Eli ayağı öpülür helal olsun annenizeama annem otele bırak ben alacağım kızımı diyince
Annenize niye trip atmış?? Adamın biri kızıma torba muamelesi yapacak gel al diyecek, ben de geri adım mı atacağım?? İyi demiş bence. Kızımı ben alırım diye. Öyle bi laf söylerken herkesin onu alttan alacağını düşünmesin yani eşiniz. Bu bir.Merhaba hanımlar beni bilenler bilir.
Evliliğimin 10. ayındayım. Başta ailesi ve anne ve ablasının onu mahveden aşırı ilgisi sonucu oluşan egosu yüzünden evliliğimde sıkıntılar yaşadım. Çok şükür aştım...
Tabii en başta çok gereksiz yıpranmalar yaşadığımız için tahammülümüz azaldı.
Eşimin benden tek ricası oldu ben sinirliyken o an bana cevap verme diye...
Bu mümkün olmuyor. Sinirliyken yok yere, elim kırılsaydıda evlenmeseydim imza atmasaydım benim ne güzel hayatım varmış vs diye sıraladı. Bu 3 oldu... Ben cevap verince sinir krizi vs geçirdi saçma bir hal oluştu. Tatildeydik ve arabadaydık. Çok saçma bir konuyı deliye dönecek kadar büyüttü. Konu değil mesele ona sürekli cevap vermemmiş. Öyle böyle boşanmaya yine geldik, arabadan inmek istedim annemi aradı ilk kez.
Annemi aman kızımı getirme diyecek sandı sanırım, ama annem otele bırak ben alacağım kızımı diyince anneme bile tripli şu an. İstanbul a döndük ama yaşanılanlar akılda tabi.
Tatile görümcem eşi ve kızı işe gitmiştik. Onun eşi de egeli, oradan köye geçecekler bahanesiyle beraberdik yani. Onların yanında da devam etti gerginlik. Yani hiç yoktan bir konu ailelere de yayıldı.
yorgunum dostlar. Ayakta tutmaktan yoruldum. İyiyken iyi kötüyken çok kötü...
Bir erkek boşanmayı bu kadar anmamalı.
Ben ne yapmalıyım?
Buna katılmıyorum. Bunu çoluk çocuk yapar, ben hiçbir ataerkil denecek erkeğin kaynanasını arayıp '' Gel al kızını. '' dediğini duymadım. Ataerkil adam ota dıta boşanma lafını ağzına almaz. Ben ne geldiğim yerde ne gittiğim yerde gördüm böylesini.Ayrıca bu anne arama meselesi bana çok ataerkil geliyor çok da geri kafalı yaklaşım
Ataerkil dedim evet de benim demek istediğim dediğin şey değilBuna katılmıyorum. Bunu çoluk çocuk yapar, ben hiçbir ataerkil denecek erkeğin kaynanasını arayıp '' Gel al kızını. '' dediğini duymadım. Ataerkil adam ota dıta boşanma lafını ağzına almaz. Ben ne geldiğim yerde ne gittiğim yerde gördüm böylesini.
Bu adam büyümemiş. Cep ataerkili dkdkdkkckcAtaerkil dedim evet de benim demek istediğim dediğin şey değil
Adam ataerkil sinirli olduğunda o sadece sinirini atacak kadın duracak
Evet ataerkil erkek olarak istediği resti
Çekecek güya annesi almaz diye annesine yem attı
evet ataerkil geri kafalı bir adamla evli
Yetişkin bir kadın boşandığında kendisi gidebilir
Onun ailesi bu durumlarda bizim oğlan sinirli ama iyidir durumuna girip aman yapmayın etmeyin modunda oluyor. Benim ailemi de öyle sandı. Annem sonrasında da onu arayarak altında başka bir şey olup olmadığını sordu. Annemden aman yapmayın etmeyin bekliyordu...Annenize niye trip atmış?? Adamın biri kızıma torba muamelesi yapacak gel al diyecek, ben de geri adım mı atacağım?? İyi demiş bence. Kızımı ben alırım diye. Öyle bi laf söylerken herkesin onu alttan alacağını düşünmesin yani eşiniz. Bu bir.
ikincisi ise sizden öfkeliyken sessiz kalmanızı istemiş, makul sayılabilecek bir istek ama o sinir anında söylediği laflar önemli.
habire diline boşanma lafını pelesenk ettiyse, sessiz kalmak pek mümkün olmayabilir haklısınız.
o zaman öfkeliyken ya ortamı terk etsin ve kendi kendine söylesin bu lafları siz duymayın, ya da boşanma olayını dile getirmekten vazgeçsin.
ancak bildiğim bir şey varsa, o da bu kadar boşanma lafı edilirse, hem de ota dıta, artık anlamını yitiriyor ve o evlilikte kaybetme korkusu ortadan kalkıyor…
Terapiste gitmeyi deneyin derim. Sizin de eşinizin de büyümesi gereken konular var gibi duruyor
Gece vaktiydi geri döndük otele. Ertesi sabah yola çıkardım tekrar sonra annem aradı eşimi telefonda konuştular. Ben de sakinlemiştim. Üstünü örttük gibi ama gibi..=Eşiniz hulk gibi dönüşüyor mu yani? Anneniz bırak dedi siz gitmediniz mi şuan tatile devam mı ediyorsunuz? Adam sönünce barıştınız mı?
Aile yanında kalıp evliliğe devam edemem. Bir kere kopunca kopar diye düşünüyorum...Bir müddet ailenizin yanında kalın. Eşiniz çok ısrar edip burnu sürtmeyince dönmeyin. Ama eşiniz gel diye ısrar etmez de blöf elde patlarsa ne olur bilemiyorum. Boşanma lafını gerçekten sizi kaybetme korkusu yaşayınca bu kadar ağzına almaz belki
Dini yorum yasak ama şu an boşsunuz. Nikah tazelemeniz lazım. 3.yü derse geri dönüş zaten yok. Bu kadar diyebiliyorum.Onun ailesi bu durumlarda bizim oğlan sinirli ama iyidir durumuna girip aman yapmayın etmeyin modunda oluyor. Benim ailemi de öyle sandı. Annem sonrasında da onu arayarak altında başka bir şey olup olmadığını sordu. Annemden aman yapmayın etmeyin bekliyordu...
İşin daha da üzücüsü hala beni suçlayabiliyor.
Ben arabadan ineceğim diye aramış annemi. Bana arabadan inersem seni boşarım dedi. Ben de boşa dedim. İki kez boşol dedi üçüncüyü dememiş... ben ilk kez alttan almadım. Daha önce tartışmalarda demişti annene babana söyle ayrılık durumumuzu filan ben hiç yansıtmadım aileme. Anneme anlattıysam da aştık, onlar eşime hiç hissettirmedi.
Yolda alyansımı da attım camdan. Şimdi o da takmıyor filan...
hep bir kısas hali. Bir sonraki kavgada da boşanma konuşacağız diye düşünüyorum.
Adliye kapısında dönmüşlüğümüz var. Şu an tatil bitti evdeyiz. Olayı biraz karışık anlattım. Çünkü birkaç arkadaşla da istişare edip anlatınca artık yoruldum.Yani anlamadım şuanki durumu.
Otelde misiniz?
Annenizin yanında mi?
Yoksa eşinizin yanında devam mi?
Bu kadar çok boşanma lafını eden adami bir adliye binasından sokmalı. Solusun bi havayı. Ne istediğinden emin olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?