Boşanmak isteyip de cesaret edemeyenlerin yeri burası

eşim çekişmeli boşanma davası açtı 3 ay oluyo ve aynı evde yaşıyoruz konuşma yok aynı odada ayrı yatıyoduk şu anda ayrı oda da yatıyoruz 13 yıllık evliyim ve 12 ve 7 çocuklarım var bende boşanmak istemiyorum evliliğim 11 senesi iyidi dsha sonra aldatma başladı daha davamız cevaba cevap yazıyoruz be daha mahkeme günü belli degil ailesine hep beni suçladı ve kendi yaptıklarını anlatmadı ama şimdi herkes suçun kimde olduğunu biliyor ve babası dışladı ailesi evde oturbiz sana yardım ederiz diyor bende giden zamanıma yanıyorum evhanımıyım kızım 1 sınıfa başlıcak eevden ayrılsak çocuklarla ailemin yanına gidemem orda başka problemler var çocukları götüremem ayrılırsam çocukları babasına bırakacagım bakamam o düşünemiyo ama bırakcagımı yanıma alcagımı düşünüyo hayat şartları çocuklarrım için gitti yere kadar gitsin boşanmıcam
canim benim yaa çok üzüldüm durumuna , böyle adam olmamış erkeklerle evleniyoruz ya , allah hakkımızı alsın inşallah onlardan , burunlarından gelsin .
Yazık degil mi 2 çocuğu da var insan düşünmez mi bir ömür bu yavruların yüzü nasıl güler .
Boşan demiyorum , ona müstehak senin diretmen ama sana da yazık canim ya.

Valla kizlar aylardir uye girişi yapmadan siteyi takip ediyorum sirf bu konuya cevap yazayim diye giris yaptim..

Ben iki cocuk.annesiyim. biri 15 biri 13 iki ergen. Eski koca olacak.pislil alkol uyusturucu bagimlisi. Siddet aldatma akliniza.gelecek ne varsa yasadim.. ha bu arada evlendigimde 17 yasindaydim.. biyolojik ailem hic arkamda.durmadi hala degiller.. eve bakiyo birak ne halt yerse yesin kafasindalar.. ben artik sabrimin bittigi cinnet anlarimdan birinde dava actim bosandim. Maddi hicbir destek vermedigi icin kayinpederin evinde kira vermeden oturuyorum. Hergun yada haftanin birkac gunu duzenli kovuluyorum evden.. bende isi edepsizlige vurdum gidim mahkemeye verin cikmiyorum diyor evlerinde oturuyorum.. ailemden beni yalniz birakan herkesten inanin nefret ediyorum..ne iftiralar atildi en son eskortluk yapiyor bile dendi benim icin.. umrum degil.. olum tehditleri aliyorum ama umrum degil. Gereken yerlere sikayet yaptim devletinde ben umuru degilim malesef git gel yapmak disinda birseyyok simdilik... ama asla ve asla donmeyecegim. Tiksiniyorum.o pislikten daha fazla yalnizlik yada caresizlik yuzunden boyun egmeyecegim... zaten cocuklarin buyumesini bekledim yillarca ayrilabileyim diye..

Insallah guzel kapilar acar rabbim o pislik kendi kor.seytanindan bulur ve bize kotuluk yapmasina firsat vermez.. diyecegim o ki kolay illaki kimse icin degil.. zorluklari goguslemeden bu beladan kurtulamiyor insan.. dilerim herkes icin guzel seyler getirir hayat...
allah hakkinizda hayırlısını nasip etsin ,sizi çocuklarınıza bağışlasın, esiniz boşanmak istemiyor muydu , sizi tehdit ediyor .
2 çocuğunuz var evi size verseler ne olur , o yavrular onların da degil mi .
Vicdan yoksunular malesef .

maddi acidan zorlanmam ama ben doguda yasiyorum ve burda bosanmak en en en son care gorulur.yani bu saydiklarimi kime soylesem sen suclusun bos yere yapmissin der.onlar icin siddet kufur icki aldatma yoksa gerisi bostur.anlamazlar beni.hic anlamadilar ben hic onlar gibi olmadim.esimon hic umrunda degilim adim gibi biliyorum kapidan ciksam asla don demez pis gururlunun tekidir.
Maddi acidan diger arkadaslarin dediklerime katiliyorum ama sizde haklisiniz.
Parayi gectim kimse ortada ac kalmaz en kotu kadin siginma evi var misalen.
Ama insan bir el bir destek bekliyor haklisiniz.

