Boşanmak istiyorum ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum

Zaten aynı evde yaşayan 2 yabancı gibi olmuşsunuz. Bundan sonraki hayatınızda umarım çok mutlu olursunuz evlatlarınızla

yok ben hem kreş yardımı , hem çocuk yardımı aynı zamanda alıyorsunuz anlamında demedim zaten. hiç yoktan tabii ki iyidir. yokluk, çaresizlik nedir ben de biliyorum. bin türlü şey düşünüyorsun. Allah kimseye muhtaç etmesin ama 'aman bana para bakımından destek oluyor' diye de artık sevgi saygı hissetmediğim bir adamla da mecburen olmak istemem. Nafaka miktarları da az biliyorum ama bu adam nafaka da verecek çocuğnun ihtiyaçlarını da mecburen karşılayacak.

he işi yokuşa süren , karşılamayan . çirkef olan da vardır tabi. Valla her türlü zor, Allah yardımcısı olsun konu sahibinin.
Ben ailesinin yanına gitmesi bakımından söyledim onu. Elbette kalmasın yanında eşinin ama en makul şekilde ayrılırsa daha rahat olur. Alıntıladığım yorumda memursunuz çocuklarınızı da kreşe verirsiniz vs denmişti ama ailesinin yanına gidebilirse ya da yakınına belki çocuklarıyla ilgilenirler.

Son düzenleme:
şiddet yok ne istesem alır demişsiniz artı yön olarak ,bu zaten olması gereken birşey matah bir özellik değil ki
eşinizi ikna etmenize gerek yok ayrılmak istiyorsanız bitti dersiniz dava açarsınız biter zaten saydığınız ve yazdığınız herşey tek tek ayrı ayrı boşanma nedeni . tek celsede boşanırsınız büyük ihtimal
,insanların sizi yönlendirmesi ve düşüncelerine çok önem veriyorsunuz sizin bu önceliğiniz olmuş hislerinizin yaşadıklarınızın bile önüne geçiyor insanlar ne der düşüncesi. o zaman boşanmayın ne diyelim ki bu hayat sizin :( insanlarda her zaman konuşur siz onları ciddiye almamanız gerektiğini öğrenseniz kendi hayatınıza odaklansanız keşke :(

Hanımefendi size kim söylemesi kolay dedi? Evde adam yerine konmuyorsunuz üstüne aldatılmışsınız aile de sıkıntı diyorsunuz gitmek istemiyorsunuz elinizde hiç yoksa altın bileziğiniz var. Ne diyelim size? Aman keyfin kaçmasın görmezden gel falan mı? Eğer gerçekten boşanmak istiyorsanız ya aile yanına dönüp o çeneyi çekeceksiniz yada kendinize çocuklarınıza sıfırdan bir hayat kuracaksınız. Benim aklıma başka yol gelmiyor gelen varsa yazar.
Ben eşine katlansın demiyorum zaten. İki çocuğu baktırıp tek maaşla da geçinmek zor olur. Ailesi belki çocukları ile ilgilenir az da olsa sahip çıkar bilmiyorum o kadar kötü mü onlarda. 3000 kreş artı büyük çocukda ya özelde olmalı ya da karşılayan biri olmalı okuldan evine geldiğinde. Ailesi yapmayacaksa ona da 3000 özel okula verecek 6000 yaptı. Yetmez yani maaşı böyle bir sisteme. Çene mi yapıyorlar bilmiyorum belki bir destekleri olur çocuklar için konuşursa ailesi ile daha iyi olur çözümü varsa. Anne çalışınca da maalesef birilerine ihtiyacın çok oluyor.

