- 23 Mart 2015
- 5.715
- 12.055
- 448
Peki çocuğunun annesine sevgisini ilgisini eksik etmek bencillik değil mi?Evet kavgamız yok , kaç kişinin evliliği düzgün , annesin çocuk önemli onu düşün, çocuğu harcatmam , senin de harcamana izin veremem, bencilik yapıp boşanmak ne demek bilmem ne.
Yani inanılmaz bir vicdan azabı , anneliğiimi sorgulamak ile baş başa kaldım
ilk kez duydum bunu, benden isteniyor.Benim bildiğim kadın üyelerden para almıyorlar. Erkeklerden alıyorlar.
benzer bir süreç yaşamış biri olarak yazıyorum. 7 yıllık flört ve 13,5 yıllık evlilikle beraber 20 tıldır beraberiz. kızımız 6 yaşında. ve evet eşim de beni boşanmak istediğim için bencillikle suçladı. kendi mutluluğum için baba kızı ayırıyormuşum. yıllardır eşimle ayrı yatıyoruz, bahsettiğiniz şekilde aynı tv programını bile izlemiyoruz. yıllardır devam eden bu durum sürekli büyüyerek ve onarılmaz duruma gelerek devam ediyordu. ve biz artık bırakın karı koca olmayı, ev arkadaşı bile olamayacak kadar yabancılaştık diyebilirim. pandemi, yeni bir şehir vs derken evde hapis kaldım ve sadece hizmetçilik yaptığım bir sürece girerek dibe vurdum resmen. haliyle benim mutsuzluğum kızımla ilişkimi de etkiledi. ister istemez mutsuz huysuz ve sinirli bir kadın olarak tahammül sınırım dibe vurdu. başka bir kadın, şiddet, sürekli kavga dövüşlü bir hayatımız olmasa da, kendimi değersiz hissetmeme her saniye neden olan bir evliliğim vardı. en son şubat ayında babamı kaybettim ve eşim cenazeye bile gelmedi...bu bende bardağı taşıran son damla oldu. bence geç bile kaldım ama yıllardır çalışmıyorum, gelirim yok, yaş 42 ve bu arada keşimin tavırları yüzünden iyice güvensiz hissettiğim için gidemiyordum bir yere. hep kızım için dedim vs yıllardır. babamı kaybettikten sonra maddi olarak kendimi idare edebilecek ve kızımı alabilecek gücü buldum. çünkü öncesinde ne zaman mutsuzluklarımdan bahsetsem, nereye istersem gidebileceğimi ama asla kızımı alamayacağımı söylüyordu. babamı kaybetsem de aslında hala yanımda olduğunu anladım ve eşimle bu kez daha ciddi bir konuşma yaptım. artık gidebileceğimi ve kızımı elimden alamayacağını bildiğim için karşısında dik durabildim. aynı eşinizin yaptığı duygu sömürüsüne başladı. kendi mutluluğum için onları harcadığımı, kızımı mutsuz edeceğimi söyledi. ve hatta yıllardır ayrı yatmamızdan bahsederken başka erkeklerle olabilmek için boşanmak istediğimi söyleyecek kadar ileri gitti. bu söyledikleri birkaç ay önce olsa belki dibe vurdururdu beni ama bu kez yılmadım, tersine bana bu şekilde davranmasına daha fazla izin vermeyeceğim konusunda inancım arttı. ve sonunda davayı açtım. haftaya davamız var. kendimi gerçekten özgürleşmiş ve mutlu hissediyorum. keşke daha önce yapsaydım, yapabilseydim. bu süreç aslında yıllardır aslında psikolojik olarak nasıl şiddet gördüğümü de gösterdi, çünkü artık sahnelere dışardan bakabiliyorum. içimde en ufak bir burukluk yok. kızımızın okulu bitene kadar aynı evde devam edeceğiz ama sorasında her şey bitecek inşallah. kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim. yazdıklarınızda yıllardır yaşadıklarımı okuduğum ve hatta bazen kendim yazmış gibi hissettiğim için böyle detaylı yazdım. benim yaptığım hatayı yapmayın. mutlu, huzurlu bir hayat istemek bencillik değil. eşinizin evlilik adına şikayeti olmayabilir (benimkine göre hala mükemmel bir evliliğimiz vardı) ama o mutsuz olsa, hayattan farklı bir beklentisi olsa inanın peşinden giderdi.Teşekkürler
