Boşanma

Onu su anlamda soyledim;
Ikilemde kalırsınız ya hani. Bosanmali miyim? Bosanmamali miyim? Diye. Evden ayrildiginizda uzgunde olsaniz icinizden bi "oh beee" gecer mutsuzsaniz.

Neden ayrıldın tam olarak anlamadım sorun neydı
Genel olarak sorunumuz benim onun için gereğinden fedakarlık yapmam, onun ise umursamaz işine gelirse tavırları içinde olması, bazı şeyleri kompleks yapıp beni ezmeye ve sindirmeye çalışması, güven kırıcı bazı hareketleri. Elbette iyi zamanlarımız da olmuştu, ama iki yılın muhasebesini yapınca mutsuz anlarımız daha fazla.

Eşime de sorsanız o da neler neler anlatacaktır kimbilir, bir lafı vardır onun, herkes kendi açısından haklıdır diye. Empati yeteneği pek yoktu da.

Ama şunu söyleyebilirim, sorunlar yaşasak bile onun evliliğimize sahip çıktığını ve beni yeterince sevdiğini görebilseydim yine de vazgeçmezdim ondan. Ama hep bırakıp kaçacak gibi durduğundan ben de onu bırakmaya karar verdim, içim çok acısa da.

Son düzenleme:

Onu su anlamda soyledim;
Ikilemde kalırsınız ya hani. Bosanmali miyim? Bosanmamali miyim? Diye. Evden ayrildiginizda uzgunde olsaniz icinizden bi "oh beee" gecer mutsuzsaniz.

Bir de mutluluk seçilen bişey batlove , ben de şu an acı çekiyorum ama bunu da görebiliyorum aslında. Sırf evlilik için değil genel olarak bir şey size acı vermeye zarar vermeye başladıysa onu bertaraf etmeyi öğrenmek gerekiyor.

Şu yazdıklarınızı ilk etapta kabul etmeyen, hatta göremeyen o kadar çok ayrılmış bayan var ki;bunun farkında olman bile çooook güzel!Emin ol bunu anladıysan en başından zaten mutluluğa çok az kalmıştır!

İnşallah öyledir, Allah yardımcım olsun ne diyeyim.
Amin cumlemizin ,bir söz vardı ya ,ruhuna azap veren yerden göçüp gideceksin gibi bişey yani ne kadar sevsekte değmedi işte onlara, anlaşamadık..bunu görüyorum çok net ama fazla duygusaliz işte ondan çok üzülüyoruz,onlarda duygusal olmadıkları için ayaktalar..bazı insanlar bazı insanlar için yaratilmamis işte..ne yapsakta olacaktı..

Canım merhaba..
Bu konunu yeni gördüm. Bir başka konuya yorumun üzerine aslında.

Üzüldüm ama hayırlı olan ve seni daimi mutluluğa getirecek yol bu ise yapacak bir şey yok.
Umarım bu güçlü duruşunu korursun ve çok çabuk musmutlu olursun..

Ben de bir gün gerçek anlamda mutlu olacağım hayata sahip olurum inşallah

Sağolasın canım, uzun süredir gel gitliydim zaten en kötü karar kararsızlıktan iyidir dedim, eşim (eski mi demeliyim?) de zaten beklediğim gibi hiçbir adım atmadı (kibirli ve umursamaz bir adamdır), kendini aklamak için saçma sapan aslı astarı olmayan bahaneler öne sürmüş. Bu yüzünü görmeseydim keşke, insan biraz utanır ya. Kaldı ki adım atsa da dönmeyecektim zaten rest falan çekmek için değil gerçekten karar verdiğim için ayrıldım canıma tak etmişti.

İnanır mısın son tartışmamızda anlık karar verip gece yarısı 15 dk içinde pılımı pırtımı toplayıp evden ayrıldım, aslında ertesi günün kahvaltısına krep hamuru falan hazırlamıştım :)

Ailesi kardeşleri falan araya girdi ama hiç biriyle görüşmek istemedim. Sağolsunlar hepsi de biz seni de aileni de çok severdik keşke böyle olmasaydı dediler. Öyle kötü tartışmalar olmadı yani.

