Boşanmaya kadar geldik

Belki de siz stresli olduğunuz için size ters konuşuyor gelebilir gerginliğiniz siz buyuttukce dağılır . Siz gerginken yanınızdaki kim olursa olsun istemeden de olsa bir yerden sonra gerilir

Onceki konusunda da adami zivanadan cikarip sonrada böyle mi davranmasi gerekiyordu demis..
Her seferinde evet yersiz isteklerde bulunuyorum ama o da alttan alsin modundasiniz.
Yukarıda bi arkadas "bir de bayil Feriha" yazmis ama kimbilir gunde kac tur ayılıp bayiliosunuzdur..
Ben bu satirlari yazarken hala ağlıyorsunuzdur muhtemelen..
Allah sabir versin aile efradina

Yanlış anlamayın ama bazı kadınlar çok talepkar oldukları için eşleri kendilerini direk iletişime kapatıyorlar.
Asansör durdu diye ağlamak, bel ağrısını somadı diye küsmek, zorla oyun sildirmek, annesini sizsiz aradı diye trip atmak bana çocukça ve yorucu geliyor.
Evlilik iki yetişkin insanın birbirine destek olacak şekilde aynı evi paylaşmasıdır.

Eşimin, değil benim çocukların ağlamasına bile tahammülü yok, "kafam kaldırmıyor, güzelce ne istediğinizi söyleyin canımı vereyim" diyor.
Neticede onlar da insan, boğmamak lazım.

Burdaki kadınlara ne oluyor ..hamile bir kadına ne bu yüklenme anlamıyorum ....hamile olmasa dahi adam el kaldırmış hakaret etmiş ne olursa olsun hayvan dahi bunu yapmaz yahu ..saçmalamayın lütfen ..sen aldırma bunlara ...uzulmemeye çalış çünkü bebeğin herşeyden önemli ...ondan uzakta iyi olacaksan biraz böyle kal ....bebeğini rahatlat kendin rahatla ...kuran dinletebilirsin sakinleşmek için .. tevekkül etmeye çalış ...Allah'a güven kimse sana merhamet etmese dahi sana herkesten çok şefkatli ve merhametli Rabbin var ona dayan... inşallah herşey güzel olur kendini yorma uzan dinlen ..

Öncelikle hasta değil hamilesiniz. Adama suyum geldi nişanım geldi diyorum beni tinlamiyor arayıp sormuyor desen hak vereceğim de ağrı bu yani adam ne yapabilir. Ben fazla önemsemiyorm kendimi galiba yada diğer tartışmaya gelirsek eşin hep bir adım atmaya çalışmış yani çok streslisiniz sanırım bence fazla uzatma dahada adam seni bırakirken de sakince tekrar konuşalım demiş. Sen susup sadece ağladım desen yine haklısın ama birbirinizi tahrik etmişsiniz kizdirmmissiniz

İlişkilerde empati yapmak gerekiyor. Sizin ağrınızı anlayıp size hoş davranmasi gerekirken yapmamış. Siz de bambaşka bir sorunu öne sürmüşsünüz ve sorun gibi de anlatmayıp direkt emir vermişsiniz.
Eşiniz düşüncesizce davranmış evet ama sizin yapmanız gereken eşiniz artık zeytin dalı uzatmişken oyunu sil demek miydi? Hazır eşiniz adım atmış tam bu konuyu yumuşakça konuşabilecek ortam varken başka bir kavganın fitilini ateşlemişsiniz..
Hayatım biraz belime masaj yapar mısın çok iyi gelecek diyecekken o oyunu sil demeniz iletişimi koparmış.
Bu mevzu boşanmaya kadar gelecek bir mevzu değil fakat sizin algınız şuan bu yönde. Belki hormonlar belki stres faktörü yüzünden. Bazı psikologların ilişkide iletişimle ilgili videoları oluyor onları izlerseniz birlikte, daha güzel bir ilişkiniz olur. Eşiniz çabalıyor, siz de onun bu davranışlarını destekleyip pekistirin.

Adam eşine el kaldırmamış, koltuğa vurmuş. Hatalı insana "hatalısın" demek gerekir ki kendini dış gözle görebilsin.
Kimse adama hatasız demiyor, hanfendiye "sen de hatalısın, adamın yalvarmasını beklemek yerine konuşarak çözün" diyor.

konu sahibi stresin en büyüğünü kendi kendine yaşatıyor zaten. insanlar da gördüklerini söylüyor aa gelin şu hamile kadına bir yüklenelim demiyor kimse. doğruyu görsün ki adamı da kendini de manyak etmesin böyle, ailelerinin akıl sağlığı için doğru yolu gösteriyor kızlar.

hamılelık dolayısıyla fazlaca ılgı alaka bekleyıp ustune dussun ıstemıssın bunu da aglaya aglaya trıple gostermeye calısmıssın keske normal derdını belırtsen soru sormus cvp yok. Yemeknyapmıs yardım etmıs. Ne bıleyım nası bı alakaydı bekledıgın.. bence cok gereksız sekılde duygusal yaklasım olmus. Adam da stresslıdır onun da cocugu dogcak bı sen dogurmuyosun yanı.. Kendıne zaman bırak ayırsın dogum sonrası ıkınız de yattıgınız kalktıgınız yerı bılmıyceksınız. Bı ınsanı sureklı kıskırtıp aha kızdı demek gibi olmus. Bence sen de azcık dıkkatlı ol. Bırını degıstıremezsın ama kendını dızgınleyebılırsın. He bı de bebıse zarar bak bu stress aglamak duygusallık bısey yapmaz tmm da üzüntü stress erken doguma bıle sebep olabılıyor.

