Boşanmalımıyım sizce??? Yardım edin yanlış karar vermekten korkuyorum.

Çok merak ettim bu adamla neden evlenmiş olabilirsin? Hadi evlendin çocuk yapmışsın hem de iki tane. Allah hepimizi korusun böyle durumlardan. Demek ki insanın bu derece gözü kararabiliyor, yanlışı doğru görebiliyor, basireti bağlanabiliyor. Bence yol yakınken hayatını yeniden kur. Düzelsin diye beklerken seneler geçer. O zaman boşanmaya mecbur kaldığında , keşke daha önceden yapsaydım gençliğimi heba etmeseydim diye pişman olursun. Tek bir hayatın var, böyle bir adamın ellerinde o hayatı tüketme..
 
Annesinden çocukluktan beri işkence ve dayak görmüş, evlenip kurtulurum demiş. Arkasında güveneceği bir ailesi yok boşanınca gidebileceği.
 
Küsmek psikolojik şiddettir. Eşimin şiddeti yok demeyin. Bu evliliğe iki çocuk ve yaşlı bakımını da eklemişsiniz. Size siz değer vermezken eşiniz neden değer versin? Kendinizi neden bu kadar değersizleştirdiniz ki? Bunca sene nasıl dayandınız anlamadım. Umarım bundan sonra şiddete maruz kalmayacağınız bir hayatınız olur.
 
Acilen boşanmalısınız.
Annenizle ilgili konuyu da okudum.
Yapabileceğiniz 2 şey var.
1- Boşanıp 6 ay bir sığınma evine geçmek (o arada iş bulup çalışmaya başlamak)
2- Babanızla anlaşıp onunla bir eve çıkmak. Hem babanızı kurtarırsınız hem kendinizi.
 
Diğer konunuzu da okudum. Problemli bir anneniz var ve size çocukluğunuzu zehir etmiş resmen. O yüzden Size destek olacak bir aileniz yok. Anladığım kadarıyla mesleğiniz ve paranızda yok. Fakat bu sizi ümitsizliğe düşürmesin. Çünkü daha çok gençsiniz hiçbir şey için geç kalmadınız. Madem ayrılmak istiyorsunuz Çocuklar biraz büyüyesiye kadar o evde sabredin. Bu arada muhakkak bir mesleki kursa gidin. Hangi mesleği seçerseniz secin kendinizi bir şekilde o meslekte geliştirmeye çalışın. Ve açık öğretime gidin. Evde çok çalışarak Muhakkak bir dil öğrenmeye bakın. Tek düşünceniz Çocuklarınız ve ilerdeki yapacağınız meslek için kendinizi geliştirmek olsun. Çünkü yarınları hazırlamak bugünden başlar. Ayrılmayı zaten kafaya koymuşsunuz o yüzden eşinizi takmayın. Sizi cinsel anlamda istemiyorsa bırakın istemesin sevgide göstermesin. Hiç takılmayın bunlara Sadece evde tartışma çıkarmamaya bakın. Kendi ayaklarınızın üstünde durmaya başladığınızda o zaman ayrılırsınız. O zamana kadarda çocuklar biraz büyümüş olur.
 
O zaman açık açık şöyle.
Çocuklarımı büyütmeyi bekliyorum. Onlari okula kreşe vb yazdirdigim anda bu evlilik bitecek. simdi gidemiyorsam bu korktuğumdan degil. Bu evlilik öyle ya da böyle bitecek.
 

Sizin olayları kavrayışınız zayıf
Adam kadına "oruspo gibi gibi olmuşsun" diyor bu şiddet değil mi?
 

Yani hala boşanmalıyım diye soruyorsun şakamısın?
Eşin sana o…. demiş.
Benim eşim bana o kelimeyi kullansa kendini kapıda bulur. Üstünede hakaret davası. Ayrıca kocalık görevini yerine getirmediği için ayrı bi tazminat davası.
Hem kocalığını yapmaktan aciz ol, hemde beni aşşağıla. Hadi yaa..
Gerçekten çok sinirleniyorum böyle hemcinslerime.
Azıcık kendi değerinin farkında ol.
 

Sizin olayları kavrayışınız zayıf
Adam kadına "oruspo gibi gibi olmuşsun" diyor bu şiddet değil mi?
Hatali bir soz evet.ama ben yinede bosanmamasi hemen taraftariyim.buda benim fikrim.sizdr benim fikrime saygi duyun.ne demek kavrayis zayif.sizinde karsidakinin fikrine saygi duymaniz zayif.buda benim fikrim.ben o sozumu savunuyorum?sonuc olarak zaman vermeli diye dusunuyorum.
 
anladığım kadarı ile arkanızda duran kimse olmayacak ve maddi durumunuz da çok iyi olmayacak. Bence cocuklar büyüyüp işe girene kadar sabredin. Yaşadıklarınız gurur kırıcı ve çok can sıkıcı bence boşanma sebebi ama bu sartlarda boşanmanız sizi ve cocukları daha cok yorar.
 

Ekonomik durumunuz iyi olsaydı ya da ailenizden biri çocuklara bakabiliyor olsaydı anında boşanın derdim ama bu durumda pek mümkün değil. Sizin ilk yapmanız gereken doğru bir şekilde korunarak 3. çocuğu yapmamak. Daha sonra para biriktirmek, eğer okul okumadıysanız bence bir yandan çocuk gelişimi gibi bir bölüm de okuyun ki hem işiniz olsun hem de küçük çocuğunuzu da yanınıza kreşe götürerek kimseye muhtaç olmadan yaşayabilirsiniz.
Ayrıca size yaptığı psikolojik şiddeti de belgeleyebiliyorsanız yapın boşanırken işinize yarayacaktır.
 
Boşanmalısın.
 
Sadece cinsellik değil ki sorun konu sahibi en önemli o gibi anlatmış ama çok daha ciddi problemler var. Adam sürekli küs bu da psikolojik şiddet. Karısı süslendi diye o. Gibi olmuşsun diyecek kadar hayvan. Birlikte dışarı bile çıkmıyorlar sadece anasının evine götürüyormuş. 2 çocuk ve adamın hasta babasıyla eve tıkamış kızı kendi de konuşmuyor kadını yavaş yavaş delirtiyor. Cinsellik bu sorunların en küçüğü kalmış.
 
Boşanmalı mıyım sorusu fazlalık şuan farkında mısınız? Bir an önce çalışmaya başlayın anladığım kadarıyla işiniz yok ama olmalı artık. Ben anlamıyorum böyle bir adam varken neden hiç çalışıp ekonomik olarak bağımsız olmayı DÜŞÜNMEDİNİZ. en azından şuan ufak bir Birikiminiz olur basar giderdiniz. Şimdi el mahkum 2 bebek var para yok Allah yardımcın olsun
 
Eşinizin ilk evliliği misiniz?
 
14 yaş büyük biriyle neden evlendiniz ki? Kendimden 14 yaş büyük birini düşündüm de ne kadar abes.
 
Niye boşanmasın peki gerekçeniz ne?
 
Bu ayıya çok fazlasınız, derdi o onun.
Denk olmayınca işte, o hale getirmeye çalışıyorlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…