Boşanmak istiyorum ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum

Çok tanıdık geldi bu sorunlar,ben üzerine daha başka şeyler de yaşadım tabi..
Siz boşanmak istiyorsunuz ama yeteri kadar gerekçeniz olup olmadigindan emin olamıyorsunuz.Aslinda evlilikten beklentilerinizi gözden geçirip içinde bulunduğunuz durumla kiyaslayinca yeterli nedenleriniz olduğunu görürsünüz.Hayata bir kez geliyoruz.Sizi bilmem ama ben bu motivasyon ile eziyete göz yumamadim ve davayı açtım.
Evli olup da cinsel olarak ilgisiz kalmak,kadın gibi hissetmemek de çok can sıkıcı bir durum.Ona nasil söylerim diyorsunuz ya,önce onunla ciddi bir konuşma yapın, tahammülünüzün azaldığını, evliliğin sorumlukugunu alması gerektiğini,aksi takdirde boşanma konusunu ciddi ciddi artık düşünmeye başladığınizi vs söyleyin,yine değişim olmazsa en azından hazırlık olur buna.
Bizim soykememizle cinsellik de olsa ne olmasa ne şahsen bende libido filan kalmazdı ki kalmamıştı da karşınin ısmarlama yakınlasmalari nedeniyle.
Çevreyi takıyorsunuz ama bans da çok baskı yaptılar evlen artık diye ama bir sürü üzüldüm şimdi de bosanma aşamasındayım o çevre nerede göremiyorum..
Gerçekten öyle cinselliğin c si gelmiyor aklıma önceleri hani bı sevissek her şey düzelir gibi geliyordu ama şimdi hepsi manasız geliyor dediğiniz gibi ısmarlama şeylerle bir yere kadar suruyor.

Merhaba arkadaşlar 10 yıllık evli 8 yaşında ve 1.5 yaşında iki çocuğum var. Eşimle ikimizin de 2. Evliliği. Fakat bunun yanında 10 yılın toplasan 1 yılı mutlu olabilmişimdir. Eşimle o kadar uyumsuz ve iletişimimiz kopuk ki fakat bunun yanında şiddet yok çalışır her istediğimizi alır. Evliliğimizde cinsellik yok denecek kadar az. O da ben bişeyler yaparsam olur. Onun dışında ayrı odalarda kalırız. Onun evde tek mutlu olduğu yer tv karşısıdır ve orada da uyur kalır yıllardır da böyledir. Ben arada bağırır çağırırım gelir yatar bir kaç gün sonra yine aynı. Daha öncesinde bir kaç defa ayrılma kararı aldım ailemin yanına gittim fakat çevre baskısından tekrar bir araya geldik. Şimdi 35 yaşındayım ama mutsuzum kendimi kadın gibi hissetmiyorum aşağılık biri gibi hissediyorum. Defalarca konuştum defalarca tamam düzeleceğini belirtti ama yok olmuyor adam ın ne çocukları umrunda ne de ben umrundayım varsa yoksa işi ve dizileri. Kamu kurumunda memurum ve buna dayanarak ayrılmak istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum çocuklarım nasıl etkilenir bu durumdan ne olur kestiremiyorum. En önemlisi de cinsellik olmaması ve bunu aileme nasıl söylerim. Eşime boşanmaya nasıl ikna ederim çünkü her boşanmak istiyorum dediğim de tamam düzelicem deyip yalan dolan laflarla ve çocukların hatrına ikna oluyorum. Yardım edin ben artık çözümü terapinin olacağına inanmıyorum. Daha önce yardım aldık biraz düzeldi ama sonrası yine aynı.
Sizin birincil aileniz cocuklarinizdir. Anneniz babanız aile planlamasına dahil etmemeniz gerekir. Ayrica çocuklarda bu kadar sağlıksız bir ilişkide mutlu olamaz. Eh yas ilerledikce huylar daha fazla kötüye gider genelde. İnsanın sabrı da azalır. Bunları yaşayan sizsiniz. Kendinizin mutlu olacağı şeyi tercih edin. Siz mutlu degilseniz evdeki çocukların mutlu olma ihtimali sıfır.

