Boşanmak istiyorum ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum

Ben niye ailenizin yanına döndüğünüzu anlamadım.
Kamu kurumunda memurum diyorsunuz ihtiyacınız yok ailenize.
Zaten destek olmamışlar bosverin onların onayını almaya çalışmayın artık.
Kimseye detay vermek zorunda bile değilsiniz bosanmakla ilgili.
Eşiniz gitsin yaşadığınız evden üstünüze ortak ev araba vs var mı ortak paylasirsaniz yeni bir hayat kurmanıza yardimci olur.
Zaten bir çocuk 8 yaşına gelmiş biri de bakıcı kreş desteği alır.
Eşinizden nafaka da istersiniz.
Ayrıca tek problem cinsellik değil zaten başka yönlerden tatmin olsaydınız boşanmayı dusunmezdiniz.
Tamamen ihmal edilmişsiniz ve duygusal bosluktasiniz.
Ailenize çevrenize değil önce kendinize güvenin.
Memur deiglim 3 kuruş maasimla ve sıfır aile desteği olmadan bosandim sizde yaparsınız emin olun.
Ailemin yanına gittiğimde memur değildim hatta ailemin yanına gittiğimin 4. Ayında atandım ve ne tesadüf ki atandığım gün benimle barışmaya kalkıştı. Çocuk konusuna da gelince asla bilinçli bir durum değildi zaten ilk çocuğumdan beri ilaçsız adet bile olmuyordum Dr her gittiğimde bana tedaviye başlayalım 2. Çocuk olsun belki üzelim demişlerdi ki ben tedavi olmayı bile reddetmiştim. Sürpriz nir hamilelik oldu anlıcanız

Kusura bakmayın ortada aldatıldığınız bir ilişki varken gidip cinselliği dert ediyor olmanız akıllıca değil. Üstelik hepi topu 1 sene mutlu olduğunuz evliliğe ikinci çocuğu dünyaya getirmeniz de oldukça bencilce. Gerçi kesin yanlışlıkla hamile kalmışsınızdır korunurken.

Cinsel yönden ne yaptı bilmiyorum ama mesajlarını gördüm ve bana cinsel olarak bişey olmadığını söyledi
Peki terapistiniz bu cinsellik durumu hakkında ne söyledi eşiniz için madonna sendromu falan mı

Aynen öyle varlığı da yokluğu da aynı değişen hiç bir şey olmadı. Tek iletişim kurduğumuz şey mesajla şu eksik bu eksik onun dışında yok hiç bişey. Hatta bundan bir önceki ayrılmamızda beni yanında çalışanla aldatmıştı ve ben gerizekalı beyinsizin tekiyim çevremin iyi insan demesine inanıp tekrar devam ettim. Artık devam etmeyeceğini çok iyi biliyorum ama insanlara ve koca müsveddesine nasıl söylerim onu bilmiyorum.
İyilik çok göreceli bi kavram kime göre iyi neye göre iyi , iyi bir insan olması iyi bir koca olduğunu göstermiyor evlilik böyle yürüyen bişey değil ki sonuçta çevreni boşver memuriyetin de varmış çocukların için nafakanı iste Yeter emin ol tek başına onlara daha huzurlu bir ortam sunabilirsiniz sizin sesiniık çıkmıyor diye kocanız herşeye göz yumacqğınızı sanmasın ki mahmakede bu evliliğin temelden sarsıldığına dair kanıtların var gece Yatağa gelmemek cinselliğin olmaması aradaki sevgi be iletişimin bitmesi

Çok üzücü 😪 verilen yıllar zaman kadar değerli birşey yok çocuklar abi de heralde yapısı böyle sizin kendinizi kötü hissetmenize gerek yok bir arkadaşımda buna benzer bir durumdaydı boşandı ben sadece aile konusunda biraz tuhaf oluyorum bir yuva kurmak kolay değil keşke taşın altına herkes elini koysa çaba gösterdiğimiz kadar görebilsek ama bi kadın olarak kadınlığı bile hissedemediğin bir evlilikte kalamazsınız hakkınızda hayırlısı olsun

Çok üzücü 😪 verilen yıllar zaman kadar değerli birşey yok çocuklar abi de heralde yapısı böyle sizin kendinizi kötü hissetmenize gerek yok bir arkadaşımda buna benzer bir durumdaydı boşandı ben sadece aile konusunda biraz tuhaf oluyorum bir yuva kurmak kolay değil keşke taşın altına herkes elini koysa çaba gösterdiğimiz kadar görebilsek ama bi kadın olarak kadınlığı bile hissedemediğin bir evlilikte kalamazsınız hakkınızda hayırlısı olsun
Aslında en önemlisi de eşimin sorun olarak gördüğü bişey yok. Tamamen ben kafamdan uyduruyorum veya sorun çıkarıyorum. Hatta bazen acaba ben mi suçluyum psikolojisine giriyorum. Ne yapıcam bilmiyorum o benim hayatımda olmuş olmamış değişen bişey olmayacak. Çok yakın arkadaşım bana bu şekilde devam ettir diyor hatta bir çok yakınım kabullenip bu şekilde yürüt. Ama benim de duygularım gururum var bu adam yokken de değişen bişey olmayacaksa neden soyadını taşımalıyım. Kafam o kadar yorgun ki korkuyorum sadece çocuklarım bana ileride kızarsa baş edemezsem.

