Boşanmak isteyip de cesaret edemeyenlerin yeri burası

maddi acidan zorlanmam ama ben doguda yasiyorum ve burda bosanmak en en en son care gorulur.yani bu saydiklarimi kime soylesem sen suclusun bos yere yapmissin der.onlar icin siddet kufur icki aldatma yoksa gerisi bostur.anlamazlar beni.hic anlamadilar ben hic onlar gibi olmadim.esimon hic umrunda degilim adim gibi biliyorum kapidan ciksam asla don demez pis gururlunun tekidir.
Eşini anlatirken resmen benim esimi anlatmissin. Bu kadar mi ayni olur.. okudukca kendimi gördüm

Canim biz esimle ayrilamiyoruzds ailesiyle olan sorunlari cozemiyoruzda
Degisik yani.
Hani ne ayri durabiliyoruz nede o konuda oturup konusabiliyoruz.
Ite kaka gidiyor iste 13 senelik evliyim.

Allaha sukur hani beni zorlamiyor
O gorustugum zaman zorluyordu uzerine zaten en buyuk sorunumun annesinin bizimle kalmasiydi (babasi yok esimin annesininde bir evi yok 3eltiyiz bizlerde kaliyordu en cokda bende cunku esim 6 cocugunun icinde sanki tek oyle davraniyordu ona hep farkli bir kiskancligi vardi)
Yani anlasamadigimizi bile bile kasti gelip aylarca evimde kaliyordu.
Belki ayri evi olsaydi bukadar cirkin hale gelmezdi olaylar oldu artik neyse.

Iste hani kardeslerimle annemle gorusceksin evime gelecekler sen gideceksin vs demiyor hakkini yiyemem.
Ama laf da soyletmiyor.
Yani haksizliklarinida soylesem benim hakli oldugum bir durumda olsa onlari koruyor.
Illa yorum yapcaksin
Bi defada altda kal falan diyor.

Ben gercekden artii tamamen onlar yokmus gibi davranmak istiyorum.
Aklimla celisiyorum kendimi sakinlestirmeye calisiyorum.
Cogu defa basaramiyorum.
Bu sefer küsüyorum.
O da kusuyor

Ailesinin her yerden bi dahil olmasi surekli maddi anlamda hala medet ummalari zoruma gidiyor

Misal esimler 6 kardesler.
Hepsininde evi var.
Calisiyorlar falan.

Esimin annesi her yaz memlekete gidiyor her yaz gidis donus ucak parasini esim karsiliyor
Harcligini esim veriyor.
Yani tamam annesi verecek ama niye hep esim?
Ondan bekliyorlar sen al sen ver diyorlar.
O da bunu gorev olarak ustlenmis.

Ya bir defada siz verin sizinde anneniz.
Yani ben haksizmiyim.

Bu gibi her durumda hep esim halletcek.
Borc istiyorlar vs vs
ne kadar da görmezden gel desem çok zor , insanin gözüne soka soka yapıyorlar .
Yuvanın dağılması çok zor , çok acı veriyor .
Şimdi evimde olmayı mutlu mesut yaşamayı o kadar çok isterdim ki .
Sudan çıkmış balık gibiyim , yasayan ölü gibiyim , çok agir çok :(((
Allah yardımcımız olsun .

Sudan çıkmış balık gibiyim , yasayan ölü gibiyim , çok agir çok :KK43:((
Amin. Zor gerçekten. Tam olarak 20 gun var son duruşmamiza. Tarifsiz bir hüzün var icimde. İlk başlardaki duruşum cesaretim suan yok malesef..

Evet arkadaşlar burası eşinden , kvdeden , eltiden çekip de eşini , düzenini, evini sevdiği icin ayrılmaya cesareti olmayanların buluştuğu yer, elimden geldiğince burayı aktif tutmaya çalışacağım tabi sizin de katkılarınızla olacak bu.
Ben de boşanma aşamasındayim eski konularımı okuyabilirsiniz , 4 ay olmadı üye olmaya , çok öncesinde burdaydım üyelik yeni.