En kötü insan tipi ortada olmayan, varlığıyla yokluğu bir olan insan. Duvarla yaşasanız daha rahat edersiniz valla. Sizin evinizde neşe yoktur,bişeyler hep eksşk kalıyordur. Allah yardımcınız olsun zor bir durum. Boşanma sizin kararınız başkasının değil. Kendi istediğinizin arkasından durun.

En kötü insan tipi ortada olmayan, varlığıyla yokluğu bir olan insan. Duvarla yaşasanız daha rahat edersiniz valla. Sizin evinizde neşe yoktur,bişeyler hep eksşk kalıyordur. Allah yardımcınız olsun zor bir durum. Boşanma sizin kararınız başkasının değil. Kendi istediğinizin arkasından durun.
Ben cıvıl cıvıl biriydim ama şimdi yaşayan ölü gibiyim antidepresanlarla duruyorum. Sürekli çocuğuna bağıran istemediğim anne tipiyim. Düzelir miyim bilmiyorum ama bugün konuşucam eşimle. Yine bana kesinlikle düzeleceğini beni sevdiğini söyleyecek. Ama kaç gün 3-4 gün

Merhaba arkadaşlar 10 yıllık evli 8 yaşında ve 1.5 yaşında iki çocuğum var. Eşimle ikimizin de 2. Evliliği. Fakat bunun yanında 10 yılın toplasan 1 yılı mutlu olabilmişimdir. Eşimle o kadar uyumsuz ve iletişimimiz kopuk ki fakat bunun yanında şiddet yok çalışır her istediğimizi alır. Evliliğimizde cinsellik yok denecek kadar az. O da ben bişeyler yaparsam olur. Onun dışında ayrı odalarda kalırız. Onun evde tek mutlu olduğu yer tv karşısıdır ve orada da uyur kalır yıllardır da böyledir. Ben arada bağırır çağırırım gelir yatar bir kaç gün sonra yine aynı. Daha öncesinde bir kaç defa ayrılma kararı aldım ailemin yanına gittim fakat çevre baskısından tekrar bir araya geldik. Şimdi 35 yaşındayım ama mutsuzum kendimi kadın gibi hissetmiyorum aşağılık biri gibi hissediyorum. Defalarca konuştum defalarca tamam düzeleceğini belirtti ama yok olmuyor adam ın ne çocukları umrunda ne de ben umrundayım varsa yoksa işi ve dizileri. Kamu kurumunda memurum ve buna dayanarak ayrılmak istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum çocuklarım nasıl etkilenir bu durumdan ne olur kestiremiyorum. En önemlisi de cinsellik olmaması ve bunu aileme nasıl söylerim. Eşime boşanmaya nasıl ikna ederim çünkü her boşanmak istiyorum dediğim de tamam düzelicem deyip yalan dolan laflarla ve çocukların hatrına ikna oluyorum. Yardım edin ben artık çözümü terapinin olacağına inanmıyorum. Daha önce yardım aldık biraz düzeldi ama sonrası yine aynı.
Aileye en mahrem detayı anlatmaya gerek yokki,
Anlasamıyorz diyin.
İsi gücü olan kadınlar dahi cevre baskısı su bu derse?Ev hanımı kadın napsın_?
Ne cevre baskısı ya,kapıyı kapatınca geliyor mu nasılsın,bi derdin var mı demeye o cevre?
35 yasında bu hayatı cekmek zorunda değilsiniz.

