boşanmak için çok mu erken,ya da buraya kadar düşüncesi arasında sıkışanlardanmısınız

canım davayı ben hemen 1 hafta sonra açtım ve nafaka davasıda açtım...öyle kolaymı kızı al becer anam istemiyor diye babası evine dull edip yolla..hiç acımadım ben avukat tuttum mahkemeye bile gitmedim.tenezzül etmedim..nedenmi pişman oldu...kafası rahatlayınca baktıki moktan bi sebebten yuvası yıkılıyo herkes karısıyla ailesiyle mutlu..artık kendisininde dul olduğunu anlıyo bekar gibi değil ee evlide değil..ana baba zaten bencil oğullarının yuvası umurlarında değil..hıııı neymiş karım suçsuzmuş deyip pişman oluyo...hiç bi soğukluk olmadı ama ben artık %100 değişmiştim eşimde farketti..kaynanam zaten deliriyo eski saf gelinini çok arıyo ama nerdeeee.....canım ben çok yalvartıktan sonra döndüm...ve herşeyin sözünü aldım..ded,imki bak ben artık kaşarlandım 1.5 yıl dul gezdim hayatı tanıdım zorluklarını gördüm yıkılmadım pes etmedim alıştım yendim acıları eğer tekrar beni elalem için üzersen kıçına tekmeyi yersin donuna kadarda alırım dedim..şimdi korkar benden..eyvallahım yok hiç..

valla süpersin canım yaaa,helal olsun diyorum..taktiklerini uygulamaya hemen baslıyorumkaydirigubbakcemile5biraz da benimkinin burnu sürtülsün...bencede bu kadar kolay olmamalı,hem binbir vaatle evlen sonra olmadı bunu götürün...

hiiiçç eyvallah etme canım..anasının aklına uyup karı boşamak nasıl bir enayilikmiş anlasın..dimdik dur asla eyvallah etme..anası olacak cadı şimdi onu pohpohluyordur sen hiç müdahele etme allah onları birbirine düşürür emin ol..kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz..sen artık kocanı kafandan sil ve bunuda ona hissettir...kocan olacak dangalak şimdi diyorki biraz burnu sürtülsünde görsün anneme eyvallah etmemek nedemk surat asmak nedemek..sende onun burnunu sürt..asla acıma yumuşama canım allah emretmedikten sonra ne bir yuva yıkılır nede bir yuva kurulur..sabretmeyi öğreneceksin böylece sessizce bekle..ve gör..tıpış tıpış gelecekler ana oğul...işte ozaman ne istersen yap ister gururum kurtuldu de tekmeyi bas ister evine dön

senin için çok onur kırıcı gönül kırıcı olmuş yaşadıkların.
çok üzüldüm senin adına
boşan diyemem ama barış demekte gelmiyor açıkçası içimden

eşinin muhakkak kendi yuvasının kıymetini bilmesi öğrenmesi gerek
artık bir aile olduğunuzun bilincine varmalı
seni her ortamda övmeli yüceltmeli korumalı
haa bi problem olursa kendi aranızda halledersiniz.
senden ailenden özür dilemeli

barışmaksa düşüncen canım benim
eşin yukarıda saydıklarımı akıl edemez belliki böyle yetiştirilmemiş
bıkmadan usanmadan anlatacaksın konuşacaksın
buda zor sancılı bir süreç

allah kolaylık versin
ne karar verirsen ver senin mutluluğunla sonuçlanır umarım

Valla şaşırtıcı bir olay gerçekten.Bu aşılabilir mi demişsin;çok zor bence.Yani annesi memlekete dönsün afedersin it gibi dolaşır peşinde.O zaman ailesi ile görüşme yasağı koyabilirsin.Ama bence ailenin fikirleri de önemli byle bir adamla evli kalma derlerse onlarıı dinle.Allah muhafaza 2.bir olayda yüzlerine bakmak zor olabilir.Ama burnu sürtsün,seni baba evine yolladıysa boşanmak istiyorsa bekle dava açsın.Baktın açmıyor,gelip af da dilemiyor boşuna zamanınıı harcama.Allah kolaylık versin biz ne desekte yaşayan sensin sen daha doğru karar verirsin bence

sağol canım,
annesiyle biribirine düşceklerini tahmin ediyorum aslında en basiti kayınvalidem çok tembel biri oğlunun gömleği çamaşırı vs.hepsi buna kalcak,eşim 15 günde bir bi valiz çamaşırla gelir eve...kayınvalidem beni kendine hizmetçi yapayım derken kendi daha beter duruma düştü...eşimde alıştı benim düzenime ne isterse anında yapılıyor,ütüsü,çamaşırı,yemeği vs.bilmiyorum artık bundan sonra ne yapıcaklar...
dediğin gibi sabredip görüceğiz, başkasının kuyusunu kazanın elbette allah kuyusunu kazıyordur...şeytan bile hasedinden cennetten kovulmuş yaaa,benim kayınvalimde aynen öyle...hasedinden hem bize etti hem kendine...kötükedihüso

