• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak

Ortak kazanıyoruz ortak hesapta olsun bende görebileyim ne kadar birikmiş ne var bu istekte.çok mu yanlış birşey istemişim.
Senin isteğin yanlış değil ama erkekler işte bizim gibi düşünmüyorlar, para konusu huzurunuzu bozacaksa ayırın hesapları gitsin, o yapsın birikim, sizde kendi paranızdan ne kadar birikim yapacaksanız ister ona verin koysun ,isterseniz ayrı biriktirin. Aranız açılacaksa üstüne gitmeyin, kendi eşimden biliyorum hiç para konuşulmaz onunla. Haklı mı değil ama ne yapalım evlilik de bunun için yıkılmaz. Yani konu başlığı boşanmak olduğu için söylüyorum

yorum yaparken avukat olmaya gerek yok

ayrıca ben 1.5 senelik değil 18 yıllık evliyim para konusunda da hiç tartışmamız olmaz ortak hesap diye birşeyimiz de yok ,merak ettiğiniz başka birşey varmı?
parasal konularda okadr davalar oluyorki. Ortak hesap olup olmamasını savunmuyorum. bizdede ortak hesap yok ama eşim bana danışmadan birşey yapmaz. İkimiz ortak karar veririz istediğimde çok rahat hesaplarına girip bakabiliyorum kendiminkilerde aynı şekilde eşim istediği zaman kontrol ediebilir şeffaflık var kafada soru işareti bırakacak bir davranış olduğunda güvensizlik oluşur. Kadın çalışacak kocasıda onun parasıyla kendi parasıyla birlikte yatırım yapacak habersiz o parayı yatırım die altın alacak orasıda meçhul. Ben evin reisiyim deyip senin bilmene gerek yok diyecek. Kadında sorgulamayacak. Ne kadar doğru bir davranış oldu olacak maaş kartınıda versin kocasına

parasal konularda okadr davalar oluyorki. Ortak hesap olup olmamasını savunmuyorum. bizdede ortak hesap yok ama eşim bana danışmadan birşey yapmaz. İkimiz ortak karar veririz istediğimde çok rahat hesaplarına girip bakabiliyorum kendiminkilerde aynı şekilde eşim istediği zaman kontrol ediebilir şeffaflık var kafada soru işareti bırakacak bir davranış olduğunda güvensizlik oluşur. Kadın çalışacak kocasıda onun parasıyla kendi parasıyla birlikte yatırım yapacak habersiz o parayı yatırım die altın alacak orasıda meçhul. Ben evin reisiyim deyip senin bilmene gerek yok diyecek. Kadında sorgulamayacak. Ne kadar doğru bir davranış oldu olacak maaş kartınıda versin kocasına

tamam sizinle bu konuda hemfikirim fakat sorgulama tarzı yanlış faturası nerde?,belkide almadın? gibi bir söz olursa bu ters teper ,empati yapmak lazım biraz aynı cümlelerle adamda karısına yaklaşsa o da aynı şey ,mademki güven oturmadı ki daha yeni evli bir çift nakit konu sahibinde toplansın 1 kişide olmaz bu ,

tamam sizinle bu konuda hemfikirim fakat sorgulama tarzı yanlış faturası nerde?,belkide almadın? gibi bir söz olursa bu ters teper ,empati yapmak lazım biraz aynı cümlelerle adamda karısına yaklaşsa o da aynı şey ,mademki güven oturmadı ki daha yeni evli bir çift nakit konu sahibinde toplansın 1 kişide olmaz bu ,
sorgulama tarzı evet hatalı olabilir ama normalin dışında bir durum söz konusu ve eşininde söyleyiş biçimi hatalı. Ben yaptım ettim dediğinde eşide iyi yaptın diyemezdi birde öncesinde tartışmışlar zaten bayan onun psikolojisiyle o şekilde sormuştur.