Varlığıda yokluğuda farklı olmayan bir adam için daha kaç seneni harcayasın ki 10 senede hiç değişmeyne bir adamdan nasıl bir değişim bekliyorsun elinde mesleğin var neden 0'dan tek başına çocuklarınla bir gelecek kurmayasın ki. Bence biraz cesaretini topla hayatını dahada bu adam için yorma

Bunca baktığım boşanma davasında en önemli çıkarırım, boşanmak isteyen bir şekilde bosanir. Gitmek isteyeni bağlasan durmaz. Siz boşanmak degil , eşinizi boşanma ile tehdit ederek düzeltmeye çalışıyorsunuz. Bir süre sonra kocanız bu tehditlerin gerçek olmadığını anlayacak. Zaten bunca yıl bosanmadiniz bir de 2 çocuk yaptınız. Tehdit ettiğiniz şeyi yapmanız lazım.
Boşanma mi dediniz , boşanma belgelerini hazırlayıp al imzala , şu gün adliyeye gel demeniz lazım. Cinsel yönden tatmin edemiyor mu , yanında başka erkeklere bakıp keşke benimde erkek bir kocam olsaydı deyin. Televizyon mu izliyor , televizyonu kapatın, bu televizyon ben izin vermeden açılmayacak deyin ve açılmasına da izin vermeyin, kablolarını sökün. Eve gelince telefonu şuraya bırakacaksın ve arayan olmadıkça bakmayacaksın deyin ve eve girer girmez telefonunu elinden alın. Ama tabi bunları yaparsanız o isyan edip boşanmak isteyecektir çünkü aslında değişmek gibi bir niyeti kesinlikle yok.
Siz gerçekten avukat mısınız? Bunlar nasıl akıllar. Lütfen siz kimseye akıl vermeyin. Tv nin kablolarını sökmek, zorla elinden tlf almak hele hele başka erkeklere bakıp keşke benimde erkek bir kocam olsaydı deyin demek akla mantığa sığmıyor.

35 yaşında memur kadınsınız ailenin yanına dönmek zorunda değilsiniz ki. Küçük çocuğunuz bile 1,5 yaşında bakıma muhtaç yaşta değiller kreşe verin ve kendinize yeni bir hayat kurun. Toplum derseniz herkes herşeye konuşuyor maalesef torba değil ki büzesiniz.
Ben açıkcası çocukların mutsuz bir evde olmasındansa güçlü bir annenin yanında olmalarını daha doğru buluyorum.
Kreş masrafını tek başına kaldıracağını mı sanıyorsunuz? Söylemesi kolay da, bir kreş olmuş 3000. Büyük çocuğun da okuldan gelince karşılanması gerekiyor.

Sizde kendimi gördüm. Kendi adıma konuşayım, ben çok boş vermiştim eşimin bu durumu karşısında, her hareketini , istediğini, istemediklerini hemen kabul ettim, hep ona uydum, tamam dedim ve ikimiz de kendi hayatımızda devam ediyorduk.

Geçenlerde gerçekten ilahi olduğunu düşündüğüm bir olay başıma geldi ve beni resmen gaflet uykumdan uyandırdı.

Dedim sen ne yapıyorsun ya, senin kendi karakterin, isteklerin , görüşün yok mu. Ben adamla resmen kavga bile etmiyormuşum. o kadar sindirmişim ki kendimi.

Artık ne istediğimi , ne istemediğimi net bir şekilde, hiçbir şekilde ima etmeden tak tak söylüyorum ve o şekilde ilerliyorum, pes etmiyorum. Bir anlaşmazlık olduğunda sesimi yükseltmeden kararlı bir şekilde, tamam tamam şeklinde geçiştirmeden tartışıyorum. İnanın bu şekilde tartışmak , doğrularını savunmak , istediklerini söylemek insanı rahatlatıyor, güçlü hissettiriyor.

eğer ki eşiniz hatalarını biraz olsun anlıyorsa , farkındaysa alın karşınıza kararlı bir şekilde, ciddi bir şekilde konuşun.

benim istediklerim, hissettiklerim bunlar, bunlara uyacaksan tamam devam edeceğiz ama yoksa herkes kendi yoluna devam etsin . Ama yalandan değil , kararlı olduğunuzu gerçekten görsün.

