Boşanmak istediğini söyledi

Babam hoşgeldin dediğinde o ifadesi o kabullenişi kolumu kanadımı kırdı.
Babalar da sahiplense suç sahiplenmese suç, aslında kabul etmeyecekti mis gibi evinize donecektiniz, ailem sahip çıkmadı diye bir bahaneniz olacaktı. Olmadı böyle. Tüh.

Daha evleneli 1 yıl olmadı.
Sorunlar yaşadık. Öncede yazmıştım ailevi meseleler, birbirimizi anlayamamız, sağlıklı iletişim kuramamak vs. Eşim bugün boşanmak istediğini söyledi.
Hatta ailemin yanında artık aşamadığını, çözüm bulamadığı ifade etti. Sonra ikimiz konuştuk sorunları aşalım, dediğimde ümidim yok, mutsuzum dedi. Saatlerce konuştuk aşacağımıza inanmıyor.
Son kararınsa davayı aç süreci konuşalım dedim. Nasıl olacak bilmiyorum dedi.
İsteğinde kararlıysan davayı aç, muhtemelen çekişmeli olacak dedim.
Ya da deneyelim, belki aşarız dediğimde bana zaman ver biraz dedi. Annemlere gidebilirim ya da sen git dedim. İstiyorsan aynı evde kalırız ama düşüne de bilirsin sen seç dediğimde o zaman gitmeye gerek yok dedi. Yatakları ayırmak istemese de gece kulaklığı yastığı alıp gitti.
Çabalamalı mıyım yoksa kabullenmeli miyim? Artık düşünemiyorum.
Bu aşamaya gelmek istemezdim.

Güncelleme: sabah ailelerden gelen telefonla bir kez daha konuşmak istedim. Çok değişen bir şey yok.
Tüm duygularımı iki uçta yaşadığımı düşünüyor.
Umutsuz ve karamsar. Kendince davranışlarıma teşhis koyuyor.
Ailesi annemi ve babamı aramış.
Bugün annemlere giditırum 1 hafta yalnız kalmak istiyor.

Güncel2:
-herkesi küçümsüyor,
-aileme saygı duymuyor,
-beni dinlemiyor, dinlese bile aşırı tepkiler veriyor,
-uçlarda yaşıyor,
-ailemi sevmediğini sürekli dile getiriyor,
-isteklerini zorla yaptırmaya çalışıyor,
-baskı kuruyor,
-zorluyor. Vs...

Peki ben onunla ilgili ne düşünüyorum:

-Ben konuşurken başka şeylerle ilgileniyor,
-sürekli iddialaşıyor,
-bir şeyi sadece ben istiyorum diye istemiyor
-konuşurken tırnaklarıyla ya da telefonuyla uğraşıyor ilgisiz
-beklentilerimi anlamıyor( eşinden ilgi beklemek yanlış mı)
-kök ailesi dokunulmazı, dokunduğunuz an yakıyor.
-telefnumu sürekli karıştırıp kız arkadaşlarımla mesajlarımı okuyor.
-anneme benzediğimi söylüyor ve annemden resmen nefret ediyor.

Birbirimize dair düşüncelerimiz bunlar olsa da belki de ikimizde abartıyoruz bazı şeyleri.

Benim kendimde gördümlerim:

-ısrarcılık
-illaki sonuç ve neticelendirme arayışı,
-ilgi bağımlılığı ya da şımarıklık,
-sonuç, çözüm arayışı içindeyken boşanmak mı istiyorsun diyerek işi yokuşa çekmek,
-ailesinin yaptıklarını aşamamam
-aşırı sevgi
Sizi de sevmiyor ailenizi de çok belli. Çabalamak için uğraşılacak biri değil.