Merhaba eşim ile defalarca boşanma konuşması yaptım, beni bencil olmakla suçluyor, boşanmam diyor- Ona göre çok güzel bir evliliğimiz var. Kapalı kapılar ardında kimsenin evliliğini bilemezmişim ben hayattan çok fazla şey bekliyormuşum
Rezil herif, senelerce cinsel açlığa mahkum ettiğine göre bugüne kadar aldatılmadığına şükür etsin, boşanınca başkası ile olacakmışsın, ya ne olacağıdı? Kendi ölük diye herkes ölecek değil. Boşandıktan sonra babalıktan emekli olunmuyor, çocukta gözü olan bosansa bile bırakmaz. Çocuk için evlilik yürütmeyin.benzer bir süreç yaşamış biri olarak yazıyorum. 7 yıllık flört ve 13,5 yıllık evlilikle beraber 20 tıldır beraberiz. kızımız 6 yaşında. ve evet eşim de beni boşanmak istediğim için bencillikle suçladı. kendi mutluluğum için baba kızı ayırıyormuşum. yıllardır eşimle ayrı yatıyoruz, bahsettiğiniz şekilde aynı tv programını bile izlemiyoruz. yıllardır devam eden bu durum sürekli büyüyerek ve onarılmaz duruma gelerek devam ediyordu. ve biz artık bırakın karı koca olmayı, ev arkadaşı bile olamayacak kadar yabancılaştık diyebilirim. pandemi, yeni bir şehir vs derken evde hapis kaldım ve sadece hizmetçilik yaptığım bir sürece girerek dibe vurdum resmen. haliyle benim mutsuzluğum kızımla ilişkimi de etkiledi. ister istemez mutsuz huysuz ve sinirli bir kadın olarak tahammül sınırım dibe vurdu. başka bir kadın, şiddet, sürekli kavga dövüşlü bir hayatımız olmasa da, kendimi değersiz hissetmeme her saniye neden olan bir evliliğim vardı. en son şubat ayında babamı kaybettim ve eşim cenazeye bile gelmedi...bu bende bardağı taşıran son damla oldu. bence geç bile kaldım ama yıllardır çalışmıyorum, gelirim yok, yaş 42 ve bu arada keşimin tavırları yüzünden iyice güvensiz hissettiğim için gidemiyordum bir yere. hep kızım için dedim vs yıllardır. babamı kaybettikten sonra maddi olarak kendimi idare edebilecek ve kızımı alabilecek gücü buldum. çünkü öncesinde ne zaman mutsuzluklarımdan bahsetsem, nereye istersem gidebileceğimi ama asla kızımı alamayacağımı söylüyordu. babamı kaybetsem de aslında hala yanımda olduğunu anladım ve eşimle bu kez daha ciddi bir konuşma yaptım. artık gidebileceğimi ve kızımı elimden alamayacağını bildiğim için karşısında dik durabildim. aynı eşinizin yaptığı duygu sömürüsüne başladı. kendi mutluluğum için onları harcadığımı, kızımı mutsuz edeceğimi söyledi. ve hatta yıllardır ayrı yatmamızdan bahsederken başka erkeklerle olabilmek için boşanmak istediğimi söyleyecek kadar ileri gitti. bu söyledikleri birkaç ay önce olsa belki dibe vurdururdu beni ama bu kez yılmadım, tersine bana bu şekilde davranmasına daha fazla izin vermeyeceğim konusunda inancım arttı. ve sonunda davayı açtım. haftaya davamız var. kendimi gerçekten özgürleşmiş ve mutlu hissediyorum. keşke daha önce yapsaydım, yapabilseydim. bu süreç aslında yıllardır aslında psikolojik olarak nasıl şiddet gördüğümü de gösterdi, çünkü artık sahnelere dışardan bakabiliyorum. içimde en ufak bir burukluk yok. kızımızın okulu bitene kadar aynı evde devam edeceğiz ama sorasında her şey bitecek inşallah. kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim. yazdıklarınızda yıllardır yaşadıklarımı okuduğum ve hatta bazen kendim yazmış gibi hissettiğim için böyle detaylı yazdım. benim yaptığım hatayı yapmayın. mutlu, huzurlu bir hayat istemek bencillik değil. eşinizin evlilik adına şikayeti olmayabilir (benimkine göre hala mükemmel bir evliliğimiz vardı) ama o mutsuz olsa, hayattan farklı bir beklentisi olsa inanın peşinden giderdi.