Sen guclusun sen yaparsin ben arkandayim sozuyle insan daglari devircek gucu bulabiliyor bir an da kendinde.

Boşanma davasi açtigim günden beri, (1 yil olacak nerdeyse) ne ailesi ne kendisi barişma adina tek bir adimlari olmadi. Duruşma gunleri ben gitmezken kendileri cümbür cemaat dügüne gider gibi coşkuyla gittiler. Hal böyleyken bugun eşim kisacik bir msjla barişalim yazmis.. bu adam ölmeyi bayilmak saniyor galiba. Bu sabah oglum cok mutsuz uyanip ruyasinda babasini gördügünu anlatiyor bana. Görseniz dudaklari titriyor gözler dolu dolu ruyayi anlatirken.. dayanamadim o haline bende aglamaya başladim. Bu seferde boynuma sarilip aglama anne, bi daha ruyamda gormicem babami söz diyor.. beni teselli ediyor gozyaşlarimi silerek. Yani zor gunler geciriyorum arkadaşlar.. bu hep boylemi olur bilmiyorum ama bu boşanma sürecleri dayanilmaz bir hal aliyor bazen, heleki cocuk varsa.
Yaa bende buna benzer bir durum yasamistim cok aglamistim.
O donem esimle bir sure ayri kaldim kendim istedim
Cocugum mafoldu.
Ben surekli uyudum kilo verdim
Esim oyle perisan olduk.
Ama olayi buralara getiren buna izin veren yine esimdi yani ailesi.
O da karsi duramadigindan sucluydu gozumde
Allah yar ve yardimciniz olsun.
Valla kizlar aylardir uye girişi yapmadan siteyi takip ediyorum sirf bu konuya cevap yazayim diye giris yaptim..

Ben iki cocuk.annesiyim. biri 15 biri 13 iki ergen. Eski koca olacak.pislil alkol uyusturucu bagimlisi. Siddet aldatma akliniza.gelecek ne varsa yasadim.. ha bu arada evlendigimde 17 yasindaydim.. biyolojik ailem hic arkamda.durmadi hala degiller.. eve bakiyo birak ne halt yerse yesin kafasindalar.. ben artik sabrimin bittigi cinnet anlarimdan birinde dava actim bosandim. Maddi hicbir destek vermedigi icin kayinpederin evinde kira vermeden oturuyorum. Hergun yada haftanin birkac gunu duzenli kovuluyorum evden.. bende isi edepsizlige vurdum gidim mahkemeye verin cikmiyorum diyor evlerinde oturuyorum.. ailemden beni yalniz birakan herkesten inanin nefret ediyorum..ne iftiralar atildi en son eskortluk yapiyor bile dendi benim icin.. umrum degil.. olum tehditleri aliyorum ama umrum degil. Gereken yerlere sikayet yaptim devletinde ben umuru degilim malesef git gel yapmak disinda birseyyok simdilik... ama asla ve asla donmeyecegim. Tiksiniyorum.o pislikten daha fazla yalnizlik yada caresizlik yuzunden boyun egmeyecegim... zaten cocuklarin buyumesini bekledim yillarca ayrilabileyim diye..

