Velayet davası için bu akşam bi avukatla görüşeceğim, tabi davama o girmeyecek sadece tanıdık başarılı birisi.
Yarın da sabahtan baroya gideceğim.
Maddi vs konuları yazmamın sebebi annem babam ve 3 kardeşim bu şekilde de beynime girmişlerdi çocuğu alırsan seni suçlar ilerde rahatımı bozdun falan diye. Ben de baya etkilenmiştim. Dediğim gibi kimseye derdimi anlatmayan bi tip olduğumdan sadece bu olumsuz etkiler vardı etrafımda. Ve ben de çok etkilenen bi tipim galiba ne yazık ki.
Aileme velayeti alana kadar hiçbir şey söylemiycem zaten.
Mahkemede ailemin yaptıklarını söylemek zorunda kalmam inşallah çünkü söylemeyebilirim babam ölümle tehdit ediyordu silahı da hep dolu durur yanında zaten, zaten dedem de katil benim ya hapishanede öldü.
Ben bu güne kadar annemi babamı dünyanın en mükemmel en iyi insanları gördüm bunun tersi miydi herşey yoksa. Bu velayet olayı çok kötü oldu ya
davayı sonlardırırsam velayeti kesin olarak bırakmış oluyorum. Eski koca velayeti veririm ama rezil ede ede diyor, sonra da kavgasız veririm diyor anlamadım. 10 avukat tutcam en iyilerinden dedi.peki istenen zamanda yeni bir velayet davası açılabilir mi?
şimdi bu konuda elbette çocuk annesi ile yaşasın istiyorum ben de,
bir de işin şu boyutu var, sürekli bir dava sonlanıp yeni dava açılırsa ne olacak.
hani bir bitti-gitti durumu var mı acaba?
yoksa biri velayeti alır, diğeri yeniden dava açar, sonra o alır, sonra diğeri... derken...
Velayeti kendi isteğiniz ile vermişsiniz bu yaptığınız en büyük hata maalesef. Hakimler çocuğun var olan düzeninin bozulmaması adına kararı değiştirmeyebilir. Temyize gidebilirsiniz fakat herhangi bir sonuç alabileceğinizi sanmıyorum. Temyiz de itiraz edip bozulmasını istediğiniz karar velayet maddesi çünkü. Bunun için velayet davası açmalı ve kesinlikle bir avukat tutmalısınız. Aksini başarmanız söz konusu olamaz. Size pembe bir manzara çizmediğimin farkındayım fakat maalesef durum bu. Evet çocuğunuz daha küçük, bir boşanma davasından bahsediyor olsaydık şüphesiz çocuğun velayetini alırsınız derdim fakat , sizin rızanız ile velayet babaya verilmiş, çocuk şuan babasıyla ve kurulu bir düzeni var. Kadın bir hakime denk gelebilirsiniz insiyatifini sizden yana kullanıp velayeti size verebilir. Fakat velayet davalarında önemli olan çocuk olduğu için , onun kurulu düzeni, alışkın olduğu ortam vs gibi etkenler kararı oldukça etkiler. Hakkınızda hayırlısı olsun.
evet tek karşılıksız sevgi anne sevgisidir deriz hep, bu gerçekten olmadı yani.
ama bir yandan da çocuklara emek verdiğimiz için onları severiz, hani çocuk benim diye severim ama yıllarımı ona verdiğim için çok daha fazla severim, bir çocuk ne kadar zor büyüyor şartlar ne olursa olsun.
Konu Sahibini de suçlu buldum biraz etki altında kalmış
Ben çocuğum için dünyalarıkarşıma alırım işi var mesleği var
Dilenirim gene ayrılmam Oglumdan
tüm maddeleri mi bozdurayım. Ya dava bu şekilde biterse kötü olur ya. Bu çocuğu almam gerekiyor. Bi de eş durumundan burdayım. Davayı bitirince hemen tayin çıkacak yani. Çocuksuz gidemem başka şehreVelayeti kendi isteğiniz ile vermişsiniz bu yaptığınız en büyük hata maalesef. Hakimler çocuğun var olan düzeninin bozulmaması adına kararı değiştirmeyebilir. Temyize gidebilirsiniz fakat herhangi bir sonuç alabileceğinizi sanmıyorum. Temyiz de itiraz edip bozulmasını istediğiniz karar velayet maddesi çünkü. Bunun için velayet davası açmalı ve kesinlikle bir avukat tutmalısınız. Aksini başarmanız söz konusu olamaz. Size pembe bir manzara çizmediğimin farkındayım fakat maalesef durum bu. Evet çocuğunuz daha küçük, bir boşanma davasından bahsediyor olsaydık şüphesiz çocuğun velayetini alırsınız derdim fakat , sizin rızanız ile velayet babaya verilmiş, çocuk şuan babasıyla ve kurulu bir düzeni var. Kadın bir hakime denk gelebilirsiniz insiyatifini sizden yana kullanıp velayeti size verebilir. Fakat velayet davalarında önemli olan çocuk olduğu için , onun kurulu düzeni, alışkın olduğu ortam vs gibi etkenler kararı oldukça etkiler. Hakkınızda hayırlısı olsun.
bir seneye yakındır çocuğa babaannesi bakıyor diye anladım ben.
