Boşanmak istiyorum dedim ama ...

Her evlikte olan tartişmalar bence arada çocuk var bu evlilik böyle bitmemeli

Bilemiyorum insan ne demeli? Ya da bunu soran ne bekliyor? Boşanmak istemiyor da, dur yapma bende de şöyle şöyleydi ama düzeldi denmesini mi? Boşver bende çabaladım çabaladım olmadı, boşandım ve şimdi daha rahatım sözünü duymayı mı? En kötüsü çaresiz olmak cidden. Hep güçlü olmaya çalışıyoruz ama hiç bir kadın güçlü olmak için gelmemiş dünyaya. AİLE çoookkkkkkkk önemli. Yuvayı elbet dişi kuş yapar. Boşanmalarda arş titrer derler. Defalarca boşanacağım dedim eşime, eşyalarını bile toparladım.
Çok zor ama en iyisini, doğrusunu siz bilirsiniz. Bu kadar acıya değen bir adam mı? Konuşabiliyor musunuz mesela? Ben eşimle konuştum, kitap okudum, okutturdum, kural koydum uymasını beklerken en çok kendim uydum kurallara. Eşiniz bunları yapabilir mi? Boşanma lafını sürekli kullanmamak lazım. İyi bir konuşmak, devam edilecekse kural konulmalı, eşiniz beğenmediği hareketlerinizi söyler, sizde öyle. Eğer olmayacaksa eşiniz yanaşmıyorsa,boşanma dilekçesini indirin, doldurun, en azından eşim bana kıyamaz demez, ciddiyetinizi görür. Herkes kendisine değeri kendisi verdirir. Adam olan verir zaten de NEYSE

Hakkınızda hayırlısı,Allah yardımcınız olsun

Böyle hıssetmen normal denmesini bekledim sanırım.. Bir arkadas yazmıs ya ; dogum sancısı gibi sancı cekmeden olmayacak.
Ben ilk defa söyledım bunu o'na.. Aylardır aklımda dusunuyorum ilk defa dile getırdım.Yoklugumun bu kadar tahammul edılebılir olması , asagılamaları , hakaretleri bir şeyi beceremıyorsun gerızekalı demesi , barıstıgımızda da senınle gurur duyuyorum , iyi kı varsınları.. Tartısmasız evlılık olmaz .. Ama bız tartısamıyoruz bile, her konu onun benım ustume yürümesıyle biter.. Gözlerim doluyor yazarken bile...Yani ben esıme bır kere bile ; offf sunları suraya atma dememısımdır , o bana kızar ben kendımı savunmaya calısırım..Beraber ne alısverıs yapabılıyoruz ne tatil.. 2 senedir bir gece kızım ıcın kalkmamıstır, bı pazar ben hazırlıyım karım uyusun demedı.. kaldı kı ben de calısıyorum..O kadar cok ezıldım kı bu evlılikte .. kendıme ınanamıyorum... En son ustume yürüyüp butun dolabımı askılarla ustume fırlattı ve sonrasında da yasanılanı sılmeyecek olsa da tek bir özür bile yok..Bir de ben öyle sacma düsünuyorum kı ; mesela bagırdı ya sonra özur dılese olsun sinirle söyledi der gecerim...
Ama o ben yokmusum gibi yasıyor, bır sure sonra ben de öyle yapıyorum ve sacma sapan bir hal alıyoruz... Ailesi cok iyidir , karısmazlar sıkmazlar benım aılem zaten maddı manevı destektır.. Ama esımın karakteri her seyi siliyor... Bankacıyım tayin isteyip baska sehre mı gıtsem kızımla .. Annemler de gelırler ...

Bende bosanma asamasindayim benimde 4 yaşında kızım var inan ki bosanmak kadar acı bişey yok 4ay oldu annemlerdeyim ama hala toparlanamadım kızım bile bi yaşta herseyin farkında gibi babaya küstüm onu sevmiyorum diyor bana. İnşallah ra
Hakinizda hayırlı olsun ama inşallah yuvaniz dağılmaz Rabbim kocanız ıslah eder inan bende 4 aydır annemlerdeyim kızımla bana beni nekadar çok sevdiğini söylüyor ama çaba göstermiyor yuvası için şimdi ise beni heryerden engellemiş kızını arayıp sormaz malesef böyle adamlar için üzülüyoruz ağlıyoruz hakimizda hayırlısı olsun artık olan cocuklarimiza oluyor

eliniz aldatan ama pişman olup yalvaran adamdan daha kötü bence. çünkü hiç sevmemiş. başka bir kadın yokken bile sizi sevmemiş.

ama sevebilir. önce sen değişirsen elbet

Zor iş devam etsen zamanla kendine olan saygı sıfır etmesen bir anda silip atamiyosun erkekler anında silebiliyor belkide uzun zamandır bekledikleri bu olduğu için rahatlar ama biz öyle değiliz biz saf miyiz acaba ne desem olmuyo rabbim doğru yola iletsin

bu hep böyle idiyse zorlamak neden?

inşallah toparlarsınız evliliğinizi ki bence toparlanabilir ihanet felan yok ama eşiniz kusura bakmayın biraz odun kafaa eğitilneye ihtiyacı var dik duruşunuzu bozmadan alıp karşınıza açık açık konuşmayı denesen ayrılsanda için soğur en azından

onunlayken kendine başka işler bul. o yokmuş gibi davran. kendin ve çocuğun için planlar yap. spor yao bakımlı ol. bi yandan da hep güleryüzlü ol. size öyle uzaktan bakakalsın. hayran olsun. ayrılacaksan da onu böyle etkileyip ayrıl.

zaten saydıklarım zaten yapmamız gereken şeyler de çoğu zaman odun kocalar için ihmal ediyoruz.

bu arada elbet sevmiştir ama şu an için sevmiyor diyelim

Eşiniz şiddete meyilli
Bugün askıları fırlatmış yarın sizi fırlatmayacağının garantisi var mı ?
Kendi öz saygınız için lütfen şunu bir düşünün: "Ben şiddetin her türlüsünü hakediyormuyum" ? ya da "kızım böyle bir ortamda büyüse ne kadar sağlıklı bir birey olur ?"

