Boşanmak dile pelesenk oldu...

Ailem yanımda, bence herkesin ailesinden daha da öte olacak şekilde yanımda. Sadece bir aile birliğim var ve hiçbir şeyi gözetmeden yakıp yıkıp beni yanlarına almalarında da bir olgunluk görmüyorum. Ben şiddet görmüyorum ve sürekli böyle çalkantılı bir hayatım yok.
Yaşayınca büyük yaşıyoruz çünkü belki sorun örtüyoruz. Beni kırmak istemediğini biliyorum ama ya sizler eş konusunda çok şanslısınız ya da ben çok fedakarlık yapıyorum bilemiyorum.

Gelsin, ben çok merak ediyorum şahsen eşini.
Hayır senin eşin :) çünkü aslında sen bir şey yapmadığından burda bahsederken, bu durumda ona da haksızlık olmuş olmuyor mu :) sen de lider benimi yansıtıyorsun sanki ben öyle bir evlilik gördüğümde de mutlu olmuyorum.
Ben de yanlış anlamış olabilirim tabii seni.

Bak arkadaşım,

Şiddet görmüyor olman evliliğini güzelleştirmez.
Olması gereken bu. Zaten şiddet görmemelisin. Nedense bunu hiç anlamamışsın.

Mutlu değilsen olay bitmiştir.
Sevgi,saygı görmüyorsan boşuna çabalıyorsun demektir.
He sen diyeceksin ki beni gezmekten almaya geliyor,tabii ki beni seviyor.
Seni seven adam senin üzülmene dayanamaz.

Hepimiz fedakarlık yapıyoruz ama karşı tarafa değmiyorsa yolumuzu çiziyoruz. Boşanmak ya da evli kalmak hayatta öyle düşündüğün gibi olağanüstü olaylar değil. Herkes evlenebilir,sonra da boşanabilir. Zorlamanın hiç gereği yok ki.

Tabii ki hayat senin.
İster devam et ister zorla.

Ama inan bana problemli evliliklerde olan her zaman kadına oluyor. Hastalık sahibi oluyoruz,psikolojimiz bozuluyor,maddi manevi göçüyoruz. Ama erkekler kaldıkları yerden devam ediyor hem de daha da güçlenerek. Onlara da o gücü veren bizim gereksiz tavizlerimiz.

Çok uzattım kusura bakma.Sadece yanında olmak istedim.

Gerçekten seni kırmak istemem ama anlattıklarına göre sıkıntılı evliliğin gidişatı iyi değil. Neden sürdürdüğünü anlayamadım,ailem arkamda dediğin halde.

Baskın karakter değilim, olmaya da çalışmıyorum. Kendimi ezdirmiyorum, onu da ezmemeye çalışıyorum. Ne yapıyorsam onu anlatıyorum, yapmadığım şeyi anlatmadım. Ben bi 10 yıl sonra, '' Kocam evde yok rahatım beyde yok. '' ya da '' Koca iyi bişey olsa, adı koca değil gonca olurdu. '' diyen bir kadına dönüşmek istemiyorum, zamanında böyle keko keko bir takım arkadaşlarının gazı ile beni yoklamışlığı var, güzeeel güzel, beyyle okşaya okşaya bellettim kendisine.

Çok teşekkür ederim inan ki yanımda olduğunu hissettim. Eşim zaten sürekli evlenmeden önce böyle değildin diyerek onu sürekli alttan aldığım dönem olan nişanlılık sevgililik döneminden bahsediyor. Ben de açıkça o zamanlarda da ağladığımı şu an cevap veriyor kavga ediyor olmakla bir farkı olmadığını söyledim.
Onu narsist bir hale getiren anne ve ablasının nefesleri hep ensesinde.
1 yıl evlilik sürecimin dolmasına 1.5 ay var. Bu süreçte 10 kg verdim, nişanlılık vs dahil.
Başta aileme mesafeli olan eşim için de iyi olmaları için mücadele verdim, tam oldu dedim , şimdide bana ben senin ailenle samimi oldum ama sen benim ailemi benimsemedin diyor.
Ailesi ablası ve annesi evliliğimin ilk aylarında travmaların sebebi.
Ailesinin hayal ettiği gelin olmadım.
Onlar için de hayal kırıklığıyım. Eşim olacak insan da o mesafeyi aradaki eşitliği sağlayacağını hisssettirdi ama öyle olmadı.
Hala beni yıpratabiliyor.
Şu an konu kapandı gibi gözükse de yeni bir tartışmada yeniden canlanacak belki her şey.
İlk kez ilerisi için emin hissetmiyorum.
Sanki yeteri kadar emek verdim...
Hep bir adım fazlası isteniyor hep yetersizim hissi...
Ailesi evime yakın oturdukları halde geldiklerinde kalıyorlar, eşim çocuk olursa annesinin bakacağından defalarca bahsetti.
Bunlar hep kavga sebebi oldu. Ailesinin kalmasını sorun etmedim ama biz tatildeyken anahtarı onlara bırakmadım diye bile eşime ima ettiler.
“Korona ihtimali varmışta biz anahtarı bıraksaydık babası bizde kalırmış”. Eşim baba çilingirle açtır vs dedi...
Ben yani kendimi eş değil çocuğu gibi hissediyorum.
Kırmaktan korktukça kırıldım hep.