Sorunda bu zaten altın aldım artık karar verdim ortak hesaba atmayacağım sebep olacakta düğünde takılan altınlar la karışmasın.o kadar saçmaki söylediği.nasıl karışabilir tarihi belli gramı belli telefon bankacılığından bile görünüyor.buna karar vermiş ve bana bildiriyor.

sizde ortak hesaba para koymayın artik
niye sizin paranizin akıbeti karar vermesine izin veriyorsunuz ki

o anki ruh hali farklı olabilir eşinizin, sizde üstüne gidince patlamış,
tabiki isteklerinizde sizi haklı buluyorum.

boşanmak için geçerli sebep göremedim ben, iyi düşünün derim.
şuan ikinizde kırgınsınız, öfkeli kararlar vermeyin.
biraz zamana bırakın..

Yorumlara bak ya. Aldığı altının belgesini getirsin göstersin diyen var. Resmen şok.. Siz bu kadar güvensiz evlilikler mi yaşıyorsunuz? Çok yazık.. 4 bin liranın hesabını mı verecek ya? O zaman maaşınızı, hesabınızı, hatta yediğiniz tencereyi de ayırın. İş ortaklığı gibi olsun. Evliliğin bi önemi kalmasın

Sormayin ,ustune gitmeyin diyenleri anlamiyorum heleki ortak birikimi ? Ya bu insanlar evli artik her ikiside birbirinin fikrini almali reislik lafi uzerinden otorite kurmak cok yanlis..şeffaf olmali hersey istedigimiz çok bişey degilki,her iki tarfinda eșit bir şekilde haşligi olmali onu diledigi gibi harcayabilmeli hesap vermemeli ama gelecege yapilan yatirimin karari kesinlikle ortak olmali... bu istedigim hic olmadi ve bir sure sonra kendi haline biraktim ama aci birsekilde gordum sonucunu ,kesinlikle erkegin kusmesiyle kizmasiyla bunu bastirmasina izin vermemeliyiz bunun altinda kesin bisey vardir ya borc yada baska hayat planlari..malesef hayat degilde insanlar acimasiz..

Sorabilirdi sormak zor değil sonuçta o parada sizin de emeğiniz var abartmış bence aile reisliğiyle ne ilgisi var bunun

Ben paranın peşindeymişim gibi muamele görüyorum eşimden de .ben herşeyin şeffaf olmasını istiyorum .beni nasıl böyle itham eder.kabul edemiyorum ben .işine geldiği gibi haklı oluyor.bıktım artık evde bir düşmanla yaşıyorum sanki. cezalandırmak için susuyor kendince .sabah konusunu açıyorum konuşmak için aile reisi 4.000 lirayı değerlendiremez mi oluyor lanet olsun evlendiğimgüne!

Evlilikte hem kadının hem erkeğin maddi konularda şeffaf olması taraftarıyım.
Ortak hesabınız varsa orada bulundurun.Yoksa şifrelerinizi bilin birbirinizin.
Misal benim eşim fazlaca savurgandır.2-3 ay idareyi ona verdim baktım olmayacak devir teslim töreniyle ben aldım.
Eşimin özel isteği üzerine ne kadar birikmiş bilmez.(Kendisi özellikle istedi bunu şöyleki birikene güvenip rahat rahat harcarım dedi.Ama Ekstrem durumlarda istemeden veririm.)
haa bu durumunda şöyle kötü yanı var = herzaman vardır sende vardıırrrr durumu oluyor.

Boşanmaktan ziyade konuşup orta yolu bulun.

Evlilikte hem kadının hem erkeğin maddi konularda şeffaf olması taraftarıyım.
Ortak hesabınız varsa orada bulundurun.Yoksa şifrelerinizi bilin birbirinizin.
Misal benim eşim fazlaca savurgandır.2-3 ay idareyi ona verdim baktım olmayacak devir teslim töreniyle ben aldım.
Eşimin özel isteği üzerine ne kadar birikmiş bilmez.(Kendisi özellikle istedi bunu şöyleki birikene güvenip rahat rahat harcarım dedi.Ama Ekstrem durumlarda istemeden veririm.)
haa bu durumunda şöyle kötü yanı var = herzaman vardır sende vardıırrrr durumu oluyor.

Boşanmaktan ziyade konuşup orta yolu bulun.

