- Konu Sahibi just tonight
-
Biraz kiskansin diyeeeIyi akşamlar ablalarım. Direk konuya giriyorum esim sinir hastası 3 aylık evliyim. Flört dönemindede kabalıkları olurdu ama ufak tefek seylerdi tepkimi koydugumda hatasini anlardi. Evlendigim gunden beri hic kavgasiz bir gunumuz olmadi. Esim 27 ben 19 yasindayim. Birazda gosterisliyim o adanali ben istanbullu dogma buyume suan onun icin yalovay yerlestim isi burda. Ailemden uzagim. Kimsem yok burada. Bir gun hastalansam evi temizlemesem suslenip puslenmekle kari olunmuyor diyor. Oysa her gun evimi cennet gibi yaparim. 2 gun once aydonumuzdu cicek yaptirmis sonra yemege gittik orda cingar cikardi yollarda beni rezil etti niye pembe ruj surdum diye oysa her gun surdugum sey inadina yapiyor. Bosanalim diyorum noldu baskasini bulucan dimi diyor.Her gun karsima alip konusuyorum tamam diyor yeminler ediyor agliyor yalvariyor sensiz yasayamam diye yine ertesi gun ayni terane.
Dun aksam cok iyiydik isten geldi alisveris yapmis bana hediye almis hah dedim sonunda duzeliyor sonra biraz kiskansin diye tvdeki dizide iki cocuk vardi hangisi daha yakisikli dedim ama gulerek demez olaydim.
Gece 4den sabah 9a kadar kavga ettik. Namussuz kari basit kadin gozun disari kayiyor dimi seni munevver gibi yapicam beni dovdu anneme kufurler neler neler. Gozume ve gogsume yumruk atti. Allahtan gozume bir sey olmadi gogsum mosmor. Bugunde uyudum cebimi kapadim o isten gelene kadar hic konusmadim. Aksam geldi hosgeldin dedim. Bana yemek yaptirmis. Gecti karsima ayrilik sarkilari acti bi duble raki icti sonra yat uyu erken kalkicaksin dedim yatti. Suan yanimda yatiyor. Ailem annem babam ayri ondan cok eziyor beni. Ama bosansam ailem arkamda onu biliyorum. Ayrica uni okumak istiyorum okuyup nolcan okutmam parayi basar aliriz diploma diyor calisiyim diyorum yok diyor. Beni herkesten kiskaniyor. Bakkala gitsem sigara almaya bakkalla aranda ne var diyor. Kafayi yicem sizde bosanmali miyim artik?
Biraz kiskansin diyeee
Cumlesinden sonra.okumadimm.
Zaten adam.kiskanmanin.dibine vurmuş, sen hala küçük oyunlar pesindesin yavrum, yapmaa
Madem romantik halleri var,onlar uzerinden gidip sadece onun oldugunu, gozunun baskasinda olmadigini hissettir, uzerine bide hangisi yakisikli moduna girmek nedir.allah askina... hangi erkege sorsan yuzde 95 kavga cikartir
Off lama ozaman. Bak her sey yoluna girmeye baslamis bile. Sen sen ol,baskalarinin evliliklerinde yaptığı kucuk oyunlari yapmaktan kacin. Herkesin evlilik dinamikleri farklidir. Sizin evliliginiz bu tarz kiskandirma gibi oyunlari kaldirmiyor , onceki "espirler yapiyorduk. Bu konuda " lari birak, insanoglu o gün takacagi tutmaz diger gun buyuk yaralar acacak.kadar tartisir. Hele erkeklerde bu denge hic olmuyor bu konuda...Dun aksam bende o lafim icin ozur diledim. O da ozur diledi cok pisman olmus psikologada gidip sinir ilaci almayida kabul etti. Yeterki beni birakma bana kucuk kiyameti yasatma evliligimize bir sans daha ver gor bak seni cok mutlu edicem diyor. Aksamimizda guzel gecti. Bende hala kirgin oldugumu dile getirdim. Haklisin affedilemez yaptigim dedi. Bir kac gun daha denicem 3.aydanda bosanmak istemiyorum daha cok yeni of off
Gercekten sevgim onu duzeltebilir mi?
bak canim..
ya bu okuzu gudeceksin ya bu diyardan gideceksin..orta yolu bulmaya calisirsan,arada kiskandirmak icin saka bile yapsan adam seni komaya sokar haberin olsun.