çok doğru söylüyorsun,benden ve ailemden özür dilemediği sürece dönmem ztn,ailemde bunu istemez açıkcası...eşim aileme kendini affettirmeden tekrar birleşmek aptallık olur benim için...bu sefer tek başına kalırım ona karşı,ailem başka bi olayında yanımda durmaz...onlara bişey diyemem artık...herşey onun istediği gibi olur,ben nasıl olsa gidemiycem diye eskisindende daha beter şeyler yapar.

eşime şimdiye kadar hiç bi konuda yanlış yapıyorsun denmemiş,hep pışpışlamışlar...özellikle annesi tamam annecim,doğru annecim....buda hep ben doğruyum zannediyor...eşimin en yakın arkadaşı bu olayı duyunca aradı beni,oda 3 yıllık evli onun eşininde ailesi benim gibi başka şehirde...söylediği şu oldu annesiyle birbirlerine çok yakın oturuyorlarmış,buna rağmen sırf eşi üzülmesin,kendi ailesinin yokluğunu hissetmesin diye bi sene boyunca 2 kere annesigile gitmiş.görmedim diyor annemi görüşmedik diyor...hay allahım dedim yaaa herkeste ne kocalar var,bizimkide tam bir odun...lmaz:

canım çok üzüldüm ya..var böle kocalar malesef..
bnim eşime annesiyle kalsak aynı böl e olur gibi geliyo sanki..
yüzüme yapmasada arkamdan yapar gibi hissediyorum
ki zaten yaptıda zamanında(
bncede burnu sürtsün biraz ve sla ailenden özürdilemeden affetme..
dedin gibi o dalıda kırarsa snden yapmadı kalmaz..
o kadında inş. herşeyin farkına varır daha geç olmadan
canım sn hiç mrk etme çok yakında başlar pişmanım demeye
annesi çamaşır buaşık yemek yapar ama
iş bunlarla bitmiyor
dönüp dolaşıp seni isteyecekaklinialirimsmile

sağol canım yaa,tek çamaşır bulaşıkla bitmez diyosun yanikaydirigubbakcemile5doğru söylüyorsun...bi arkadaşım ...ük beyinli derdi erkek milleti.:bbo:

offf nasil bir adammis bu yahu...
ayrilik karari icin bence erken ama bu kadar kisa zamana bu kadar olay sigdirabilen bir adam sonra neler yapar diye dusunuyor insan...
iyi dusun arkadasim...

hala ayri misiniz?

tabıkı ayrılmA Erkekler analarının memelerınden ayrılıp karılarının memelerıne gelene kadar cok zorlanırlarama sakın aramada kendınle ılgılı bılgı verme adama balaım nolucka merak etme bnce bırakmaz senı anasının gazına gelmıstır..

nasıl ıkı aydır ayrısınız ooooo ozaman bence bacım bı helva yap sımdı sen dagıt ,ha sonrada kına yak boyle ezık ve kendı kararlarını veremeyen hala anasının agzıyla hareket eden bı adamdan kurtuldugun ıcın

Son cümlene kadar daha yeni evliler bu tür zıtlaşmalar normal diyordum..
Ama son cümlede resmen şok oldum.Sen ne yapmışsın ki annesine yapmadığını bırakmadı diyor.
Kayınvalidenin eşini etkilelemesinden dolayı konuşarak halledebileceğin şeyleri gerçekten öyle davranarak tepki göstermiş olabilirmisin.
Eşin şuan kesin kararlımı sen baba evindesin sanırım .hiç geri adım atmadımı .aramadımı.
Valla ne desem boş tam olarak anlayamadım sadece bunlar yüzündenmi seni suçladı.
Ne olursa olsun annenleri arayıp gelin kızınızı alın demesi çok fenaa olmuşş .Şimdi adam haklıda olsa affedilir bişey değil bu yaptığı.Sanki bi mal almışta memnun kalmamış geri vermek istiyorr klava:

Tam anlamıyla şoktayım akannehir

Bütün bunlar ortada hiçbir şey yokken mi oldu diye sorarak 12 sayfanın hepsini okudum ve hayretler içerisinde kaldım. Bunlar nasıl insanlarmış böyle ya.

