Boşanmak üzereyim çok pişmanım

Birde bazı kadınların çalışıyorum hava atmalarına hiç inanmamak lazım çoğu kazandığı parayı erkeğe veriyor , birde ev işi ,yemek,alışveriş ozaman ev hanımlarım durumu daha iyi hiç değilse patronun veya çalışanların kaprislerini iş yerinde gruplaşmaları ,çatışmalarını çekmiyor ,sabahın köründe sıcak evinde uykusunu alıyor kazandığım parayla istediğimi alamadıktan sonra para kazansan ne yazar , böyle kadın erkeğin kölesi durumda o kadar basit işte

Kusura bakmayin da anneniz kadar esiniz de suclu.
Ne demek maasimdan yuz lira bile harcayamazdim, demek.
Anneniz en azindan 5 milyara mal olmus ama 10 ay 1 milyardan hesaplansa esiniz 10 milyarinizi almis.
Bir de kazik attilar, demis.

Bu kabaligi goremiyorsaniz ve hatta bosanmak istemiyorum, diyebiliyorsaniz siz de digerleri kadar suclusunuz.
Arkadaşa katılıyorum.Canım sen oturup hatalıyım fln diyorsun da konunun kendi gidişatı halinde maaşınla ilgili ayrıntıyı bile doğal birşeymiş gibi bizlere anlatıyorsun şu 100 tl meselesini.Sen kendini suçlu çıkartmak için elinden geleni yapıyorken kocan seni neden saysın,dinlesin.Çok enteresan bir hikaye bu.Yapma lütfen.

Ben mi yanlış anladım bugüne kadar bütün maaşınızı teslim etmişsiniz birkaç kuruş için bizi kazıkladılar diyebiliyor. Sizi çok baskıya almış bir de boşanmak istiyorum diyebiliyor. Neden hep kendinizi suçluyorsunuz? Sizinki Stockholm sendromu gibi geldi bana. Korkuyu sevgi olarak algılıyorsunuz. Sizin kendine karşı zaafınızı bildiği için boşanmakla korkutuyor. hemen ilk hatada gerçekten boşayacaksa ben olsam hiç minnet etmem istediğini yap derdim. O da kolay kolay yapamaz yaparsa da ondan hayır gelmez kurtulmuş olursunuz.
güzel özetlemiş arkadaş olayı.Konu sahibi bize dua et kocamla aramız düzelsin diyeceğine bi otur düşün.Bu nasıl koca diye

Valla bacım kocana en basta söylememekle hata etmişsin.ama sen kazandığın paradan nasıl harcayamazsın ya.annenin ihtiyaçı var mecbur kalmışsın onun annesinin de ihtiyaçı olabilir.oda yapabilir.aynı durumda sen olsan sende haber vermediği için kızardın tabi.senin hatan basta söylememk olmuş ama boşanma mesele si de degil yani.bende çalışıyorum ama istediğim bişey oluncada gidip alıyorum.eşime paradan aldım diyorum napcan diyo lazım olur bende dursun belki bişey alırım diyorum.benden habersiz araba alamaz mesela söz konusu para degil ama calışılıyosam kazanıyorsam benimde söz hakkım var modelinde parasında.yani sende öyle olman lazım.herkesin türlü türlü derdi var işte...

Zamanla sakinleşir

Çalıştığı halde kocasına bu kadar minnet eden, borcu varken üstelik eşinden saklarken işten çıkan, eşi sömürmesine rağmen boşanmamak için direnen, mirastan borcuna karşılık bile bir tutar talep edemeyen biri olsa olsa troll olur da ondan

Dedesi evini kızın Abisinin üstüne yapmış. Dedesi ölünce de abisi evi satmış. Miras değil aslında. Onların dışında aç gözünü canım Türkiye de kadınların büyük kısmı calismiyor çalışanların da çoook büyük kısmı parayi ya kocaya ya da babaya veriyor.