Her sorunda haksızsın deyip küsüp günlerce konuşmayan bir koca ve ben ister istemez geleceğimi düşünmek zorundayım yarın bir gün çocuğum olacak sürekli tavrıyla nazıyla kaprisini mi uğraşayım ben bunun .seviyorum ama yetmiyor çok yoruldum.

Her sorunda haksızsın deyip küsüp günlerce konuşmayan bir koca ve ben ister istemez geleceğimi düşünmek zorundayım yarın bir gün çocuğum olacak sürekli tavrıyla nazıyla kaprisini mi uğraşayım ben bunun .seviyorum ama yetmiyor çok yoruldum.
9 senelik evliyim 7 sene de eşimle flört dönemimiz oldu.Toplam 16 sene ve benim eşiminde küsme huyu var.Bunca sene değiştiremedim ama ben takmıyorum artık.Kendi küsüp sonra küstüğünü unutup konuşuyor.Artık küslüğünü takmadığımı biliyor.Haaa ama bu durum eften püsten şeyler için .Haksızsam gönlünü alırım.

Sen aslında tartısma mevzusuna degil eşinin tavrına takılıyorsun.haklısında bukadar uzatıp elinden çay bile içmemesi çok sinir bozucu.ama boşanmayı düşünmeden önce çözüm bulmaya çalış tartısmadan al karşına sakince anlatmaya çalış.küsme huyunun seni ondan uzaklaştırdıgını söyle evliliğimizi devam ettirmek istiyosan bu huyundan kurtul artık de

Sen aslında tartısma mevzusuna degil eşinin tavrına takılıyorsun.haklısında bukadar uzatıp elinden çay bile içmemesi çok sinir bozucu.ama boşanmayı düşünmeden önce çözüm bulmaya çalış tartısmadan al karşına sakince anlatmaya çalış.küsme huyunun seni ondan uzaklaştırdıgını söyle evliliğimizi devam ettirmek istiyosan bu huyundan kurtul artık de
Kaç kez söyledim uzaklaştırıyorsun beni kendinden dedim ama yok anlamıyor .beni tehdit edemezsin diyor.

Uzun zamandır zaman zaman düşündüğüm bişeydi.1.5 yıl oldu evleneli ilk günleri gibi olmasada tartışmalar ve tartışmalardan sonra gelen eşimin tavır ve küslük sorunu beni sürekli aynı durağa getiriyor.eşimle birlikte çalışıyoruz ve birikimimizi görebilmek açısından ortak hesapta olması gerektiği hususunu daha önce ifade ettim.ve ortak hesaba almıştı.en azından altın birikimini .sonra her ay almaya başladık karışıyor diye kendi hesabına almaya karar vermiş .sonra belli miktar paramız vardı 4.000 lira ona altın almış bana akşam haber verdi.bende dedim ki hafta sonu bir tartışmamız oldu sana herşeyi soruyorum bu benim artım , yanlışım dedi bana.bende hafta sonu olan tartışmadan dolayı mı bana danışmadın dedim.oda hayır dedi .sonra mutfağa geçtim dedimi bak hafta sonu olan tartışmadan dolayı böyle yaptığını düşündüm doğru bulmuyorum habersiz olmasını dedim.bağırmaya başladı 4.000 üzerinde tasarruf edemeyecekse evin reisi nasıl o olacakmış ben nasıl hesap sorarmışım.harcamamış.nikahta iyi günde kötü günde imzasını atan insan nasıl para sararmış oldu benimle konuşmuyor çayını bile doldurmama izin vermiyor .o günden beri 4 gün oldu .bende konuşmuyorum.ne yapacağımı bilmiyorum.bekliyorum ama gitmek istiyorum .çok uzaklara.

Evin reisi o olacakmış?? Burayı oluyana kadar ne var bunda, onun hesabında dursun ne olacak falan diye düşünüyordum. Mantığa bak ya, dümdüz duvar gibi. Gıcık oluyorum böyle erkeklere. İkiniz de çalışıyorsunuz madem, (hiç tasvip etmesem de) siz ayrı biriktirin o ayrı biriktirsin. Çok saçma bi kavga olmuş, bu nedenle de küsülmez hani. Kime neyi kanıtlamaya çalışıyor?

Back
X