Bu dünyada en önemli şey sizsiniz ve sizin nasıl hissettiğiniz, mutlu annenin çocukları daha mutlu olur. Çok da aman çocuklarım ne olur diye düşünmeyin, boşansanız da siz onların yine annesi ,eşiniz de babası olacak. Yine sorumluklarınızı yerine getireceksiniz ve siz ne güzel çalışıyorsunuz. Boşanmış kadınlara kreş , çocuk yardımı falan da yapılıyor diye biliyorum.

Ne olursa olsun kararlı olun ve dik durun. Siz ona muhtaç değilsiniz zaten her şeyi şu anda siz yönetiyorsunuz eşinizin desteği olmadan. Onsuz da gayet yapabilirsiniz.

Bu adam bu donuklukla sizi nasil aldatti hayret ettim. eşiniz nasil ki sizin beklentilerinizi karsilamiyorsa sizde eşinizin beklentilerini karsilamiyorsunuz demek oluyor. Bence bosanin

Siz gerçekten avukat mısınız? Bunlar nasıl akıllar. Lütfen siz kimseye akıl vermeyin. Tv nin kablolarını sökmek, zorla elinden tlf almak hele hele başka erkeklere bakıp keşke benimde erkek bir kocam olsaydı deyin demek akla mantığa sığmıyor.
Gerçekten avukatım, ben bunları zaten yapamayacağınız bildiğim için söyledim. Çünkü bunlari yapmaya kalkarsanız, eşiniz sizden boşanmak ister ve Siz kesinlikle boşanmak istemiyorsunuz. Siz bunlar akla mantığa sığmıyor diyorsunuz da, sizinle cinsel ilişkiye girmek istemeyen , sizi kadın olarak görmeyen bir adamla evliliği sürdürmek, okadar uyarnmanıza ve söz vermesine rağmen sizinle qyni yatağı paylaşmayan bir adama koca demek , gelip televizyon karşısında uyuyan bir adamı baba olarak nitelendirmek hangi akla mantığa sığıyor. Maaşınız olmasına rağmen size insan olarak değer vermeyen ve verdiği sözleri tutmayacak kadar onemsemeyen bir adamla evli olmak ne kadar akla mantığa sığıyor

Gerçekten avukatım, ben bunları zaten yapamayacağınız bildiğim için söyledim. Çünkü bunlari yapmaya kalkarsanız, eşiniz sizden boşanmak ister ve Siz kesinlikle boşanmak istemiyorsunuz. Siz bunlar akla mantığa sığmıyor diyorsunuz da, sizinle cinsel ilişkiye girmek istemeyen , sizi kadın olarak görmeyen bir adamla evliliği sürdürmek, okadar uyarnmanıza ve söz vermesine rağmen sizinle qyni yatağı paylaşmayan bir adama koca demek , gelip televizyon karşısında uyuyan bir adamı baba olarak nitelendirmek hangi akla mantığa sığıyor. Maaşınız olmasına rağmen size insan olarak değer vermeyen ve verdiği sözleri tutmayacak kadar onemsemeyen bir adamla evli olmak ne kadar akla mantığa sığıyor
Konu sahibi ben değilim yalnız. Bence aklınızı kendinize saklayın ve konu sahibi bu kişinin yazdıklarını boşanacaksan asla yapma haklıyken haksız duruma düşersin.

Sizde kendimi gördüm. Kendi adıma konuşayım, ben çok boş vermiştim eşimin bu durumu karşısında, her hareketini , istediğini, istemediklerini hemen kabul ettim, hep ona uydum, tamam dedim ve ikimiz de kendi hayatımızda devam ediyorduk.

Geçenlerde gerçekten ilahi olduğunu düşündüğüm bir olay başıma geldi ve beni resmen gaflet uykumdan uyandırdı.

Dedim sen ne yapıyorsun ya, senin kendi karakterin, isteklerin , görüşün yok mu. Ben adamla resmen kavga bile etmiyormuşum. o kadar sindirmişim ki kendimi.