Eşimi çok sevdim hala da seviyorum orası ayrı ama bu evliliği sürdürmem icin bir sebep değilmiş bunu Anladim .
4 konu açmışım iyi ki açmışım orda yaşadıklarımı anlattım ,burdaki arkadaşlar sağolsun objektif bakmış , bense hep tersini anlatmışım hayır öyle bir insan degil aslında böyle diye diye hep eşimi yüceltmişim , ama simdi tekrar okuduğumda gerçekten benim yanımda olmayan , çabalamayan, ailesine karşı beni ezen bir adam var.

Bunları okudukça kendime geliyorum neden çünkü hala hatayı kendimde görüyordum , evde ,kvle yaşananları , eşimin nasıl bir insan olduğunu unutuyordum , hep iyi tarafları aklımda , sonra konularımı açtım ki eşimin bana nasıl davrandığına bir kere daha şahit oldum. Meğerse bana bile bile evin içinde zulmetmiş ki kendim bezip evi terk edeyim neyse.
Peki ben neden buna katlanıyorum ki 1 defa geleceksek bu dünyaya o zaman bu 4 yıl onlara yeter de artar bile ..

Şimdi sıra sizde hem burda yaşadıklarımızı anlatıyoruz hem de burda dertlerinizi anlattığınız konularınızdan ve yorumlardan yola çıkarak siz de doğru yolu bulun derim .

Ben doğru yoldayım eminim bayramdan sonra boşanıyorum, evim ,yuvam Sevdiğim adamdan ayrılıyorum ama olsun " seni sevmeyen adam varsın saraylara prens olsun " neye yarar .

Bizi ayakta tutan bendim simdi ben de cekildim geride bir enkaz kalacak sadece .

Bunu atlatan ve bu aşamadan geçen herkesin desteğini bekliyorum .
İyi bayramlar herkese ..
emek verdiğimiz ilişkiler bitsin istemiyoruz , en azından ben kendi acından öyle düşünüyorum , tabi ki saygı yoksa bitsin ,
Benim keşkelerim yok ,
Vicdanım rahat yine pes etmezdim ama benimki güçsüzdü, şimdi degil sonra iyi ki bitti diyebilecem bunu biliyorum .
BENNNNNNNNN dünyada ben asla boşanam derdim. aile ,sülale ,baskıcı bir aile ve şizofren bir anne asla yapamam derdim ,ama 8 ay oldu çok şükür ........halen görüşüyoruz ortada iki aslan parçası 18 ve 13 yaşında ama yapabildim evet kimse yok yanımda destek.... varsın olmasın iki evladım varya yeter nasıl olsa..... rabbim yardımcınız olsun ... dipnot : aralık 2016 ta hakim boşanma kararı verdi ve boşadı okadar çok korkup kendimi yalnız hissetmiştim ki bır hafta içeriisnde geri çekmiştim ve tekrar deneyelim demiştim . ama şubat ayına kadar hiç değişme olmadı .ve zaten kafanda bitirdinse eninde sonunda boşanma oluyor ve şubat ayında tekrar anlaşmalı olarak açtık ve yine hep oldugu gibi kimsye minnet etmeden iki oğlumla çok şükür bin şükür hayattayım ayaktayım.....

Cesaretlisiniz hem de çok neden çünkü bu acıyı yaşadıktan sonra ikinci defa tekrar boşanmak icin adim attınız .
Benim acim o kadar fazla ki barışsak bir daha herhalde yeltenmem boşanmaya ,
Çünkü çok acı çekiyorum , evsiz barksız , ortada kalmış gibi hissediyorum .
Ailem dağ gibi arkamda ona rağmen yapamıyorum belki şımarıklık dersiniz ama hazır değildim ya .

Tatilim bitince evime gidecektim , aile ve eş aklında bitirmiş ya asla beklemezdim .
Bizden vazgeçti , son güne kadar el üstünde tutuyordu beni , aklım hayalim almıyor bu durumu , belki ondandir kabullenmemem.

Sudan çıkmış balık gibiyim , yasayan ölü gibiyim , çok agir çok :KK43:((
İnanin ki oyle gorusmedigimizi bile bile gozume soka sokada yapiyorlar.
Gorumceler bana dotum dotum yanasti bu yaz.
Telf no mu istediler.
Sonra ben memlekete gittim bi sure esimi falanda cagirip cay bahcrlerinde eglenmisler durum paylasiyor esimde var ama haberim yok bana nispet eder gibi.
Ya daha bi suru sacma sapan sey.
Görmim diyorum mumkum degil iste.
Olmuyor
Cok yoruldum.
Kendimi okadar yorgun hissediyorum ki hic bisi bana zevk vermiyor tat alamiyorum.