Insallah guzel kapilar acar rabbim o pislik kendi kor.seytanindan bulur ve bize kotuluk yapmasina firsat vermez.. diyecegim o ki kolay illaki kimse icin degil.. zorluklari goguslemeden bu beladan kurtulamiyor insan.. dilerim herkes icin guzel seyler getirir hayat...
Allahim neler var ya sen yardım et.
Allah sabrinizi bol versin edende pisman olsun ıslah olsun.
Gencecik insanlarin hayatini karartiyorlar.
Resmen yasam umutlarini yikiyorlar.
Cocuklarinidami hic dusunmezler ya.
Ben artik bu insanlari gercekden anlamiyorum.

allahım yardim etsin sana da kuzucuguna da canim benim . Atlatırsın emin ol sen çok güçlüsün , oglunla cesaret edip adim atmışsın , herkes bunu başaramaz emin ol .
Dualarım seninle .
Sagol, hepimize yardim etsin Rabbim. Bir süredir dişardan konularini takip ediyordum ama dun bu konuyu gorunce uye oldum. İnaniyorum ki sen daha kolay atlatacaksin, cunku en buyuk sansin cocuk olmamasi ve 3.5 yil evli kalman. Ya benim gibi 20 yil evli kalip yillarin gencligin hayallerin harcansaydi? Şükret hergun uzulme hiç, şöyle buraya boşanip cok mutlu olan arkadaslar yazsada moral olsa bize.

Yaa bende buna benzer bir durum yasamistim cok aglamistim.
O donem esimle bir sure ayri kaldim kendim istedim
Cocugum mafoldu.
Ben surekli uyudum kilo verdim
Esim oyle perisan olduk.
Ama olayi buralara getiren buna izin veren yine esimdi yani ailesi.
O da karsi duramadigindan sucluydu gozumde
Allah yar ve yardimciniz olsun.

Allahim neler var ya sen yardım et.
Allah sabrinizi bol versin edende pisman olsun ıslah olsun.
Gencecik insanlarin hayatini karartiyorlar.
Resmen yasam umutlarini yikiyorlar.
Cocuklarinidami hic dusunmezler ya.
Ben artik bu insanlari gercekden anlamiyorum.
Olan o masum yavrulara oluyor zaten. Bu yavrunttn gozyaşlarinin hesabini sorsun Rabbim. Ben ailemden kim olursa olsun ters bişey gordugumde aninda tepkimi koyarim, kadin olarak ben bunu yapabiliyorken, bu embesiller analarinin eteklerinin altindan cikamadilar bi turlu, erkekligine tükürdüklerim..

Bende 4 yillik evliyim cok kotu gubler gecirdik sacma sapan seylerden surekli kavga ederdik(bazen hala ediyoruz) esim dedifim dedik hep kendini hakli goren biridir taetismalarimizda defalarca bosanalim dedik birkac defa ciddiye bindi sonra tekrar konusup toparladik benim sikintim hep benim barismak icin cabalamam naz yapamamam cogu zaman birlikte olmak icin bile ben yaklasirim kavgalardam sonra kuser kendi istemedogo surece yaklasmaz sordugumdada tartisip bir andada sana yaklasamiyorum buda benim huyum yapamiyorum zamana birakman lazim diyor ne yapacagim bilmiyorum

Olan o masum yavrulara oluyor zaten. Bu yavrunttn gozyaşlarinin hesabini sorsun Rabbim. Ben ailemden kim olursa olsun ters bişey gordugumde aninda tepkimi koyarim, kadin olarak ben bunu yapabiliyorken, bu embesiller analarinin eteklerinin altindan cikamadilar bi turlu, erkekligine tükürdüklerim..
Aynen bende boyle biriyim.
Esimi kendi ailemden biri bisi icin asla zorlamam.
Hatta gorusmek zorunda degilsin bile derim.
Misal beni teyzeme falan biraksa illa gel gir demem o isterse gelir istemezse hic israr etmem.
Kendi ailemden kimseyi ona savunmadim hic savunmamda.
Ama benim ailemden kimse esimi asagilamadi.
Hakaret etmedi
Kufur etmedi.
Bu da bunlari biliyor.
Kimse evime gelip esimin uzerine yurumedi.

Yani bana yapilanlar ona yapilsa nasil olurdu empati yapmasi gerek.

O hep gorme,duyma, bosver, dedi de ne oldu, yapti da ne oldu dedi.
Yani sorunlara care uretme sekli benim kör sagir dilsiz olmamdi.