Artık ne istediğimi , ne istemediğimi net bir şekilde, hiçbir şekilde ima etmeden tak tak söylüyorum ve o şekilde ilerliyorum, pes etmiyorum. Bir anlaşmazlık olduğunda sesimi yükseltmeden kararlı bir şekilde, tamam tamam şeklinde geçiştirmeden tartışıyorum. İnanın bu şekilde tartışmak , doğrularını savunmak , istediklerini söylemek insanı rahatlatıyor, güçlü hissettiriyor.

eğer ki eşiniz hatalarını biraz olsun anlıyorsa , farkındaysa alın karşınıza kararlı bir şekilde, ciddi bir şekilde konuşun.

benim istediklerim, hissettiklerim bunlar, bunlara uyacaksan tamam devam edeceğiz ama yoksa herkes kendi yoluna devam etsin . Ama yalandan değil , kararlı olduğunuzu gerçekten görsün.

Bu dünyada en önemli şey sizsiniz ve sizin nasıl hissettiğiniz, mutlu annenin çocukları daha mutlu olur. Çok da aman çocuklarım ne olur diye düşünmeyin, boşansanız da siz onların yine annesi ,eşiniz de babası olacak. Yine sorumluklarınızı yerine getireceksiniz ve siz ne güzel çalışıyorsunuz. Boşanmış kadınlara kreş , çocuk yardımı falan da yapılıyor diye biliyorum.

Ne olursa olsun kararlı olun ve dik durun. Siz ona muhtaç değilsiniz zaten her şeyi şu anda siz yönetiyorsunuz eşinizin desteği olmadan. Onsuz da gayet yapabilirsiniz.
Dedikleriniz çok doğru da kreş ve çocuk yardımı nerede bizim ülkede mi var? 5 yaşa kadar olan çocuğa 1500 tl kreş yardımı var deniyor ama gelirin düşük olmalı. Alan var mı böyle bir yardımı ben hiç görmedim duymadım.

Bir evlilikte erkekler cinsel olarak nasıl davranır inanın bilmiyorum yaşayamadım çünkü sadece tek bildiğim eğer cinsellik yoksa evlilikte muhabbetin huzurun olmadığını biliyorum. Ve huzur yok iletişim yok kadın gibi hissetmek deseniz zaten o hiç yok . Ee bu evlilik neden devam ediyor çevre uğruna ve çocukların hatrına. Ben konuşmaya kalktım yüzlerce kez bu kez ona bu tavizi vermek onun palavralarını dinlemek istemiyorum gerçekten. O kadar yorgunum ki oğlum ve kızıma yetebilir miyim nasıl ilerlerim hayat bana nasıl bir yol haritası gösterir inanın çok korkuyorum.
Çocuklar hatrina devam ediyor demeniz çok yanlış.
Çocuklarınızi devreye sokup kendi hayatınızın sorumluluğunu almaktan kaciyorsunuz.
Çocukken annem hep böyle derdi ben çocuklarım için yaşıyorum onlar için bosanmiyorum vs vs
Hayır o cesaret edemediği için bosanmadi yıllar sonra da söyledi bunu zaten.
Diyorsunuz ya çocuklarım ilerde bana kızar mi diye ?
Onları sebep gösterip mutsuz olmaya devam etmenize kızarlar evet.
Gerekli cesareti ve gücü kendimde bulamıyorum bu nedenle bu berbat evliligi dev ettiriyorum demek daha dürüstçe olur .
Oturup nasıl daha güçlü bir kadın olurum geleceğimi nasıl inşa ederim bunu düşünün derim çevrenin ne diyeceğini düşünmek yerine.

Dedikleriniz çok doğru da kreş ve çocuk yardımı nerede bizim ülkede mi var? 5 yaşa kadar olan çocuğa 1500 tl kreş yardımı var deniyor ama gelirin düşük olmalı. Alan var mı böyle bir yardımı ben hiç görmedim duymadım.
İnanın ben de net bilmiyorum, haberlerde falan duymuştum sanırım,çok da araştırmadım ama şimdi baktım böyle bir bilgi buldum.