Merhaba arkadaşlar 10 yıllık evli 8 yaşında ve 1.5 yaşında iki çocuğum var. Eşimle ikimizin de 2. Evliliği. Fakat bunun yanında 10 yılın toplasan 1 yılı mutlu olabilmişimdir. Eşimle o kadar uyumsuz ve iletişimimiz kopuk ki fakat bunun yanında şiddet yok çalışır her istediğimizi alır. Evliliğimizde cinsellik yok denecek kadar az. O da ben bişeyler yaparsam olur. Onun dışında ayrı odalarda kalırız. Onun evde tek mutlu olduğu yer tv karşısıdır ve orada da uyur kalır yıllardır da böyledir. Ben arada bağırır çağırırım gelir yatar bir kaç gün sonra yine aynı. Daha öncesinde bir kaç defa ayrılma kararı aldım ailemin yanına gittim fakat çevre baskısından tekrar bir araya geldik. Şimdi 35 yaşındayım ama mutsuzum kendimi kadın gibi hissetmiyorum aşağılık biri gibi hissediyorum. Defalarca konuştum defalarca tamam düzeleceğini belirtti ama yok olmuyor adam ın ne çocukları umrunda ne de ben umrundayım varsa yoksa işi ve dizileri. Kamu kurumunda memurum ve buna dayanarak ayrılmak istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum çocuklarım nasıl etkilenir bu durumdan ne olur kestiremiyorum. En önemlisi de cinsellik olmaması ve bunu aileme nasıl söylerim. Eşime boşanmaya nasıl ikna ederim çünkü her boşanmak istiyorum dediğim de tamam düzelicem deyip yalan dolan laflarla ve çocukların hatrına ikna oluyorum. Yardım edin ben artık çözümü terapinin olacağına inanmıyorum. Daha önce yardım aldık biraz düzeldi ama sonrası yine aynı.
Asla tehdit değil fakat çocuğumun böyle bir dönemde anne baba ayrılışında nasıl psikolojisi bozulur korkusu yüzünden tekrar bir araya geldim. Ve en önemlisi de çevremin bana 2. Boşanma konusundaki bakış açısı ve kaldıramayacağım düşüncesi.

Sizde kendimi gördüm. Kendi adıma konuşayım, ben çok boş vermiştim eşimin bu durumu karşısında, her hareketini , istediğini, istemediklerini hemen kabul ettim, hep ona uydum, tamam dedim ve ikimiz de kendi hayatımızda devam ediyorduk.

Geçenlerde gerçekten ilahi olduğunu düşündüğüm bir olay başıma geldi ve beni resmen gaflet uykumdan uyandırdı.

Dedim sen ne yapıyorsun ya, senin kendi karakterin, isteklerin , görüşün yok mu. Ben adamla resmen kavga bile etmiyormuşum. o kadar sindirmişim ki kendimi.

Artık ne istediğimi , ne istemediğimi net bir şekilde, hiçbir şekilde ima etmeden tak tak söylüyorum ve o şekilde ilerliyorum, pes etmiyorum. Bir anlaşmazlık olduğunda sesimi yükseltmeden kararlı bir şekilde, tamam tamam şeklinde geçiştirmeden tartışıyorum. İnanın bu şekilde tartışmak , doğrularını savunmak , istediklerini söylemek insanı rahatlatıyor, güçlü hissettiriyor.

eğer ki eşiniz hatalarını biraz olsun anlıyorsa , farkındaysa alın karşınıza kararlı bir şekilde, ciddi bir şekilde konuşun.

benim istediklerim, hissettiklerim bunlar, bunlara uyacaksan tamam devam edeceğiz ama yoksa herkes kendi yoluna devam etsin . Ama yalandan değil , kararlı olduğunuzu gerçekten görsün.

Bu dünyada en önemli şey sizsiniz ve sizin nasıl hissettiğiniz, mutlu annenin çocukları daha mutlu olur. Çok da aman çocuklarım ne olur diye düşünmeyin, boşansanız da siz onların yine annesi ,eşiniz de babası olacak. Yine sorumluklarınızı yerine getireceksiniz ve siz ne güzel çalışıyorsunuz. Boşanmış kadınlara kreş , çocuk yardımı falan da yapılıyor diye biliyorum.

