Boşanmak bencilik mi ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi yast
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yast

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2011
2.099
2.069
333
Merhaba konum aslında süreci ön göremediğimden yaşamış olanlardan fikir almak.
Evliyim, 2 yaşında olacak bir çocuğumuz var.
Eşim ile çocuğuım doğduğundan beri ayrı odalarda kalıyoruz. Eşimin hamileliğim süresince tinder uygulaması kullandığını öğrendim, pandemi lohusalık çocuk ile ilgilenme derken bu süreç 1,5 yıl müthiş bir sabırla ve çocuğumuzun gözünün içine bakarak geçti.
Eşim ile konuştuğumda boşanmak istemez ama ayrı olmamız yani hiç bir ikili ilişkimiz olmaması sorun olmaz.
Ve ben ne yazık ki çocuk ile boşanmaktan çok korkuyorum, birkaç kişi ile görüştüğümde bu boşanma konusunu kız çocuğu annesisin kızın için kal , böyle bir evlilik sürdür diyor.
Bir yandan çocuğum için böyle bir hayata katlanmalıyım diyorum yani bizim evliliğimiz sadece çocuk odaklı , kavga yok, ev içi 2 arkadaşız ( inanılmaz özverili ve gerçekten iyi bir baba herşeye koşar yardımcı olur) ama bir yandan da hayatım geçiyor sevgisiz , beni sevmeyen , değer vermeyen, iki çift güzel laf duymadığım bir adama sırf çocuğuma aile ortamı göstermek için yıllarımı bu evde harcamak ne kadar doğru bilemiyorum.
Bu düşünce bencilik mi ?
Bu tarz bir süreç yaşayanlar varsa fikirleriniz düşünceleriniz gerçekten duymak isterim

Bir kız çocuğum var. Boşandım tekrar evlendim. Boşanır ken yeniden evlenmeyi planlamadim ama eşimle tanıştım. Ben zor birisiyim. Eşimde çok zor birisi. Bu bizi bir arada tutuyor diye düşünüyorum. Fakat çok seviyorum çok seviliyorum. Kızlarımın ikisi de babalarına hayran. Evin içinde genel bir huzur ve sakinlik hakim. Ben diğer evliliğim de bu huzuru bulamamıştım. O gün boşanmasam 2 yil sonra 5 yıl sonra illa bir zaman bosanirdim. Benim erken boşanma m olayı sadece daha az acılı hale getirdi.

Siz evlilik hayatı yaşamıyorsunuz ki ev arkadaşısınız o yüzden boşansanız da hayatınızda çok değişen birsey olmaz.

Boşanırsanız da esas kızınız içim boşanmalısınız , çünkü kızınız için rol model sizsiniz. İleride böyle sevgisiz bir ortamda kaldığında arkasına bakmadan çekip gitmesi gerektiğini sizden öğrenecek .

Yani adam evde gul gibi karisi varken sirf tinder kullandigi icin mi mesafeli ?
Bir aplikasyonu size tercih mi ediyor..
Baska bir nedeni yok mu ?
İliskilerin gidasi ilgidir:ilgi goremeyen,sevildigini hissedemeyen,esinin nezninde duygusal baglamda bir degeri ve yeri olmadigini ogrenen kadin solan bir cicekten farksiz benim gozumde..
Yavas yavas solarim,once yapraklarimi doker sonra kururum diyorsan devam et.
Ayrica hayir,bu bencillik degil,nedensiz esaret..

Mutsuz olduğunuz bir hayatı ‘çocuk’ için sineye çekip, o büyüdükçe mutsuzluğunun kaynağını kendisi gibi görmesine sebep olabilirsiniz.
Öyle kalmayacak, büyüyecek, diğer aileleri görecek ve kendi ev yaşantısıyla ya da en basiti kendi annesiyle başka anneleri kıyaslayacak.
En leş adam bile sevgi varsa bir yere kadar çekilebilir anlarım ama sevgisiz, kendinize bunu yapmayın bence.

Ben de işte bundan çekinceliyim derdim tekrar evlenmek değil ama mesela çocuk uyur evin içinde ikimizde başka odada kalırız ortak tv bile izlemeyiz yani sadece çocuk için yanyanayız bu da insanı yıpratan bir süreç. Her gün ne kadar değersiz olduğunun yüzüne vurulması gibi

Bir de neden ayrı odalardasınız ?
Eşinizin açıklaması ne ?
Anlık yaptım fln dedi ama havada yani.
Uygulamayı gördüğüm gün odaları ayırdım bir daha da o da gelmedi zaten.
Yani senin için ölürüm biterim gibi bir durum söz konusu değil , adamın hayatını kolaylaştırdım bence

birkaç kişi ile görüştüğümde bu boşanma konusunu kız çocuğu annesisin kızın için kal , böyle bir evlilik sürdür diyor.
Onlar çok istiyorlarsa hayatlarının baharında baş bahaneleri olan çocuk için bile iyi olmayacak bu şekil saçma bir evliliği kendi hayatlarında tatbik etsinler, siz gerçekten böyle bir evlilik istiyor musunuz kendinize sorun, kimseye değil.

O zaman bu kötülüğü kendinize yapmayın. Sevmek , sevilmek sizin de hakkınız.
Sizin mutlu olduğunuz yerde kızınız daha da mutlu olur emin olun.

Şöyle ki bence kızım anlamayacak , onun ile her şey güzel eşim ile arkadaşız gülüp eğleniriz , tatile gidilir, sürekli aktivite yapılır mutlu bir aile hayatı var ama kapılar kapanınca durum çok farklı. Yani ayrıldığımda hayatı eksilecek , benim yaşadığımı ya da hislerimi göstermiyorum tabiki. O yüzden boşanmak bencilik gibi geliyor kendi duygularım yüzünden boşanacağım çünkü

Teşekkürler
Bu evlilik değil ortak ebeveynlik.Adamda sizden sinyal bekliyor galiba ayrılmak için .Kendinize saygınız vardır muhakkak bunu hazmetmek çok kolay degil
Merhaba eşim ile defalarca boşanma konuşması yaptım, beni bencil olmakla suçluyor, boşanmam diyor- Ona göre çok güzel bir evliliğimiz var. Kapalı kapılar ardında kimsenin evliliğini bilemezmişim ben hayattan çok fazla şey bekliyormuşum

Sohbet sevgi seks ve bir sürü paylaşım çok şey beklemek mi oluyormuş.

Sohbet sevgi seks ve bir sürü paylaşım çok şey beklemek mi oluyormuş.
Evet halime şükür etmiyormuşum konu sürekli ne kadar şükürsüz olduğuma, artık anne olduğuma çocuğuma öncelik vermem gerektiğine geliyor.

Siz sadece o uygulamayi gordunuz ama belki aldatildiniz? Hadi şimdi olmasa ileride mutlaka aldatilacaksiniz boyle giderse.
Siz cocuklara ve aile hayatina odaklamiş gidiyorsunuz ama insanin heyecan, cinsellik, sevgi ihtiyaclari var ve en az birini yaşamak ister mutlaka zaten arayişlara da girmiş adam. Oyle yillarca kös kös yaşariz diyorsaniz yaniliyorsunuz. Ha adam istedigi kadinla olsun sonunda evine gelsin diyorsaniz devam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…