biz toplumca hamile olmayı ölüm döşeğinde hasta olmakla bir tutuyoruz hep. dünyada milyonlarca kadın benzer durumları yaşıyor ve yine milyonlarcası sıkıntısını ağlamadan, trip atmadan çözebiliyor.
özel durumdan dolayı biraz nazlanmayı anlayabilirim ama konu sahibininki çok fazla.
adam sabah aramamazlık etmemiş. evet sonrasında hatalı davranışları olmuş ama farketmiş ve özür dilemiş. konu sahibinin de özürün üzerine sakin kalması gerekmez miydi ? inadına gidip oyunu sil demek ne kadar mantıklı.
lütfen hamileliği bazı hatalı davranışlara perde yapmayalım. burada eşi kadar konu sahibi de hatalı davranışlarda bulunmuş.

Türk kadınlarının iki tribi meşhur:
‘Anayım ben ana’ ve ‘hamileyim ama ben.’

Türk kadınlarının iki tribi meşhur:
‘Anayım ben ana’ ve ‘hamileyim ama ben.’

hormon değişimi, bedenin değişimi, kadınların elbette hassas olmasını anlıyorum. ama özür dileyen, adım atıp düzeltmeye çalışan adama fırsattan istifade "oyunu sil" demek; durumu kullanmak gibi oluyor.
kadını hastaneye yetiştirmek yerine oturup oyun oynasa derimki allahın hödüğü ama beni aramadı oyun oynamış demek saçma artık.

dip not: anne olmadan önce kadın, ondan önce de insanız. erkekler de baba ve koca olmadan önce insanlar. toplumsal baskılarla yarattığımız roller yüzünden "sadece insan" olduğumuzu unutmamamız lazım.

Ben konu sahibini anlıyorum aslında, bakın dizilerde bile başrol kadın hamile kalır, hemen başrol erkek balonlar, çiçekler, pastalar, kutlamalar, ne aşeriyosun ne alayımlar, günde zibilyon kere aramalar.. Gerçek hayat böyle değil sevgili güzelolsun. Onlar sadece senaryo.

Bu hamilelik, doğum ve doğum sonrası işlerinde olayın çoğunu kadın sırtlanır, erkeğin hayatı pek değişmeden devam eder. Mesela bak annelik izni 2 ay, babalık izni 3 gün mü ne. Şimdi beni alıntılayıp iyi niyetle hayır benim eşim öyle değil, hayır benim komşum öyle değil diyecekler, saygı duyarım ama ben çoğunluğa göre konuşuyorum. Şuan şu satırları okuyan genç, bekar bir kadın bilsin ki (büyük ihtimalle) hamile kalınca tepesinden balonlar uçurmayacaklar, kırmızı halılarla her gün kutlamalar olmayacak. Bak bir hanım gayet güzel ifade etmiş, ağrım var eşim kurtlar vadisi izliyor, elinden bişey gelmez neden kızayım demiş? Haklı mı haklı. Ama bizim kafamızdaki senaryo ne? Adam elini tutacak, iyi misin hayatım diye başında nöbet tutacak, bir elinde meyve sepeti, diğer elinde güller olacak falan. Bunu siz şımarıksınız, çok beklentidesiniz diye yazmıyorum. Sadece biraz böyle kodlanıyoruz, böyle olacak sanıyoruz. Farkındalığı yüksek olanlar kendilerini bu beklentilerden sıyırıyorlar ve mutlu oluyorlar.

Yazdıklarınızı okudukça kendime kızdım. Hamileyken bir kere bayıldım bir kere de tansiyonum düştü uzun bir süre yerden kalkamadım, nefesimin kesildiğini çok zor anlar yaşadığımı söylemiyorum bile bunlardan eşimin haberi olmamıştır hala da söylemedim. Doguma 3 hafta kalana kadar da calistim. Tüm gün ayaktaydim ağrılarım da oldu. Bu kadar kapris yaptığımı hatırlamıyorum. Siz oyunu size tercih etmesine sıkmışsınız canınızı. Sanırım bağımlılık sorunu var onun için de psikologa gitmissiniz sanırım. Bir adım atmış sonuçta. Ben esinize bir yerde çok kızdım o da baştan hataydı demesi sizinle evlendiğine pişman olduğunu söylemesi sizin konuşup bu sorunu çözmemiz ve gerçek duygularını anlamanız gerekiyor bunun için de sakinleştikten sonra konuşmanız gerekiyor

Hayır aslında olay oyundan çıktı o benim şart koşmam sinirlendiğini söyledi benimse derdim eşimin sinirlendiğinde verdiği büyük tepkiler küfür delirir gibi bağırma el kaldırma bunlar benim derdim. ben eşim geldi dün gece konuştuk bana diyorki "oyun değil derdim şart koştuğun için öyle delirdim davranışlarım doğru değildi ama sende hatalarını kabul et zaten ben en ufak şey de böyle davranmıyorum bende doldum taştım. İlimizde hatalarımızı görelim evimize gidelim orada konuşalım diyor tabi yine gergindi bunları derken. O dediği baştan hataydı cümlesini sordum sinirle söyledim ama bıktım da kavgadan dedi. O yüzden gitmedim kardeşimdeyim hala. Gerçekten bıktım sakin olacağı yok tekrar aynı şeyleri yaşamayacağımızın garantisi yok apartmana rezil olduk cabası. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…