Babalar da sahiplense suç sahiplenmese suç, aslında kabul etmeyecekti mis gibi evinize donecektiniz, ailem sahip çıkmadı diye bir bahaneniz olacaktı. Olmadı böyle. Tüh.
İyi misiniz siz? Demek istediğim gerçekten bu mu? Mesele kapı dışı edilmeyi istemek değil babamı üzdüğümü görmek

İyi misiniz siz? Demek istediğim gerçekten bu mu? Mesele kapı dışı edilmeyi istemek değil babamı üzdüğümü görmek
Babanız daha sonra üzüleceğine şimdi üzülsün, çoluk yok çocuk yok, çöpsüz üzümsünüz, şimdi boşanınca hiç evlenmemiş yerine gececeksiniz. Herif iki cocuk ile yaka paça evden atsa ilerde , daha mı az üzülecekti?

Siz eşinizi kötü niyetli olmayan bi şekilde, geçmiş deneyimleriyle ‘psikolojik problemleri olan travmalı biri’ olarak kodlamışsınız tüm konularınızda bu var. Bunu yaşadığınız sorunları hafifletmek için yaptınız belki de ama sonuç olarak karşı taraf için istenmeyecek bişey bu kodlama, ayrıca çok fazla 3.kişilere takıntılısınız, yok takı yok aile vs.. öyleyse öyle salıp umursamamak gerekiyordu. Eşiniz de mükemmel biri değil tabi o yüzden karşı taraf ayrılmak istiyorsa ayrılın en iyisi. Siz biraz da doğal olarak bu kadar erken bitmesine şaşkınsınız bu kadar erken ayrılmış olmak incitiyor ama yapacak bişey yok 1 ayda ayrılan insanlar var dünyanın sonu değil mutsuz olmaktansa bi an önce önünüze bakarsınız

Ben ikizlerim o oğlak
ben terazi eşim oğlak,
bana da aynı sebepleri söyledi boşanmak istiyor,
tabi biz sürekli tartışma halindeydik,
sizin gibi yeni evlilikten beri hem de,
10 yıl oldu aynıyız.. ve şimdi bir de çocuğum var,
boşanmak çok zor evet ama kafamda bitirdim diyorsa çok zor o iş...
aynı şekilde bem eş de beni sürekli kalıplara sokmaya çalışıp, se üzerimde baskı kuruyorsun dedi bana

sorunuzu okurken eşiniz için dedim ki ya stresten ve çok çalışmaktan kafayı kırmış bir doktor ya da bir asker. doğru düşünmüşüm çünkü asker psikolojisini iyi bilirim. eşinizin astı olan asker ve memurlara da ayrı acıdım.

tüm konularınızı okudum ben de bazı arkadaşlar gibi. eşinizin sinsi olmasını bir kenara bırakırsak, üvey anne elinde diğer kardeşlerin yanında ezik büyümüş hep kendini ispatlamaya çalışan bir kişi olduğunu düşündüm. sizin nişan tarihinize nikah ayarlamaya çalışan kardeşi, çöp poşetinde gelen takılar falan çok varoşça, ailesi problemli adamın.

size gelince gitmişsiniz bakın kendi ananız bacınız bile olsa aile içindeki olaylar bir başkasına aslaaaa ama assssla anlatılmaz. telefon karıştırması çok kötü bir şey kesinlikle. o ayrı. orada da hanzoluk yapmış.

büyük ihtimalle siz ondan seviye olarak daha yüksek bir konumdasınız. bu kaldıramıyor, ailenizi kaldıramıyor.

boşan bence, o bunları düşünsün. kendini üzme, sen her şeyi denemişsin.

boşandıktan sonra köpek gibi pişman olup sizden sonra saçmasapan bir hayat kuracak gibime geldi.

size üzüldüm. böyle bir insan yüzünden bu kadar şey yaşamışsınız. her şerde hayır vardır ne diyelim.

