- Konu Sahibi Leyla_3455
-
mahkemeyi sen mi açmıştın,peki eşin neden pişman olmuş....boşanmaktanmı korktu...canım yaa aynıymış durumumuz seninle..
geri döndükten sonra nasıl oldunuz eşinle,soğukluk olmuştur yanılmıyorsam...
sen şu taktiklerinden yazsana,mrk ettim...bilmiyorumkismile
canım davayı ben hemen 1 hafta sonra açtım ve nafaka davasıda açtım...öyle kolaymı kızı al becer anam istemiyor diye babası evine dull edip yolla..hiç acımadım ben avukat tuttum mahkemeye bile gitmedim.tenezzül etmedim..nedenmi pişman oldu...kafası rahatlayınca baktıki moktan bi sebebten yuvası yıkılıyo herkes karısıyla ailesiyle mutlu..artık kendisininde dul olduğunu anlıyo bekar gibi değil ee evlide değil..ana baba zaten bencil oğullarının yuvası umurlarında değil..hıııı neymiş karım suçsuzmuş deyip pişman oluyo...hiç bi soğukluk olmadı ama ben artık %100 değişmiştim eşimde farketti..kaynanam zaten deliriyo eski saf gelinini çok arıyo ama nerdeeee.....canım ben çok yalvartıktan sonra döndüm...ve herşeyin sözünü aldım..ded,imki bak ben artık kaşarlandım 1.5 yıl dul gezdim hayatı tanıdım zorluklarını gördüm yıkılmadım pes etmedim alıştım yendim acıları eğer tekrar beni elalem için üzersen kıçına tekmeyi yersin donuna kadarda alırım dedim..şimdi korkar benden..eyvallahım yok hiç..
aslında annemler gelmeden önce beni aradılar kızım ne oldu gelmemizi istiyormusun diye,ben basta yok dedim gelmeyin...kararlıydım çünkü gitmiycektim evimden,gitmesi gereken kişi kayınvalidemdi,dağdan gelip bağdakini kovamazdı...ben hiç bi yere gitmiyorum dedim,kayınvalidem topla eşyalarını git fln dedi...oğlu desen orası onun eviymiş,ben gitcekmişim...böyle saçma sapan laflar etmeye basladılar....odama girdim hatta sakinleşmesini bekledim ama ne mümkün...sonrasında eşim üzerime yürüdü annesi geldi diye yapmadığımı bırakmamışım sebepte bu...bu duruma annemler daha fazla sessiz kalamadılar ve geldiler...onların gelme amaclarıda beni götürmek değilmiş,konuşuruz diye düşünmüşler,ama eşim onların yüzüne bile bakmadı hatta benim annemi suçladı,bu yuvayı sen yıktın dedi...sebepte annem her gün beni aramış,kayınvalideni eve sokma kızım,isteme kızım fln demiş....şimdide tek suçlu annem bende annemin lafını dinledim tabi bide ben....
hiiiçç eyvallah etme canım..anasının aklına uyup karı boşamak nasıl bir enayilikmiş anlasın..dimdik dur asla eyvallah etme..anası olacak cadı şimdi onu pohpohluyordur sen hiç müdahele etme allah onları birbirine düşürür emin ol..kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz..sen artık kocanı kafandan sil ve bunuda ona hissettir...kocan olacak dangalak şimdi diyorki biraz burnu sürtülsünde görsün anneme eyvallah etmemek nedemk surat asmak nedemek..sende onun burnunu sürt..asla acıma yumuşama canım allah emretmedikten sonra ne bir yuva yıkılır nede bir yuva kurulur..sabretmeyi öğreneceksin böylece sessizce bekle..ve gör..tıpış tıpış gelecekler ana oğul...işte ozaman ne istersen yap ister gururum kurtuldu de tekmeyi bas ister evine dön
Valla şaşırtıcı bir olay gerçekten.Bu aşılabilir mi demişsin;çok zor bence.Yani annesi memlekete dönsün afedersin it gibi dolaşır peşinde.O zaman ailesi ile görüşme yasağı koyabilirsin.Ama bence ailenin fikirleri de önemli byle bir adamla evli kalma derlerse onlarıı dinle.Allah muhafaza 2.bir olayda yüzlerine bakmak zor olabilir.Ama burnu sürtsün,seni baba evine yolladıysa boşanmak istiyorsa bekle dava açsın.Baktın açmıyor,gelip af da dilemiyor boşuna zamanınıı harcama.Allah kolaylık versin biz ne desekte yaşayan sensin sen daha doğru karar verirsin bence
eşime şimdiye kadar hiç bi konuda yanlış yapıyorsun denmemiş,hep pışpışlamışlar...özellikle annesi tamam annecim,doğru annecim....buda hep ben doğruyum zannediyor...eşimin en yakın arkadaşı bu olayı duyunca aradı beni,oda 3 yıllık evli onun eşininde ailesi benim gibi başka şehirde...söylediği şu oldu annesiyle birbirlerine çok yakın oturuyorlarmış,buna rağmen sırf eşi üzülmesin,kendi ailesinin yokluğunu hissetmesin diye bi sene boyunca 2 kere annesigile gitmiş.görmedim diyor annemi görüşmedik diyor...hay allahım dedim yaaa herkeste ne kocalar var,bizimkide tam bir odun...senin için çok onur kırıcı gönül kırıcı olmuş yaşadıkların.
