Boşanmalı mıyım boşanmamalı mıyım

Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Eşimden bu anlamda umutsuzum kendi kızıyla bile ilgilenen bi adam değil öyle ahım şahım çocuklarla arası iyi vs diyemem yani. Oğlumla da bağ kurabileceğine inanmıyorum. Sanırım ben bi gün sessizce bu evden gideceğim ona bi mektup bırakarak. Başka türlüsü zor. Ne zaman konuşsak ayrılmayı başaramıyoruz

Ee boşanın tabii çocuklar arasında sağlıklı bir bağ kurulamamış.
Siz karı-koca onların yanında kavga etmişsiniz.
Kız olan istenmediğine emin-yalvarıyormuş görüşmek için-
Oğlunuz istenmediğini düşünüyor.
İkinizin evladı da mutsuz.
9-10 yaş çocuğu da hırçın,agresif olmaz illa ya da kız oyunu diye ittirmez yani. Sürekli bilirsiniz o yaş çocukları demişsiniz de bence öyle değil.
Hareketliler ve yaramazlar genelde.

Evet kız olan oğluma çok düşkün oğlum da bıkmış durumda yaşananlardan dolayı. Hiçbi şey sağlıklı olamadı. En başta ben sağlıklı yürütüyordum fakat tek taraflı çaba gösterdiğimi farkedip ben çekilince her şey birbirine girdi. Teşekkürler yorumunuz için

Burda bazi ince cizgiler var.bir baba da kizar, agresiflesebilir.ama bilirsiniz ki cocugunuzu sever.benim esimde kizima birseyle ilgili kizar, bende hakli oldugunu dusunuyorsam e baba terbiyeside gormesi gerektigi icin birsey demem.ama haksiz ise esimi uyaririm.simdi burda esimide cocugumuda en iyi ben tanirim ancak esimde cocugumu tanir.sizde cocuk ve adam henuz birbirini tanimiyor.
Yani dengeleriniz cok taze iken , adam cocuga hakli sebeple mi yapma dedi, hakli ise siz niye mani oldunuz? sizmi fazla korumaci davrandiniz, yada alingan? Haksizdi ise adam, ondan mani oldum diyorsaniz adam zaten dengesiz ve isi yonetemeyecek kapasitede demek oluyor.kendi tarafinizida daha objektif gozlemlemelisiniz bence.soyle algiliyorum ben.adamla daha sevgi vs bagi oturmadan ebeveyncilik oynadi sanirim.sizde bu duruma mi bozuldunuz.sizde mi bu emin degilsiniz? Gozlem asamasinda misiniz?suan daha misafir gibi yaklasmasini mi beklediniz.cunku abi gibide yaklasacaksa kizabilir.siz bir ayrimcilik sezdiniz ki karsi durdunuz gibi.

Üyenin üslubu biraz sert olsa da temelde haklı ama.
Çocuğumuz olunca hayat komple değişiyor. Yaşadığımız ülkede boşanmalarda erkekler maşallah çocuksuz bekar gibi hayatına devam ederken kadınların hayatı değişiyor.
Oğlunuz varken 7-8 ayda büyük bir aşk yaşayıp pat diye evlenmeniz pek akıl işi değil cidden de. Çocuğunuz olmasaydı, inanın bu yorumu yapmazdım.
Çocuk varsa komple değişiyor işler, yani bari biraz evliliği geciktirip oğlunuzla kızıyla uzunca bir vakit geçirseydiniz anlardınız adamın tavrını.
Bunun imtihan olmakla falan alakası yok ki. İlk yorumumda da yazdım, yetişkin bir kadınım çocuğum yok henüz. Neden yok? Çünkü hayatı iki kişilik, iki kişiyi düşünerek yaşayabileceğime inanmıyorum henüz.
Neyse, sonuç olarak evlenmişsiniz olan olmuş. Valla bana eşiniz samimi gelmedi, üç gün sonra yine aynı haline geri döner. Bir o boşanalım diyor, bir siz gidip ev tutuyorsunuz. Ne bileyim saçma geldi bana. Oturmuş bir evlilik yok, adam çocuğunuza iyi davranmıyor. Bilemedim...

