Sizde kendimi gördüm. Kendi adıma konuşayım, ben çok boş vermiştim eşimin bu durumu karşısında, her hareketini , istediğini, istemediklerini hemen kabul ettim, hep ona uydum, tamam dedim ve ikimiz de kendi hayatımızda devam ediyorduk.
Geçenlerde gerçekten ilahi olduğunu düşündüğüm bir olay başıma geldi ve beni resmen gaflet uykumdan uyandırdı.
Dedim sen ne yapıyorsun ya, senin kendi karakterin, isteklerin , görüşün yok mu. Ben adamla resmen kavga bile etmiyormuşum. o kadar sindirmişim ki kendimi.
Artık ne istediğimi , ne istemediğimi net bir şekilde, hiçbir şekilde ima etmeden tak tak söylüyorum ve o şekilde ilerliyorum, pes etmiyorum. Bir anlaşmazlık olduğunda sesimi yükseltmeden kararlı bir şekilde, tamam tamam şeklinde geçiştirmeden tartışıyorum. İnanın bu şekilde tartışmak , doğrularını savunmak , istediklerini söylemek insanı rahatlatıyor, güçlü hissettiriyor.
eğer ki eşiniz hatalarını biraz olsun anlıyorsa , farkındaysa alın karşınıza kararlı bir şekilde, ciddi bir şekilde konuşun.
benim istediklerim, hissettiklerim bunlar, bunlara uyacaksan tamam devam edeceğiz ama yoksa herkes kendi yoluna devam etsin . Ama yalandan değil , kararlı olduğunuzu gerçekten görsün.
Bu dünyada en önemli şey sizsiniz ve sizin nasıl hissettiğiniz, mutlu annenin çocukları daha mutlu olur. Çok da aman çocuklarım ne olur diye düşünmeyin, boşansanız da siz onların yine annesi ,eşiniz de babası olacak. Yine sorumluklarınızı yerine getireceksiniz ve siz ne güzel çalışıyorsunuz. Boşanmış kadınlara kreş , çocuk yardımı falan da yapılıyor diye biliyorum.
Ne olursa olsun kararlı olun ve dik durun. Siz ona muhtaç değilsiniz zaten her şeyi şu anda siz yönetiyorsunuz eşinizin desteği olmadan. Onsuz da gayet yapabilirsiniz.