Boşanmalı mıyım boşanmamalı mıyım

sabırlı değilde arkadaş olmaya çalışması gerekiyordu. sabır tahammül edilmeyen şeye gösterilir. belki siz yanlış değerlendirdiniz bu süreci. kendi çocuğu kaç yaşındayken ayrılmışlar? adam çocukla iletişim kurmayı baba olmayı bilmiyor gibi geldi bana. kendi çocuğuyla bağı olmayanın sizinkiyle bağ kurabilmeside zor.
yazdığınız düzende evlilik sürdürmek uzun vadede yıpratıcı olacaktır.

Evet müthiş zorlanıyorum ve kimse bunu anlayamıyor. Eşimle tekken ya da oğlumla tekken başka bi insanım onlarla bi araya geldiğimde başka bi insanım sanki. Oğlum götüreceğim bu hafta başlayacağız uzmanla görüşmeye. Ama benim derdim geçmişi unutamamak üstüne bir de şuanda da eşimin hiçbi şekilde çaba göstermemesi bu konuda kendisinin destek almasını söylediğimde bunu reddetmesi konuyu olduğu gibi bırakmak istemesi. Bu şekilde de ben huzurlu olamıyorum işte. Ne yapacağımı bilmez bi hale geliyorum

Evet dediğiniz gibi oldu mesela kızı ışığı yanık bırakıyor ya da başka bi hata yapıyor gülerek şaka yaparak uyarıyor kızını bazen de hiç uyarmıyor. Aynısını oğlum yapınca düz net şekilde uyarıyordu. Öyle yapılır mı kocaman adamsın sen, şunu şöyle yap, böyle yap, lafına dikkat et gibi gibi. Bu konuşulunca e kızını arasa bi görüyorum oğlan hep bizimle tabi uyaracağım dedi ben de çok uyarma hevesin varsa kızını yanına al onu uyar benim oğlumu uyaramazsın bu şekilde demiştim. En büyük kavgalar ben oğlumu savunduğum için dümeni eşime bırakmadığım için çıktı aslına bakarsanız. Çok güzel anlatmışsınız evet bağ oturmadan babası gibi davranmaya çalıştı ve karşılığında babası değilsin bağ kurmadan uyaramazsın karışamazsın gibi laflar duydu eşim.

O anlamda evet eşim evlilikte iyi bana karşı, hiçbi şeyi eksik etmemeye çalışıyor her anlamda. Oğlumla başbaşa olsam zaten eminim sorunlar yaşayacağıma benim korkum şu an oğlum ileride ilk sorun yaşadığında kaynağını bu evliliğe bağlarsa diye korkuyorum beni suçlarsa diye, benle alakası olmasa bile senin yüzünden derse ne derim diyorum. Eşim bunu konuştuğumuzda öyle derse tavrını koyarsın net olursun vs diyor da öyle kolay değil ki evlat bu.

Kızı bebekken ayrılmış. Kızı aldığında güzel sözler laflar ediyor seviyor bağrına basıyor ama oyun oynamak istese oynamaz mesela kızla. Ha bire oyalama derdinde oyun alanlarına götüreyim tablet izlesin işte oyalayacak birilerini bulayım kafasında. Öyle uzun uzun oyunlar oynayayım vs öyle bi adam değil yani. Eşim çocuklarla bağ kurmayı bilmiyor çocuk ona adım atsın o karşılık versin istiyor sanki ebeveyn olan oğlummuş gibi. Açıkçası oğlum da bazen adım atıyor atmıyor diyemem ama eşim de garip bi enerji var oğluma karşı çözemediğim. Sessiz düz davranıyor. Oğlum nasılsın abi dediğinde iyi oğlum sen diyor oğlum okuduğu kitabı sorunca kitap işte ya falan diyor böyle hani düz yani anlatabildim mi? Bi an önce o konuşma bitsin der gibi konuşuyor

o halde aslinda esinizin hicbir cabasi yok.sizin onu on plana alip sizin , cocugunuzu ikinci plana atmanizi istiyor icten ice.bunu yapmadiginizda cocuga da bileniyor bence.kizina yapma diyemedigi seyi oglunuza diyebilmesi aslinda ebebeyn rolu degil.cocugunuza tahammulu yok.siz varsinjz diye idare ediyor.tum olay bu.
Ben sizin mevcut durumunuzda, esinizle yola devam edilemeyecegi kanaaatindeyim.