Bu adam senden, ailenden özür dilemedikçe barışma sakın arkadaşım. Ama bunun için de ömür boyu beklemeyeceksin herhalde değil mi??? Baksana 2 ay olmuş ve adam bırak özür dilemeyi aramamış bile.

Çok kısa bir süre daha bekle (bence 1 aydan uzun olmamalı) ve aç davanı. Bu nedir yaa kendilerini ne zannediyor bunlar :mymeka:

annesine karşı ortada ne yapmış olduğum bi fiil var yada söz...kadınla aramızda en ufak bi sürtüşme bile yaşanmadı...annesi bana bişey demiyordu ama oğlu her hareketimde beni suçluyordu...mesela eşimi pansuman için hastaneye götürüyoruz arabayı kayınvalidem kullandı,eşimde yanında bende arkada tek başıma oturuyorum...sınava hazırlanıyorum yaaa bende. evde ztn çalışmama kızılıyor,bende trafik yoğun yolumuzda uzun kitabım vardı yanımda açtım okuyorum...allahım eşim nasıl sinirlendi ders çalıştığımı görünce şimdi ders çalışılcak zamanmıymış...(bu adam bide bi hafta sonu tatilimiz var mesela ben beraber bişeyler yapalım istediğim zamanlarda karıcım dersin daha önemli,gündüz çalış hatta beraber çalışalım,akşam çıkarız,şu sınavını bi atlat,sen sınavını düşün yemek temizlik yapcam diye oyalanma...böle diyen biriydi)çok üstüne gitmedim sözlerinin annesi vardı sonuçta,yeni ameliyat olmuştu sinirli olması normal dedim...bi gün akşam arkadaşları geliyor işte akşamları hasta ziyareti diye,böle bi akşamdı işte arkadaşları gitti saat 11 fln,ben ortalığı topladım mutfaktayım o gün gündüzde gelen giden oldu yani hiç ders çalışmadım ,biraz bakıyım dedim ...ana oğulda içerde tv izliyorlar...sonra içerden eşim bağırarak beni çağıyor , bişey oldu zannettim bende:),ben annesine pijama vercekmişim...pijama isteyende bize ztn pijamalarıyla gelmiş..ilk geldiğinde sordum var kızım pijamam dedi..neymiş kendininkiler sıcak olmuş...tamam bunda da bişey yok ama oğluna söyleyinceye kdr benden isteyemezmi...tabi bide ben bunun üstüne eşimden fırça yiyorum ben kadına niye pijama vermiyormuşum,işte yatağını 11.de yapcakmışım mesela annesi istediği zmn yatcakmış...işte bunu mutlu etmesi çok kolaymış ama ben yapmıyormuşum(annesine kul köle olcakmışım yani)annesini dayımlar gibi ağırlamamışım fln...dayımlarla annesi arasındaki tek fark bence ,onlar bi akşam geldiler kalabalığız diye salonda yemek yedik,annesi varken 3 kişiyiz mutfakta yedik bana göre başka hiç bir fark yok...sordum niye böyle düşünüyorsun diye işte ben onlar olduğu zamanki gibi mutlu değilmişim...ya karıcım sende hem ben hastayım bana bakıyorsun,hem annemi ağırlıyorsun sağol demiyorda,hala hata kusur peşinde....buna da bişey demedim aman dedim 2 gün sonra annen gidecek nasılsa benimle kalacaksın dedim,annesiyle daha iyi olmaya başladım,artık kitap yüzü bile açmıyorum.annesini gezmeye markete fln götürüyorum işte gel anne beraber gidelim,annesinin dizilerini izliyoruz beraber,balkonda çay keyfi yapıyoruz mesela...artık kocamın laf edicek bi durumu kalmadı diyordum ama yanılmışım...ne kadar olsada ona çok kırgındım o günlerde annesine iyi davransamda ona karşı bi soğukluğum vardı...bunu anladı bey efendi bu seferde artık sen beni sevmiyorsun demeye başladı....çok uzattım farkındayım,anneme şöyle yaptın diyecek bişeysi yoktu olayları bu şekilde söylese insanlara ne var bunda diyeceği için herkes,annem var diye yapmadığını bırakmadı.bana huzur vermedi anneme huzur vermedi lafı etti...ve buna kendide inandı...belki annesine bile söylemedi bana söylediği şeyleri anne snei istemiyor dedi,kadın ondan bana cephe aldı...anlayamadım yani ne annesini ne kendini,o kadar iyi davrandığım kadın oğlum ne yaptı bu kız suçu neymiş demedi...valla karşılıklı yazıp oynadılar ne diyim,allah nasıl biliyorsa öyle yapsın...ben böyle oyunlar komplolar kuramam neysem oyum....:sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…