1652955739773.webp

1652955756789.webp

İnanın ben de net bilmiyorum, haberlerde falan duymuştum sanırım,çok da araştırmadım ama şimdi baktım böyle bir bilgi buldum.

Eki Görüntüle 3068938
Eki Görüntüle 3068939
Yani öyle sizin yazdığınız gibi boşanınca hem kreş hem çocuk yardımı bağladığı yok aileye. Bende baktım şimdi aynı zamanda işkurda kurs varmış ona katılım sağlayan annelere ve ayda 1500. Hiç yoktan iyidir ama yine de karşılamıyor iki çocuğun bakımını. Keşke bu kadar kolay olsa.

Yani öyle sizin yazdığınız gibi boşanınca hem kreş hem çocuk yardımı bağladığı yok aileye. Bende baktım şimdi aynı zamanda işkurda kurs varmış ona katılım sağlayan annelere ve ayda 1500. Hiç yoktan iyidir ama yine de karşılamıyor iki çocuğun bakımını. Keşke bu kadar kolay olsa.

yok ben hem kreş yardımı , hem çocuk yardımı aynı zamanda alıyorsunuz anlamında demedim zaten. hiç yoktan tabii ki iyidir. yokluk, çaresizlik nedir ben de biliyorum. bin türlü şey düşünüyorsun. Allah kimseye muhtaç etmesin ama 'aman bana para bakımından destek oluyor' diye de artık sevgi saygı hissetmediğim bir adamla da mecburen olmak istemem. Nafaka miktarları da az biliyorum ama bu adam nafaka da verecek çocuğnun ihtiyaçlarını da mecburen karşılayacak.

he işi yokuşa süren , karşılamayan . çirkef olan da vardır tabi. Valla her türlü zor, Allah yardımcısı olsun konu sahibinin.

Nerdeyse 2 saattir evin içinde sessizce ağlıyorum. 6 yıllık evlilik, 3 buçuk yaşında oğlum..
Çamaşır katladım, kalktım çorba yaptım oğlana. İçirdim. .
Kahvaltı yaparken dizim değdi ve bir iki saniye içinde çekti dizini eşim. Çok kez konuştum kendi kendime.
Birkaç kez de eşimle konuştuk tabi . Ama.her seferinde olanlardan ben rahatsızlık duyuyorum. Onun umrunda bile değil. Ayrı uyumamız, cinsel olarak uzak kalmamız. Yazın memleketteyken bir kez bile seni özledim dememesi... Kırılıyorum her aklıma geldiğinde.
Bitmişiz.
Düşünüyorum. O oğlum için devam eder beni sevmediği halde. Ama ben sevdiğim adamın beni sevmediğini hissederek yapamam.
Bunu dedim kendime.
Evet dışardan gören herkes çok iyi biri diyor. Ama ben niye şu an ağlıyorum. Niye mutsuz hissediyorum. 2 saattir insan bir sorar niye ağlıyorsun diye.

Kreş masrafını tek başına kaldıracağını mı sanıyorsunuz? Söylemesi kolay da, bir kreş olmuş 3000. Büyük çocuğun da okuldan gelince karşılanması gerekiyor.
Hanımefendi size kim söylemesi kolay dedi? Evde adam yerine konmuyorsunuz üstüne aldatılmışsınız aile de sıkıntı diyorsunuz gitmek istemiyorsunuz elinizde hiç yoksa altın bileziğiniz var. Ne diyelim size? Aman keyfin kaçmasın görmezden gel falan mı? Eğer gerçekten boşanmak istiyorsanız ya aile yanına dönüp o çeneyi çekeceksiniz yada kendinize çocuklarınıza sıfırdan bir hayat kuracaksınız. Benim aklıma başka yol gelmiyor gelen varsa yazar.

Back
X