Ben eşinizin sizi sevdiğini özurler dilediğini ve cabaladigini yazdığınız için bu yorumu yaptım bunu normal evliliğinde yapmayanlar var çocuğunun annesine ayrıca oglunuzla başbaşa olsanız bile ergenlikte yine sorunlar ile ugrasacaksiniz

En çok çocuğunuza üzüldüm. Bende anne adayıyım karnımdakini düşünerek yazıyorum. Kimse onu üzemez ben dahil. Onu mutsuz yetiştirmeye hakkınız yok. Adam istememiş belli ve çocuğunuza kötü davranmış. Çocuğunuz bunu hiçbir zaman unutmaz. Bu işin ergenliğini de düşünün. İçine kapanık duygularını ifade edemeyen asosyal bir çocuk yaratacaksınız tabiri caizse. Ben eşinize pek güvenemedim açıkçası

O halde bu illuzyona kanmayin. Kendi cocuguna bile yetemeyen , sabir gosteremeyen, ilgi veremeyen biri sevmeyi bilmiyordur. sizide sevmiyor.mutual yasam sadece.sizden besleniyor.sizin enerjinizi somurerek yasayacak bu hayati.sevgi boyle birsey degil ki? Siz oglunuza duydugunuz sevgiden yola cikin. Kendi cocuguna bile bunu hissederken noksanlik var adamda.sizi nasil sevsin..muhtac, bagimli..hepsi bu..cocugu ile sorun yasayan adamlarin hepsi problemli...gozlem degil gercek:)

Şu an sessizlik var oğlumu hiç uyarmıyor karışmıyor onun yanında benimle münakaşa etmiyor ama bi huzursuzluk var işte içimde oturmayan… bi türlü parçalar oturmuyor kafamda. Acele verdiğim kararın bedelini çok ödedim şimdi heybem aldığım derslerle dolu. Eşimi seviyorum evliliğim iyi ama oğlum rahat edemiyor gibi bi his var. Ha oğlumla tek tatile de çıkarım gezerim tozarım mutlu ederim ama o aile yi kuramadık işte benim başta çabaladığım şey tek ben çabaladığım için süremedi maalesef. Ayrıca terapi de aldım ama terapide de bi karara varamadım. Teşekkürler yorumunuz için

Annenin evlenmesi,erkek çocuk için daha zor..ama sizin de bir hayatınız var,sevdiğiniz adamla olmaya hakkınız var..madem eşiniz çabalıyor,bir kere daha deneyin, ya da oğlunuzu da alıp,başka eve taşının biraz ayrı kalın,duygular nasıl gelişecek ona göre karar verin..severken boşanmak da zor ya

Çünkü çocukla bağ kurmaya niyeti yok, istemiyor.
Üvey baba canım, öz gibi olacak hali yok diyecekler çıkar. Ama ne üvey babalar var ki özünden iyi. Ki baba olmasına da gerek yok, bir abi gibi yaklaşabilir. Çok mu zor?
Çocuk aşırı terbiyesiz, rahatsız edici değilse toplu taşımada bile gülümseyince sohbet ediyor seninle. Öğretmenim, az çok anlarım çocuktan. Çocuğu kazanmak o kadar zor değil ya.

Yardım alsan dusuncelerini netleştirmek için ya da eşinle açıkça konuşsan, oğlunun o evde huzursuz olduğunu bu sebeple senin de değiştiğini söyledin mi ? Bilmiyorum ben de önce evlat derim ama adam da cabalamis ve devam etmek istiyor, çok değil 5-10 seneye oğlun senden uzaklaşacak o zaman tek kalmak zorlar mı seni ? Oğlunu da çocuk psikologa falan götürsen belki çocuk biraz daha rahatlar....ben kendi adıma huzurlu veya rahat hissetmediğim iş yerinde bile diken üstünde gibi oluyorum, böyle bir yer evim olsa çok çok zor olurdu

Evet. Bence eşim de farkında boşanmamız gerektiğinin ama sevgisinin önüne geçemiyor kaybetmek istemiyor bununla mücadele etmiyor o benim gibi. O beni seçmiş durumda. Kızıyla da benim aram iyi değil çünkü mesafe var soğuk davranıyorum.

Oglunuz olgun olmak zorunda degil. Cocuk o.. Bazen simarik bazen cekilmez bazen yaramaz olmali. Rahat olmali. Boyle olabiliyor mu evde? Yoksa hep gozler uzerinde, biri kizacak korkusuyla diken ustunde mi? Siz yokken azarlamasi sizce normal mi? Yukarida cocugum biraz zor dediniz. Hangi cocuk kolaydir ki? Zaten kolay olmasi normal degildir. Kendisinin kizi kolay midir? Elbette degil. Siz anlayis, sevgi gostermissiniz ancak esiniz bunu saglayamamis maalesef. Madem dusuncemizi sordunuz, benim dusuncem dunyanin butun kocalarini toplayin, evladin kesip attiginiz tirnagi etmez.

Benim annemi anımsattınız o da “büyük aşk” ile evlendi çocuğuma iyi davranmıyor diye boşandı. İyi de insan önce çocuğuma nasıl davranıyor diye bakması gerekmez mi ? Yani siz siralamayi şaşırmışsınız. Bilmiyorum benimle evlenecek adam benden önce oğlumun gönlünü yapmalıydı diye düşünüyorum

Adam çocuğunu baştan kabullenmemis. Kendi kiziyla ilgisiz birisi senin çocuğuna tabii ki iyi davranmaz. Keşke evlenmekle acele etmeseydin... Ama senin oğlun da küçük değil, kızı itmiş kakmis çok yanlış hareketler adam o konuda kizmakta haklı.