bravo sizi tebrik ediyorum, mutlu huzurlu yeni bir hqyat diliyorum. Ve umarım bir gün ben de bunu yapabilirimbenzer bir süreç yaşamış biri olarak yazıyorum. 7 yıllık flört ve 13,5 yıllık evlilikle beraber 20 tıldır beraberiz. kızımız 6 yaşında. ve evet eşim de beni boşanmak istediğim için bencillikle suçladı. kendi mutluluğum için baba kızı ayırıyormuşum. yıllardır eşimle ayrı yatıyoruz, bahsettiğiniz şekilde aynı tv programını bile izlemiyoruz. yıllardır devam eden bu durum sürekli büyüyerek ve onarılmaz duruma gelerek devam ediyordu. ve biz artık bırakın karı koca olmayı, ev arkadaşı bile olamayacak kadar yabancılaştık diyebilirim. pandemi, yeni bir şehir vs derken evde hapis kaldım ve sadece hizmetçilik yaptığım bir sürece girerek dibe vurdum resmen. haliyle benim mutsuzluğum kızımla ilişkimi de etkiledi. ister istemez mutsuz huysuz ve sinirli bir kadın olarak tahammül sınırım dibe vurdu. başka bir kadın, şiddet, sürekli kavga dövüşlü bir hayatımız olmasa da, kendimi değersiz hissetmeme her saniye neden olan bir evliliğim vardı. en son şubat ayında babamı kaybettim ve eşim cenazeye bile gelmedi...bu bende bardağı taşıran son damla oldu. bence geç bile kaldım ama yıllardır çalışmıyorum, gelirim yok, yaş 42 ve bu arada keşimin tavırları yüzünden iyice güvensiz hissettiğim için gidemiyordum bir yere. hep kızım için dedim vs yıllardır. babamı kaybettikten sonra maddi olarak kendimi idare edebilecek ve kızımı alabilecek gücü buldum. çünkü öncesinde ne zaman mutsuzluklarımdan bahsetsem, nereye istersem gidebileceğimi ama asla kızımı alamayacağımı söylüyordu. babamı kaybetsem de aslında hala yanımda olduğunu anladım ve eşimle bu kez daha ciddi bir konuşma yaptım. artık gidebileceğimi ve kızımı elimden alamayacağını bildiğim için karşısında dik durabildim. aynı eşinizin yaptığı duygu sömürüsüne başladı. kendi mutluluğum için onları harcadığımı, kızımı mutsuz edeceğimi söyledi. ve hatta yıllardır ayrı yatmamızdan bahsederken başka erkeklerle olabilmek için boşanmak istediğimi söyleyecek kadar ileri gitti. bu söyledikleri birkaç ay önce olsa belki dibe vurdururdu beni ama bu kez yılmadım, tersine bana bu şekilde davranmasına daha fazla izin vermeyeceğim konusunda inancım arttı. ve sonunda dbroavi
avayı açtım. haftaya davamız var. kendimi gerçekten özgürleşmiş ve mutlu hissediyorum. keşke daha önce yapsaydım, yapabilseydim. bu süreç aslında yıllardır aslında psikolojik olarak nasıl şiddet gördüğümü de gösterdi, çünkü artık sahnelere dışardan bakabiliyorum. içimde en ufak bir burukluk yok. kızımızın okulu bitene kadar aynı evde devam edeceğiz ama sorasında her şey bitecek inşallah. kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim. yazdıklarınızda yıllardır yaşadıklarımı okuduğum ve hatta bazen kendim yazmış gibi hissettiğim için böyle detaylı yazdım. benim yaptığım hatayı yapmayın. mutlu, huzurlu bir hayat istemek bencillik değil. eşinizin evlilik adına şikayeti olmayabilir (benimkine göre hala mükemmel bir evliliğimiz vardı) ama o mutsuz olsa, hayattan farklı bir beklentisi olsa inanın peşinden giderdi.