malesef elinde kalma ihtimalin var,cunku sinirlenince gozu donuyor..
e birisini sinir aninda oldurenlerde sonra pisman.
ilac terapi vs. ugrasirsa seni kazanmaya calistigini anlayabilirsin ama o el bi kalkti mi bidaha zor iner haberi olsun.
sakin ama sakin cocuk yapma bak..SAKIN..
isler iyice sarpa sararsa bi basina bu adamdan ayrilman daha kolay olur.
boyle manyaklar cocuklu eslerini ayrilsalarda namus bekcisi kesilip bi bahane bulup olduruyor,cok uzgunum..
Off lama ozaman. Bak her sey yoluna girmeye baslamis bile. Sen sen ol,baskalarinin evliliklerinde yaptığı kucuk oyunlari yapmaktan kacin. Herkesin evlilik dinamikleri farklidir. Sizin evliliginiz bu tarz kiskandirma gibi oyunlari kaldirmiyor , onceki "espirler yapiyorduk. Bu konuda " lari birak, insanoglu o gün takacagi tutmaz diger gun buyuk yaralar acacak.kadar tartisir. Hele erkeklerde bu denge hic olmuyor bu konuda...
Yok cocuk dusunmuyoruz zaten. Mesela dun aksam yemege gittik kirmizi ruj surmustum topuklu giydim dantelli abiyemsi bir kombin giymistim bir kac gun evvel olsa cildirirdi. Dun cok guzel olmussun karicim dedi geldi optu masallah sana dedi. Normalde arkadaslarini gordu mu degisir yani agir abi olur. Dum arkadaslari arasinda sakasina argo konussa bile ozur dilerim karicim dedi arkadaslarida diyor sana nolmus. Yani beni hep yuceltti elimi tuttu ilgilendi. Acaba gercekten duzeliyor mu
bunu bi gunde anlayamazsin..
mesefa herzaman iyidir,bigun iyi davrandi diye duzelir duzelmez karar vermezsin.
zamanla gorursun herseyi.
elini bir daha sana kaldirmasina izin verme.
Valla canım dedigim gibi normal evlilik anlayışı olamaz, ozeldir ve kendi.kurallari vardir evliligin. Benim yasadiklarimi sen kaldiramaz bosanirsin ama ben bosanmayip mutlulugun formullerini ararim,çünkü hakikaten esimin içini çözmüş hissederim, benimde eşimin kanırttığım yanlarımi bulurum, bi bende huyuna gideyim bakayim nolacak derim. Hakkaten benim tüm hatalarım sıfıra indiği halde bu evlilik adam olmayacak dedigim zaman cikar giderim.Yok daha sakasini bile yapmicam zaten. Pisman oldum. Gercekten yoluna girmeye baslamis mi sizce sevgim onun sinirini yenmeye yeter mi yani duzelir mi askimiz icin
Valla canım dedigim gibi normal evlilik anlayışı olamaz, ozeldir ve kendi.kurallari vardir evliligin. Benim yasadiklarimi sen kaldiramaz bosanirsin ama ben bosanmayip mutlulugun formullerini ararim,çünkü hakikaten esimin içini çözmüş hissederim, benimde eşimin kanırttığım yanlarımi bulurum, bi bende huyuna gideyim bakayim nolacak derim. Hakkaten benim tüm hatalarım sıfıra indiği halde bu evlilik adam olmayacak dedigim zaman cikar giderim.
Senin ki mantikli ve aşkla dusundugunde yaninda sanirim. Yalniz ofkesiyle gözü döndüğünü kabul etmis ve yardim almaya ikna olmus. Bence denemeye deger. Ama cocuk yapma. Hazir degilim diyerek yapma, evliligimize guvenmiyorum da ondan yapmiyorum deme. Bu sefer de kiskanc olan eşinden "hazırda birini mi.bekletiryorsun " gibi sacmasapan argümanlar duyabilirsin.
Aslinda her sey tecrube işi, hakikaten kadın tecrube kazandığında odunu işe yarayacak hale getirmeyi basarabiliyor...