Ne olursa olsun kararlı olun ve dik durun. Siz ona muhtaç değilsiniz zaten her şeyi şu anda siz yönetiyorsunuz eşinizin desteği olmadan. Onsuz da gayet yapabilirsiniz.
Defalarca kez konuştum evet kararlı bir şekilde tamam düzelicem tamam şöyle olacak böyle olacak ama 2 ay sonra aynı değişen bişey yok bugün karşıma aldım konuştum artık gitmez dedim yürümez bu evlilik dedim adam sanki ben sorunluymuşum gibi şaşırıp kalıyor. Bu süreci nasıl atlatırım bilmiyorum ama yoruldum artık gerçekten yoruldum

Gerçekten avukatım, ben bunları zaten yapamayacağınız bildiğim için söyledim. Çünkü bunlari yapmaya kalkarsanız, eşiniz sizden boşanmak ister ve Siz kesinlikle boşanmak istemiyorsunuz. Siz bunlar akla mantığa sığmıyor diyorsunuz da, sizinle cinsel ilişkiye girmek istemeyen , sizi kadın olarak görmeyen bir adamla evliliği sürdürmek, okadar uyarnmanıza ve söz vermesine rağmen sizinle qyni yatağı paylaşmayan bir adama koca demek , gelip televizyon karşısında uyuyan bir adamı baba olarak nitelendirmek hangi akla mantığa sığıyor. Maaşınız olmasına rağmen size insan olarak değer vermeyen ve verdiği sözleri tutmayacak kadar onemsemeyen bir adamla evli olmak ne kadar akla mantığa sığıyor
Benim size yazmadığım mesaja bana yazıyormuşum gibi cevap vermeniz çok garip. Önce kontrol edin kime yazdığınızı Avukat hanım

Çocuklar hatrina devam ediyor demeniz çok yanlış.
Çocuklarınızi devreye sokup kendi hayatınızın sorumluluğunu almaktan kaciyorsunuz.
Çocukken annem hep böyle derdi ben çocuklarım için yaşıyorum onlar için bosanmiyorum vs vs
Hayır o cesaret edemediği için bosanmadi yıllar sonra da söyledi bunu zaten.
Diyorsunuz ya çocuklarım ilerde bana kızar mi diye ?
Onları sebep gösterip mutsuz olmaya devam etmenize kızarlar evet.
Gerekli cesareti ve gücü kendimde bulamıyorum bu nedenle bu berbat evliligi dev ettiriyorum demek daha dürüstçe olur .
Oturup nasıl daha güçlü bir kadın olurum geleceğimi nasıl inşa ederim bunu düşünün derim çevrenin ne diyeceğini düşünmek yerine.
Anne misiniz bilmiyorum ama yazdıklarınızdan olmadığınız kanaatindeyim. Her anne gibi bende söylüyorum anne olunca anlarsınız benim ne demek istediğimi. Ben de her duyarlı anne gibi önce kendimi değil çocuklarımı düşünüyorum. Elimde mesleğim olmasına rağmen. Maddi değil tamamen manevi. Belki de siz haklısınızdır bilemiyorum önceliğim kendim olmalı, ben mutlu olursam onlarda olur ama anne yüreği istemsiz yüklüyor

Merhaba arkadaşlar 10 yıllık evli 8 yaşında ve 1.5 yaşında iki çocuğum var. Eşimle ikimizin de 2. Evliliği. Fakat bunun yanında 10 yılın toplasan 1 yılı mutlu olabilmişimdir. Eşimle o kadar uyumsuz ve iletişimimiz kopuk ki fakat bunun yanında şiddet yok çalışır her istediğimizi alır. Evliliğimizde cinsellik yok denecek kadar az. O da ben bişeyler yaparsam olur. Onun dışında ayrı odalarda kalırız. Onun evde tek mutlu olduğu yer tv karşısıdır ve orada da uyur kalır yıllardır da böyledir. Ben arada bağırır çağırırım gelir yatar bir kaç gün sonra yine aynı. Daha öncesinde bir kaç defa ayrılma kararı aldım ailemin yanına gittim fakat çevre baskısından tekrar bir araya geldik. Şimdi 35 yaşındayım ama mutsuzum kendimi kadın gibi hissetmiyorum aşağılık biri gibi hissediyorum. Defalarca konuştum defalarca tamam düzeleceğini belirtti ama yok olmuyor adam ın ne çocukları umrunda ne de ben umrundayım varsa yoksa işi ve dizileri. Kamu kurumunda memurum ve buna dayanarak ayrılmak istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum çocuklarım nasıl etkilenir bu durumdan ne olur kestiremiyorum. En önemlisi de cinsellik olmaması ve bunu aileme nasıl söylerim. Eşime boşanmaya nasıl ikna ederim çünkü her boşanmak istiyorum dediğim de tamam düzelicem deyip yalan dolan laflarla ve çocukların hatrına ikna oluyorum. Yardım edin ben artık çözümü terapinin olacağına inanmıyorum. Daha önce yardım aldık biraz düzeldi ama sonrası yine aynı.
10 sen nasıl dayandın ? Bırak şimdi ayrılmamayı geçen 10 seneye yazık olmuş.

