Boşanmak veya boşanmamak yardım eder misiniz?

Aynı sorunlar bendede var işte. Benimkide anayın evine bırakırım diyerek tehdit ediyordu ama ondan önce ben davranıp evimi terk ettim. Ben sonuncu planım her zaman. Herşeyi ailesine sorar. eve gelmez vıcık vıcıklar. bende kendimi bunalmış hissettim artık :) sanki dar bir kıyafetin içindeydim annemgile gelince pijamalarımı giymiş gibi hissediyorm. Siz kaç yasında boşandınız peki?
 
Herkese İyi Akşamlar öncelikle. Kadınlar Klubünün sıkı takipçisiyim lakin üye olup konu açmak bugüne nasipmiş. Konu EŞİM ve benim kararsızlığım. Arkadaşlar ben 24 yaşında 2 yıllık evliyim. Üniversite mezunuyum kpss çalıştığım için bebek düşünmedim. Eşimle aramızdaki tek sorun Ailesi. Eşim babasını kaybetti 1 sene evvel . O zamandan sonra çok düşkünleşti ailesine aşırı derecede. Kendi evine bakmıyor , benimle vakit geçirmiyor ve sürekli annesini pışpışlamam için telkinlerde bulunuyordu. Annemi üzersen seni boşarım diye kaç kez tehdit etti ama ben ciddiye almadım. Sürekli annesini aramamı,sormamı veya bildiğim yemekleri dail ona sormamı istiyor. Annesi ve abisi sürekli bizi planlıyorlardı. Yarın bize gelinecek ertesi gün filancaya gidilecek herşey sürekli beraber yapılmak zorunda. İzin günlerini eşim hiç benimle geçirmedi hep ailesiyleydik. Bir zaman hep bu böyle geçti ve benim sınavım yaklaştığında ders çalışıcam diyerek çok takılmadım. Ve fark ettim ki eşim eve dola dola geldi. Aynı ilde yaşıyoruz onlarda yatmamızı istiyorlar bende kendi evim kendi yatağıma düşkün biriyim hiç yatmadım zaten hep beraberiz. Bunu eşime doldurmuşlar '' vay sen benim ailemle kalmadın baba evimde bir gece yatmadın'' kavga kavga. Para meselelerinide hep beraber konuşuyorlar ben hiç dahil olamıyorum.Sürekli para alışverişleri var . Bizim eve gireni çıkanı bilirler çünkü eşim günde en az 4 kez annesiyle 2-3 kez abisiyle konuşur. Ha birde Whatsapp aile grupları var . afedersiniz wc bile çekecekler. Kuzenleri teyzeleri dayıları vs var o gruptada . o gruptanda bıktım eşimle gece yatağa yatıyoruz günün özeti sohbet gibi konular açmaya çalışıyorum zırt vırt mesajlar geliyor. Bu sebeplerle eşimle çok tartışıyordum . Eşim bana kesin ve net bir dille ailesiyle ilgili asla değişmeyeceğini beğenmiyorsam gidebileceğimi söyledi. Bana düşkün değil. Seviyormu bu konuya göre değişiyor. ona göre ben ailesine duvar örüyormuşum. Bu arada benim ailem il dışında yaşıyor 2 senelik evliyiz bir kez gittik beraber. Abisi evimizdeki herşeye müdahil olan birisi cıvık hafif erkeklerden hep geveze . Eşim bir konuda beni dinlediğinde Hanımağızlı diyerek aşşağılıyor . Avradı aldın bizi unuttun vs sözlerle aklına giriyor. velhasıl arkadaşlar biz problemleri halledemedik ve ben evi terk ettim ama eşimi çok seviyorum. Seven insan katlanır demeyin. Katlanamıyorum hep kavga ediyoruz çünkü. Eşim tam bir kukla ağzında kaynanamın sözleri abisinin sözleri . Eşim benim evi terk etmeme itiraz etmedi. Ayrılmak istediğinide kendi söyledi. henüz eyleme geçmedik ama tavsiyelere ihtiyacım var. Kaynanamı abisini e eşimin zihniyetini değiştiremem ve eşim hiç gitme yapma etme demiyor yaptıklarının tamamen arkasında. Bana ne önerirsiniz bu boşanma sebebi midir? Ben 24 eşim 29 yaşında bu arada.
SEnin canina yazik be kardes bune boyle.seni kaybetmek istemeyen birini sen ne diye seviyosun.bosan hayatini heba etme.bu gunlerin geri gelmeyecek unutma.esin hint kumasina benzemiyor pek.
 
Evet beyninin abisi ele geçirmiş kollarını annesi bacaklarını dedesi teyzesi bilmem nesi. Başkalarının sözleri vs. :) ben çözdümde acaba abartıyor muyum diye buraya yazayim dedim :KK70:
Yok kesinlikle abartmıyorsun neden böyle bir adamı seviyorsun?
Bence bunu kendine sormalısın
 
Katlan diyen yok seven ınsan katlanır sözü başka seylerde geçerli senin durumun da deıl ailece piskolojileri bozuk arkana bakmadan kaç o evden ne sevgisi bu ya hangi mantıktasın sende bı değişiksin kusura bakma da boşan bu kpcayla bu hayat sürmez geçmez senın sevgıne de lanet olsun deyip sevse bıle ayrılmazn lazım adamın korkusu yok sensız kalcan dıe sevmıyor senı kac yasında ınsansın aklın calısmıyor mu calıısyor bıseylerı sorgulafına gore normal deıl durumun yasadıgın sey ordan pay biç akıllı ol ayrıl arkadaş bu kadarrrr...
 
Okurken kendimi senin yerine koydum da gercekten yorucu bir hayat zor iyiki cocuk yapmamissiniz hakkinda hayirlisi olsun
 
Zor bir durum.Eşinizde hem şuursuzluk hem anneye aileye teslim olma hali var.
Eşiniz "adam olana" kadar evinize dönmeyin.Ciddi bir terapistle mutlaka görüşmeyi kabul ettirin.
Olmazsa zaten boşanmak isteyen adama yalvaracak haliniz yok!
Hakkınızda hayırlısı.
 
bence üst başı annelerine aldırsınlar annesi işin üst baş yırtıyor adamlar ya neyin kafası :)) hayır bi de dümdüz küfür etsek saysak sövsek neyse :)[/
Hadi sana bir şok daha yaşatayım eşim parasınıda ailesine ydiriyor . evde nasılsa durmuyoruz diyerek patatez bile almıyor düşün . ben kendime yaşayacak kadar alıyorum artık :D
 
Çekilmez. Çırpındıkça daha da suçlanacaksınız. Yokluğunuzla terbiye edin. Aile ilişkileri bozulduğunda size gelip ağlayacaktır. O zaman belki çok seviyorsanız bir kez denenebilir. Ama şu an affedilecek hiçbir sebep yok ki af dileyen de yok anladığım kadarıyla. Bırakın bir süre annesinin dibinde kalsın. Nasılsa annesinin ona veremediği şeyler de olacaktır. Eş şevkati gibi. Onu özleyip döndüğünde bir karar vermeye çalışırsınız.
 
Aile terapistine bile gerek yok. Değişmez. Yeni bir hayat kur kendine. 1-2 ay ağla zırla unut ama tüm hayatını bunlara heba etme. Üstelik adam umursamıyor bile. Hasbam. Ailesine köle olsun.
 
Back
X