Aslında en önemlisi de eşimin sorun olarak gördüğü bişey yok. Tamamen ben kafamdan uyduruyorum veya sorun çıkarıyorum. Hatta bazen acaba ben mi suçluyum psikolojisine giriyorum. Ne yapıcam bilmiyorum o benim hayatımda olmuş olmamış değişen bişey olmayacak. Çok yakın arkadaşım bana bu şekilde devam ettir diyor hatta bir çok yakınım kabullenip bu şekilde yürüt. Ama benim de duygularım gururum var bu adam yokken de değişen bişey olmayacaksa neden soyadını taşımalıyım. Kafam o kadar yorgun ki korkuyorum sadece çocuklarım bana ileride kızarsa baş edemezsem.
Bu evlilik bana Adnan sZiyagil ‘in bu bizimkisi aynı çatı altında takvimleri devirmek abi amcaoğluna bağlamış hani sen sonuçta bekar arkadaşlarınla kalmıyorsun çalış fatura öde kafana göre yaşa öğrenci değilsin evlisin karın var kafasından aşağı güller döküp sıcak Şarap bekleyen yok ama her kadın ister eşi ona dokunsun o sevgiyi hissetsin

O kendi halinde sorumsuz Ca yaşıyor büyük ihtimal aldatma vs olmadığı için de bunu sorun görmüyor kendini normal görüyor olması gereken gibi sizinde buna kanaat etmenizi bekliyor sonuçta çalışıyor istediğiniz oluyor fazlasına hakkınız yokmuş gibi işte dayak yemiyor veya sizi maddi olarak mağdur etmiyor kocalık be eşlik görevi bitmiş oluyor çünkü evliliğe bunşar dahil sadece

Hayatınızı benim onun veya başkalarının fikirlerine göre yaşayıp sonra ben ne yaptım demektense nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayın iki kişi mutsuzluk çok zor sonuçta bu hayatta herkes birşeyler söyler sonra susarlar ve mutluluğu hak ediyorsunuz

Bir de şunuda eklemek istiyorum arkadaşlarıma net dediğim birşey vardır “kervan yolda düzelmez “

Hayatınızı benim onun veya başkalarının fikirlerine göre yaşayıp sonra ben ne yaptım demektense nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayın iki kişi mutsuzluk çok zor sonuçta bu hayatta herkes birşeyler söyler sonra susarlar ve mutluluğu hak ediyorsunuz
Hakediyor muyum gerçekten, şu an ki saplanan tek düşünce ben bu hayatta hiç bir zaman mutlu olamayacağım. Umudumu yaşama sevincimi yitirmiş durumdayım. Korkuyorum çocuklarıma kötülük mü yapıyorum bu şekilde düşünerek. Gitmek istiyorum gidemiyorum kalmak da istemiyorum.

Hakediyor muyum gerçekten, şu an ki saplanan tek düşünce ben bu hayatta hiç bir zaman mutlu olamayacağım. Umudumu yaşama sevincimi yitirmiş durumdayım. Korkuyorum çocuklarıma kötülük mü yapıyorum bu şekilde düşünerek. Gitmek istiyorum gidemiyorum kalmak da istemiyorum.
Siz ağaç değilsiniz memnun değilseniz yerinizi değiştirin lütfen zamanında çocukluk yaşamış biri olarak herkes yaşamıştır ama mutsuz bir anneyle büyümek zor 😥

Hemen hemen aynı nedenlerden dolayı ben de 6 yıllık evliligimi kafamda bitirdim. Uygun bı zamanda eşime de konuyu açıp boşanicam. İnanın böyle bı evlilik insanın enerjisini somurmekten başka bir şey vermez insana geçen yıllara yazık olur araya pandemi girmese belki daha erken bosanirdim her şeyi pandemiye bagliyordum neyse işte emin olun bu evlilik bitince oohh be diceksinis yani ben kendim için de böyle düşünüyorum