Velhasıl hafta içinde gidip davayı açacağım. Hayırlısı böyleymiş. İki yıldır onun yüzünden çok düzensiz bir hayat yaşıyordum zaten, şimdi bir de bu boşanmayla bilmem kaçıncı kez yeni bir düzen kuracağım. Neyse allah sağlık versin de gerisi yoluna girecek inşallah.

Bayağı dolmuşum yalnız :) Sen nasılsın, biraz daha iyi misin? Eşinle nasıl durumlar?

bir müddet ayrı yaşayın daha sonra duruma göre boşanma aşamasına geçersiniz o zaman daha sağlıklı bir karar verirsiniz .....

Benim oturan boğa ulu reis de ilk dava açan kendisi olsun diye koşa koşa gidip dava açınca saçmalamış da saçmalamış dava dilekçesinde :)) okuyunca istemsizce gülmüştüm, o kadar zorlamış bir buçuk sayfa bile tutmamış dilekçe, aynı şeyleri saçmalayıp durmuşlar... İşte bunlar hep son çırpınışlar, kafana bile takma

İyiyim desem yalan olur.
Bugün de ölmedim, sağlıklıyım çok şükür diyerek yaşıyorum canım.

En kötü karar kararsızlıktan iyidir dediğim gün yaşlanmış olmam ben inşallah

Benim eşim suçlu tabi, haliyle bana karşı it gibi.

Ben agresif, huysuz ve paranoyak bir insan oldum hayatı dar ediyorum kendisine.
O da sabrediyor. Çok çok üzerine gittiğimde, biriktiğinde ' Amacın yeter artık ayrılalım dedirtmek değil mi?
Aslında kafana koydun ayrılığı. Bitsin diye böyle yapıyorsun ama demeyeceğim. Sen böyle yap ben dayanırım. Biliyorum böyle değildin ben bu hale getirdim seni ben düzelteceğim. Yine de biraz merhamet et olur mu.' diye isyan ediyor en fazla.

Ama neye yarar..
Ölen öldükten sonra..
İçimde ölenleri hangi çabası düzeltir?

Pek ümidim yok.
Ben de benim içimde kalan son sevgi parçacıklarının, onun da sabrının ölmesini bekliyorum sanırım.

İçinde sevdiğini öldürmek çok zor gerçekten, zaman gerekiyor sanırım...
Keşkeler ah o keşkeler... İnsanın güven duygusunu sevgisini saygısını fütursuzca harcayan aptal erkekler...

Keşkeler ah o keşkeler... İnsanın güven duygusunu sevgisini saygısını fütursuzca harcayan aptal erkekler...

Keşkelerimin üzerine yazmaya kalksam kalın bir kitap olur zaten.

Keşke diye bir konu açayım da rahatlayayım bari

Ay gerçekten ya. Saçma sapan davranıp sonra da ben seni iyileştireceğim eee başta yapmasaydın o zaman.

Nomu şu an karar veremiyorsun ben seni anlıyorum çünkü ben de aynı hisleri yaşadım uzun süre, eşimden bi yol olmayacağını anladığım an bıraktım. Senin eşin çabalıyor o yüzden kestirip at diyemiyorum. Ama ne olur bu aşamada bile kendi kıymetini bil. Gez toz para harca keyif yap gerçekten. Zaten ruhun sıkılıyor bari daha fazla sıkıntıya sokma kendini. Çok kızıyorum ben eşine seni bu ikircikli duruma soktuğu için.

Ahh yavrum sorma..

Ben de çok kızıyorum ama aynı zaman da kendime de kızıyorum.
Gözü kapalı bir aptal olduğum için.