Rabbim insallah sabrini bol versin canim.
Uzulme nolur.
Yillar sonra belki iyiki diceksin.
Ölüm var be ölum.
Ölücez bir gun neler yasiyoruz cekiyoruz ama beden son bulacak.
Degmeyecek adamlar icin uzulmek bizim sucumuz olmamali.

Ben sahsen sinirlerime hakim olmak disinda elimden geleni yaptim.
Bi psikolojiyide artik bana cok gormesinler bence.
Yillarin birikimi oluyor insanda kolay mi.

Evet arkadaşlar burası eşinden , kvdeden , eltiden çekip de eşini , düzenini, evini sevdiği icin ayrılmaya cesareti olmayanların buluştuğu yer, elimden geldiğince burayı aktif tutmaya çalışacağım tabi sizin de katkılarınızla olacak bu.
Ben de boşanma aşamasındayim eski konularımı okuyabilirsiniz , 4 ay olmadı üye olmaya , çok öncesinde burdaydım üyelik yeni.

Eşimi çok sevdim hala da seviyorum orası ayrı ama bu evliliği sürdürmem icin bir sebep değilmiş bunu Anladim .
4 konu açmışım iyi ki açmışım orda yaşadıklarımı anlattım ,burdaki arkadaşlar sağolsun objektif bakmış , bense hep tersini anlatmışım hayır öyle bir insan degil aslında böyle diye diye hep eşimi yüceltmişim , ama simdi tekrar okuduğumda gerçekten benim yanımda olmayan , çabalamayan, ailesine karşı beni ezen bir adam var.

Bunları okudukça kendime geliyorum neden çünkü hala hatayı kendimde görüyordum , evde ,kvle yaşananları , eşimin nasıl bir insan olduğunu unutuyordum , hep iyi tarafları aklımda , sonra konularımı açtım ki eşimin bana nasıl davrandığına bir kere daha şahit oldum. Meğerse bana bile bile evin içinde zulmetmiş ki kendim bezip evi terk edeyim neyse.
Peki ben neden buna katlanıyorum ki 1 defa geleceksek bu dünyaya o zaman bu 4 yıl onlara yeter de artar bile ..

Şimdi sıra sizde hem burda yaşadıklarımızı anlatıyoruz hem de burda dertlerinizi anlattığınız konularınızdan ve yorumlardan yola çıkarak siz de doğru yolu bulun derim .

Ben doğru yoldayım eminim bayramdan sonra boşanıyorum, evim ,yuvam Sevdiğim adamdan ayrılıyorum ama olsun " seni sevmeyen adam varsın saraylara prens olsun " neye yarar .

Bizi ayakta tutan bendim simdi ben de cekildim geride bir enkaz kalacak sadece .

İyi bayramlar herkese ..
Bende boşanıyorum 20 yıldan sonra bir cesaretle kaçtım evimden gece yeter dedim ben size kölemiyim yaşadığım okadar haksızlıklar itilip kakılmalar ben cesaret ettiysem herkes edebilir.Şimdi çok huzurluyum mahkemeliyiz hala eş kişisi beni köye götürme derdinde.Şu hayatta maddi manevi desteği olmadan ayakta duruyorsam ben ilk okul mezunu olarak herkes durabilir ama bazen üzülüyorum yanlızlığıma bi çocuğum olsun çok istedim olmadı kismet ilerle bi çocuk evlat edinirim insallah neyse kızlar güzel günler sizin olsun inşallah