Çocuğun bu yuvada büyüyüp sevgiyi ilgiyi böyle bir şey sanıp kendisine değer vermeyen,onun için bir şeyler yapmayan adamları normal bulup onlara aşık olacak.Ben de işte bundan çekinceliyim derdim tekrar evlenmek değil ama mesela çocuk uyur evin içinde ikimizde başka odada kalırız ortak tv bile izlemeyiz yani sadece çocuk için yanyanayız bu da insanı yıpratan bir süreç. Her gün ne kadar değersiz olduğunun yüzüne vurulması gibi
e maşallah diyelimBoşanmak istiyorsan şu an tam vakti yoksa çocuk alışacak babaya daha zor olacak senin için bende bebeğim 2 yaşına geliyorken boşandım sonra yakışıklı erkegimle evlendim 2. Yüzde doğurdum huzurlu mutlu yaşıyoruz ...dünyaya bir kere geliyoruz öleceksin unutulup gideceksin degmeZzz...seninde sevmeye sevilmeye hakkın var
Internettene maşallah diyelim
nerde tanıştınız:)
Eşinizle bu durumu çözebiliyorsanız çözmeye çalışın,evliliğinize yeniden hayat verin.Ama buna rağmen değişen birşey olmuyorsa çocuk için evli kalmak büyük hata.Psikolojisi bozulmasın diye sürdürülen mutsuz evlilikler,çocukların psikolojisini daha da kötü yapıyor.Ayrıca boşanınca annelik yada babalık görevinden feragat etmiyorsunuz.Çocuk için anne baba olmalısınız ama karı koca olmak zorunda değilsiniz.Merhaba konum aslında süreci ön göremediğimden yaşamış olanlardan fikir almak.
Evliyim, 2 yaşında olacak bir çocuğumuz var.
Eşim ile çocuğuım doğduğundan beri ayrı odalarda kalıyoruz. Eşimin hamileliğim süresince tinder uygulaması kullandığını öğrendim, pandemi lohusalık çocuk ile ilgilenme derken bu süreç 1,5 yıl müthiş bir sabırla ve çocuğumuzun gözünün içine bakarak geçti.
Eşim ile konuştuğumda boşanmak istemez ama ayrı olmamız yani hiç bir ikili ilişkimiz olmaması sorun olmaz.
Ve ben ne yazık ki çocuk ile boşanmaktan çok korkuyorum, birkaç kişi ile görüştüğümde bu boşanma konusunu kız çocuğu annesisin kızın için kal , böyle bir evlilik sürdür diyor.
Bir yandan çocuğum için böyle bir hayata katlanmalıyım diyorum yani bizim evliliğimiz sadece çocuk odaklı , kavga yok, ev içi 2 arkadaşız ( inanılmaz özverili ve gerçekten iyi bir baba herşeye koşar yardımcı olur) ama bir yandan da hayatım geçiyor sevgisiz , beni sevmeyen , değer vermeyen, iki çift güzel laf duymadığım bir adama sırf çocuğuma aile ortamı göstermek için yıllarımı bu evde harcamak ne kadar doğru bilemiyorum.
Bu düşünce bencilik mi ?
Bu tarz bir süreç yaşayanlar varsa fikirleriniz düşünceleriniz gerçekten duymak isterim
Ever bencillik . Bencilliği kendinize yapıyorsunuz. Çocuk aile olmadığınızı anlamayacak mı eşiniz bugün tindar a üye yarın aldatır . O zaman ne olacak. Çocuk babasıyla ilişkisini yine yürütür.Merhaba konum aslında süreci ön göremediğimden yaşamış olanlardan fikir almak.
Eşim ile çocuğuım doğduğundan beri ayrı odalarda kalıyoruz. Eşimin hamileliğim süresince tinder uygulaması kullandığını öğrendim, pandemi lohusalık çocuk ile ilgilenme derken bu süreç 1,5 yıl müthiş bir sabırla ve çocuğumuzun gözünün içine bakarak geçti.
Eşim ile konuştuğumda boşanmak istemez ama ayrı olmamız yani hiç bir ikili ilişkimiz olmaması sorun olmaz.
Ve ben ne yazık ki çocuk ile boşanmaktan çok korkuyorum, birkaç kişi ile görüştüğümde bu boşanma konusunu kız çocuğu annesisin kızın için kal , böyle bir evlilik sürdür diyor.
Bir yandan çocuğum için böyle bir hayata katlanmalıyım diyorum yani bizim evliliğimiz sadece çocuk odaklı , kavga yok, ev içi 2 arkadaşız ( inanılmaz özverili ve gerçekten iyi bir baba herşeye koşar yardımcı olur) ama bir yandan da hayatım geçiyor sevgisiz , beni sevmeyen , değer vermeyen, iki çift güzel laf duymadığım bir adama sırf çocuğuma aile ortamı göstermek için yıllarımı bu evde harcamak ne kadar doğru bilemiyorum.
Bu düşünce bencilik mi ?
Bu tarz bir süreç yaşayanlar varsa fikirleriniz düşünceleriniz gerçekten duymak isterim
Ayrilin tabiki. Dişardan destek olur yine madem. Bir kadın sevgisiz evlilik surduremez kendisi duygusal plarak fazlaca yipranirMerhaba konum aslında süreci ön göremediğimden yaşamış olanlardan fikir almak.
Bu düşünce bencilik mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?