Herkese merhaba yıllarca kadınlar kulübünü her konuda takip edip seven birisi olarak birgün kendi derdim için açacağımı hiç ummazdim... Olayı kısaca anlatıp fikrinizi almak istiyorum... Ben on aylık evliyim ve çok mutluydum düne kadar... Tabiki bu zamana kadar çok sıkıntı atlattık benim hatalarım eşimin hataları her şeyi sineye çekip yolumuza bir şekilde devam ettik... Asıl konu şu: babamı yıllar önce kaybettim ve ekonomik durumumuz çok iyi değildi annem çoğu zaman yetersiz kalsada abim ve ben tamamlıyorduk bir şekilde esimlede dört yıldır beraberliğimiz oldu ve evlenmeye karar verdik nişan yapıldı.. İki adet bilezik takıldı annem yine çok sıkıştığı için ağlayarak satmami ve geri yapacağını söyledi düğün zamanı yaklaştıkça beni korku kapladı bileşikleri teslim edemezsem rezil olcam. Annem bir çözüm buldu ve bana 5000 tl kredi çektirdi bunu da odeyeceginin sözünü verdi... Bir şans babamdan ev kaldı ve abim onu sattı 80.000 tlye bende abimden rica ettim hatta yalvardim bu borcu kapat ne olur başka hak istemiyorum diye ancak kapatmadi ve müstakbel eşi ile harcadılar annemin dahi yüzüne bakmadilar... Gel zaman git zaman ben iyice korkmaya başladım ve anneme bu durumu esime açıklamak istediğimi söyledim ancak sert tepki aldım bugüne kadar soylemedin şimdi söylersen olacakları düşün diye... Sıkıştım kaldım diyeceksiniz ki çalışıp odeseydin ancak benim eşim gelir gider hesabını sıkı takip eder maasimida kendisine veriyordum içinden yüz lira dahi akşam doğal olarak hesap vermek zorundaydım... Yapamadım işten ciktim... Dün evime tebliğ geldi ve ben sınır krizleri geçirdim gorumcemi arayıp durumu anlattım beni sakinlestirdi akşam geleceğini beraber konusacagimizi söyledi ancak ben onu beklemeden eşime açtım konuyu binlerce kez özür diledim çalışıp beş altı ay içinde borcu kapatacagimi söyledim yüzüme bile bakmadi ve bana guvendigini bunu kirdigimi söyledi gorumcem geldi onunla da konuşmadı ve kapıya geçirirken bize iyi kazık attılar dedi... Gururumun bu kadar kırıldığını hatırlamıyorum... Bağırdı çağırdı sustum çünkü hataliyim biliyorum.. Bugünde arayıp boşanmak istediğini söyledi ancak ben boşanmak istemiyorum ne yapabilirim
Bir anne kızını nasıl bu duruma dusurur esin bu konuda biraz abartmis siz yinede alttan alın siz de calismissiniz paranız hakkında söz sahibi olmaliydiniz eşinize annenizin bu paraya ihtiyacı olduğunu sakin bi dille anlatın vicdanım annemi darda bırakmaya elvermedi gibi duygusal laflar la eşinizi yumusatabilirsiniz

Esin de buyutmus. Kizmak kavga etmek ayri, hemen sanki bir bahane bekliyormuscasina bosanalim demek ayri.

dün konuyu sankibizim başımıza gelmiş gibi eşime anlattım. cevabı tabiki kızarım oldu. ama söylemediği, benden sakladığın için kızarım dedi. en başına söylesen çoktan ödenirdi çünkü o para dedi. ayrıca benim aklıma gelmedi ama eşim sordu tebligat gelene kadar bu banka hiç arayıp sormamış mı, kredi kartını bile birgün geciktir ya mesaj atıyorlar ya arıyor dedi. hakkat kimse aramadı mı?

bunların dışında ne demek bizi kazıklamışlar ya birde bunu görümcenize soylüyor sizi resmen yerlere atıyor.
annenize ise diyecek söz bulamıyorum. abi insan değilmiş zaten.