Çok tanıdık geldi bu sorunlar,ben üzerine daha başka şeyler de yaşadım tabi..
Siz boşanmak istiyorsunuz ama yeteri kadar gerekçeniz olup olmadigindan emin olamıyorsunuz.Aslinda evlilikten beklentilerinizi gözden geçirip içinde bulunduğunuz durumla kiyaslayinca yeterli nedenleriniz olduğunu görürsünüz.Hayata bir kez geliyoruz.Sizi bilmem ama ben bu motivasyon ile eziyete göz yumamadim ve davayı açtım.
Evli olup da cinsel olarak ilgisiz kalmak,kadın gibi hissetmemek de çok can sıkıcı bir durum.Ona nasil söylerim diyorsunuz ya,önce onunla ciddi bir konuşma yapın, tahammülünüzün azaldığını, evliliğin sorumlukugunu alması gerektiğini,aksi takdirde boşanma konusunu ciddi ciddi artık düşünmeye başladığınizi vs söyleyin,yine değişim olmazsa en azından hazırlık olur buna.
Bizim soykememizle cinsellik de olsa ne olmasa ne şahsen bende libido filan kalmazdı ki kalmamıştı da karşınin ısmarlama yakınlasmalari nedeniyle.
Çevreyi takıyorsunuz ama bans da çok baskı yaptılar evlen artık diye ama bir sürü üzüldüm şimdi de bosanma aşamasındayım o çevre nerede göremiyorum..

Hemen hemen aynı nedenlerden dolayı ben de 6 yıllık evliligimi kafamda bitirdim. Uygun bı zamanda eşime de konuyu açıp boşanicam. İnanın böyle bı evlilik insanın enerjisini somurmekten başka bir şey vermez insana geçen yıllara yazık olur araya pandemi girmese belki daha erken bosanirdim her şeyi pandemiye bagliyordum neyse işte emin olun bu evlilik bitince oohh be diceksinis yani ben kendim için de böyle düşünüyorum
Bütün enerjim bitti zaten suratı asık tahammülsüz biri oldum. Çevrem bunun bir imtihan olduğunu söyleyip duruyor sanırım bu şekilde evliliğe devam edersem imtihanı geçmiş olucam onların gözünde. Geçen yıllarım pişmanlıklarla dolu ve gitgide pişman olacağım şeyler üstüne ekleniyor farketmeden

Bütün enerjim bitti zaten suratı asık tahammülsüz biri oldum. Çevrem bunun bir imtihan olduğunu söyleyip duruyor sanırım bu şekilde evliliğe devam edersem imtihanı geçmiş olucam onların gözünde. Geçen yıllarım pişmanlıklarla dolu ve gitgide pişman olacağım şeyler üstüne ekleniyor farketmeden
Ayrılık da boşanmak gibi normal üzücü yorucu ama gerekli neden neden neden diye kafayı yicez yoksa . İmtihansa şöyle düşünün rabbim alkolü içmeyin der başkasından önce size zarar verdiği için , ruhumuza iyi gelmeyen insan da bence böyle diye düşünüyorum. Zarar veren her şeyden uzak durmak gerek.

Çok tanıdık geldi bu sorunlar,ben üzerine daha başka şeyler de yaşadım tabi..
Siz boşanmak istiyorsunuz ama yeteri kadar gerekçeniz olup olmadigindan emin olamıyorsunuz.Aslinda evlilikten beklentilerinizi gözden geçirip içinde bulunduğunuz durumla kiyaslayinca yeterli nedenleriniz olduğunu görürsünüz.Hayata bir kez geliyoruz.Sizi bilmem ama ben bu motivasyon ile eziyete göz yumamadim ve davayı açtım.
Evli olup da cinsel olarak ilgisiz kalmak,kadın gibi hissetmemek de çok can sıkıcı bir durum.Ona nasil söylerim diyorsunuz ya,önce onunla ciddi bir konuşma yapın, tahammülünüzün azaldığını, evliliğin sorumlukugunu alması gerektiğini,aksi takdirde boşanma konusunu ciddi ciddi artık düşünmeye başladığınizi vs söyleyin,yine değişim olmazsa en azından hazırlık olur buna.
Bizim soykememizle cinsellik de olsa ne olmasa ne şahsen bende libido filan kalmazdı ki kalmamıştı da karşınin ısmarlama yakınlasmalari nedeniyle.
Çevreyi takıyorsunuz ama bans da çok baskı yaptılar evlen artık diye ama bir sürü üzüldüm şimdi de bosanma aşamasındayım o çevre nerede göremiyorum..
Bir evlilikte erkekler cinsel olarak nasıl davranır inanın bilmiyorum yaşayamadım çünkü sadece tek bildiğim eğer cinsellik yoksa evlilikte muhabbetin huzurun olmadığını biliyorum. Ve huzur yok iletişim yok kadın gibi hissetmek deseniz zaten o hiç yok . Ee bu evlilik neden devam ediyor çevre uğruna ve çocukların hatrına. Ben konuşmaya kalktım yüzlerce kez bu kez ona bu tavizi vermek onun palavralarını dinlemek istemiyorum gerçekten. O kadar yorgunum ki oğlum ve kızıma yetebilir miyim nasıl ilerlerim hayat bana nasıl bir yol haritası gösterir inanın çok korkuyorum.

Back
X