Bende boşanıyorum 20 yıldan sonra bir cesaretle kaçtım evimden gece yeter dedim ben size kölemiyim yaşadığım okadar haksızlıklar itilip kakılmalar ben cesaret ettiysem herkes edebilir.Şimdi çok huzurluyum mahkemeliyiz hala eş kişisi beni köye götürme derdinde.Şu hayatta maddi manevi desteği olmadan ayakta duruyorsam ben ilk okul mezunu olarak herkes durabilir ama bazen üzülüyorum yanlızlığıma bi çocuğum olsun çok istedim olmadı kismet ilerle bi çocuk evlat edinirim insallah neyse kızlar güzel günler sizin olsun inşallah
Ne guzel cesaret etmişsiniz , hakkınızda hayırlısı olsun .
Ben de istedim bir yavrumuz olsun , evliliğimizi yıpratan çocuk olmayışı zannettim çünkü hep bu dertle ilgileniyordum . Meğerse zaten çocuk da olsaydı kvde ve kızları oğullarının aklıyla her gün oynuyordu ve bizim huzurumuz olmayacaktı asla .
Ben şimdi o çocukla kalkıp babaevine gelecektim .
Aslında olan da çocuğa olacaktı .

Ne guzel cesaret etmişsiniz , hakkınızda hayırlısı olsun .
Ben de istedim bir yavrumuz olsun , evliliğimizi yıpratan çocuk olmayışı zannettim çünkü hep bu dertle ilgileniyordum . Meğerse zaten çocuk da olsaydı kvde ve kızları oğullarının aklıyla her gün oynuyordu ve bizim huzurumuz olmayacaktı asla .
Ben şimdi o çocukla kalkıp babaevine gelecektim .
Aslında olan da çocuğa olacaktı .
haklısınız aslında bizim istediğimiz değil rabbim hayırlı olanı bize nasip etsin ve ediyorda

Ben o cesareti gosterenlerdenim. Ilk zaman cok aci gelebiliyor da zamanla iyi ki bitmis diyorsunuz.
Bu yuva yikilmasi dusuncesi sanirim sadece biz kadinlarin gozunde cok aci, erkekler icin siradan bir olay sanki. Onlar kaldiklari yerden devam edebiliyorlar yasamlarina. Bizler de istersek kaldigimiz yerden devam edebiliriz.

İyi bayramlar herkese ..
Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun. Ben dr sekiz aylık evliyim kaynanamlarla yaşıyorum ve evlendiğimden beri eşimin beni sevmediğini hissediyorum bir şekilde. ben bi kere eşimin cüzdanında eski sevgilisine ait fotoğradlar olan hafıza kartı buldum. Sonra eşim başka eski aevgilisyile konuşöuş yakaladım affetyim. Çok sorun yaşadım bu sekiz ayda.

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun. Ben dr sekiz aylık evliyim kaynanamlarla yaşıyorum ve evlendiğimden beri eşimin beni sevmediğini hissediyorum bir şekilde. ben bi kere eşimin cüzdanında eski sevgilisine ait fotoğradlar olan hafıza kartı buldum. Sonra eşim başka eski aevgilisyile konuşöuş yakaladım affetyim. Çok sorun yaşadım bu sekiz ayda.
ben yaşamadım böyle sıkıntıları beni çok seviyordu el üstünde tutuyordu , don bir yıl beni annesine götürmedi güya bana ve onlara ders vermek istedi .
Tabi bu annesinin hesabına gitti , bensiz gittiği icin annesi iyice onu dolduruyordu .
Hangi ara böyle duygusuz oldu fark etmedim bile , Çünkü beni kırmamaya çalışırdı . Gönlümü alırdı herhangi bir tartışmada vs.
Bir şekilde böyle devam edemezsin diye empoze etmişler .
Şimdi açıkçası mutluyum bitiyor diye , çalışan bir köleydim onun yaninda .
Evin , yuvam dağıldı diye tabi ki üzgünüm keşke o da benim kadar diretseydi , güçlü değildi biliyordum ama bu kadar da beklemedim ondan .
Şimdi benim düğünüm onun da yası başlıyor .
Rezil olan o olacak bense vezir olacam bu kadar eminim .
Siz de yapmayın bunu kendinize , ne yaparsanız yapın bir evlilik bitecekse biter , tek taraflı degil .
Eski Sevgililik dönemleriyle uğraşıyorsa bırakın sizsiz uğraşsın .