Kimseyi karsisina alip bu benim namusum karim cocugumun annesi ben seviyorum sevmeyen evime gelmesin diyemedi.

Korktu soylemeye.
Sonra kavgalar falan derken bi sure ben evi terk ettim.
Aramadim sormadim bana ulasmasina izin vermedim.

1ay kadar surdu bu.

Esim o ara nasil olmussa dank etmis demek soyleyebilmis sanirim.
O gun bugun ben onlarla gorusmuyorum.

Hala isimleri gecince kavgalar cikiyo kendi aramizda ama bir araya gelmiyoruz.

Bu yaz bi yanasma cabalarindalar yuz vermedim.

Yoruldum bu insanlardan ben bi yerde denk bile gelsek (ayni semtteyiz) kan beynime sicriyo o eski yasadiklarim gozumun onune geliyor.

Ben ayni seyleri tekrar yasamak istemiyorum

allah hakkinizda hayırlısını nasip etsin ,sizi çocuklarınıza bağışlasın, esiniz boşanmak istemiyor muydu , sizi tehdit ediyor .
2 çocuğunuz var evi size verseler ne olur , o yavrular onların da degil mi .
Vicdan yoksunular malesef .
Esim olacak sahis bosanmak tabiki istemiyordu benim gibi bir kurban daha nereden bulacak.. kimsesiz sahipsiz vs.. kayinpeder ayri bir pislik etme bulma dunyasi hakikaten kizi gitti 30 yasinda ruh hastasi evlenip bosanmis bir herifle evlendi adam calismiyor beni cikarip onu oturtma derdinde.. kaynana bosanmis kayinpederden ve suan hayatinda evli bir adam var hic bulasmiyor bize.. kizi ikinciye hamile birinci bebegi daha 1,5 yasinda issiz koca sinir hastasi babasini kiskirtip duruyo.. bunlarda bosandin madem cik evden diyorlar iste... cocuklari birakmam mumkun degil bu cehennemde benimde tek basima ayakta kalacak gucum yok direniyorum. Ha bu arada panik atak oldun cocuklar ayri dengesizlesti uzar gider boyle

Ben de bi çok konu açtım burada.. sağolsun destek verenler çok oldu. geçmişi açıp okuduğumda nasıl katlanmışım diyorum. 10 aylık bi evlilikti benimki. gerçek yüzünü görmeme yetti. 2 yıl süren çekişmeli dava sonucunda boşandık.hakim beni haklı buldu. altınları benim almama karar verdi. tazminatta kazandım. nafaka da alıyorum.süreç kolay mı elbette değil. ama geçiyo! gerçekten geçiyo. buna emin olabilirsiniz.yeterki siz önünüze bakın ayakta durmasını bilin. şimdi ne mi oldu. köpek gibi pişman olan o oldu. belki de mahkemeyi kaybettiği için yazıyo bana. konuşmaya çalışıyo. onun yalvarışlarını duymak bile yetti. içim zaten soğuktu daha da soğudu. kendi değerinizi kendiniz verin kimsenin değer vermesini beklemeyin.

Sen beni bende seni tanıyoruz maalesef ki bende tam başlıkta bahsettiğin noktadayım canım..

bazen hayata karşı bakış açısını değiştirmek gerekiyor, hayatımızın altının üstünden daha iyi olabileceğini görebilmemiz için..

Sen beni bende seni tanıyoruz maalesef ki bende tam başlıkta bahsettiğin noktadayım canım..

bazen hayata karşı bakış açısını değiştirmek gerekiyor, hayatımızın altının üstünden daha iyi olabileceğini görebilmemiz için..

Tr_lelli oyle guzel anlatmissinki kendini, yasadiklarimiz birebir ayni. O beni mecburiyetlere mahkum ederken ben ona hep kolayliklar sundum. Ailesiyle gorusmeme sansim hic olmadi ayri sehirlerde yasamamiza ragmen. Defalarca cektim gittim aylarca ayri kaldik ama olmadi. Aile oldugumuzun farkina varamadi hic. Son carem son kurtulusum bosanmak oldu vicdanim rahat 20 yil cebelestim durdum kendisiyle ve ailesiyle. Senin esine dank etmis gorusmuyorsun neguzel. Yok say onlari kendinide uzme. Rabbim kimsenin huzurunu bozmasin. Gelecek kaygisi, yalnizlik korkusu cok uzucu..