Baska biseye sinirlenip seni uzmuyordur insallah...Cocuk dusunmuyoruz suan zaten o da hazir degil. Evet ne yazikki tecrube gerek. Annemle iliskim cok iyi degil ben bebekken ayrilmis babamla baskasiyla evlenmis falan. Cok yalnizim bir esim var suan benim yanimda olan o da boyle davrandimi zoruma cok gidiyor. Benim oyle bir soru sormadigim zamanlardada oluyor fevrilikleri. Insallah duzelir duzelmezsede bosanicam. Omur boyu mutsuz bir evlilikle pisman olmak istemiyorum. Az once aradi gene bir seye sinirlenmis is yerinde belli sesinden ben ararim birazdan dedi aramiyim dimi daha noldugunu sormak icin
Yaşın cok genc.baktin ki olacak gibi degil cek git tabiki. Ben şimdi gidersen keske şöyle mi yapsaydim, boyle.olsaydi daha mi farkli olurdu gibi aklinda soru isaretleriyle yaşama diye biraz daha bekle taraftariyim..Cocuk dusunmuyoruz suan zaten o da hazir degil. Evet ne yazikki tecrube gerek. Annemle iliskim cok iyi degil ben bebekken ayrilmis babamla baskasiyla evlenmis falan. Cok yalnizim bir esim var suan benim yanimda olan o da boyle davrandimi zoruma cok gidiyor. Benim oyle bir soru sormadigim zamanlardada oluyor fevrilikleri. Insallah duzelir duzelmezsede bosanicam. Omur boyu mutsuz bir evlilikle pisman olmak istemiyorum. Az once aradi gene bir seye sinirlenmis is yerinde belli sesinden ben ararim birazdan dedi aramiyim dimi daha noldugunu sormak icin
Allah hakkinda hayirlisini eylesin insallah. Kac yil evli kaldin pekibenim eşim ile birebir aynı . sonuç mu ;
Boşanıyoruz . .
son clsem ekimde .
İşine öyle geldiği için dış görünüş dışında bir şey görememişsindir.Birincisi bu evliligi yasayan benim esimin neye sinirlenip tahrik olacagina siz karar veremezsiniz. Ayrica benim esim kendisi soyluyor cok gosterislisin diye ona asik olmus hatta Ikincisi evet buyuk daglari ben yarattim ve siz beni dis gorunusumle elestiremezsiniz. Ucuncusu kiskancliginizi bu kadar belli etmeyin. Gereksiz elestiri gizli hayranliktir. Ayrica ilgi manyagiyim evet cunku daha 19 yasindayim ve 3 aylik evliyim. Yorumunuzda dis gorunusumu elestirmeniz disinda pek bir sey goremedin cok ayip.
+1İşine öyle geldiği için dış görünüş dışında bir şey görememişsindir.
1- daha çok küçüksün ve çok çocuksu davranıyorsun (son yorumunda da görüldüğü üzere)
2- insan mütevazi olmalı. Ben şöyle güzelim ben şöyle dikkat çekiyorum kocam bana hayran demek seni bu saydıkların yapmaz, sadece gülünç yapar. İnsanlar senin güzelliğine değil, arkasında dayanağı olmayan özgüvenin komik durduğu için dönüp bakar. Anlıyor musun?
3- kocan sana hayransa şöyle düşün bir de; zilyon tane eşini kendisi seçen insan, en beğenmediklerini sevmediklerini mi seçiyor da senin kocan seni beğenerek almış? Canım herkesin eşi kendine güzeldir, kendine alımlıdır, kendine gösterişlidir. Anladın? Senin eşin başkasını değil seni beğendiyse tabii ki eşin seni sevmeli ve beğenmeli, sana aşık olmalı. Bundan normal ne var? Olağan durumu bile hava atmak için kullanıyorsun. Bak bu da güldüren bir öğe.
4- bir insan sevdiği birine saldırıldığını görse müdahale eder değil mi? Saldırganlaşır, gider o da kavgaya girer. Kocana aynen bunu yapıyorsun. En az kendin kadar toy ve aşırı kıskanç kontrolsüz kocana hangisi yakışıklı diyerek adamı tahrik ediyorsun. Herkesin zayıf noktası vardır. Sen de kocanın bu noktasına basıp dayak yiyorsun. Herkes başka şeyden tahrik olur. Kimi anasına babasına küfredilse kimi koruma içgüdüsünden kimi terbiyesizlikten. Herkesin basıldığında şiddete yönelebileceği uç bir damarı vardır. Sen de bunu kocana karşı egonu okşamak için kullanıyorsun ama olay ters tepmiş dayak yemişsin.