İyi bayramlar herkese ..
merhaba ben de boşanma aşamasındayım, ancak davayı henüz açmadım şu an şehir dışındayım dönünce açacagım.
bu işler nasıl oluyor hiç bilmiyorum siz davayı açmışsınız sanırım bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
bir de benim eşim %100 kendisi suçlu olduğu halde suçunu hiç kabul etmiyor, bu beni tedirgin ediyor açıkçası zorluk çıkaracak olması. adliyede calışan bir tanıdığımız var; ona bahsettim bu işte eşimin tamamen suçlu olduğunu o da söyledi. ben daha önce boşanma vs yaşamadığım için nasıl olur nasıl edilir bilmiyorum.

merhaba ben de boşanma aşamasındayım, ancak davayı henüz açmadım şu an şehir dışındayım dönünce açacagım.
bu işler nasıl oluyor hiç bilmiyorum siz davayı açmışsınız sanırım bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
bir de benim eşim %100 kendisi suçlu olduğu halde suçunu hiç kabul etmiyor, bu beni tedirgin ediyor açıkçası zorluk çıkaracak olması. adliyede calışan bir tanıdığımız var; ona bahsettim bu işte eşimin tamamen suçlu olduğunu o da söyledi. ben daha önce boşanma vs yaşamadığım için nasıl olur nasıl edilir bilmiyorum.
esim kendisi boşanmak istedi . Ben de ailemin yanina geldim avukatımı ayarladım o da avukatını alıp geldi ,
Karşılıklı konuştular , ve anlaşmalı boşanmaya karar verdik , bunun için kendi aramızda mal paylaşımı yaptık.
Dosyamızı mahkemeye sunacaz anlaştım diye onlar da bir haftada bitiriyorlar .
Bir taraf istemezse çekişmeli dava açılıyor bu da 3.4 yıl gibi sürüyor .
Boşanmak istiyorsanız anlasin eşinizle, tek bir avukat bile halledebilir .
Biz ayrı ayrı tuttuk avukatı Eşim uyanıklık yaptı ben kendi avukatımı iptal edeyim dedi sizinki baksın yarısını ben vereyim dedi , bizi ilgilendirmez dedik bizim avukatımız bizimkine bakacak sen de kendi avukatını al gel dedik.haftaya bitiyor hayırlısıyla .

esim kendisi boşanmak istedi . Ben de ailemin yanina geldim avukatımı ayarladım o da avukatını alıp geldi ,
Karşılıklı konuştular , ve anlaşmalı boşanmaya karar verdik , bunun için kendi aramızda mal paylaşımı yaptık.
Dosyamızı mahkemeye sunacaz anlaştım diye onlar da bir haftada bitiriyorlar .
Bir taraf istemezse çekişmeli dava açılıyor bu da 3.4 yıl gibi sürüyor .
Boşanmak istiyorsanız anlasin eşinizle, tek bir avukat bile halledebilir .
Biz ayrı ayrı tuttuk avukatı Eşim uyanıklık yaptı ben kendi avukatımı iptal edeyim dedi sizinki baksın yarısını ben vereyim dedi , bizi ilgilendirmez dedik bizim avukatımız bizimkine bakacak sen de kendi avukatını al gel dedik.haftaya bitiyor hayırlısıyla .
hımm anladım,
benim eşim boşanmak istemiyor ancak çekişmeye de yanaşamaz. ben boşanıyorum deyip avukatı tuttuktan sonra anlaşmak zorunda kalır, çünkü bazı özel durumları var, bir erkek olarak mahkemede onların ortaya dökülmesini istemez. o yüzden anlaşmak zorunda kalır diye düşünüyorum hem iki taraf için de en iyisi bu. ben zaten onunla görüşmüyorum kaçtım geldim ailemin yanındayım :)
teşekkür ederim

hımm anladım,
benim eşim boşanmak istemiyor ancak çekişmeye de yanaşamaz. ben boşanıyorum deyip avukatı tuttuktan sonra anlaşmak zorunda kalır, çünkü bazı özel durumları var, bir erkek olarak mahkemede onların ortaya dökülmesini istemez. o yüzden anlaşmak zorunda kalır diye düşünüyorum hem iki taraf için de en iyisi bu. ben zaten onunla görüşmüyorum kaçtım geldim ailemin yanındayım :)
teşekkür ederim
hakkımızda hayırlısı :))
galiba siz mutlusunuz bu durumdan ve biran önce bitirme taraftarisınız .
Düzelme imkanı varsa duzeltin derim çünkü boşanma çok zor bir süreç .
Ben sudan çıkmış balık gibiyim , evim yok tayin bekliyorum. Abla , abi , baba evleri arasında mekik dokuyorum .
Bu kadar zor olduğunu bilmezdim bir uvzum kesilmiş gibi hissediyorum .