Rica ederim.
Annesi ve ablasını bilemem ama eşinin bu hale gelmesinin,sana bu şekilde davranmasının en büyük sebebi sensin maalesef Maveracım.
Adamın bu karakterini bile bile devam ettiğin için o da davranışlarını normal görüyor,dozunu arttıracak belki de...

Ne demek ben yokken evimi çilingirle babası açtıracak?
Çocuğa babaanne de bakar anneanne de buna anne baba karar verir,baba değil
Bu cümlelerden herhangi birini kuran adamı nasıl hala seviyorsun mesela?
Ben o akşam çeker giderdim,ailenle mutluluklar diye.
Adama iki atar yaparak,üç trip atarak kendine bağlamayı düşünüyorsun ama bence çok yanlış maalesef çoook!

10 kilo vermişsin inan içim yandı...
Ve ailen aile birliğini bozmuyor öyle mi?

Az önce dediklerime geliyorsun di mi?
Olan sadece sana olacak.
Hemen hepimiz geçtik bu yollardan Mavera,bir şey biliyorum da söylüyorum...
Sen bilirsin...

Ailen de,eşinin ailesi de,eşin de hayatlarına gül gibi devam edecek.
Yazık çok yazık...
Dedim ya ne uğruna?
Bilinmez...

İnsandır hata yapar evliliğe alışıyor başta böyle şeyler olur diyerek geldik bugüne.
Ne yapmalıyım Lale? Şu an bile içim acıyabiliyor. Ben çok sevdim kıymet verdim ona. Şu an normal sanıyor her şeyi. Ben ilk defa onun yüzüne bakarken gelecek düşünemiyor gibiyim. Ve bu da beni üzüyor.
Düzelmez mi? Anlamaz mı? Olmaz mı...

Çok çok üzgünüm...

Olmaz...
Düzelmez...
Anlamaz...

He nasıl olur biliyor musun,kendi isterse olur,seni severse olur,sana saygı duyarsa olur...
Bence sen de sevmiyorsun bu adamı,seni bu kadar kıran adamı nasıl seversin ki?
Sadece olmayacağını sen de bildiğin için üzülüyorsun....
Nişanlıyken hiç mi farketmedin bu saygısız davranışlarını?

Çok çok üzgünüm inan...

Ya sana nasıl söyleyeyim. Davranışları çok çirkin dimi , evet ama onu böyle kaba hayal etme. Ne yapıp edip suçu sende hissettirebiliyor. Ben tezcanlıyım aceleciyim vs vs. Kendimi de bildiğim için kolaylıkla aaa burda anlaşamadık ortayı bulayım dediğim çok oldu.
Sevmese neden benimle olsun ki.
Maddi kaygısı beklentisi vs yok. Ona sunduğum bir ben varım. 7 yaş fark var aramızda.
Çok şükrediyordu varlığıma bana da bunu söylüyordu. Gereksiz siniri için af dilediği de oldu.
Ne bileyim. Öyle işte. Ama kibirli olması vs. dayanılmaz. Ona hep doğrusun dendiği için doğruyu bulması çok zor olabiliyor.
Yeniden sevmesi saygı duyması vs.
Hep kararı ona bırakan, yapacağım demeyip yapsam mı diyen insan oldum. Çekindim hep.
Mesela gelinlik altınlarım onun kasasında evet ben ulaşabiliyorum ama ona ait kasada ve evli ablasının da takıları orada, annesi de ulaşabiliyor.
Benim onları almam gerekmez mi. Kendime ait olan şeyin orada olmaması gerektiğini biliyorum ama icraat noktasında geri kalıyorum yanlış anlaşılmaktan korkuyorum.

İnsanlar sadece sevdiği için evlilik sürdürmezler.
Sosyal statü,cinsellik ihtiyacı,aidiyet duygusu,ego şişirilmesi daha vardır da ilk aklıma gelenler...
Sana bir şey diyeyim mi her anlattığın olay adamın karakterini daha da belirginleştiriyor.
Senin takıların niye sende değil.
Niye kendi evinde ya da banka kasasında değil?
Seni yanlış anlasalar ne olacak?
Neden bu kadar büyüttün bu insanları gözünde?
Yanlış anlasınlar,kavga etsinler,küssünler.
Eee ne olacak ki?

Haklısın. Ben huzursuzluk olmaması için kendi ailemi bastırdım mesela. Tek odaklandığım aman huzursuz olmayalım oldu. Ama eşim hep hazırdı huzursuzluğa sanki yani onun hep tetikte olması beni geri koydu.

Haklısın. Ben huzursuzluk olmaması için kendi ailemi bastırdım mesela. Tek odaklandığım aman huzursuz olmayalım oldu. Ama eşim hep hazırdı huzursuzluğa sanki yani onun hep tetikte olması beni geri koydu.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…