Boşanmalı mıyım boşanmamalı mıyım

Herkes önce evlat demiş. Elbette evlat önemli ancak ya sizin hayatınız? Neden biz çocuklara göre uyumlanmak zorundayız? Aslında normali çocukların bize göre uyumlanması. Bir üyenin de bahsettiği gibi zaten birkaç yıl sonra arkadaş ortamları ergenlik derken oğlunuz sizinle çok az vakit geçirecek. Yalnız kalacaksınız. Siz oğlunuzu düşünürken doğal olarak o sizi düşünmeyecek. Bu hayatta kendimizi de düşünmek zorundayız. Evet eşinizin çok yanlışı olmuş. Ancak kendisini düzeltmesi güzel bir adım. Ben bir şans daha verin derim evliliğinize

Ne olursa olsun o eşinizin öz oğlu değil candan sevip ilgilenmek istemeyebilir maalesef. Siz de böyle bir şey beklememelisiniz. Zamanla elbet can ciğer olmazlar ama tabiki alışırlar. Oğlunuz da herhangi bir yakınlık göstermemiş. Aslında bu karşılıklı. Belli ki eşiniz pek çocuk da sevmiyor. Ama bunun için onu suçlayamazsınız ki. Tabi bağırıp çağırması ayrı mesele. Şu an bağırma çağırma yokmuş. Oğlum rahat değil diyorsunuz ama zaman her şeyin ilacı elbet zamanla alışacsktı. Eşiniz kötü davranmays tekrar başlarsa direkt boşanın ama sırf çocuk şu an rahat değil diye olayı büyütmek işte ona çok büyük travma olur demek biraz abartı. Dayak yese sürekli azar işitse evet doğru travma yaratır. Bence zamana bırakın ve gözlemleyin. Siz de bir soğukluk olmuş ancak bazen o soğukluk geçici olabiliyor. Bunu iyi ayırt edin

Çocukları niye yarış meselesi yaptınız. O kız zaten babasını haftada 1 görüyor. Sen kıza iyi davransaydın da utandırsaydın adamı ondan farkın ne? Oğlunda belki bu soğukluğunu sezip istemedi kızı. Adam çabalıyorsa denemek istiyorsanız tekrar deneyin ama yaptığınız(o veya siz) hataları telafi edin iki çocuk içinde.

Su konuya 4 ay oncesi olsaydi cevap yazmazdim.ama 4 aydir hayatımda bir oğlum var. Bebegim oldu ve ben oglumun babasini sirf hamileyken bana iki uc defa boyle hareketleri oldu diye o donem onu evden cikardim.(Ailem maddi manevi guclu onlarin destegiyle) Bebegim dogsada affetmedim. Yani dusunun ben oglum icin babasini boşadim gecen ay. O bosanma ayrilma donemine dahi tahammul edemedim oyle sogumustum. Benim hayatimin merkezi oglum. Bu ne zaman degisir buyusun evlensin dogeu karar versin o zaman ben kendi hayatima tam anlamiyla bakarim. Ama onun disinda ikinci kere evlenecegimde 9 yasina gelecek te elin adami cocuguma ters davranacak. yok bana gore yanlis. O cocuguj duygularini o an ki hissetikleri bana korkunc geliyor. Benim evladim rahat olmali. Ben ona elimdeyse dunyalari vermeliyim. Belliki cocuk adamlamla rahat degil. Neden zoeluyorsunuz

Herkes bu konu için önce evlat dedi. Ben evde yokken eşim çocuğumu tersleyemez azarlayamaz. Öz babası yapamaz, insan gibi izah edecek açıklayacak anlatacak, yok öyle maganda gibi hönkürmek terslemek. Adı üstünde çocuk, yetişkin değil. Kendi kararlarını alıp uygulayamaz, evden ayrılamaz, yaşayacağı ortama karar veremez. Anne olarak bu ortamı huzuru güveni biz sağlamak zorundayız. Bahsettiğiniz arkadaş ortamı ergenlik vs için çocuğu hazırlamak gerekiyor. Kendine güveni olan, sosyal, arkadaş çevresinde rahat edebilen bir çocuk olması lazım. Annesinin kocasının azarladığı, terslediği, onların kurallarına göre yaşamak zorunda olan bir çocuğun ne kadar kendine güveni olabilir? Kendi öz babası olsa belki bu kadar ağır gelmez ama elin adamı tersliyor, anne de hala o adamla yaşıyor. Düzgün, efendi, merhametli, hakkaniyetli bir adam yok ortada. O yüzden önce evlat diyoruz.

Çocukların arasında olan o minik çekişmeler için size böyle davranması.. oğlunuza böyle davranması..Çocuk bunlar ya. Bugün küser yarın barışır oynarlar. Öz kardeş olsaydılar da böyle olurdu. Abi kardeş kavgaları diye birşey hiç mi duymadı eşiniz..Belki şimdi siz onu bırakıp gittiniz diye böyle iyi davranmaya başladı..ya yarın bir gün yine eskisi gibi olursa? Ya siz yokken oğlunuza daha kötü şeyler yaparsa? Çocuğunuzun psikolojisini düşünün lütfen.. Şunu yapın bunu yapın diyemem ama çocuğunuz için birşeyler yapın diyebilirim..