çok üzüldüm senin adına
boşan diyemem ama barış demekte gelmiyor açıkçası içimden
eşinin muhakkak kendi yuvasının kıymetini bilmesi öğrenmesi gerek
artık bir aile olduğunuzun bilincine varmalı
seni her ortamda övmeli yüceltmeli korumalı
haa bi problem olursa kendi aranızda halledersiniz.
senden ailenden özür dilemeli
barışmaksa düşüncen canım benim
eşin yukarıda saydıklarımı akıl edemez belliki böyle yetiştirilmemiş
bıkmadan usanmadan anlatacaksın konuşacaksın
buda zor sancılı bir süreç
allah kolaylık versin
ne karar verirsen ver senin mutluluğunla sonuçlanır umarım
canım çok üzüldüm ya..var böle kocalar malesef..
bnim eşime annesiyle kalsak aynı böl e olur gibi geliyo sanki..
yüzüme yapmasada arkamdan yapar gibi hissediyorum
ki zaten yaptıda zamanında(
bncede burnu sürtsün biraz ve sla ailenden özürdilemeden affetme..
dedin gibi o dalıda kırarsa snden yapmadı kalmaz..
o kadında inş. herşeyin farkına varır daha geç olmadan
canım sn hiç mrk etme çok yakında başlar pişmanım demeye
annesi çamaşır buaşık yemek yapar ama
iş bunlarla bitmiyor
dönüp dolaşıp seni isteyecekaklinialirimsmile
sağol canım yaa,tek çamaşır bulaşıkla bitmez diyosun yanikaydirigubbakcemile5doğru söylüyorsun...bi arkadaşım ...ük beyinli derdi erkek milleti.:bbo:
ayy çok güldüm delü kız
allahda seni güldürsün emii
offf nasil bir adammis bu yahu...
ayrilik karari icin bence erken ama bu kadar kisa zamana bu kadar olay sigdirabilen bir adam sonra neler yapar diye dusunuyor insan...
iyi dusun arkadasim...
hala ayri misiniz?[/QU
ayrıyız yaklaşık 2 aydır...
Son cümlene kadar daha yeni evliler bu tür zıtlaşmalar normal diyordum..
Ama son cümlede resmen şok oldum.Sen ne yapmışsın ki annesine yapmadığını bırakmadı diyor.
Kayınvalidenin eşini etkilelemesinden dolayı konuşarak halledebileceğin şeyleri gerçekten öyle davranarak tepki göstermiş olabilirmisin.
Eşin şuan kesin kararlımı sen baba evindesin sanırım .hiç geri adım atmadımı .aramadımı.
Valla ne desem boş tam olarak anlayamadım sadece bunlar yüzündenmi seni suçladı.
Ne olursa olsun annenleri arayıp gelin kızınızı alın demesi çok fenaa olmuşş .Şimdi adam haklıda olsa affedilir bişey değil bu yaptığı.Sanki bi mal almışta memnun kalmamış geri vermek istiyorrklava:
Tam anlamıyla şoktayım akannehir
Bütün bunlar ortada hiçbir şey yokken mi oldu diye sorarak 12 sayfanın hepsini okudum ve hayretler içerisinde kaldım. Bunlar nasıl insanlarmış böyle ya.
Bu adam senden, ailenden özür dilemedikçe barışma sakın arkadaşım. Ama bunun için de ömür boyu beklemeyeceksin herhalde değil mi??? Baksana 2 ay olmuş ve adam bırak özür dilemeyi aramamış bile.
Çok kısa bir süre daha bekle (bence 1 aydan uzun olmamalı) ve aç davanı. Bu nedir yaa kendilerini ne zannediyor bunlar :mymeka:[/QUO
yani bütün olay bu,eşimi hep alttan aldıkça tepeme çıktı.sanki bi o vardı evlenilecek benim için böyle havalara girdi zamanla.sanki en iyi koca oydu,ailesininde bunda etkisi yok değil..
bir yılımız dolmadığı için boşanamıyoruz şu an...çoğu zaman olmaz bu adam diyorum,bazende acaba mı aklı başına gelirmi..bilmiyorum arkadaşlar bi karışık hal içindeyim:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?