Birde bazı kadınların çalışıyorum hava atmalarına hiç inanmamak lazım çoğu kazandığı parayı erkeğe veriyor , birde ev işi ,yemek,alışveriş ozaman ev hanımlarım durumu daha iyi hiç değilse patronun veya çalışanların kaprislerini iş yerinde gruplaşmaları ,çatışmalarını çekmiyor ,sabahın köründe sıcak evinde uykusunu alıyor kazandığım parayla istediğimi alamadıktan sonra para kazansan ne yazar , böyle kadın erkeğin kölesi durumda o kadar basit işte
Bende öyle düşünüyorum bi ev hanımı olarak çalışmadığım halde çalışan bayanlardan daha çok alışveriş yapıyorum daha çok geziyorum hemde evimde çocuklarım la ilgileniyorum ama çalışan kadınların işi çok zor hem dışarda çalışıyor lar hem evde ve bir çoğu parası hakkında soz sahibi degil

Inanamiyorum size iki bilezik alinmis annen zora dusmus ve odeyememis eeeee tabikide verirsin o bileziklerin senin onlar sana ait anneniz icin vermissiniz yabanciya degil. Odetememis olabilir kardesiniz ayip etmis ok ama o onun ayibi siz annenize sahip cikin. Iananin sizden gizli esiniz ailesine cok daha fazlasini veriyordur suphesiz. Hem o kapidan cikarken sana laf soyleyen terbiyesize ne oluyor o kim ki ona neeeee

Sirf bu durumdan dilayi esin bosanmak istiyor. Hic durmasin iki bilezik icin bunu yapan adama nasil guvenirsin.

O senin annen ailen calisiyorsun durumlari zor ise ki babamda vefat etmis basiniz sag olsun tabikide maddi manevi destek olacaksiniz hatta suanda seni bosamak isteyen o koca sifatsizi desrek ilmali anne bakmali

Hem ne demek maasi ona vermek o sana veriyor mu. Tabiki eve destek olun ama kendibize para ayirin bakin kocaniz 2 bilezige sizi terk ediyor. Akilli olun krndibiz icin atin paranizi kenera sonra boyle dustugunuzde daha fazla uzulmezsiniz

Sizi ezmis sindirmis tum aileside bunu bildigi icin hazmedemeyip sana kapidan cikarken laf soylemis.

Parani verme . kimsenin lafi altinda kalma..bisanmak mi istiyor Allahina kadar yolun var de onune bak.

Annenizde uzme sakin o bir tane koca cok disarda

Dedesi evini kızın Abisinin üstüne yapmış. Dedesi ölünce de abisi evi satmış. Miras değil aslında. Onların dışında aç gözünü canım Türkiye de kadınların büyük kısmı calismiyor çalışanların da çoook büyük kısmı parayi ya kocaya ya da babaya veriyor.

Dedenin evi abinin üzerine yapması bunun miras olmadığı anlamına gelmez.
Şöyle ki isin farklı ayrıntıları olmakla birlikte, saklı paylı mirascilar vardır ve bunlarin miras payina halel getirecek tasarruflarda bulunulamaz. Olayda konu sahibinin annesi de saklı pay sahibidir. Uğraşılsaydı mirastan pay alinilabilirdi.

