretle insanlar çocuk büyütüyor babam bize bakmadı küçük yaşta bırakıp gitti ama annem bırakmadı bizi işi yoktu mesleği yoktu okuma yazması bile yoktu konu komşunun akrabaların yardımıyla yarı aç yarı tok büyüttü 3 çocuğunu sizin gibileri görünce annemin kıymetini daha çok anlıyorum

bu velayet davalarında nasıl oluyor?
yani velayeti verdi bitti mi,
yeniden dava açabiliyor mu?

çok üzüldüm ya, çok küçük çocuk.

Cnm bu dava böyle biter temyizde is çıkmaz
Yeni bir velayet davası açabilir tabii
Eli guclu olursa kazanabilir

Yuhh bu nedir yaa! Annelik karşılıksız sevmektir karşılıksız vermektir çocuğumuz büyüyünce Şükran duysun bize diye buyutmuyoruz

evet tek karşılıksız sevgi anne sevgisidir deriz hep, bu gerçekten olmadı yani.

ama bir yandan da çocuklara emek verdiğimiz için onları severiz, hani çocuk benim diye severim ama yıllarımı ona verdiğim için çok daha fazla severim, bir çocuk ne kadar zor büyüyor şartlar ne olursa olsun.

Cnm bu dava böyle biter temyizde is çıkmaz
Yeni bir velayet davası açabilir tabii
Eli guclu olursa kazanabilir

peki istenen zamanda yeni bir velayet davası açılabilir mi?
şimdi bu konuda elbette çocuk annesi ile yaşasın istiyorum ben de,
bir de işin şu boyutu var, sürekli bir dava sonlanıp yeni dava açılırsa ne olacak.
hani bir bitti-gitti durumu var mı acaba?
yoksa biri velayeti alır, diğeri yeniden dava açar, sonra o alır, sonra diğeri... derken...

Velayet davası için bu akşam bi avukatla görüşeceğim, tabi davama o girmeyecek sadece tanıdık başarılı birisi.
Yarın da sabahtan baroya gideceğim.
Maddi vs konuları yazmamın sebebi annem babam ve 3 kardeşim bu şekilde de beynime girmişlerdi çocuğu alırsan seni suçlar ilerde rahatımı bozdun falan diye. Ben de baya etkilenmiştim. Dediğim gibi kimseye derdimi anlatmayan bi tip olduğumdan sadece bu olumsuz etkiler vardı etrafımda. Ve ben de çok etkilenen bi tipim galiba ne yazık ki.
Aileme velayeti alana kadar hiçbir şey söylemiycem zaten.
Mahkemede ailemin yaptıklarını söylemek zorunda kalmam inşallah çünkü söylemeyebilirim babam ölümle tehdit ediyordu silahı da hep dolu durur yanında zaten, zaten dedem de katil benim ya hapishanede öldü.
Ben bu güne kadar annemi babamı dünyanın en mükemmel en iyi insanları gördüm bunun tersi miydi herşey yoksa. Bu velayet olayı çok kötü oldu ya

Velayeti kendi isteğiniz ile vermişsiniz bu yaptığınız en büyük hata maalesef. Hakimler çocuğun var olan düzeninin bozulmaması adına kararı değiştirmeyebilir. Temyize gidebilirsiniz fakat herhangi bir sonuç alabileceğinizi sanmıyorum. Temyiz de itiraz edip bozulmasını istediğiniz karar velayet maddesi çünkü. Bunun için velayet davası açmalı ve kesinlikle bir avukat tutmalısınız. Aksini başarmanız söz konusu olamaz. Size pembe bir manzara çizmediğimin farkındayım fakat maalesef durum bu. Evet çocuğunuz daha küçük, bir boşanma davasından bahsediyor olsaydık şüphesiz çocuğun velayetini alırsınız derdim fakat , sizin rızanız ile velayet babaya verilmiş, çocuk şuan babasıyla ve kurulu bir düzeni var. Kadın bir hakime denk gelebilirsiniz insiyatifini sizden yana kullanıp velayeti size verebilir. Fakat velayet davalarında önemli olan çocuk olduğu için , onun kurulu düzeni, alışkın olduğu ortam vs gibi etkenler kararı oldukça etkiler. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…