Boşanmak çözüm mü ?

BabyPinkk

Easy come, easy go..
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
1.129
1.754
83
Merhabalar ;

Eşimle 1,5 senedir aynı evin içerisinde yaşıyoruz.
Gel gelelim sise danışmak istediğim konuya eşim öğretmen evlenmeden önce kpss ye çalışıcam kazanırım gideriz burdan dedi.Ancak kazanamadı derken biz evlendik çok az bir miktarla evimi geçindirmeye çalıştım.Başka iş bul çık madem diyorum ben çokuyım iş bulurum diyo ama nerde.
Çocuk sahibi olmak istiyorum yaşım tam zamanı bir kadın için ama maddi imkansızlık bu sorumsuzlukla çocuğumunda sorun yaşamasını isteniyorum.
Ben iş bulmaya çalışıyorum ama malesef bulamıyorum.
Şiddeti yok sövmesi yok iyi huylu biri hatta pasif bir adam diyebilirim. Söze gelince herşeye tamam ama icraate gelince kimse ona dokunmasın o keyfince yaşasın istiyor.
Kısacası ben artık dayanamıcağım noktaya geldim sevgim azaldı saygı da duyamıyorum sürekli fedakarlık sürekli kıt geçinme durumu sorumsuzluklar beni çok yordu.Aklımda son 1 senedir boşanma fikri hakim aikem biraz daha sabret bakalım diyorlar ama benim sabrım kalmadı.
Bir dış göz olarak derdimi size anlatmak sizden fikir almak istedin.Boşanmak istiyorum ama doğru karar mı ?

Saygılar..

Son düzenleme:
Hiç gayret göstermiyorsa tembel demektir.
Kpss ye çalışması için motive ettiniz mi?
Çayını kahvesini masasına getirip o çalışırken siz de yanında kitap okudunuz mu mesela?
Zaten bir yıldır aynı evdesiniz bir yıldır da boşanmayı düşünüyorsunuz..
Bu kadar kolay yorulacağınız bir aşk için miydi her şey iyi düşünün..

Caba gösterip sonuc alamamak baska hic caba göstermeyip anca isyan etmek baska.
Ben tam anlamadim ... esiniz sizce hangisi?

Caba gösteeip bir sonuc alamiyorsa elinden geleni yapiyorsa durun derim ... cünkü istedikten sonra birgün pozitif bir sonuc alir insallah.

Ama tembel tembel yatiyorsa o zaman elinizi bi masaya vurmaniz lazim ...

Biz okurken küçük görünen ama empati yapınca sıkıntı olduğu ortada olan bir durum.Evde ekonomik gücü olmayan erkeğe malesef sevgi de saygı da olmuyor.Eşiniz tembel biri ve anladığım kadarıyla sakin biri.Rahata fazla alışmış.Öyle bir cinnet geçirin bu konuyu ona açıp,kendine gelip silkelensin.Kaybetme korkusu yaşatın.başka türlü bu adam ömür billah kıpırdamaz yerinden

Ya bosanma bu mesele bosanmaya gidecek bi mesele degl ciddi bi konu ama konusmussin belli ki pek etki etmiyo konusmalar. bir sure ayri yasamayi teklf et dicem ama sorun iliskiniz degil. Cok enteresanbir durum aile buyukleriyle konus mesele maddi olunca onlarlapaylasman normal ama bu sebepten evliligini yikma yani

Arkadaslara katiliyorum.ortada bosanmayi gerektirecek bi durum goremedim bende.fedakarlik denen sey olmazi ona destek olarak oldurmaktir.bence bosanmayi aklindan sil.

Çaba gösteriyormiş gibi Söylenip aslında hiçbirşey yapmayan ve sabretmeyen kısımda.
Çaba gösteriyor olsa zaten inanın bende gıkımı çıkarmam kendi adıma ben iş bulmak için didinip duruyorum ama uygun bir iş malesef bulamadım.O da öyle olsa bulamasa motive ederim daha öncesinde inanın kendi birikimlerimle evi döndürdüm üzülmesin diye ailesiyle gittim konuştum ama yok yani.Şuan çalışıyo ve iş yeri malesef çok karışık anlıyorum ama bekle okullar açılsın ücretli öğretmenlik yaparsın eylülde yine diyorum.Ben çalışırsam o az maaş alsa da yeter bize diye. Tamam diyor konuyu açmıcam diyo üzerinden 2 gün geçmiyo söyleniyor çantamı alıp çıkıcam işten tamam dersen diyor.E ordakiler naısl sabrediyor diyorum hep bahaneler anlıcağınız.Teşekkür ederim ayrıca sizin nezlinizde tüm Saygılı yorumlara..