Özür dilerim ama eşinizin kendi kızıyla bile ilgilenmediğini, babalık yapmadığını göre göre, nasıl evlendiniz bir evladınız varken? Hadi evlendiniz tamam ama neden bunu bilerek şuan beklentidesiniz? Acaba ayrılmak isteyip de bunu bahane ediyor olabilir misiniz? Belki kendinize bile itiraf edemiyorsunuzdur bunu...

Kızın odası var ben süsledim yaptım eşyalarını ben aldım düzenledim zamanında. Evet kız diyorum yaşananlardan dolayı maalesef hitabım bu hale geldi tasvip ediyorum diyemem bu halimi. Ama çok yıprandım. Yok ben mutlu değilim bu durumdan eşim de biliyor her şeyi düzeltelim diyorum baştan başlayalım çocuklara eğilelim bağ kuralım vs. Ama eşim bu şekilde normal olduğunu çocukların bi eziyet sıkıntı vs çekmediğini yüz bulmalarını da istemediğini vs vs söylüyor çocuk yetiştirmeye böyle baktığı için değil bence kendisi oğlumla bağ kuramayacağı için bunu benden de talep edemiyor böyle gitsin bi şekilde çocuklar büyüsün kafasında o. Başta ben kızına çok ilgili davrandım el üstünde tuttum ama o oğluma karşı öyle olamadığı için ben de değiştim nihayetinde melek değilim sürdüremedim o halimi. Ben de sizin gibi düşünüyorum işte birebir aslında. Ama nası bitireceğimi bilemiyorum sevgiyi yenmek çok zor

Başta çok daha sabırlıydı oğluma da kızına da öyleydi genel olarak 7-8 ay sorun yaşanmadı hiç… ama evlenince biraz zaman geçince her şey değişti

Teşekkür ederim oğlumu artık yalnız bırakmıyorum zaten eşim okuldan çıkınca eve gelsin ben evde oluyorum dese de bazen oluyorsun bazen olamıyorsun tek kalmasını istemem diyorum ve servisle annemlere gidiyor oğlum ben iş çıkışı annemden alıp eve getiriyorum eşimin yanında da gayet paşam aslan oğlum ne istersin vs ilgili alakalı davranıyorum bilerek oğluma karşı ilgimi görmesi önemini anlaması için. Oğlumu yarın terapiye de başlatacağım. Ama ne yaparsam yapayım içimde kocaman bi boşluk var ben bu evliliğe başlarken 4 kişilik aile olmak için başladım. Ama zamanla kızla oğlum anlaşamayınca eşim tutturdu bi araya gelmesinler diye. Benim arkadaşlarımla ailemle bi etkinlik olunca o kızını getirmiyor onun olunca ben oğlumu götürmüyorum. Böyle sınırlar çizdik. Ha benim içim rahat mı değil. Eşime herkes bizi 4 kişi bilsin iyisi kötüsüyle çocuklar hareketli de olsa biz buyuz diyelim dedim ama o kabul etmemişti. Böyle sınırlar kurallar içinde yürüyor evlilik anlayacağınız

Evet olmamalı. Eşim geceleri eve geliyor oğlum haftaiçi 1-2 saat görüyor eşimi şuan ki düzende ve bunu da ben sağladım çaktırmadan düzeni bu şekilde kurdum eşimin ek işini yoğun mesaisini destekledim ki evde durmasın. Saçma biliyorum böyle bi şeyler peşinde olmam. Halbuki aslında bi araya getirmeye çalışmalıyım bağ kurmalarını istemeliyim vs vs ama şimdi bi araya getirmemeye çalışmakla beraber kendim de onun kızıyla bi araya gelmek istemiyorum artık. Çünkü yansıtma yapıyorum eşimin davrandığı gibi davranıyorum kıza sessiz mesafeli, bundan da memnun değilim rahatsız oluyorum ama bu hareketimi değiştiremiyorum. Eşim de zaten ben değiştirip kızına adım atsam da benim oğluma karşı adım atayım vs gibi bi şeye girmiyor hiçbi şekilde.

Oğlum babasıyla düzenli görüşüyor babası ilgili bi baba. Evet dediğiniz gibi yapıyorum üçümüz zaten gün içinde 1-2 saat bi arada oluyoruz o süreçte de ben oğluma her zaman olduğum gibi sıcak samimi davranıyorum etrafında dönüyorum tabiri caizse. İnanın ben başta oğluma çöp alsam kızına da alırdım. Kalem bile yani düşünün oğlumun bi ihtiyacını alırken kıza da alır odasına koyardım. Ailem de öyle yaptı hep. Hediyeler alırken çift aldılar vs. Ama şimdi yapmıyorum çünkü karşılığını görmedim hiçbi zaman eşimden. Söylediğimde aklıma gelmiyor senin kadar düşünceli olamıyorum demek yerine bu nası dert edilebiliyor diye tartışma yaratmayı tercih etmişti. Şimdi öyle değil daha konuşmaya meyilli vs eşim değişti çok konuda ama çocuklar konusunda hala aynı. Kimse kimsenin çocuğuna şebek olmak etrafında dönmek zorunda değil düz normal sohbet edilebilir bi ilişki yeterli şeklinde bakıyor.