Kısaca, evet galiba evlisin ama anlattıklarından yola çıkarak kocanın neye tahrik olup olmayacağını senden daha iyi biliyorum. Bu arada kastettiğim tahrik ne demek anlıyorsun umarım.tahrik= damara basma.
Sonuç= bak abla tavsiyesi olarak al, git aynaya bak ve de ki "dünyaları ben yaratmadım ve yaratamam. Bana üç kişi güzelliğime bakıyorsa 10 kişi dayanaksız özgüvenime, kasıntılığıma bakıyor. Oysa ki ben kimim, bu havam neye? Güzellik geçicidir, benim övünmek için daha iyi meziyetlerim olmalı. Hayatta her şey güzellik değildir. Dayak yemeye bile engel değildir. Aklıma başıma almam, 19 yaşında evlendiysem evlilik sorumluluğunu almam olgun olmam kendimi, ilişkimi ve kocamı düzeltmem gerek."
Kendine bunları diyip düzelebilirsen ne mutlu sana. Yoksa 'siz beni gizli kıskanıyirsiniz'le bir yere varamazsın, kendini küçük düşürürsün.
İşine öyle geldiği için dış görünüş dışında bir şey görememişsindir.
1- daha çok küçüksün ve çok çocuksu davranıyorsun (son yorumunda da görüldüğü üzere)
2- insan mütevazi olmalı. Ben şöyle güzelim ben şöyle dikkat çekiyorum kocam bana hayran demek seni bu saydıkların yapmaz, sadece gülünç yapar. İnsanlar senin güzelliğine değil, arkasında dayanağı olmayan özgüvenin komik durduğu için dönüp bakar. Anlıyor musun?
3- kocan sana hayransa şöyle düşün bir de; zilyon tane eşini kendisi seçen insan, en beğenmediklerini sevmediklerini mi seçiyor da senin kocan seni beğenerek almış? Canım herkesin eşi kendine güzeldir, kendine alımlıdır, kendine gösterişlidir. Anladın? Senin eşin başkasını değil seni beğendiyse tabii ki eşin seni sevmeli ve beğenmeli, sana aşık olmalı. Bundan normal ne var? Olağan durumu bile hava atmak için kullanıyorsun. Bak bu da güldüren bir öğe.
4- bir insan sevdiği birine saldırıldığını görse müdahale eder değil mi? Saldırganlaşır, gider o da kavgaya girer. Kocana aynen bunu yapıyorsun. En az kendin kadar toy ve aşırı kıskanç kontrolsüz kocana hangisi yakışıklı diyerek adamı tahrik ediyorsun. Herkesin zayıf noktası vardır. Sen de kocanın bu noktasına basıp dayak yiyorsun. Herkes başka şeyden tahrik olur. Kimi anasına babasına küfredilse kimi koruma içgüdüsünden kimi terbiyesizlikten. Herkesin basıldığında şiddete yönelebileceği uç bir damarı vardır. Sen de bunu kocana karşı egonu okşamak için kullanıyorsun ama olay ters tepmiş dayak yemişsin.
Kısaca, evet galiba evlisin ama anlattıklarından yola çıkarak kocanın neye tahrik olup olmayacağını senden daha iyi biliyorum. Bu arada kastettiğim tahrik ne demek anlıyorsun umarım.tahrik= damara basma.
Sonuç= bak abla tavsiyesi olarak al, git aynaya bak ve de ki "dünyaları ben yaratmadım ve yaratamam. Bana üç kişi güzelliğime bakıyorsa 10 kişi dayanaksız özgüvenime, kasıntılığıma bakıyor. Oysa ki ben kimim, bu havam neye? Güzellik geçicidir, benim övünmek için daha iyi meziyetlerim olmalı. Hayatta her şey güzellik değildir. Dayak yemeye bile engel değildir. Aklıma başıma almam, 19 yaşında evlendiysem evlilik sorumluluğunu almam olgun olmam kendimi, ilişkimi ve kocamı düzeltmem gerek."
Kendine bunları diyip düzelebilirsen ne mutlu sana. Yoksa 'siz beni gizli kıskanıyirsiniz'le bir yere varamazsın, kendini küçük düşürürsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?