hakkımızda hayırlısı :))
galiba siz mutlusunuz bu durumdan ve biran önce bitirme taraftarisınız .
Düzelme imkanı varsa duzeltin derim çünkü boşanma çok zor bir süreç .
Ben sudan çıkmış balık gibiyim , evim yok tayin bekliyorum. Abla , abi , baba evleri arasında mekik dokuyorum .
Bu kadar zor olduğunu bilmezdim bir uvzum kesilmiş gibi hissediyorum .
evet tahmin edebiliyorum çok zor bir süreç olduğunu, ben düzeltmek için 3 yıldır uğraşıyorum ama hiçbir ilerleme yok, başka çare kalmadı. yamuk bir evlilik yaşamaktansa bekar olmak daha iyi.
hepimiz hakkında hayırlısı..

Malesef korkagim bunu kabullendim kimsenin kolay kolay kaldiramayacagi seyler yasadigim halde hâlâ bu evdeyim
Kalbime dokundu yazdıkların.
Senin durumun çok farklı.
Sen korkak değilsin
Çok ama çok güçlü özel bir kadınsın hatta.
Kocan olacak pisliğe şuan ihtiyacın var hepsi bu.
Kendin içinde değil üstelik evladın için hala o evdesin ki bu da seni korkak değil özverili yapar.
Anneler öyle çünkü.Kendimizden çok çoçuğumuzu düşünürüz biz.
Allah oğluna şifa versin.
Gerisini zamana bırak.

Kalbime dokundu yazdıkların.
Senin durumun çok farklı.
Sen korkak değilsin
Çok ama çok güçlü özel bir kadınsın hatta.
Kocan olacak pisliğe şuan ihtiyacın var hepsi bu.
Kendin içinde değil üstelik evladın için hala o evdesin ki bu da seni korkak değil özverili yapar.
Anneler öyle çünkü.Kendimizden çok çoçuğumuzu düşünürüz biz.
Allah oğluna şifa versin.
Gerisini zamana bırak.
Amin inşallah sağolun güzel sözleriniz için Allah hakkimizda hayirli olani gonlumuze; gönlumuzde olani hakkimizda hayırlı etsin insallah cümlemize

Merhaba kizlar.. Sali günü son duruşmamiz var. Tamamen boşaniyoruz artik. Ateş topu yutmuş gibiyim 20 yillik evliligim sirf aile sevdasindan tuz buz olacak:( neler yaşadim neler 20 yil boyu.. fiziksel şiddet yoktu ama psikolojik siddet uyguladi ailesi ve kendisi 20 yil boyu. Hergun bu evliligin bitmesi ve bu insanlardan kurtulmak için dualar eden ben, suan buyuk bir uzuntu icinde evliligimin bitişini izliyorum..
İşin kötüsü yaşadigim olumsuzluklari hatirlamiyorum şuan, sanki beynime reset atilmiş gibi. Hep boşanma asamasi yaşayanlar ilk 6 ay zorlandiklarini sonra normale döndüklerini söylerlerdi. Ben de niye tersi olduki? 1 yildir ailemin yanindayim ilk zamanlar cok iyiyken şuan diplerdeyim dokunsalar hiçkira hiçkira aglarim.
Avukatimla görüştüm dün, duruşmaya gelmeyecegimi söyledim aglayarak, cunku hakim boşanmak istiyormusun diye sordugu an, ziril ziril aglayacagimdan korkuyorum ve karsi tarafin ekmegine yag sürmek istemiyorum, o halimi görüp sevinmesinler cunku davayi açan bendim
Avukatimda uzulmememi, ve gelmememi söyledi.. dua edin ne olur, oglum ve benim icin hayirlisi olsun.. sali gunu zor bir gün olacak..

Back
X