Bu küçük bir derdi büyüterek kendimi salmamın sonucu olarak Allah'ın beni uyandırmasıydı aslında.
Hayırlı mı hayırsız mı bakmadan ettiğim duaların, düşüncesizce ağzımdan çıkanların tokadıydı.
Acı bir şekilde kendime geldim..

Zaten kendimi tam anlamıyla masum hissedemediğim için de çok zorlanıyorum ben..

Kendi kıymetimi bilme adına küçük başlangıçlar yaptım ama insanın içinde mutluluk yokken.
İnan harcamak, giymek, gezmek tat vermiyor..

İyi de mutluluk kendi kendine gelmez ki biraz zorla kendini gezmek giyinmek için. Yani kadınlar genelde bunu sever diye söyledim başka şeylerden hoşlanıyorsan onu yap. Hiçbir şey için o kadar sıkıntıya girdiğine değmiyor.

Kendini bu kadar yerden yere vurma. O küçük dert neydi bilmiyorum ama Allahın adaleti insanoğlunun düşündüğünden çok daha büyüktür, yani küçük şeyleri dert ettim Allah beni cezalandırdı (haşa) diye düşünme. Bu sadece senin yanılman olur. Nereden biliyorsun belki de gelecekteki güzelliklere hazırlıyor Allah seni?

İnşallah öyledir canım.

Neden böyle düşünüyorum?
Çünkü..
Ben o dönem benlikten çıkmıştım.
Mesela eşimin ailesine nefret duymuştum ve o nefretle kötü niyetli bir insan olmuştum.
Örnek veriyorum görümcemden nefret ettiğim için düşüp bayılmasına, acillik olmasına hiç üzülmeyip.
Öyle olur işte, Allah büyük demiştim.

Eşim görümceme pek düşkündür, birbirlerini çok severlerdi.
Harika bir muhabbetleri vardı ve ben keşke bir şey olsa da küsseler, acaba bir sebeple küserler mi sanmam
diye iç geçirmiştim.

Ve bugün tam da eşimin bu aptallığı yüzünden görümcem onunla küstü.
Artık konuşmuyorlar biliyor musun?

Küsme sebepleri bu mu olacaktı, bana mı dokunacaktı ucu en çok?

Yani ben kötü bir insan değildim ama bir nefret bana neler dedirtti.

Canım yandı ve yansın istedim. Herkes mahvolsun istedim.
O kadar ki kendimi kaybettim. Bu şuursuz isteklerim nereye kadar gider bilemedim.
Ve bu dediklerimin ucu hep kendime dokundu bunu görmemek için aptal olmak gerek

Bugün dava açtım. Haftaya bugün gün verdiler. 1 hafta sonra ayrılıyorum ondan.

Ben onu çok sevdim. Keşke bu kadar da sevilseydim. Keşke biraz kendi kıymetimi bilseydim. Kendimle kavga ediyorum sürekli neden neden neden diye.

Bu da kalsın burada.

Hakkında hayırlısı olsun canım... Keşkeleri bırak artık, zaman geçtikçe daha iyi olacaksın

Hakkında hayırlısı olsun canım... Keşkeleri bırak artık, zaman geçtikçe daha iyi olacaksın
İnşallah canım.

Dün babası geldi işyerime helalleşti, biz baba kız olarak kalalım yine dedi. Kardeşi ben senden başkasına yenge demem (yenge derdi bana ağır abi ), içimizde bir yara olarak kalacaksın dedi.

Elbette babasıyla baba-kız olarak kalmayacağız ve de kardeşi gelecekte bir başka kadına yenge diyecek yara falan da olmayacak. Herşey unutulup gidecek. Yine de içimden tuttu be. Severdim ben babasıyla kardeşini. Tabi eşim beni geçtim onlar kadar bile çaba harcamadı evliliğimiz için. Mantıklı olanı yaptığımı biliyorum ve çok huzurluyum, yine de üzüldüm işte iki gündür babasını öyle görünce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…