Babanız daha sonra üzüleceğine şimdi üzülsün, çoluk yok çocuk yok, çöpsüz üzümsünüz, şimdi boşanınca hiç evlenmemiş yerine gececeksiniz. Herif iki cocuk ile yaka paça evden atsa ilerde , daha mı az üzülecekti?
Elbette haklısınız ancak bunu insan kalbine, duygularına anlatamıyor. Realizmi kaybediyorsunuz böyle kayıplarda. Ve anlamıyorum ama neden bu kızgınlığınız

Eşinizin geçmiş zaman travması olabilir, başka zorluklar da yaşamış olabilir bu size zulmetme hakkı vermez. Siz de bunları mazeret olarak görüyor içten içe haklı bile buluyorsunuz. Ne münasebet efendim her travması olan etrafa ateş açsın, insanları kırsın geçsin. Öyle olmamalı artık yarası varsa saracak kendini toparlayacak biriyle yola öyle çıkacak. Kimsenin psikolojik hasarının tedavi merkezi biz değiliz. Gizli gizli telefon karistirmalar, dinlemeler yaptığınız her şeyde suçlu çıkmanız. İlgili bir anneniz var diye suçlusunuz gözünde. Bunun nesini oynarabilirsiniz ki? Şimdi sizin için çok can yakıcı ne hayallerle evlendiniz bir çırpıda silip atmak da kolay değil. Ama kangren olmuş bir parmağı iyilestiremezsiniz vücut sağlığı için kesilmesi gerekir. Hayatta bazen zor kararlar almak gerekiyor.

Elbette haklısınız ancak bunu insan kalbine, duygularına anlatamıyor. Realizmi kaybediyorsunuz böyle kayıplarda. Ve anlamıyorum ama neden bu kızgınlığınız
Realist tavrınizi siz kaybetmişsiniz bence insanlar sizi sarsmaya çalışıyor .şimdi size bence de sarsıcı konuşmak lazım çünkü size vah vah denilse daha da dramatize edeceksiniz ve hayatinizi karartacaksiniz.
Açıkçası otuz yaz ne çok genç ne de çok yaşlı bir yaş . Şimdi hayatınıza bu adamla devam etseniz bu adam size hep böyle hakaret etse ailenizi istemese kendi ailesine de ağız actirmasa çocuk sahibi olsanız ne oalcak . Alın size bahane çocuğum için gitmedim. Bu adamı tedavi ettirin madem barışmaya niyetlisiniz annenize babanıza yazık değil mi . Sen okut ,büyüt bir hanzo gelsin kızıni manipüle etsin baskı yapsın

sorunuzu okurken eşiniz için dedim ki ya stresten ve çok çalışmaktan kafayı kırmış bir doktor ya da bir asker. doğru düşünmüşüm çünkü asker psikolojisini iyi bilirim. eşinizin astı olan asker ve memurlara da ayrı acıdım.

tüm konularınızı okudum ben de bazı arkadaşlar gibi. eşinizin sinsi olmasını bir kenara bırakırsak, üvey anne elinde diğer kardeşlerin yanında ezik büyümüş hep kendini ispatlamaya çalışan bir kişi olduğunu düşündüm. sizin nişan tarihinize nikah ayarlamaya çalışan kardeşi, çöp poşetinde gelen takılar falan çok varoşça, ailesi problemli adamın.

size gelince gitmişsiniz bakın kendi ananız bacınız bile olsa aile içindeki olaylar bir başkasına aslaaaa ama assssla anlatılmaz. telefon karıştırması çok kötü bir şey kesinlikle. o ayrı. orada da hanzoluk yapmış.

büyük ihtimalle siz ondan seviye olarak daha yüksek bir konumdasınız. bu kaldıramıyor, ailenizi kaldıramıyor.

boşan bence, o bunları düşünsün. kendini üzme, sen her şeyi denemişsin.

boşandıktan sonra köpek gibi pişman olup sizden sonra saçmasapan bir hayat kuracak gibime geldi.