Bu şekilde zorlama duygular ve hareketler ile bir yere kadar herkesi idare edebilirsiniz. Üstelik ileride çok daha ciddi sorun olabilir.
Tabii ki önceliğiniz evladınız ama bir yerde de kendinizi de düşünmelisiniz. Çünkü siz mutlu ve iyi oldukça o çocuğa bir şeyler katabilirsiniz. Eşiniz ile konuşun, gerekirse birlikte psikolojik destek alın. Hem ilişki, hem çocuklara yaklaşım konusunda. Keza çocukların da farklı duygu ve düşünceleri olabilir. Onlar için de yardım alabilirsiniz.

Odası düzeni var evi alırken en geniş ferah oda oğlumun olsun istedim eşim tamam dedi evde sürekli yaşayan ders çalışan oğlum olacağı için istemiştim bunu. Düzeni çok iyi oğlumun her eşyası var ne isterse elinin altında bilgisayar aldık odasına ders de çalışıyor o konularda çok rahat tek yaşasam sağlayamacağım imkanları var oğlumun. Ama bu nedir ki imlan olmazsa olmasın huzur olsun… evet kızı gelince ben oğlum babasına gittiyse kendim plan yapıyorum arkadaşlarımla görüşüyorum vs o kızıyla başbaşa kalıyor oğlum varsa da oğlumla vakit geçiriyorum yine o kızıyla başbaşa kalıyor vakit geçirir geçirmez o kendi olayı. Ayrıca nefes alsa batacak gibi hissetme konusu evet ben de öyle hissediyorum eşim de bunu yalanlıyor ağzımı açmıyorum neye ses ettim aylarca değiştim bu konuda uyarmıyorum artık vs vs diyor ama ben de sizin düşündüğünüz gibi bi his var. Ben kızı el üstünde tuttum başta eşim yatar uyurdu ben kızla ilgilenirdim babası bi yere gitse babasıyla gitmek istemezdi kalırdı benimle evde kızla tek kaldığımız da oldu gecelemek anlamında diyorum annesi gibiydim sanki… ama zamanla eşimden benzer davranışları hiç görmediğim bunu dile getirdiğimde suçlu olduğum için ben de değiştim çok fazla. Çok kaotik ve üzücü bi durum olduğunu düşünüyorum eşim son barışmamızda abarttığımı çocukların büyüyüp gideceklerini bizim yalnız kalacağımızı vs vs söyledi ama ben bi türlü onun kafasına gelemedim

Evet ben oğlumu uyarıyordum zaten eşim de önce sessiz kaldı sonra uyarmaya başladı. Ama kızına zarar verildiği düşüncesine girdiği için genel olarak her şeyi uyarmaya başlamıştı bi süre sonra. Atıyorum kendisi de evde ışıkları yanık unutan bi adam, oğlum bunu yapınca 2 saat laf anlatıyordu çocuğa. Ya da kendi kızının yaptığını arada bi görüyorum deyip görmezden gelip aynı şeyi oğlum yapınca daha beklemeden direkt uyarı moduna geçiyordu. Ben de o senin oğlun değil uyaramazsın uyarmak istiyorsan önce bağ kuracaksın demiştim her seferinde. Bu sefer bağ kurmaya çalışmadı hiç, uyarmayı da bıraktı işte

evlenmeden önce karşılıklı çocuklarınızla tanışıp vakit geçirmediniz mi?
ne bileyim 4 nüz bir hafta sonu tatili falan yapmadınız mı? çocukların uyumu karşılıklı çocuklara nasıl davranıldığını tartmadınız mı?

Öyle yapmıştı zaten başta ve bu aylarca öyle sürdü öyle kalacak sandım

Yaptık gayet sabırlı davranıyordu o dönem. Ben evliliğe önyardılı olduğum için beni ikna etmeye çok uğraştı eşim. İşte başlarda öyleydi evlendikten sonra meğer oğlun çok zor bi çocukmuş sonradan gördüm ayaklarıyla değişti de oğlum hep aynıydı düzen kurulmadan önce oğlum daha hırçındı hatta evlenmeden önce. Hayatıma biri girdiği için daha gergindi vs sonra kabullenince daha sakinleşti hatta.

Teşekkür ederim evet ben her çocuk zor diyordum başta eşim sinirlenirdi nası kabul etmezseniz oğlun ekstra zor vs diye. Sonra ben onun kızına eğilmeyi mırç mırç olmayı bırakınca konu buralara gelince sizin dediğinizi demeye başladı, işte her çocuk zor kendince bak ikimiz de yüz vermeyelim şımarmasınlar diyor şimdi. Tam aksini yapalım ben baştaki halime döneyim sen de bi şeyleri bağ kurmayı dene dediğimde oraya gelemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…