Terapiyle eşinizin farkındalığı artar. 3.cü bir kişi yoksa yani ihanet olmayan bir evlilik neden düzelmesin ki... Hep mi böyleydi eşiniz yada siz ne zamandan sonra tahammül edemez hale geldiniz...

Alla
Aynen öyle varlığı da yokluğu da aynı değişen hiç bir şey olmadı. Tek iletişim kurduğumuz şey mesajla şu eksik bu eksik onun dışında yok hiç bişey. Hatta bundan bir önceki ayrılmamızda beni yanında çalışanla aldatmıştı ve ben gerizekalı beyinsizin tekiyim çevremin iyi insan demesine inanıp tekrar devam ettim. Artık devam etmeyeceğini çok iyi biliyorum ama insanlara ve koca müsveddesine nasıl söylerim onu bilmiyorum
Allah allah aldatabilecek kadar cinsel gücü varsa buna bile şükretmek lâzım valla😄 çok şaşırdım.daha kendi karısıyla yatamayan adam nesiyle aldatmış.

Yardım edin ben artık çözümü terapinin olacağına inanmıyorum. Daha önce yardım aldık biraz düzeldi ama sonrası yine aynı.
nasıl bir yardım aldınız, cinsel terapi mi?

libido düşüklüğü veya cinsel problemleri varsa fizyolojik sebepleri araştırılsın önce, eğer hormon vs herşey nomalse psikolojiktir. cinsel terapiste gidin, işin uzmanı o, çözer belki

Alla
Allah allah aldatabilecek kadar cinsel gücü varsa buna bile şükretmek lâzım valla😄 çok şaşırdım.daha kendi karısıyla yatamayan adam nesiyle aldatmış.
Belki aldattığı için karısıyla yatmasına gerek kalmıyordur…

Belki aldattığı için karısıyla yatmasına gerek kalmıyordur…
Aldatma potansiyeli olan adam bence ikisini de yapabiliyordur.yani ben böyle düşünüyorun.ilişki yaşamaya düşkün değilse neden aldatsın ki.tam gönül adamı o zaman.sevmeden birlikte olamıyor.eşini çocuğunu bu kadar sevmeyen biri başka kadını nasıl sevebiliyor orası da muamma.

Aldatma potansiyeli olan adam bence ikisini de yapabiliyordur.yani ben böyle düşünüyorun.ilişki yaşamaya düşkün değilse neden aldatsın ki.tam gönül adamı o zaman.sevmeden birlikte olamıyor.eşini çocuğunu bu kadar sevmeyen biri başka kadını nasıl sevebiliyor orası da muamma.
Adam flört adamı demekki ne diyeyim bende bilemiyorum artık 🤷‍♀️

Ben eşine katlansın demiyorum zaten. İki çocuğu baktırıp tek maaşla da geçinmek zor olur. Ailesi belki çocukları ile ilgilenir az da olsa sahip çıkar bilmiyorum o kadar kötü mü onlarda. 3000 kreş artı büyük çocukda ya özelde olmalı ya da karşılayan biri olmalı okuldan evine geldiğinde. Ailesi yapmayacaksa ona da 3000 özel okula verecek 6000 yaptı. Yetmez yani maaşı böyle bir sisteme. Çene mi yapıyorlar bilmiyorum belki bir destekleri olur çocuklar için konuşursa ailesi ile daha iyi olur çözümü varsa. Anne çalışınca da maalesef birilerine ihtiyacın çok oluyor.
Sizin dediğiniz bu hesaplar evliykende öyle. Konu sahibi zaten çalışıyor koca da çalışıyor ona göre zaten bir düzenleri var bu okul işleri ekstra durum değil. Ayrıca nafaka diye birşey var evet çok değil ama masrafın bir kısmını azaltacak. Konu sahibi aile evi yerine yakınına taşınıpta halledebilir. Yada lojman hakkı varsa onu kullanıp kira sorununa bir nebze çare olur. Yada bebeği kreşe vermek yerine üstüne bir miktar daha koyup eve bakıcı bulabilir o zaman büyük çocuğun da okuldan gelince karşılanması sorunu çözülür. Ayrılık her aşamada zor bunu kabul ediyorum ama böyle adamla hiç bir şartta evli kalmam. Adam sadece sorumsuz değil komple yok gibi davranıyor ve aldatmış 🙄