Sagol, hepimize yardim etsin Rabbim. Bir süredir dişardan konularini takip ediyordum ama dun bu konuyu gorunce uye oldum. İnaniyorum ki sen daha kolay atlatacaksin, cunku en buyuk sansin cocuk olmamasi ve 3.5 yil evli kalman. Ya benim gibi 20 yil evli kalip yillarin gencligin hayallerin harcansaydi? Şükret hergun uzulme hiç, şöyle buraya boşanip cok mutlu olan arkadaslar yazsada moral olsa bize.
onlar da yazar inşallah umut olur bize , benim 3.5 yıl oldu , her şeyde , yerde onu görüyorum , anılarım pesimi bırakmıyor .
Eşimin şehrine gittim bugun Seminer vardi , hic üzülmedim. Biliyor musun arkadaşlarım vardi , bana iyi geldiler , güldüm eğlendim .
Senin yaptığını biz yapamazdık bu kadar dediler , benim için en hayırlısı buymuş dediler .
Ne erkek hocalar ne bayanlar hic biri yalniz bırakmadı beni .

Bende 4 yillik evliyim cok kotu gubler gecirdik sacma sapan seylerden surekli kavga ederdik(bazen hala ediyoruz) esim dedifim dedik hep kendini hakli goren biridir taetismalarimizda defalarca bosanalim dedik birkac defa ciddiye bindi sonra tekrar konusup toparladik benim sikintim hep benim barismak icin cabalamam naz yapamamam cogu zaman birlikte olmak icin bile ben yaklasirim kavgalardam sonra kuser kendi istemedogo surece yaklasmaz sordugumdada tartisip bir andada sana yaklasamiyorum buda benim huyum yapamiyorum zamana birakman lazim diyor ne yapacagim bilmiyorum
Bizde de sürekli ben adim atardım , ben ayakta tutardım bizi , hep karşıma alır konuşurdum nasıl düzelebiliriz diye konuşurduk .

Ben de bi çok konu açtım burada.. sağolsun destek verenler çok oldu. geçmişi açıp okuduğumda nasıl katlanmışım diyorum. 10 aylık bi evlilikti benimki. gerçek yüzünü görmeme yetti. 2 yıl süren çekişmeli dava sonucunda boşandık.hakim beni haklı buldu. altınları benim almama karar verdi. tazminatta kazandım. nafaka da alıyorum.süreç kolay mı elbette değil. ama geçiyo! gerçekten geçiyo. buna emin olabilirsiniz.yeterki siz önünüze bakın ayakta durmasını bilin. şimdi ne mi oldu. köpek gibi pişman olan o oldu. belki de mahkemeyi kaybettiği için yazıyo bana. konuşmaya çalışıyo. onun yalvarışlarını duymak bile yetti. içim zaten soğuktu daha da soğudu. kendi değerinizi kendiniz verin kimsenin değer vermesini beklemeyin.
ayy darısı başıma , köpekler gibi pişman olsun, annesi vicdan azabından gebersin inşallah ,
Bugün gittim eşimin memleketine , arkadaşım onu dün parkta görmüş onu anlatıyor .
Bacisinin çocuğunu ve annesini götürmüş parka , diyor annesi orda mülayim mülayim oturuyor , gidip yüzüne tükürecektim zor tuttum kendimi diyor .
Yani hic pişmanlık yok zerre , doğru yolda olduğuna inanıyor, aksam da aramış hemen dava açalım diye .
Annesi aklı vermiş bekleme evin satılma işlemini bitir sonra evi sat diye .
Dizinin dibinde ikisi de sürünür inşallah , daha Düne kadar ona üzülüyordum , perişan olacak , sokaklara düşecek , kim bakacak ona diye diye yedim kendimi ,
Akil hocası bakar ona , rezil herif .

biliyorum canim , çok zor bir durum ama kendine de eziyet etme , sen bana yazmıştın . Unutmam icin , hayırlısının bu olduğuna inanmıştım senden sonra ne guzel ve doğru düşünüyor dedim .