Ya aslında işte özetle ben de tam anlattığınız gibi hissediyorum. Oğlumun önüne geçemeyeceğini anladı. İdare ediyor. Ben onun dediğine gelmedim uyar tabi abisisin demedim. Ona bırakmadım kontrolü. Anladı ki o sonradan ben bu işi ayarlarım parhfinder zaten uyumlu bi kadın diye düşündü ama oğlum söz konusu olunca içimden canavar çıkabildiğini gördü. Kendini sessize aldı şimdi oğlum ünv. Çağına gelene kadar idare edecek onun planı aynı bu şekilde ki benzer şeyleri ağzından da duydum. Bu normal değil diyorum işte ben mi çok büyütüyorum anlamıyorum ama bu durum içime sinmiyor

Normal degil.
Size soyledigim gibi sevgiyi bilmiyor.empati yetenegi yok.karsisindaki 9 yasinda bir cocuk.bunu idrak edemiyor.yetiskin gibi davranmasini bekliyor.bakin 9 yasinda bir cocugu dislamak icin bir insanin nasil bir nedeni olabilir.bencil kendisi.konfor alani bozulsun istemiyor.ama unutmayin evlenirken biliyordu.ne olmasini bekliyordu?tasiyamayacagi sorumluluga girmemeliydi.bbu 2 gunluk misafirlikmi idare edilsin?
Cocugunuz zeki bir cocuk.sevilmedigini hisseder ki esinizin suskunlugu bile bunu oglunuza hissettiriyordur.cocugunuza yazik olur.yok sayilmak 9 yas cocuk icin ne demek?
Bu isin burada kalacagini sanmiyorum.tahammulsuzluk giderek artar.huzursuzluk ta.sizde yorulacaksiniz.her tartisma esinizden sogutacak, cocugada zarar verecek.bu hikayenin sonunda en cok kaybeden siz olursunuz gibime geliyor.

O durum ben kıza davransaydım da utandırsaydım olmadı maalesef o durum kızı o ben bi aradayken mutlu aile kızı yokken oğlum varken gergin aile tablosu oldu ders falan almadı eşim ben de başlarım böyle işe dedim ve değiştirdim tavrımı. Keşke dediğiniz gibi biri olabilsem ama ben hayatta emeklerimin karşılığı yoksa melek gibi olamıyorum negatif yönüm ortaya çıkıveriyor bencillik görünce bencil davranmaya başlıyorum savunma mekanizmam bu sanırım

Bitirmek öyle zor ki… onca güzel anı ve his var. Şuanda da ikimiz özelinde çok çabalıyor bana karşı. Yüz yüze konuşarak zaten gidemem en mantıklısı sessizce gitmek sanırım. O da çok zor. Oğlumun okul düzenini etkilememek adına Kasım ara tatile kadar beklemek hem de bi tık dana gözlem yapmak mantıklı gibi geliyor :/

Keşke siz değil çocuğunuz ilk önce sevseydi. Çocuklu insanların kalbi farklı çalışmalı bence. 2 çocuğu aranızda yıpratmışsınız . Evladınız için bu kadar ayrıntıyı düşünürken keşke diğer kuzu için de düşünseydiniz . Evlat ayırımı olan ilişki nasıl sağlıklı olabilir ki. Kavganız onlar çocuk alışacaklar benim senin yok demek olsaydı. Nihayetinde oğlan sizle kız anneyle yaşıyor. Bunun nefretini malesef yaşıyor eşiniz. Ve malesef ikinizde 2 çocuğun orta yolunu bulup başarılı olamamışsınız . Ne yaparsanız yapın bu evlilik bir gün bitecek.

Siz bu adamla" büyük" aşka başladığınızda çocuğunuz neredeydi,siz kızı sizi sevsin diye minnoşluklar yaparken adam neredeydi???? Bana saçma geliyor, çocuğumun mutsuz olduğu ,sevilmediği,bir evliliği sırf aşığım diye yapmak.Boşanacağım diye ortalığı kaldırıp çocuğa bunu ikna edip ,yarı yolda bırakmak Bu hikayede yanan çocuk olmuş,annenin tek düşündüğü kendisi her ne kadar herşey oğlum için desenizde her kararı kendi mutluluğunuz için alıyorsunuz, oğlunu umursayan anne yok burada