size üzüldüm. böyle bir insan yüzünden bu kadar şey yaşamışsınız. her şerde hayır vardır ne diyelim.
Derdimi paylaşacak kimsem yoktu bocalıyor çözüm arıyordum, onlar tecrübeli yardımcı olurlar diye düşünerek söyledim. Doğru olmayabilir ama yaptım. Şu an en çok canımı acıtan yapmadıklarımı bilerek pişman olmak. O da benim tam tersim bendeki tüm sorunlara odaklanıp kendini görmüyor. Ayrıyız babamın evindeyim, kafamda bitti demiş. Ben umutsuzluk içerisinde bir şeyleri aşmaya çabalıyorum daha sabah sosyal medyadan bir gönderi atıyor. Diyor ki "asla evlenilmemesi ilişki kurulmaması gerekenler tipler" bu tipleri 7_8 madde yazmışlar ve bana diyor ki bu maddelerin 3-4ü sende var.
Neden yani?
Neden yazıyorsun neden hala canımı acıtmak peşimdesin?

Derdimi paylaşacak kimsem yoktu bocalıyor çözüm arıyordum, onlar tecrübeli yardımcı olurlar diye düşünerek söyledim. Doğru olmayabilir ama yaptım. Şu an en çok canımı acıtan yapmadıklarımı bilerek pişman olmak. O da benim tam tersim bendeki tüm sorunlara odaklanıp kendini görmüyor. Ayrıyız babamın evindeyim, kafamda bitti demiş. Ben umutsuzluk içerisinde bir şeyleri aşmaya çabalıyorum daha sabah sosyal medyadan bir gönderi atıyor. Diyor ki "asla evlenilmemesi ilişki kurulmaması gerekenler tipler" bu tipleri 7_8 madde yazmışlar ve bana diyor ki bu maddelerin 3-4ü sende var.
Neden yani?
hangileriymiş o ne maddeleriymiş merak ettim. tam bir manipülatör, sürekli aşağılayıcı bir üslup, siz bir şey demedikçe de dozajını artırmış çok sinirlendim. gitsin iş yerinde üstüne yapsın bu sinsilikleri. ay tam bir sinsirella ya psikolojik şiddetin daniskası.

travmalı çocukluk geçirmişse de gitsin tedavi olsun. ayh sizde cidden bu zulmü yaşamayın. gençsiniz, donanımlısınız eminim güzelsinizdir de. bırakın ayrıl kıvransın ötede.

Neden yani?
Konu sahibi eşiniz tarafından ağır manipüle altındasınız,bu işin sonunda beni senden başkası çekmez yuvamızı dağıtmayalım diye ona yalvaracaksınız.
Eşiniz gitsin tedavi olsun,onu çekmeye mecbur değilsiniz. Tek kalemde boşanın.
Kurtulmazsaniz,bu hikâyede yanan siz olursunuz

hangileriymiş o ne maddeleriymiş merak ettim. tam bir manipülatör, sürekli aşağılayıcı bir üslup, siz bir şey demedikçe de dozajını artırmış çok sinirlendim. gitsin iş yerinde üstüne yapsın bu sinsilikleri. ay tam bir sinsirella ya psikolojik şiddetin daniskası.
Cidden üşenmeden tek tek yazacağım. Burada dertleşiyor olmak bir nebze bana iyi hissettiriyor.

Geçmiş ile zoru olan tipler
Net olmayan tipler
Tutarsız tipler
Bencil tipler
Sürekli negatif tipler
Niyeti sadece kullanmak olan tipler
Dengesizler

Bende olanlar 1-3-5ve 7 imiş.

Cidden üşenmeden tek tek yazacağım. Burada dertleşiyor olmak bir nebze bana iyi hissettiriyor.

Net olmayan tipler
Tutarsız tipler
Bencil tipler
Sürekli negatif tipler
Dengesizler

Sende hepsi var deseydin keşke adama bak ya sürekli karşı tarafı yeriyor

Net olmayan tipler
Tutarsız tipler
Bencil tipler
Sürekli negatif tipler
Dengesizler

kendisiymiş onlar. geçmişiyle zoru olan kendisi olduğu için bu kadar böyle öfkeli ve pasif agresif tavırlar sergiliyor. bunu atması bile bu özelliklerin hepsini taşıdığına kanıt.

Back
X