Filler tepişir cimenler ezilir durumu olmuş üzüldüğüm ve aklima takilan tek sey cocuklar oldu siz haftada bir gün gördüğünüz çocukla gorusmuyorsunuz eşiniz kendi evladiyla rahat vakit geçiremiyor...oglunuz 7 gun 24 saat diken üstünde nefes alsa adama batacakmis gibi hissettim ben.bu ortamda nasil ders çalışıyor yani tamamen çocuklara yazik olmuş...ikinizde cocuksuz olsaniz tamam da öyle bisey mümkün değil..benim bu saatten sonra yapacagim tek sey adamin çocuğa güzel davranmasini sağlamak ve haftada bir gelen kız çocuğunun el üstünde tutulması olurdu

Cocuk küçük yaslardayken evlenmek büyük risk ve evde yeni esinizle yalniz birakmaniz bile doğru değil kendi adima.Siz daha yeni evlisiniz bugün sesini yükseltir yarin siddet göstermeye de kalkabilir yapmaz,etmez demeyin öyle bir zamandayiz ki öz babaya bile güven olmuyor.Oğlunuz öz babasiyla düzenli olarak görüsüyor mu?Siz anne olarak oğlunuza özellikle ekstra esinizin yaninda sevginizi daha da gösterin ki oğlunuz kendini rahat hissetsin ben sizin bosanacağinizi sanmiyorum kendinizce hakli nedenleriniz olabilir tabi ama madem cocuk sizin evliliginize sahit olacak oğlunuza ckk daha ilgili olun ki esiniz sevginizi gördükce oglunuza karsi daha benimseyici,saygili olmak zorunda hissetsin kendini...

Bu ne demek? Yani kızını seçmedi mi?

Oğlum oğlum oğlum... kız kız kız... Sizden hiç çocuğu korur kollar bir hava sezmemiştim bu cümleniz de kanıtladı. Mutlu musunuz kız çocuğu ekarte edildi siz seçildiniz diye? Artık sadece siz, oğlunuz ve ona bulduğunuz yeni baba mı varsınız? Babası başka kadınla başka çocukla başka evde yaşıyor. Hırçın olmasının nedeni bu olabilir mi? Babasıyla baş başa kalamıyor, evdeki diğer çocukla oynamak istiyor ama diğer çocuk da onu istemiyor. Her şeyi hep kız mı başlatıyor, bütün sıkıntı kızdan mı çıkıyor oğlunuzda yok mu sorun, melek mi? Oğlunuz bıkmış kız bıkmamış mı?

Siz aşık oldunuz diye oğlunuz hemen kabullenmek başka adamla yaşamak zorunda mı? Tartışma kavga var, şiddete meyil var, ortada huzursuz mutsuz 2 çocuk var. Adam tabi kızını koruyacak, babası korumasa annesi çıkar ortaya. Hayırdır kızım babasının evine mi sığdırılmıyor der.

Oğlunuzla oynamak istesin istemesin orası babasının evi, her istediğinde gelebilir kalabilir. Hatta o evde o kızın da bir alanı olması lazım, geldiğinde nerede yatıyor, salonda mı? Oğlunuza oda yaptınız ve kız da emaneten bir yerde yatıyorsa buna bile içlenip üzülüyordur. O gelince oğlumu alıp çıkıyorum demeniz çözüm mü, yatılı geldiği zaman veya tatillerde ne olacak? Eşiniz siz evde yokken oğlunuzu tersliyormuş, hala aşık mısınız, çocuğun terslenmesine rağmen hala koca mı diyorsunuz?

Bu işi bitirin ve 2 çocuğa da huzur verin. Çocuklara yüklenen yüke bak, biri kendisini tersleyen kötü davranan adama, diğeri de hep oğlunu kayıran kabahati onda bulan bir kadına mecbur. Evde ortam eşit olmalı kusura bakmayın, oğlunuza neyse kıza da o. Babasının evine her istediğinde gelecek size bağlı değil bu.

Lütfen oğlunuzu “sevgiiniz” için harcamayın.

Ergenlik döneminde eşinizin çocuğa nasıl davranacağını düşünün. Ben düşündüm.

Baştan bağ kuramamış, bir de tartışmalarınız hep çocuklar üzerinden olduğu için adamın sizin oğlunuza karşı sevgi dolu olacağını düşünmüyorum. Eminim o da aynı oğlunuz gibi sizinle başbaşa olmayı tercih ederdi. Bu adamla çocuk aynı ortamda olmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…