Şu an tamamen oğlumu düşünüyorum yoksa bu evlilikte seve seve kalırım şu an bireysel olarak eşimle hiçbi sorunum yok sadık güvenilir destek olmaya çalışıyor bana her anlamda ama oğlum konusunda maalesef hayal ettiğim gibi değil hiçbi şey. Haklısınız siz de çoğu noktada. Boşandığımda oğlum yarı yolda kalmaz ikna edilecek bi durumu da yok zaten ayrılmak istemediği bi abisi yok maalesef ortada. Bunu gayet olgun normal karşılar. Ben boşanmak oğluma iyi mi gelir acaba diye boşanmak istiyorum şu an

Evet. Eşim 10 sene sonra yalnız kalacağız her şey şöyle olacak böyle gidecek falan diyor ama bu 10 sene az değil ben bu 10 sene içe siner şekilde geçsin isterdim. Maalesef ben eşimin kızı için de her şeyi düşünmüştüm ama eşim hiç orada olmadığı için uğraşmayı bıraktım keşke yapmasaydım ama benim emek vermem hiçbi şeyi değiştirmemekle beraber eşimi daha cüretkar yapmıştı.

Siz boşanacağım deyip tekrar adama geri dönmüşsünüz,ev bile tutmuş çocuğa bunun vaadini vermişsiniz ama ne olmuş adam gelip iki ağlayıp yalvarınca çocuğunuzun gözünde yalancı oldunuz. Tekrar onu o eve geri soktunuz O çocuğun gözünde iç dünyasında sizce nasıl bir annesiniz??? Artık size bir daha güvenir mi, inanır mı?? Kalbine o şüpheyi o inancı kazıdınız ....

Konfor demişken elbette ki şimdi ben evden gitsem kocaman ev düzen temizlik yemek eşim tek kalacak her şeyin kontrolü bende çok konuda yalnız kalacak gez toz eğlen iç birileriyle takıl hayatını zaten yaşamış geçmişte o mantıklı bakıyor pathfinder gibi biriyle yaşlanmak mantıklı diyor ve devam etmek istiyor aslında. O çocukların nası etkilendiğiyle falan ilgilenmiyor hiçbi şekilde. İkisi de büyür 10 sene sonra biz yalnız kalırız kafasında. Peki bu 10 senede neler yaşanacak onu düşünmüyor akışa bırakmak istiyor

Oğlum yoktu bunlar olurken babasındaydı ama sonradan ben annemle konuşurken duydu maalesef kocaman oldu işte eskisi gibi değil duyuyor anlıyor dediğinizde haklısınız.

On senede neler olur neler . .Ülkeler yıkılır,kurulur.Sırf 10 sene sonra yanlız kalacağız diye oğlunuzun ağzına sıçsın o zaman,bu kadar bencil merhametsiz adamları çok mu arıyorsunuz???

On senede neler olur neler . .Ülkeler yıkılır,kurulur.Sırf 10 sene sonra yanlız kalacağız diye oğlunuzun ağzına sıçsın o zaman,bu kadar bencil merhametsiz adamları çok mu arıyorsunuz???
Haklısınız 10 sene uzun. Diş sıkarım sessiz kalırım sabrederim diyor ama hayat bu bir de neye diş sıkıyorsun yani çocuk bu dediğimde de konuyu saptırıyor. Ben genel olarak çocuklara karşı tahammülsüzüm bunu senle evlendirken sonra iyice anladım ondan öyle diyorum diyor

Gene yanlışsınız. Bu sözlerle ben yaptım sende yap oluyor. Misal kendimi yerinize koyuyorum yapar mıyım emin değilim. Çünkü insanın kendi evladına bazen tahammül seviyesi kalmıyor. Fakat çocuk yarıştırmam eminim bundan. Oda size güzel gözlerle bakan bir çocuk nihayetinde. Nefreti ondan çıkarmaya hiç gerek yok. Oğlan vuruyor kız itiyor bunlar iki çocuk için çok normal şeyler. İlişkiyi sağlıklı yapabilmek kalplerini yumuşatmak sizin elinizde olan birşeydi. Kavganız benim çocuk yerine çocuklar olsaydı keşke. Olmuyorsa gene bitsin ama herkes kendine yakışanı yapsın. Çocuğunuzu zaten ezdirmeyin koruyun kollayın kaplan kesilin ama diğerini de koruyun bunu eşiniz için değil. Küçük bir kız çocuğu için yapsaydınız keşke. İki tarafta bencillik var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…