Tr_lelli oyle guzel anlatmissinki kendini, yasadiklarimiz birebir ayni. O beni mecburiyetlere mahkum ederken ben ona hep kolayliklar sundum. Ailesiyle gorusmeme sansim hic olmadi ayri sehirlerde yasamamiza ragmen. Defalarca cektim gittim aylarca ayri kaldik ama olmadi. Aile oldugumuzun farkina varamadi hic. Son carem son kurtulusum bosanmak oldu vicdanim rahat 20 yil cebelestim durdum kendisiyle ve ailesiyle. Senin esine dank etmis gorusmuyorsun neguzel. Yok say onlari kendinide uzme. Rabbim kimsenin huzurunu bozmasin. Gelecek kaygisi, yalnizlik korkusu cok uzucu..
Canim biz esimle ayrilamiyoruzds ailesiyle olan sorunlari cozemiyoruzda
Degisik yani.
Hani ne ayri durabiliyoruz nede o konuda oturup konusabiliyoruz.
Ite kaka gidiyor iste 13 senelik evliyim.

Allaha sukur hani beni zorlamiyor
O gorustugum zaman zorluyordu uzerine zaten en buyuk sorunumun annesinin bizimle kalmasiydi (babasi yok esimin annesininde bir evi yok 3eltiyiz bizlerde kaliyordu en cokda bende cunku esim 6 cocugunun icinde sanki tek oyle davraniyordu ona hep farkli bir kiskancligi vardi)
Yani anlasamadigimizi bile bile kasti gelip aylarca evimde kaliyordu.
Belki ayri evi olsaydi bukadar cirkin hale gelmezdi olaylar oldu artik neyse.

Iste hani kardeslerimle annemle gorusceksin evime gelecekler sen gideceksin vs demiyor hakkini yiyemem.
Ama laf da soyletmiyor.
Yani haksizliklarinida soylesem benim hakli oldugum bir durumda olsa onlari koruyor.
Illa yorum yapcaksin
Bi defada altda kal falan diyor.

Ben gercekden artii tamamen onlar yokmus gibi davranmak istiyorum.
Aklimla celisiyorum kendimi sakinlestirmeye calisiyorum.
Cogu defa basaramiyorum.
Bu sefer küsüyorum.
O da kusuyor

Ailesinin her yerden bi dahil olmasi surekli maddi anlamda hala medet ummalari zoruma gidiyor

Misal esimler 6 kardesler.
Hepsininde evi var.
Calisiyorlar falan.

Esimin annesi her yaz memlekete gidiyor her yaz gidis donus ucak parasini esim karsiliyor
Harcligini esim veriyor.
Yani tamam annesi verecek ama niye hep esim?
Ondan bekliyorlar sen al sen ver diyorlar.
O da bunu gorev olarak ustlenmis.

Ya bir defada siz verin sizinde anneniz.
Yani ben haksizmiyim.

Bu gibi her durumda hep esim halletcek.
Borc istiyorlar vs vs

biliyorum canim , çok zor bir durum ama kendine de eziyet etme , sen bana yazmıştın . Unutmam icin , hayırlısının bu olduğuna inanmıştım senden sonra ne guzel ve doğru düşünüyor dedim .
İşte terzi kendi söküğünü dikemiyor :) doğru olanı biliyorum ama sanırım cesaret edemiyorum..
Aynı acıları yaşayanlar birbirlerini daha iyi anlarmış ortak acılar insanları birbirine bağlarmış.. 4 senelik evlilik, çocuk yok , ana kuzusu aileci bir koca .. bunlar ortak yanlarımızdan birkaçı ama senin benden farkın sen iffetlisin ve saf temizsin bense arada kalmış bir insanım maalesef ki birçok hataya meyilliyim ruhumun bu kötü yanı beni çok korkutuyor :KK43:

Back
X