Eşiniz sizi aşağı çekmeye çalışan biri. Ailenizin ve sizin iyilikleriniz karşısında ezilen bir aciz. Aşağılık kompleksi ile saldıran bir zavallı..
Ben sadece bu konuyla bile bunları gördüm. Geçmiş konulara bakmıyorum bile..

Geçmiş konularına baktım.Sen yapman gerekenden fazlasını yapmışsın.Üstüne bir de bitmeyen hakaretler aşağılamalar şiddet eğilimi..Hakeden insan için savaş verilir.Bu adam mücadeleyi de seni de haketmiyor.Üzüleceksin.Yaşayarak tüketeceksin üzüntünü.Başka türlü geçmiyor.İyi olacaksın sonunda emin ol.Kızın senin tercihinin bedelini ödemeyecek.Sen doğru tercih yaptığın için sağlıklı bir birey olarak yetişecek.Güçlü annenin güçlü kızı olacak.Güzel günlerin olsun yavrunla beraber.

Offf canım inanılmaz etkilendim yazdıklarına. Eşimden önce evlilikten döndüğüm bir kişi olmuştu. Bende ne derse ağzımı açamazdim. Tabi eşimle tanıştım ve Anca attım öncekinin stresini. Seni gayet iyi anlıyorum. Hatta benimde eşim başka şehirde, ayda iki kere filan haftasonlari görüşebiliyoruz. Normalde aynı evde baya kavga ediyoruz ama böyle ayrı olunca birbirimize sarılıyoruz. Ama ayrı yaşamakta kolay değil canım. Erkeğe karşı konuşurken suçlamadan kırıldığını dile getirmek lazım. Kendini de ASLA ama ASLA ezdirmemelisin! Ayaklarının üzerinde duran sağlam bir bayansın anladığım kadarıyla. Eşini 9yıldır iyi tanımış olman lazım. İyi düşün canım.
Yıllarca yengeme amcamdan boşanma çocukları düşün vs dedik. 15-20 yıl sonra ayrıldılar ve yengem keşke daha önce ayrılsaydım, yeni bir hayat kurardım dedi ki dolmuşa bile binip inemezdi amcamız.
Başka bir arkadaşım da eşinin uyuşturucu kullandığını evlendikten sonra öğrendi ama sevgisinden bırakmadı. Baya çabaladı, tedaviler, adamın tekrar başlamaları derken iki çocukları oldu ve yolunda herşey şimdi.
Ne bileyim karışık herşey. Hakkınızda hayırlısı. Sekine duası var canım, nette bulursun, eşinin niyetine oku :)

Allah yardımcın olsun ama madem birşeyler hala kurtarılabilir pozisyonda, son kez de olsa denesen mi toparlamak için? Keşke dememek için ? Denemelisin bence.. en azından ben elimden geleni yaptım dersin..

Benzer bir kocaya ablam da sahip bu arada ama ablam maddi manevi zorunluluktan ve yıllardır ezilmişliğinden cesaret edemiyor..bir sürü meseleler şu an kızı 16 yaşında ve o kız isyanlarda sürekli "boşansa nolur sanki annem" diye. Ablam kanıksamış durumu yıllardır ama kızı çok kötü,sürekli rahatsızlık duyuyor öyle bi babayla aynı evde yaşamaktan.

Konuları bitek en yakın arkadasım biliyor .. Onun da söyledıgı aynısı ... Bır de gören ne kadar efendı der , nasıl saygılı derler...Ailesi cok ılgısız benımkıler tam tersi, ya ben dogum ıznımın bıttıgı aksam aglıyorum işe donuyosun ya havalara girdin dıyor.. Yazarken iyice anlıyorum, sureklı yasam kalıtemı düsürme pesınde.Kendı aılesi alısverıs falan ıste gidelım bır yerlerde yemek yıyelım hıc öyle alıskanlıkları yok sureklj köylerine gıderler , annem babam konsere gider gezerler tatıle gıderler , 43 yıldır evliler bu arada.
Kesınlıkle bunu kötü bır sey olarak soylemıyorum kayınvalıdem cok iyidir , ama işte aıle yasantımız o kadar farklı kı o aynı duzenı devam ettirmeye calısıyor

Böyle seyler yazmak hoş olmuyor ama ınanın bakımlıyım , bankacıyım , sureklı ınsanlarla ıletısımdeyım... Bazen arkadaslara falan soranlar oluyormus ne güzel kız dıye , ve eskıden normal gelırken artık ; kendı kendıme a benım ıcın guzel demısler dıyorum cunku kendıme olan guvenımı bıtırmek ıcın her seyı yaptı.

Her evlikte olan tartişmalar bence arada çocuk var bu evlilik böyle bitmemeli
Yok .. Bız de tartısma olmuyor...Tartısmaya basladıgımız an ustume yuruyor hakaretler edıyor ve öyle kalıyor keske cok sık tartısan bir cıft olsaydık böyle aptalca haftalar boyu küs kalmaktan iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…