Sizin dediğiniz bu hesaplar evliykende öyle. Konu sahibi zaten çalışıyor koca da çalışıyor ona göre zaten bir düzenleri var bu okul işleri ekstra durum değil. Ayrıca nafaka diye birşey var evet çok değil ama masrafın bir kısmını azaltacak. Konu sahibi aile evi yerine yakınına taşınıpta halledebilir. Yada lojman hakkı varsa onu kullanıp kira sorununa bir nebze çare olur. Yada bebeği kreşe vermek yerine üstüne bir miktar daha koyup eve bakıcı bulabilir o zaman büyük çocuğun da okuldan gelince karşılanması sorunu çözülür. Ayrılık her aşamada zor bunu kabul ediyorum ama böyle adamla hiç bir şartta evli kalmam. Adam sadece sorumsuz değil komple yok gibi davranıyor ve aldatmış 🙄
Evliyken de öyle ama o zaman iki maaş oluyor. Tek maaş ile karşılanması hem ev kirası hem mutfak zor. Yani çalışınca da çocukları baktırma masrafı çok yüksek günümüzde. Bakıcılar diğer çocuk sadece okuldan gelince karşılasa bile iki çocuk parası istiyor. Ayrıca bakıcıya bırakmak da çok zor. Ben zaten boşanmasın demiyorum. Boşanırken çocukların okul ve bakıcı masrafını eşi ile makul bir şekilde paylaşır ya da ailesi çözerse daha rahat eder demek istedim. Çalışınca da aman nasılsa maaşım var çocuklara hem bakarım hem kreşe gönderirim diyemiyorsun. Bende çalışıyorum bunları yaşadığım için çok yakından bildiğim meseleler. Bu sebeplerle home office çalışıyorum artık. Ama eşim yanımda olunca sen çık al diyorum ya da o bana diyor paslaşıyoruz. Ya da annemin abimin okuldan alıp gezdirdiği oluyor haftada bir toplantım olduğunda. Anlatabildim mi? O yüzden iki çocukla yine birilerine ihtiyacın var anlatmak istediğim bu. Sizin belki ilk bebeğiniz ya da çalışmıyorsanız yaşamamış olabilirsiniz. Ayrıca boşansın tabi zaten aldatılmış bitmiş evlilik çoktan. Konu sahibi bitmiş bir evliliği yürütüyor. Ben olsam eşimden en büyük isteğim çocukları özel okula yazdırması olurdu. En azından çıkış saatleri uygun olunca kafam rahat çalışırdım.

Terapiyle eşinizin farkındalığı artar. 3.cü bir kişi yoksa yani ihanet olmayan bir evlilik neden düzelmesin ki... Hep mi böyleydi eşiniz yada siz ne zamandan sonra tahammül edemez hale geldiniz...
Genel itibariyle böyleydi ama ilk 7 yıl hiç kabul etmiyordu şimdi ediyor tamam düzelicem deyip tekrar başa sarıyoruz

Eşiniz ile birlikte bir aile terapistinden destek alın..
Belki bazı şeyleri boşanmadan çözebilir ve mutlu olabilirsiniz.

Rabbim yardımcınınınız olsun çok üzüldüm 😢
Merhaba, Allah yardimciniz olsun. Biz kadinlar ayrilirken herseyi düşünüyoruz. Ama onlar öyle bir süreçte herseyi yapiyorlar. Özellikle cinsel hayatınız olmadigini söyleyin utanacak bir durum değil. Ayni durum bende de var. Söylüyorum. 6 ayda bir olacaksak neyiz biz ev arkadaşımı. Biz birgun yemek yapmasak laf ediyorlar. Kendiler kocalik görevlerini yapmiyorlar. Söyleyin hic cekinmeyin

Back
X