Herkese merhaba yıllarca kadınlar kulübünü her konuda takip edip seven birisi olarak birgün kendi derdim için açacağımı hiç ummazdim... Olayı kısaca anlatıp fikrinizi almak istiyorum... Ben on aylık evliyim ve çok mutluydum düne kadar... Tabiki bu zamana kadar çok sıkıntı atlattık benim hatalarım eşimin hataları her şeyi sineye çekip yolumuza bir şekilde devam ettik... Asıl konu şu: babamı yıllar önce kaybettim ve ekonomik durumumuz çok iyi değildi annem çoğu zaman yetersiz kalsada abim ve ben tamamlıyorduk bir şekilde esimlede dört yıldır beraberliğimiz oldu ve evlenmeye karar verdik nişan yapıldı.. İki adet bilezik takıldı annem yine çok sıkıştığı için ağlayarak satmami ve geri yapacağını söyledi düğün zamanı yaklaştıkça beni korku kapladı bileşikleri teslim edemezsem rezil olcam. Annem bir çözüm buldu ve bana 5000 tl kredi çektirdi bunu da odeyeceginin sözünü verdi... Bir şans babamdan ev kaldı ve abim onu sattı 80.000 tlye bende abimden rica ettim hatta yalvardim bu borcu kapat ne olur başka hak istemiyorum diye ancak kapatmadi ve müstakbel eşi ile harcadılar annemin dahi yüzüne bakmadilar... Gel zaman git zaman ben iyice korkmaya başladım ve anneme bu durumu esime açıklamak istediğimi söyledim ancak sert tepki aldım bugüne kadar soylemedin şimdi söylersen olacakları düşün diye... Sıkıştım kaldım diyeceksiniz ki çalışıp odeseydin ancak benim eşim gelir gider hesabını sıkı takip eder maasimida kendisine veriyordum içinden yüz lira dahi akşam doğal olarak hesap vermek zorundaydım... Yapamadım işten ciktim... Dün evime tebliğ geldi ve ben sınır krizleri geçirdim gorumcemi arayıp durumu anlattım beni sakinlestirdi akşam geleceğini beraber konusacagimizi söyledi ancak ben onu beklemeden eşime açtım konuyu binlerce kez özür diledim çalışıp beş altı ay içinde borcu kapatacagimi söyledim yüzüme bile bakmadi ve bana guvendigini bunu kirdigimi söyledi gorumcem geldi onunla da konuşmadı ve kapıya geçirirken bize iyi kazık attılar dedi... Gururumun bu kadar kırıldığını hatırlamıyorum... Bağırdı çağırdı sustum çünkü hataliyim biliyorum.. Bugünde arayıp boşanmak istediğini söyledi ancak ben boşanmak istemiyorum ne yapabilirim
Korkma çok üzüldüm çok zor durumdasın Rabbim yardımcı olsun inş zamana bırak ve ailenin kurbanı olduğunu açıkça söyle dualarım seninle inş güzel bir şekilde yollunu bulur bu sorunun

Canim kendini esinin yerine koy eger icinde sevgi varsa kizarsin kopurursun bian seninde aklina gelir bosanmak ama sinirin gecince vazgecersin durumu alttan almaya calis zamana birak eger yine bosanmak isterse bahane ariyordur bence daha once de soyledi bosanmak istedigini diyorsun bu bosanmaya gidecek bi konu degil ama bosarsa da bahane ariyormus derim kimse icin uzulmeye degmez bu hayatta kendini dusundugun surece hep mutlusun bunu unutma allah yardimcin olsun hakkinda hayirlisi neyse o olsun

senın bu konuda hatan yok tek suc senın aılende ne nısanlında nede sende hata var yalnız ,iyi kazık attılar lafıda cok yanlıss

Arkadaşlar iyi kötü yargilayici destek verici bir çok yorum yaptınız hepinize yürekten teşekkür ediyorum yaşım daha küçük olduğu için bazı şeylerde bocaliyorum kendimide kimsesiz ve çaresiz hissettiğim için buraya yazdım... Dün eşimle daha detaylı konuştuk ve kendisi beni birakamayacagini bir anlık sinirine yenik dusup bunları söylediğini dile getirdi... Borcta bizim borcumuzdur oderiz önemli olan bana her ne olursa olsun durust davran ve birbirimizi yipratmayalim seni zora soktuğu için annenle bir sure annen ile gorusmek istemiyorum ancak anneannenden bizzat gidip ozur dileyecegim dedi... Bende siz her ne kadar kocaci gibi sıfatlar yapistirsanizda çok sevdiğim için yuvami dagitmamam gerektiğini düşündüğümden olayı Kapattım... Herkese sevgiler saygılar

Ananen bi şey duymadiysa gidip özür dilemesin bence,yazik üzülür kadin.mutluluk seninle olsun inşaallah,annenle de asla iliskini koparma canim.barismaniza sevindim Ji_ji Ji_ji

Back
X