Da
davayı sonlardırırsam velayeti kesin olarak bırakmış oluyorum. Eski koca velayeti veririm ama rezil ede ede diyor, sonra da kavgasız veririm diyor anlamadım. 10 avukat tutcam en iyilerinden dedi.
Eltine ev hediyesi olarak çamaşır makinesi alacak gibi konuşuyosunÇocuğa verilen emekler boşa mıdır?
Yarın büyüyünce bana ne yapmadaydın mı der?
Çok gel gitlisin konu sahibi
Zaten istekli vermişsin
Hadi pişman oldun sandım al diyordum bi şekilde geçinilir
Ama bilmiyorum yazdıkların beni şaşırtıyor, babası daha ilgiliyse orda kalması daha iyi belki de çocuk için
Anne kokusu önemli demiştim ama ilerde bu emeklerinin karşılığını sorgulayacaksan hiç elini taşın altına koyma yani..
Kızlar velayet verme olayı şöyle oldu.
Baba evine geldim çocukla 4 ay kaldık. Annem 24 saat konuşup hakaret etti. Babam da öyle. Bana saydırıp saydırıp sonra birbirlerine çatıyorlar, ağlıyorlar falan. Geri döneyim bari kocaya dedim babam yok dönersen kocanı da seni de öldürürüm dedi buarada belde silahla gezer. Ailem istemeden evlenmiştim Zaman'ında zaten boşatmak için ellerinden geleni yaptılar.
Neyse herkes laf saydırıyor, sen bize danışmadan evlendin bedelini ödiyceksin, biz demiştik biz demiştik. Eve kapattılar beni, sadece işe gidiyorum geliyorum. Gelince de 5 dakika bişe dinlenmek yasak. Çünkü çocuğuma bakmış onlar yorulmuş. Annem ben tatile gitcem diye tutturdu, gitti 2 ay. Babam da arkasından gitti. Ben ortada kaldım 1 ay. Kaynanaya dedim işe gidiyorum sen bak bakamam dedi. O sırada çok kötü kredi borcu da var, kreşe yollayım bi ay parasını sen ver dedim kocaya kabul etmedi. Kış günü bi rezil oldum. Konu komşuda gezdi çocuk iş yerimde izin rapor hiç sevmezler.
Sonra ailem geldi tatilden. Yine kavga dövüş tehdit verdim zaten psikolojim bozuktu.
Bunları bilmiyordumKızlar velayet verme olayı şöyle oldu.
Baba evine geldim çocukla 4 ay kaldık. Annem 24 saat konuşup hakaret etti. Babam da öyle. Bana saydırıp saydırıp sonra birbirlerine çatıyorlar, ağlıyorlar falan. Geri döneyim bari kocaya dedim babam yok dönersen kocanı da seni de öldürürüm dedi buarada belde silahla gezer. Ailem istemeden evlenmiştim Zaman'ında zaten boşatmak için ellerinden geleni yaptılar.
Neyse herkes laf saydırıyor, sen bize danışmadan evlendin bedelini ödiyceksin, biz demiştik biz demiştik. Eve kapattılar beni, sadece işe gidiyorum geliyorum. Gelince de 5 dakika bişe dinlenmek yasak. Çünkü çocuğuma bakmış onlar yorulmuş. Annem ben tatile gitcem diye tutturdu, gitti 2 ay. Babam da arkasından gitti. Ben ortada kaldım 1 ay. Kaynanaya dedim işe gidiyorum sen bak bakamam dedi. O sırada çok kötü kredi borcu da var, kreşe yollayım bi ay parasını sen ver dedim kocaya kabul etmedi. Kış günü bi rezil oldum. Konu komşuda gezdi çocuk iş yerimde izin rapor hiç sevmezler.
Sonra ailem geldi tatilden. Yine kavga dövüş tehdit verdim zaten psikolojim bozuktu.
Keklik mi avlıyor, hadi ordan deseydinBabam seni öldürücem vurucam diyordu sürekli, sonra da özür diliyordu. Psikolojim bozuktu babam beni öldürecek diye korku aldı beni tedaviye gittim doktora, babamın tavırlarını sordu sakin sakin seni vuracağım diyor diye anlatınca o Zaman gerçek söylemiş yapabilir dedi doktor da.
Ben beni yargılayın diye açmadım ki konuyu. Yine de saolun. Ölüm tehdidi altında verdim bebeği evde eli silahlı babamla yaşamak zorundayken.İçimden geçenleri yazmışsın
Konu sahıibi ilk başta çocuk sorumluluğunu almak istememis kendi hayatını yaşayıp ayak bagi olmadan evlenmek için
Sonra da yokluğuna dayanamamis geri istiyor
T
tüm maddeleri mi bozdurayım. Ya dava bu şekilde biterse kötü olur ya. Bu çocuğu almam gerekiyor. Bi de eş durumundan burdayım. Davayı bitirince hemen tayin çıkacak yani. Çocuksuz gidemem başka şehre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?