Defalarca kez konuştum bu durumun bu yönde ilerlemiyeceğini söyledim.Bu akşam artık daha fazla kendimi kendi hayatımı yıpratmak istemediğime karat verdim sorun maddi yetersizlik değil kesinlikle Boşanma taraftarı değil

Hakim kitap açmıyo diye değil eminim olaya daha geniş kapsamlı bakarak eşin evlilik müessesine mevcut sorumluluk ve gereklilikleri yerine getirmediği yönünde değerlendiriyor olacaktır.

Lütfen yaşınız geçiyor diye aceleyle çocuk yapmayin. Kocaniz belli ki bir ailenin sorumluluğunu almaya henüz hazır değil. Boşanın demek kolay değil ya da dışardan bakan bizlere kolay tabi ama sanki evlilik yürümüyor gibi.

merhaba, siz sayginizi kaybetmişsiniz, bu konuda da haklisiniz, cunku emek verilir olmaz vs ok ama emek yok.. Bu da saygi duymanızı engelliyor, saygi olmayınca da sevgi azalıyor.. Yasiniz o kadar genc ki, anne olmak icin acele etmeyin. maddi ve iliskideki sikintilari çözmez bebek, tam tersi artırır..tavsiyem, cocuk icin acele etmeyin...mutlu ve huzurlu oldugunuz,sorunların çözüldüğü noktada dusunun derim bebeği..

Arkadaşım boşanmak yerine sen de bir iş bulmaya çalış asgari ücret bile olsa.
Sonuçta bu adamla evlenirken de atanmamış durumda imiş. Ki türkiyede artık öğretmenlerin atanması öyle kolay değil. Kesin atanır diye evlenmedin sanırım?
Hep yazıyorum eşim evlendiğimizde işsizdi. Mesleği de yoktu. İnşaat işlerinde çalıştı. askere gitti, bi süre evde oturdu. Girdiği işlerden ortamı iyi değilse çıktı falan. Bunların hepsinde destekledim çünkü benim işim vardı ama oturmayan alışır da bi daha hiç çalışmaz diye düşünmedim, çünkü iş sıkıntısının eşimi de rahatsız ettiği belli idi.
Maddi açıdan çok sıkıntılı dönemler oldu tabi bu süreçte. Kpss ye çalıştığı dönemde de destek oldum şükür ki atandı.
Eşinle ciddi şekilde konuşun bir hayat planı yapın. Kpss mi istiyor, memuriyet mi, özel mi, ne istediğine bi kesin karar versin ve o hedefe yönelik adım adın.
Haklısın sürekli muallakta yaşamak zor. Bir an önce sen de iş bulursun umarım.

tamam da nasıl kanıtlayacaksınız?

iş güç yokken nasıl evlenebiliyorsunuz anlamıyorum. iki taraf da çalışmıyor hala aileden geçiniyor. yaş 28 diyorsunuz, çocuk diyorsunuz ama şu aşamada sizin çocuktan farkınız yok ki.

ya resti çekin, tam zamanlı bi iş bulsun ya da boşanın. siz rest çekmedikçe adam iş bulmaz. tembelliğe alışmış.

Sigorta giriş çıkışları ve bir kaç şahit yeterli olur diye düşünüyorum ama.

sigortasız çalıştım uzun süre ya da iş yerim sigortamı yatırmamış vs diyebilir.
eşin de karşı şahit çıkarır biz gördük adam çok çalışıyor ama eşi memnun olmuyordu diyebilirler.

O zaman işyerinde çalışan şahitler istenir.E malum işyerine dava kısmına giriş olacağı için bu kadar dallanıp budaklanmaz.
Ayrıca kadınların boşanmak için illa dayak yiyip darp raporu alması veya aldatılıp kanıt için beklemesi mi gerekiyor anlamadım?

iş yerindekiler şahit olmak zorunda değil ki.
bize ne, bizi ilgilendirmez derler.

demek istediğim şu, boşanmak için boşanmak isteyen tarafın iddialarını kanıtlaması gereklidir. şunu şunu yaptı diyorsanız onun kanıtı şart. yoksa ne iftiralar, ne saçma iddialar sunuluyor mahkemelere...

ve evet elle tutulur bir sebep yoksa mahkeme boşanma kararı almayabilir. anlaşma boşanmalar hariç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…